marți, 14 ianuarie 2014

Victorie superba la Arges! Confirmata de I.C.C.J! Justitia reala invinge, umar la umar langa militarii romani!

Mai multe minuni s-au intamplat la Arges! Si au fot prezentate de fiecare data! Si care au fost la fel de ignorate (chiar persiflate), desi ar fi putut deschide calea unei victorii generale a rezervistilor romani, daca ar fi fost fructificata de liderii diverselor organizatii de rezervisti. Dar au fost trecute sub tacere, fie din ignoranta, fie cu buna stiinta! Readucem aminte: Grupul C. de Arges-Campulung Muscel are pensii militare in plata din luna martie 2013.  Si toate sumele restante (14 luni), inapoiate in intervalul octombrie 2013-ianuarie 2014. Au curs multe speculatii, fantasmogorii  juridice, si altele. Printre care, e recalculare, e revizuire si altele! In realitate, Elitele Justitiei din Romania au procedat in asemenea mod, incat Justitia sa fie Justie reala si nu de fatada!
 
Astfel incat, si informatia e confirmata in premiera, incepand cu luna decembrie 2013, rezervisti din Arges (deocamdata un nr. extrem de restrans - in mod cert din considerente de imposibilitate de acoperire financiara), altii cu exceptia celor mentionati mai sus, au si dumnealor pensiile militare in plata, desi fie nu au ajuns (inca) in proces pe renumita si blamata O.U.G. nr. 2011, fie au pierdut (pe fond) sau definitiv. Si peste 95% dintre rezervistii argeseni au decizii precum cea din stanga, despre care se dovedeste (in sfarsit) ca opereaza in mod independent,  indiferent in ce procese mai sunt(em) angrenati!
 
Cu alte cuvinte, cine are o decizie irevocabila de tipul celei din stanga, e castigator, restul nu mai conteaza! Cunoastem exemple, dar este problema personala a celor in cauza, daca doresc sa vorbeasca sau sa taca! Felicitari in orice situatie! Este o victorie a celor in cauza, dar in mod special, a Justitiei! Dar si a Elitelor Armatei Romaniei! Asadar, deciziile irevocabile trebuie sa se execute in Romania, daca Romania este stat de drept!  Deci, daca Justitia impune ca "Mentine in plata pensia de serviciu stabilita contestatorului in baza Legii nr. 164/2001, modificata si completata si aflata in plata in luna decembrie 2010", indiferent in ce cauza e pronuntata - poate sa fie si proces pt. stabilirea paternitatii, ori se executa ca atare de catre institutiile statului, ori statul obstructioneaza Justitia cu tertipuri de genul: ba e recalculare, ba e revizuire, ba e recalcularea revizuirii, ba e revizuirea recalcularii. Ca stat de drept,  fie executi ca atare o impunere judecatoreasca sau acel stat nu este stat de drept!
 
Dar minunile de la Arges nu se incheie aici! Rezervistii din Arges, au incercat sa sparga blocada O.U.G. nr. 1/2011, astfel incat sa junga pe masa C.C.R. Aici a inceput un haos si in Justitia locala. In mod cert, si Justitia - ca orice sistem, are si independentii ei, dar si supusii acesteia in fata politicului. Sesizarea C.C.R. asupra exceptiei de neconstitutionalitate, poate fi realizata de catre orice instanta! Si aici apare o situatie care poate face diferente intre Justitia pe drept, si cea de fatada! Daca o instanta sesizeaza C.C.R. asupra exceptiei de neconstitutionalitate, celelalte instante, nu pot  decat sa refuze o noua astfel de cerere. Ceea ce este normal! Daca C.C.R. e deja sesizata punctual pe o speta de neconstitutionalitate, nu mai poate fi sesizata la nesfarsit pe ceea ce se afla deja pe rol si va fi sau a fost judecat. La Arges, sesizarea catre C.C.R. a fost inaintata de Tribunalul Arges, intr-un caz oarecare. La putin timp, doua grupuri de rezervisti au incercat acelasi lucru la instanta superioara, Curtea de Apel Pitesti. Care a respins cererea de sesizare a C.C.R., refuzand accesul unor cetateni la judecata suprema. De ce? Nu pt. ca a sesizat acelasi lucru si Tribunalul Arges - dosarul desi plecase catre C.C.R., inca nu era pe rol - deci nu putea fi considerat ca sesizare deja intentata! Pentru ca nu a avut chef! La urma urmei in Arges, cunoastem si noi ca un anumit complet tranteste orice actiune contra statului, e statistica in procentaj de 100%. Iar repartitia dosarelor la acel complet e atat de aleatorie, incat cum se face sau cum nu se face, ca toti cetatenii care au ceva contra statului, ajung in finala la acel complet! Si niciunul nu castiga in lupta contra statului! La acel complet! Viva P.C.R.! Iar in popor se spune ca asa e indicatia de "la partid", adica cetatenii cu prea multa democratie in cap, trebuie sa fie repartizati aleatoriu, dar in mod obligatoriu, la un complet desemnat anume care sa le scoata democratia din cap!
 
Cu toate acestea, cum se face, cum nu se face ca grupurile trantite de Curtea de Apel Pitesti, au ajuns in judecata I.C.C.J. Care a stabilit azi, 14.01.2014 ca C.C.R. trebuie sesizata asupra exceptiei de neconstitutionalitate  privind O.U.G. 1/2011, adica I.C.C.J. a si sesizat C.C.R..  I.C.C.J. avea dreptul sa respinga sesizarea C.C.R., daca solicitarea Tribunalului Arges ajungea deja pe rol la C.C.R., fiind insa evident ca dosarul inca nu a fost inca prelucrat, desi sesizarea a fost admisa. Dovada: I.C.C.J. - 14.01.2014 - Dosar 2627/109/2012/a1. Morala? Daca un Tribunal sesizeaza C.C.R. permitand accesul cetatenilor la judecata suprema, instanta superioara acestuia care tranteste pe toti cetatenii care caraie contra statului - nu permite accesul la C.C.R., iar instanta suprema I.I.C.J. permite accesul cetatenilor la C.C.R., este evident ca undeva la Curtea de Apel Pitesti este o problema de profesionalism. Sau de moralitate, sau de mentalitate sau de ordin politic!
 
Pentru colegii mai putin informati! In cazul sesizarii C.C.R., procesele continua in ritm firesc, nu se (mai) suspenda pana la pronuntarea C.C.R. Dupa pronuntarea C.C.R. (nu exista termen stabilit, poate sa fie orice termen) daca institutia admite exceptia de neconstitutionalitate a O.U.G. nr. 1/2011 in partile contestate, toate deciziile judecatoresti deja pronuntate avand drept contestatie legalitatea O.U.G.1/2011, se revizuiesc de catre instantele care le-au pronuntat in termen de maxim 30 de zile de la pronuntarea C.C.R., conform modificarilor impuse de C.C.R. Tabloul prezentat pare complex si este! Si va fi si in continuare! In consecinta, pentru situatia pe viitor, este bine ca fiecare sa retina si sa isi urmareasca interesul, raportat la propria lui situatie!
 
In orice situatie, victoriile de la Arges sunt atat de superbe, incat alte explicatii sau dezvaluiri, devin cel putin in acest moment, inutile! Felicitari invingatorilor! Undeva s-au legat niste destine intre Justie si militari, poate mai presus decat intelegem noi!
 
 
Bineinteles ca mergem pana la capat! Cu irevocabilele pe flancul stang si cu C.C.R. pe flancul drept! E o situatie interesanta! Cel putin 95% avem si decizii irevocabile "beton"! Betonul are nuante insa, care pot face diferente vitale! Dar nu pt. cei 95% din Arges, ci pt. colegii nostri din tara! In Arges, instantele au mentinut ferm in plata un drept inca din faza proceselor numite arbitrar ''pe recalculare", dar printr-o impunere judecatoreasca precum cea mentionata, in asa fel incat revizuirea unui drept la un tip de pensie, nu mai constituie obiectul O.U.G. 1/2011. In schimb, majoritatea instantelor din tara au mentinut in plata un cuantum al unui fost drept, dar a carui revizuire intra sub incidenta OUG 1/2011, deci un cuantum al fostelor pensii de serviciu, dar atribuit pensiilor in baza L. 119. Iar cuantumurile mentinute in plata de instante, au intrat astfel in "circulara" revizuirii prin lege politica, fiind evident ca in statul de nedrept o lege submineaza un drept acordat de autoritatea judecatoreasca! Diferenta intre dreptul la un tip de pensie si cuantumul acesteia, este imensa, la fel si flagrantul privind separatia puterilor in stat, unde legislativul a incalecat Justitia! In concluzie, daca C.C.R. respinge acele articole care limiteaza independenta Justitiei, toti cei carora instantele le-au pus in plata cuantumuri ale fostelor pensii de serviciu, devin si acestia castigatori! Adica raman in plata cu cuantumurile stabilite de instante! Iar Justitia iese de sub talpa politica! The End! 

4 comentarii:

 1. Dom'le , tare mai sinteti "rautacios" ! ...:):)

  Publicati asemenea decizii ale ICCJ tocmai cind cineva ne explica_ca_cum_ca judecatorii de la Tribunalul Arges "s-au descalificat" admitind acele sesizari de neconstitutionalitate ... Si ca judecatorii de la Curtea de Apel Pitesti "au reperat onoarea" justitiei ... neacceptind acea sesizare ...
  Na ! C'acuma se "descalifica" si judecatorii de la ICCJ !...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Huhurez? Se spune ca fiecare are un grad de paranoia, depinde doar la ce nivel a ajuns. Individul acela a depasit deja cota de avarie. Are un blog cu atacuri la persoana si prin ceea ce face, se tradeaza ca este complet dezumanizat. In loc sa se bucure cand un oarecare rezervist chinuit isi gaseste o oarecare dreptate pe undeva, respectivul se bucura de necazurile altora! Din pacate, unul ca el nu mai realizeaza cand devine penibil.

   Ștergere
  2. Huhurez e mult prea penibil ca sa-l luam in calcul !
   Ma mir ca inca nu s-a infiintat pe aici sa-si verse veninul.
   Pacat ca persoane ok inca il baga in seama si ii tin blogul in viata.

   Ștergere
  3. Are sigur probleme la mansarda! Afiseaza o hotarare irevocabila despre care afirma ca e ilegala si ca CPS nu a declarat recurs. Acuza atat Tribunalul cat si CPS. Numai ca pe hotarare este scris in dreptul timbrelor ca hotararea a devenit irevocabila ca urmare a deciziei Curtii de Apel care a respins recursul MApN ca nefondat. Mare e gradina lui Dumnezeu!

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Aviz securistii care au primit dispozitii de infiltrare, in scopul destabilizarii coeziunii si cooperarii intre militari!