vineri, 23 ianuarie 2015

Modificarile la proiectul Legii Pensiilor Militare de Stat, propuse in comun de cele 7 sindicate din domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale!

Materialul are la baza documentul anexat mai jos, care ne-a fost transmis de mai multi cetateni "de bine". Documentul are inscris pe ultima fila numele liderilor sindicatelor mentionate, fara semnaturile celor in cauza. Prezentul material a fost modificat de mai multe ori in urma unei intoxicari explicate la finalul acestuia!

Va reamintim ca proiectul de lege este acesta! Cele 7 sindicate din domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale, sunt: S.C.M.D., S.N.A.P., S.N.L.P., PRO LEX, SED LEX, S.N.P.P.C. si UNIPOL. Modificarile propuse in comun de cele 7 sindicate sunt prezentate mai jos - cu mentiunea ca respectivele modificari par deja prenegociate - prin urmare sunt batute in cuie, acestora urmand sa le fie anexate probabil si alte propuneri care au curs catre sindicatele in cauza dupa data de 13.01.2015 (ziua cand s-a desfasurat la Guvern reuniunea privind dezbaterea proiectului legii pensiilor militare de stat). Va readucem aminte ca din diversele comunicate rezulta ca perioada de depunere a amendamentelor expira la data de 24.01.2015. La o analiza sumara, toate amendamentele initiate de sindicate par in regula, cele mai multe  regasindu-se in cerintele rezervistilor indepedenti sau din organizatii diverse. Cu toate acestea, din amendamente lipsesc exact cerintele cele mai importante ale rezervistilor!

Primul mare punct negativ al amendamentelor este faptul ca nu regasim intre acestea si propunerea elementara de modificare a art. 60 & 61, astfel incat actualizarea pensiilor sa fie realizata in functie de soldele militarilor in activitate. Legat de acest element, amendamentele contin intr-adevar un "schepsis", dar este de natura particulara. Este cel prevazut la nr. crt. 9 (actualizarea pensiilor in functie de majorarea soldelor militarilor in activitate doar pt. anumiti militari si in anumite conditii), insa acesta intra in totala contradictie cu prevederile art. 60 si 61 unde ramane intacta prevederea initiala in urma careia pensiile vor fi majorate in functie de inflatie si de cresterea salariului mediu, si nu in functie de cresterea soldelor militarilor in activitate!

Al 2-lea mare punct negativ al amendamentelor este acela ca in document nu apare nicio propunere de modificare a art. 110, astfel incat pensiile rezervistilor stabilie in baza Legii nr. 119/2010 si O.U.G. nr. 1/2011 sunt excluse de la recalculare. Ori, acest element este in dezavantajul marii majoritati a rezervistilor ale caror drepturi de pensie sunt stabilite in baza legilor mentionate, si creeaza si o discriminare evidenta fata personalul militar pensionat in baza Legii nr. 263/2010 carora conform art. 111, li se recalculeaza pensiile! Ce se ascundea inapoia omisunii in cauza este prea evident! Este vorba despre interesele unui grup restrans de persoane cu pensii atat de "umflate cu pompa" in baza Legii nr. 119/2010 si O.U.G. nr. 1/201, incat in situatia recalcularii pensiilor lor, acestea nu ar creste cu niciun procent, fiind cu mult superioare soldelor actuale ale militarilor in activitate! A nu se uita si un lucru elementar! Fara recalculare, nu se poate aplica si militarilor cu drepturi de pensie stabilite in baza Legii nr. 119/2010 si O.U.G. nr. 1/2011, prevederile privind grupele de munca din H.G.-S 1019/2010, caz in care amendamentul de la pct. 3 devine inoperabil!

Al 3-lea mare punct negativ al amendamentelor este acela ca nu se regaseste propunerea elementara de diferentiere a bazei de calcul si de reducere a varstei de pensionare pt. toate cele 4 grupe de munca existente si nu doar pt. 3 din cele 4 grupe de munca, materialul anterior demonstrand din plin ca proiectul de lege contine inclusiv erori de natura tehnica ce trebuie neaparat corectate! Acest fapt afecteaza in egala masura atat pe militarii in rezerva/retragere, cat si pe militarii in activitate din grupa alte conditii in cazul carora baza de calcul trebuie sa fie in mod evident de 76% si nu tot de 74% ca in cazul militarilor din grupa conditii speciale, dar si pe militarii care urmeaza sa se pensioneze in viitor din aceeasi grupa alte conditii, in cazul carora varsta de pensionare se reduce in mod identic precum in cazul grupei conditii speciale, anomalia fiind mai mult decat evidenta.

Al 4-lea mare punct negativ al amendamentelor. Acesta este adaugat ulterior redactarii materialului, urmare a interventiilor survenite din parte unor militari in activitate autentici. Acestia solicita acordarea dreptului la pensie militara pt. un numar minim de ani exclusiv in serviciul militar - de exemplu 20 ca in S.U.A., la cerere, fara alte conditionalitati. Cerinta este perfect intemeiata, proiectul de lege nefiind un proiect al pensiilor militare autentice, ci al unor pensii hibride care descurajeaza cariera militara, favorizand orientarea prin combinarea vechimii in domeniul civil cu vechimea in serviciul militar, asa cum am detaliat aici. Mentinand actualul proiect, singurul amendament care ar indeplini cerinta respectiva este de a introduce un articol distinct, care sa reglementeze situatia. Poate exista si varianta amendarii corespunzatoare a art. 17 (pensia anticipata) si 18 (pensia anticipoata partial) din proiectul de lege, astfel incat orice militar sa poata solicita pensionare dupa minim 20 ani de serviciu militar, la cerere, fara alte conditionalitati. 

UPDATE

Atentie! S-a acreditat o intoxicare de proportii care la un moment dat ne-a derutat si pe noi, si anume ca recalcularea pensiilor stabilite in baza Legii nr. 119/2010 si O.U.G. nr. 1/2011, ar putea crea situatii in care unele persoane sa ramana fara pensie deloc, intrucat in cazul recalcularii pensiilor respectivele persoane nu ar indeplini conditiile de vechimea efectivă minimă de 25 de ani, din care cel puţin 15 ani vechime efectivă în serviciul militar sau criteriile de varsta. [De exemplu,  un militar pensionat in trecut cu 24 ani vechime - acesta nu ar mai indeplini practic conditiile de pensionare dupa noua lege. Sau caz de militar cu 35 ani vechime, dintre care numai 14 in serviciul militar, nici acesta nu ar mai indeplini practic conditiile de pensionare dupa noua lege]. Ceea ce este fals! Conform Legii nr. 164/2001, conditiile minime de obtinere a unei pensii militare a fost de vechime minima de 20 ani, din care minim 10 ani in serviciul militar (pensia anticipata partial). Insa si proiectul de lege actual, prevede exact acelasi lucru la art. 18. Consecinta este aceea ca nu este posibil ca in cazul recalcularii sa ramana cineva fara drept de pensie, aceasta fiind minim pensie de serviciu anticipata partial acordata tot pt. vechime minima de 20 ani, din care minim 10 ani in serviciul militar! Nu ar fi decat o schimbare a incadrarii pensiei, fara alte consecinte. Astfel in cat si persoanele cu pensie militara anticipata sau anticipata partial, vor avea un cuantum mai mare decat cel actual, intrucat noua baza de calcul este de minim 70% din ultima solda, baza care in conditiile actualizarii pensiilor conform soldelor militarilor in activitate, determina automat si cresterea pensiilor in cauza. Crestere care poate fi chiar spectaculoasa in cele mai multe cazuri (prin trecerea masiva a militarilor din grupa conditii deosebite in grupa conditii speciale), daca s-ar aplica si militarilor cu drepturi de pensie stabilite in baza Legii nr. 119/2010 si O.U.G. nr. 1/2011, prevederile privind grupele de munca din H.G.-S 1019/2010!

171 de comentarii:

 1. Nloua lege a pensiilor militare se va aplica tuturor rezervistilor ori pe sarite? Functie de interesele meschine ale unor dinozauri ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aceasta multdiscutata si asteptata lege se va aplica si celor pensionati dupa 01.01.2011 ca, pana acum, ne-am prins, cei pensionati pana in 2010 au fost vedetele si "indreptatiti", dar cei din 2011 incoace, lor cand li se va face dreptate? Cei care au lucrat la acest proiect s-au gandit si la ei? si ceva retroactiv se da? adica 2011-2015??????ca un colonel cu 25 de ani vechime numai militara, a iesit cu 2200 net si mai vrem politie performanta. Sa nu uitam ca politistii sunt cei mai expusi (cei activi sunt mutilati de interlopi,injunghiati,loviti ,scuipati, injurati, atacati) iar cei in varsta ies din sistem cu boli profesionale ( ca in cazul de fata) adica diabet, TA, ulcer, toate pe sistem nervos si mese neregulate. Ar fi bine sa se tina cont de faptul ca lg 263 criminala a anulat legal cam TOATE drepturile ofiterilor(90% ca 10 % este singurul drept-contributivitatea).

   Ștergere
  2. Noua lege se lasa mult rugata sa apara, avand contre chiar din partea unora dintre noi.
   Unii spun ca va pica guvernul. Eu cred ca nu le este teama ca vor pica, o stiu si ei ca posibilitate. Fata de noi calculele sunt facute: ca la L. 241 – repede, LUATI CE VA DAM, O LEGE SCHIOAPA, ca plecam in vacanta iar acum este posibil sa plecam de la guvernare. Astfel se creeaza niste variante.
   O varianta, daca vor ramane la guvernare, POSIBILA LEGE SCHIOAPA, va fi corectata cand „va vrea muschii lor” si functie de propriile interese.
   Alta varianta, daca nu vor ramane la guvernare, POSIBILA LEGE SCHIOAPA va fi pe post de „samanta de scandal” pe care o vor lasa mostenire noului guvern. Astfel ne vor transforma in MASA LOR DE MANEVRA, le va conveni sa urlam iarasi ca lupii la Luna, in fata Palatului Victoria unde, stapani vor fi PORTOCALII SUB ACOPERIRE care, abia asteapta sa ne faca „dreptate”.

   Ștergere
  3. Ar fi trebuit sa ies cu pensie militara ,dar imi mai trebuia 2 luni si jumatate de munca ...ca si militar ,nu am iesit asa pentru ca la 15 ani 1 luna si jumatate a trebuit sa ies la pensie dar civil ,pentru ca legea nu mi-a dat voi sa mai lucrez inca 2 luni si jumatate ,....si ma intreb ,daca era vorba de de interesele celor mari sus pusi ,a celor care au propriile lor interese ,a celor care se joaca cu legile asa cum vor ei ,ieseau la pensie ca si mine "civil "?NU,in nici un caz ,pentru ei legile sunt altfel,pentru ei se permite orice doar au putere in mainile lor .Avem o Romanie cu o hotie ce nu mai cunoaste limite cu legi si ordonante ce se dau peste noapte numai pentru cei sus si puternici ,nu stiu ce se va alege de noi in urmatorii ani .

   Ștergere
 2. articolul3
  COMPLETARE DEOARECE SA OMIS
  ((2) Constituie vechime în serviciu, care se are în vedere la calculul pensiei militare, şi perioada în care militarul, poliţistul ori funcţionarul public cu statut special a urmat cursurile de zi ale învăţământului superior, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiţia absolvirii acestora cu diplomă, iar în caz de absolvire a mai multor instituţii de învăţământ superior cu condiţia absolvirii acestora cu diplomă, beneficiază, de o singura perioada de studii, la alegere.
  (3) În cazul în care militarul, poliţistul ori funcţionarul public cu statut special a urmat cursurile de zi a unei instituţii de învăţământ din sistemul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională pentru formarea cadrelor militare ori funcţionarilor publici cu statut special dar şi cursurile de zi ale uneia sau mai multe instituţii de învăţământ superior, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiţia absolvirii acestora cu diplomă, beneficiază, de o singura perioada de studii, la alegere.
  1.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu ar mai fost necesare toate "imbirligaturile" astea daca era o lege adevarata a pensiilor militare, adica pensie militara pt. vechimea exclusiva in serviciul militar! Asa cum a aparut proiectul cu vechime "combinata" - parte in domeniul civil, parte in serviciul militar, merge orice - inclusiv gradinita poate fi trecuta ca vechime in munca!

   Ștergere
 3. Daca am servit tara 25 de ani numai in serviciul militar din care militar in termen la revolutia din 1989 si misiune in teatrul de operatii Afganistan si nu mai stau sa enumar toate celelalte riscuri pe care le are acasta meserie nu inteleg de ce trebuie sa ies la pensie (in rezerva) cand se aproba si nu atunci cand deja simt nu numai fizic dar si psihic ca nu mai pot continua. Din cate stiu asa se intampla in NATO cu cei care au activitate in serviciul militar si nu in alte activitati civile combinate cu serviciul militar.Cred ca trebuie un articol separat pentru cei care avem activitate de cel putin 25 de ani in serviciul militar sa avem dreptul de cerere la pensie fara nici o alta conditie. In felul acesta vom fi si noi cei din activitate multumiti de aceasta lege avand sentimentul ca sintem intreadevar armata NATO .
  La comentariul de mai sus as vrea sa argumentez prin faptul ca am colegi care peste un anumit numar de ani in serviciul militar se vede clar ca au inceput sa aiba anumite probleme de comportament chiar daca testele psihologice nu vad ceva in neregula si atunci cred ca multi ar cere de buna voie sa paraseasca sistemul pentru a trece in rezerva cum de altfel se intampla si in celelalte armate NATO.
  PENTRU CEI CARE VIN IN ARMATA PENTRU 10 ANI SUNT FOARTE DE ACORD CA ACESTIA SA INDEPLINESCA CONDITIILE DE ACORDARE A UNEI PENSII DE SERVICIU LA 55 DE ANI.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Felicitari! Ai perfecta dreptate. Fiind un proiect hibrid de lege, si nu o lege in adevaratul sens al pensiilor militare, se intampla exact ce ai afirmat. Legea descurajeaza cariera militara pura si favorizeaza tot felul de "invarteli" si "combinatii", lovind exact in militarii de cariera ca dumneata! Ca sugestie, incercati cei in activitate sa faceti un memoriu catre seful SMG cu situatia expusa, acesta cunoaste foarte bine ceea ce ai prezentat si este cam singurul care poate lua decizia corecta!

   Ștergere
  2. Multumesc pentru apreciere si pentru sugestie si sa stiti ca urmaresc cu foarte mare interes acest site care da posibilitatea sa ne exprimam vizavi de anumite proiecte care ar trebuii sa fie pentru binele celor care sunt militari in rezerva (retragere) sau in activitate.

   Ștergere
  3. Si reciproc! Nu esti singurul in activitate care ne urmareste, sunt si altii mai "mari" si care sunt total de acord cu tot ce tine de drepturile militarilor! Vizavi de problema ridicata de tine, sa stii ca si ei "misca" ceva, la urma urmei "perierea" finala a legii voi o faceti! Bafta!

   Ștergere
 4. Varza murata sindicalista vrea un singur lucru;actualizarea cuantumului din 2010 obtinut pe 241 si recuperarea sumelor ,eventual un salt in grupă.
  Acum o sa putem intelege de ce se erija pe la televiziuni spunind ca motivatie ” noi nu vrem majoraea pensiilor,vrem doar redarea statutului de militar”.
  Asta aveti in aceste propuneri.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si ce este neintemeiat in acest lucru? Este ceva extrem de firesc!

   Ștergere
  2. Au dat mina cu ancmrr pe 110 si 111. In acest mod cei care au tras din greu in AC-parasutisti,scafandri, vor deveni egali sau sub pezevengheii de birou sau cercetatorii prin birourile de partid.

   Ștergere
 5. ,,Varza murata,, asta de mai sus....vede doar ograda si capra altuia....nu are o privire de ansamblu, a tuturor celor care se afla intr-una din situatiile des discutate. Sunt unii ofticosi, care mor efectiv de necaz de ce nu au numai ei un lucru...ASA AU FOST TOATA VAITA

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cei din „situatiile des discutate” cu cuantumul din 2010 si salt in grupe pentru multi ,vor fi fericitii legii deoarece vor depăsi in cuantum pe cei din AC la care legea cu aceste propuneri nu mai poate adauga nimic. Halal ierarhie care va sa fie cu asa propuneri de la halal hahalere profitoare.
   Toti Ac-istii si chiar si CS de traditie care merita aceste grupe si le-au avut dintotdeauna vor fi batjocura unor trepădusi facuti din propuneri ,nemaivorbind ca vor fi cu mult sub pensiile actualilor activi. Halal ierarhie militara cu asa propunatori.

   Ștergere
  2. Băi "ăsta": Mie care am la activ 25 de ani de "alte condiţii" şi care ar fi trebuit să am pensia cel puţin ca aia de pe 164 cu care am ieşit, cum ar trebui să procedez, cînd cu recalcularea voastră, dedicată strungarilor şi fufelor angajatelor viviandiere pe filiera indirectă, adică prin dos, am pierdut aproape 20% din pensie, deşi vechimea mi-a crescut la 60 de ani? Staţi în banca voastră şi nu mai comentataţi prostii lingăilor. TOATE PENSIILE MILITARE TREBUIE RECALCULATE!

   Ștergere
  3. Ca sa fie dreptate .ori se recalculeaza toate pensiile ,ori ramin toate contributive.

   Ștergere
  4. Bai asta de la 15:58
   Tu vorbesti numai prostii. Toate pensiile militare trebuie recalculate? Cum? Pensii militare nu exista, ce sa recalculezi? Daca ai vrut sa spui ca trebuie calculate pensiile militatilor, e alta poveste. In principiu eu sunt de acord insa legea trebuie sa se aplice integral pertru toti cei vizati, situatie care este imposibil de realizat. Un numar foarte mare de actuali pensionari nu indeplinesc conditiile de a primi pensie dupa noua lege, atunci cum sa aplici doar niste articole din lege si anume partea de calcul a pensiei cand tu nu indeplinesti conditiile de pensionare din aceasi lege? Iar prin ordonante care discrimineaza pensionarii? Atunci care mai e rostul legii?
   Atentie ca sunt multi care arunca cu vorbe aiurea, poate va baga cine trebuie in seama.

   Ștergere
  5. @ Anonim 23 ianuarie 2015, 21:14. Calmeaza-te! Pe cei in rezerva ii integrezi in lege asa cum sunt acum! Adica cu ce pensii au acum! Nu mai trebuie bulversat nimic! Dupa care urmeaza actualizarea! Si aici se incheie tot! Daca ii creste cuiva pensia corelat cu soldele militarilor in activitate (la cei mai multi), sa fie primit! Daca ii scade cuiva, sa ramana in acelasi cuantum pana cand va ajunge sa se coreleze de soldele militarilor in activitate!

   Sa NU uiti niciodata! In S.U.A. si care este modelul de evolutie in cariera al tuturor militarilor romani, nu ar fi existat in primul nicio o desfiintare a unui drept castigat! In al 2-lea rand NU ar fi existat recalculare a unor militari iesiti la pensie dupa o lege, in baza unei alte legi! Militarii americani au pensii militare acordate succesiv dupa 5, 10, 15 sau 20 ani serviciu militar! Dar nimeni NU a gandit "cret" ca tine ca daca cei din WW 2 au iesit cu drept de pensie militara dupa 5 ani de serviciu militar, sa le fie desfiintat dreptul la pensie militara intrucat legile ulterioare au marit nr. de ani in serviciu la 10, 15 si acum 20.

   In urma interventiilor tale,nu ti se mai poate sugera decat faptul ca esti penibil!

   Ștergere
 6. Tot hahalerele profitoare nu au avut puterea sa observa ca art 110 este in deriva si asta deoarece le convine ca pensia civila obtinuta după pensionarea ca militar sa devina pensie militara de stat actualizata ,indexata etc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ba desteptule, "hahalerele profitoare" care au obtinut pensie dupa legea civila, indeplinesc cu varf si indesat conditiile din acest rahat de proiect si faptul ca au iesit la pensie dupa o lege care era in vigoare la acel moment nu ii fac automat hahalere. Daca se va aplica aceasta lege la toti pensionarii iesiti dupa alte legi decat L 263 cati dintre ei indeplinesc conditiile de a primi pensie militara si am sa amintesc aici conditia de cel putin 25 de ani de activitate. Oare ar trebui sa li se suspende dreptul la pensie pentru ca nu indeplinesc conditiile? Oare se va face asa o economie masiva la fondul de pensii al MApN? Sau sa se aplice aceasta lege, dar numai unora, ceilalti sa fie iar discriminati favorabil prin vreo ordonanta de urgenta ca acum? Cand mai deschizi gura asigura-te ca nu-ti iese vreun porumbel si nu-ti tai craca singur de sub picioare.
   Atentie la ce-ti doresti ca se poate indeplini!

   Ștergere
  2. JANA 45 ANI VECHIME IN MUNCA DIN CARE DOAR 15 IN ARMATA23 ianuarie 2015, 21:02

   @Anonim23 ianuarie 2015, 20:46. Asa,mah!Tu esti de-al meu!Io am 45 ani vechime!!30 am fost croitoreasa si ultimii 15 in armata!!M-a luat un colonel definitiv de nevasta (m-au luat mai multi temporar) si asa am ajuns in armata!!Ai dreptate!!!Astia si astea ca mine care am obtinut pensie dupa legea civila,indeplinim cu varf si indesat conditiile din acest rahat de proiect!!!Ca daca imi cereau vechimea de 20 sau 25 ani ani numai in serviciul militar asa cum e in NATO,o luam in buba cu ailalti 30 de la croitorie in plus la vechimea in munca!!Tu tot croitor ai fost la inceput si apoi ultimii 15 in armata??

   Ștergere
  3. Nu Jano! Eu am pornit in cariera militara de la 14 ani dar ai ghicit am putin mai mult de 30 de ani de vechime efectiva dintre care 20 in alte conditii. Crezi ca e vina mea ca am iesit la pensie dupa legea 263? Sau poate era mai bine sa-mi dau demisia si sa refuz pensia, sa nu acuze tot felul de dobitoci ca am fost croitor. Am cei 20 de ani de alte conditii dupa HG 1294 nu dupa mizeria de HG 1019

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  5. @ Anonim 23 ianuarie 2015, 22:06. Ar fi bine sa iti treci o litera sau altceva la nume, intrucat nu mai putem deosebi care a un anonim si care e alt anonom! Ti-a fost sters comentariul acesta si au mai disparut inca vreo 10, intrucat ai declansat un intreg razboi fara noima. Te-ai declarat ofensat de "Anonim 23 ianuarie 2015, 15:52" care afirma ca "Tot hahalerele profitoare nu au avut puterea sa observa ca art 110 este in deriva si asta deoarece le convine ca pensia civila ...".

   Bun. Si ai sarit repede la bataie! Ca ai fost ofensat intrucat tu te-ai pensionat pe Legea 263, ca nu esti hahalera chiar daca ai pensie civila etc. Bun! Insa tu ai ripostat la o ofensa care NU ti s-a adus! Intrucat Art. 110 NU se refera la cei pensionati in baza L. 263/2010. Se refera la cei pensionati in baza legilor dinaintea aparitiei legii nr. 263, adica la cei care au avut pensii militare, acestea au fost desfiintate si recalculate prin L. 119/2010 si OUG 1/2011. Acestea sunt toate acum tot pensii civile, dar NU in baza L. 263/2010.

   Prin urmare cel cu care te-ai luat la tranta, NU se refera la tine. Se refera la faptul ca in urma acelei recalculari marete, unele pensii care sunt civile acum, au fost "umflate cu pompa", fapt pt. care cei in cauza NU vor sa le fie recalculate intrucat li s-ar diminua sau ar fi "inghetate".

   PS: Art. care te priveste pe tine este art. 111 din proiectul din lege, si NU 110. Prin urmare, ai declansat un razboi inutil si cu nimeni! Dar pana la urma, nu e mare lucru, ai recunoscut si tu aseara ca erai un pic "confuz". Bine?

   Ștergere
 7. Toate pensiile militare trebuiesc recalculate!

  RăspundețiȘtergere
 8. Aceste propuneri nu rele dar incomplete s-ar putea sa introduca niste neconcordante majore in calculul pensiei prin prisma bramburelii produse prin re/re/re.
  Sa studiem un caz din propuneri;presupunem ca se uniformizeaza grupele. Cum calculam pentru cele trei categorii de pensionari in cauza?
  1. pentru cei cu L119 calculam după formula pensie contributiva-25-50%?
  2. pentru cei cu L241-reveniti la cuantumul din 2010 (L164) calculam după formula aplicata de fosta L 164-spor vechime plus 2%/an peste 25 ani?
  3. pentru cei pensionati dupa L263 calculam evident după formula viitoarei noi legi.
  Cine poate da lămuriri?
  4. Cum se mai face in aceste cazuri distinctie intre AC si CS.
  Se pare ca cine spunea ca legea trebuie sa ofere conditii identice pentru toata lumea avea dreptate. La fel si cel care spune ca pensia civilă obtinuta după statutul de pensionar militar nu trebuie transformata prin art.110 -111 in pensie militara supusa actualizarii. Aceasta trebuie sa ramina pensie civila.
  Pentru eventuali ani civili introdusi in pensia militara exista prevederi legale exprese de luare in calcul si nu se pot aplica prevederi retroactive.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu te poate lamuri nimeni, legea asta e practic imposibil de aplicat tutror pensionarilor fara discriminari care probabil se vor face prin tot felul de ordonante. Atunci care mai e rostul legii? Legea trebuie sa ofere conditii identice pentru toti cei vizati insa dupa cum vezi nu toti sunt de acord. Pe deasupra s-a mai gasit si un acar Paun vinovat de toate problemele legii.

   Ștergere
  2. Atunci cel putin nu asezam la loc de cinste in lege deviza in scopul respectarii ierarhiei militare.
   Mai bine cea care ofera posibilitatea care pe care,........................cîstiga tot vîrfurile de birou

   Ștergere
 9. Aceste asa-zise amendamente propuse de SCMD au fost distribuite la filialele SCMD inca din 14.01 ...
  Ele erau pregatite inca de dinainte de catre "conducaretii" scmd ... de dinainte ca acestia sa stie "oficial" ce proiect se discuta ...
  Este o idioteala dogarista pentru multumirea prostimii care va citi aceste asa-zise "amendamente" ...
  Prostime care va multumi dogarului pentru eforturile lui in sprijinul prostimii ...
  Prostime care nu observa ca nu se cere recalcularea tuturor pensiilor ...
  Nu se cere recalcularea nici a pensiilor din l.241 care ar creste prin recalculare ...

  Pentru demonstrare :
  - la art.16 propune virsta de 55 ani . Propune sa se poata prelungi pina la 60 ani ( la cerere , cu aprobarea ministrului ) ... Si-apoi copie din forma veche (in care virsta era de 60 ani) cum se face cresterea de la 55 la 60 de ani ...
  Ori este optionala ... ori este obligatorie cresterea etapizata a virstei ...

  -la art.111 care spune cum se racalculeaza pensiile din l.263 ... idiotii baga o chestie placuta pentru prosti : sa se recupereze banii de dinainte de l.241 ... Potrivit ca nuca-n perete ! Dar prostimea de pe alte bloguri "a pus botul" ...
  Ce rost are acea modificare in art.111 ? Cum sa propui o modificare a l.119 si l.241 cind proiectu acesta propune abrogarea acelor legi ?

  RăspundețiȘtergere
 10. @Anonim23 ianuarie 2015, 21:14 :

  La : "Un numar foarte mare de actuali pensionari nu indeplinesc conditiile de a primi pensie dupa noua lege," .

  Care sint acele conditii care nu ar fi indeplinite de actualii pensionari ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E o manevra aici! S-ar putea sa aiba dreptate !

   De exemplu: caz de militar pensionat in trecut cu 24 ani vechime - acesta neindeplinind practic conditiile de pensionare dupa noua lege. Sau caz de militar cu 35 ani vechime, dintre care numai 14 in serviciul militar - nici acesta neindeplinind conditiile de pensionare dupa noua lege. Nu cumva la o eventuala recalculare, cei 2 raman fara pensie deloc intrucat dupa noua lege NU mai indeplinesc conditiile de pensionare?

   Ștergere
  2. Nu are dreptate! Art. 18 din proiect exclude situatia!

   Ștergere
 11. Atentie! Materialul are un UPGRADE in partea introductiva! Acesta survine in urma unor observatii mai mult decat pertinente, rezultate din comentarii! Recalcularea nu presupune cumva si reevaluarea conditiilor de pensionare dupa actualul proiect de lege? Nu cumva o recalculare dupa principiile actuale ale legii, ar insemna reavaluarea retroactiva atat a vechimii in serviciu, cat si a varstei de pensionare in cazul tuturor militarilor deja pensionati? Situatie in care poate sa apara, de exemplu caz de militar pensionat in trecut cu 24 ani vechime - acesta neindeplinind practic conditiile de pensionare dupa noua lege. Sau caz de militar cu 35 ani vechime, dintre care numai 14 in serviciul militar - nici acesta neindeplinind conditiile de pensionare dupa noua lege. Astfel de situatii pot sa apara si inca frecvent, si in ceea ce priveste varsta la momentul pensionarii. Pareri?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Raspuns final! Este falsa, ipoteza! A se citi art. 18 din proiect! Pensia anticipata partial se acorda conform proiectului. exact in aceleasi conditii precum in L. 164/2001 pt. minim 20 ani vechime, din care minim 10 ani in serviciul militar! Prin urmare, toti cei cu pensii stabilite in baza L. 119/2010 si a OUG 1/2011, indeplinesc conditiile minime de acordare a unei pensii militare!

   Ștergere
  2. @R
   Si ce anume te linisteste atat de mult la art.18. Daca te afli in aceasta situatie trebuie sa tii cont de faptul ca esti deja pensionar in plata, nu are ce pensie sa ti se mai acorde adica pensie aticipata partiala. Cu alte cuvinte ar trebui sa ti se transforme pensia pentru limita de varsta pe care o ai in pensie anticipata partiala ceeace nu cred ca se poate. Articolul se refera la cei aflati in activitate care urmeaza sa beneficieze de prevederile legii in proiect, Nu confunda situatiile, eu nu as fi atat de linistit, mai bine consulta un jurist. Agresivitatea nu ajuta cu nimic, poate nu am dreptate dar totusi mai multi ochi vad mai bine iar situatia prezentata pe care o consideri fumigena e un exemplu si situatii de acest gen mai sunt.

   Ștergere
  3. @ Anonim 24 ianuarie 2015, 19:49. Este vorba de logica, nu de liniste, neliniste sau agresivitate. Sunt 2 situatii aici.

   1]. Cum e proiectul de lege acum care zice simplu ca pensiile in plata devin militare in sensul prezentei legi, e ca tine. Dar tot legea zice ca nu se recalculeaza pensiile in plata. Cele 2 prevederi mentionte se leaga una de alta, si e ca tine!

   2]. Insa, noi (aproape) toti vrem recalculare. Ceea ce schimba un pic treaba! Recalculare inseamna automat noi decizii de pensii emise in conditiile legii.

   Si vine Marioara de Casa de Pensii, si ia dosarul marelui rezervist Frt.-Gl. Ontanu Ion

   - vechime: 30 ani;
   - vechime in serviciul militar 14 ani.

   In absenta art. 18 (sau celui anterior cu pensia anticipata - art. 17), femeia NU mai are ce sa mai recalculeze de la acest punct in conditiile legii, intrucat Frt.-Gl. Ontanu Ion NU are niciun drept de pensie militara.

   In schimb, atat timp cat exista art. 18 (sau 17), Frt.-Gl. Ontanu Ion poate sa stea linistit. Are si minim 20 ani vechime si minim 10 ani in serviciul militar, asa ca Marioara ii schimba eventual doar denumirea in pensie anticipata sau anticipata partial, dar tot pensie militara este si Frt.-Gl. Ontanu Ion nici nu pierde ceva la recalculare! Ba dimpotriva, daca ii pune si pleasca de HG-S 1019 in cap, ii mai creste si pensia! Despre asta e vorba!

   Ștergere
 12. In 2014 am facut 20 ani vechime "de cascheta" plus 2 ani scoala. Sa ma lamureasca cineva, pot iesi cu pensie anticipata partial? Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Atentie! Noi discutam aici despre proiectul viitoarei legi a pensiilor militare despre care nici nu avem certitudinea ca va fi adoptat si nici cand, nu de actuala lege a pensiilor L. 263/2010. In conditiile proiectului de lege, aveti acest drept - dar este conditionat de anumiti factori (cititi atent):

   "Art. 18. – (1) Au dreptul la pensie de serviciu anticipată parţială militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, în activitate, indiferent de vârstă, care au o vechime efectivă de minimum 20 de ani, dintre care cel puţin 10 ani vechime efectivă în serviciu şi care se află în una dintre următoarele situaţii:

   a) sunt trecuţi în rezervă ori au încetat raporturile de serviciu ca urmare a reorganizării unor unităţi şi a reducerii unor funcţii din statele de organizare, precum şi pentru alte motive sau nevoi ale instituţiilor din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale;
   b) sunt trecuţi în rezervă sau direct în retragere ori au încetat raporturile de serviciu ca urmare a clasării ca inapt sau apt limitat pentru serviciul militar/serviciu de către comisiile de expertiză medico-militară.

   (2) Cuantumul pensiei anticipate parţiale pentru militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special în activitate prevăzuţi la alin. (1) se calculează pentru numărul anilor de vechime în serviciu stabiliţi în condiţiile art. 3 lit. e).

   (3) La împlinirea vârstei standard de pensionare, prevăzută de prezenta lege, pensia de serviciu anticipată parţială devine pensie de serviciu pentru limită de vârstă, iar cuantumul pensiei militare se recalculează prin luarea în calcul a vechimii realizate până la data trecerii în rezervă".

   Proiectul este aici [http://www.snapromania.ro/comunicat_708_proiectul_legii_privind_pensiile_militare_discutat_la_guvernul_romaniei]

   Ștergere
  2. Cred ca era mai bine sa lamuresti omul pe legislatia in vigoare si nu sa-i vinzi pasarea de pe gard,sau si tu esti fruntas scmd-ist. Sau nu cumva iti pui intrebari ca sa ai cui raspunde?

   Da , cu 22 ani vechime, pe actuala legislatie ,se poate iesi insa o sa beneficiezi de o pensie mica la care o sa trebuiasca sa mai completezi prin munca multa pe bani putini ca sa faci face necesitatilor de zi cu zi.

   Ștergere
  3. @ Anonim 24 ianuarie 2015, 13:09. Am "mirosit" ce doreste! Este militar de cariera si NU este interesat de legea actuala. Altfel spunea clar ca il intereseaza pe actuala lege despre care stie precis ca iese muritor de foame.

   In situatia sa, legat de proiectul de lege, omul iese cu 70% din ultima solda. Daca cei 20 ani au fost in grupa CD, iese cu 76% din ultima solda. Daca cei 20 ani au fost in grupa CS, iese cu 88% din ultima solda. E "parfum" la varsta sa, are toata viata inainte!

   PS: Nici pe mine nu ma intereseaza legea actuala!

   Ștergere
  4. @Anonim 12:18
   Pe actuala lege pur si simplu nu poti iesi la pensie nici anticipat nici anticipat partial. Singura situatie in care poti sa iesi anticipat se poate doar daca ai intrat in scoala militara pe la vreo 30 de ani iar acum ai varsta de vreo 50 si ceva de ani, functie de tabelele cu anul nasterii si sa fi lucrat cel putin 7-8 ani inainte sa fi intrat in scoala. Daca ai 20 de ani lucrati poti sa reduci din varsta de pensionale cel putin 4 ani si 6 luni presupunand ca ai lucrat numai in conditii deosebite. Ai mai mari sanse sa iesi cu pensie pentru limita de varsta decat cu pensie anticipata. La pensia anticipata poti sa iesi cu max. 5 ani inainte de a indeplini varsta standard de pensionare insa trebuie sa tii cont de faptul ca mai trebuie sa indeplinesti o conditie si anume sa depasesti cu 8 ani stagiul complet de cotizare ceeace la tine cred ca este improbabil dar mai ai un hop si anume trebuie sa ti se restructureze postul, sa se desfiinteze unitatea, sa fii inapt medical, etc.
   Am mai scris in cateva comentarii ca si acest proiect sufera de aceleasi idiotenii la care vad ca initiatorii nu vor in ruptul capului sa renunte.
   Toate aceste articole privitoare la conditiile ce trebuie indeplinite sa fie inlocuite cu un singur articol cum se practica in toate celelalte tari si anume:
   Art #. Beneficiaza de pensie militara cadrele care au 20(sau alta vechime) ani de serviciu activ. Atat! Nu tot felul de conditii cumulative care nu au legatura cu activitate din armata.
   Explicatia incapatanarii initiatorilor este simpla, nu sunt chiar prosti, vor sa te tina cat mai mult in activitate cu atat mai mult cu cat se pleaca masiv in acest moment si nu au solutii pentru ca nu mai vine nici dracu.
   Deci speranta pentru tine nu exista, ori demisionezi ori mai ramai vreo 7 - 8 ani.
   Succes! oricare ar fi decizia ta.

   Ștergere
 13. La art.18, alin.1, litera a, ar trebui adaugat "sau la cerere".

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa este! Retinut! Dar, incercati sa includeti propunerea in proiect si cei care sunteti in activitate, prin cei de la resurse umane. Este o propunere esentiala pt. toti militarii in activitate! Asa ca fapt divers, la calculul cuantumului pensiei, trebuie sa cunosti neaparat in ce grupe de munca ti-a fost incadrat fiecare an din cei 22 de armata! Intrucat, in functie de incadrarea in grupe cuantumul poate creste binisor peste baza de calcul de 70% din ultima solda!

   Ștergere
  2. Am 31 de ani de militar in grupa 1 si varsta 55 de ani pot iesi la pensie ? Nu pot face o simulare ca nu se da adeverinta cu salariile dar poate cineva sa mi spuna cit este valoarea celor trei merite militare?

   Ștergere
 14. @ anonim 23 ian 21.47
  Foarte bine ati remarcat fenomenul. In cazul in care nu se elimina art 110 si 111 nici chiar cel mai expert in calcule de pe blog, domnul mos Alecu, nu reuseste sa desluseasca imbarligatura.
  Cred ca cei de scmd gîndesc ce-ar fi bun pe moment pentru ei fara sa reflecte la consecinte. Asa au procedat si cu L 241. Abia apoi si-au dat seama ce au facut, insa pe moment au avut si ei satisfactia ca in sfîrsit au obtinut ceva pentru cotizanti.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E dificila problema! Trebuie rumegat bine cu aceasta recalculare. Discutand cu un militar activ aici pe blog - am ajuns la o "sclipire", am dat de conditiile de acordare a pensiei anticipate partial: "vechime efectivă de minimum 20 de ani, dintre care cel puţin 10 ani vechime efectivă în serviciul militar". Dar, si pe L. 164/2001 a fost identic. In concluzie, nu poate exista militar deja pensionat in trecut, care sa NU poate indeplini macar conditiile de pensionare anticipata partial din aceasta lege. Caz in care, chiar poate exista recalculare fara sa se intample dezastrele mentionate anterior si fara sa fie afectat nimeni. Singurii afectati ar fi doar cei cu pensii al caror cuantum ar fi superior soldelor militare in activitate, dar majoritatea castiga si inca bine!

   Prin urmare, ultima concluzie este ca este exclus ca cineva sa ramana fara pensie, devine in realitate pensionat anticipat partial sau pensionat anticipat. Adica si cei in cauza castiga la recalculare! Legat de faptul ca ar trebui ca grupele de pensionare sa se uniformizeze - adica sa fie majorate si la cei trecuti deja in rezerva, recalcularea este cu adevarat benefica pt. majoritatea! E bun rationamentul sau nu?

   Ștergere
 15. @R-2650024 ianuarie 2015, 13:20 :
  Iti spun de demult sa nu "te mai arunci" in "iecsplicatii" pe teme de cunoastere si interpretare legi !...
  Şăzi , blînd !...

  Ai vazut c-ai gasit explicatia la chestia ridicata de acel cineva (cezar) cu neindeplinirea conditiilor ? Toata lumea-i iesita la pensie pe niste legi ale caror conditii de baza nu sint modificate de acest proiect ! Ca urmare nimeni nu poate fi in situatia de a nu indeplini conditiile de pensionare !

  Mai mult ... modul de calcul , procentele propuse (mai mari ca la l.164) , precum si posibilitatea alegerii mediei a 6 luni din ultimii 5 ani , vor conduce la cresterea multor pensii . Daca mai adaugam posibilitatea (??) aplicarii hg s-1019/2010 si celor "mai vechi" ... vor mai creste "o gramazie" de pensii . Daca ne uitam la art.111 (recalcularea pensiilor din l.263) vedem ca acestora le va fi considerata ca vechime in serviciu si vechimea (din civilie) fructificata la pensiile lor ... Ca urmare si pensiile acestora vor creste ...

  Deci : ideea ca ar putea exista impricinati "din vechime" care sa nu indeplineasca conditiile de pensionare nu se sustine ! Ba ... din contra !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa este! Dau funda! Intoxicarea a fost superba, "bomba" dezamorsata! Solutia a oferit-o exact acel militar activ cu situatia prezentata si intrebarea sa, altfel nu aveam in gand sa citesc si art. 18.! Materialul a fost modificat.

   Ștergere
  2. Si apropo de amendamente! Rezulta ca fara recalculare, nu prea se poate aplica HG-S 1019/2010 si celor pensionati inainte de 05.01.2011. E asa sau nu?

   Ștergere
  3. Trebuie analizat cu atentie nr. crt. 3 din "Amendamentele comune ale asociatiilor" unde se prevede aplicarea unitara a HGS cu grupele, indiferent de data pensionarii. In plus, se prevede " Casele sectoriale de pensii" vor verifica incadrarea in grupele de munca din oficiu..." ceea ce nu ar fi prea greu deoarece multe pensii au fost re/re/recalculate in 2011-2012 cu aplicarea HGS1019 dupa care s-au re/re/recalculat/revizuit fara grupe-artizanii acestei manarii se cunosc.Normal insa ar fi sa fie recalculate absolut toate pensiile in plata (rezervisti) pentru a nu se crea din nou discriminari intre rezervisti.Un articol cu aplicarea cuantumului mai avantajos ar multumi pe toata lumea, nu credeti?

   Ștergere
  4. @ Anonim 24 ianuarie 2015, 20:37. Referitor la cuantumul cel mai avantajos, in mod normal asa este! Este si prevazut in proiect la art. 111. Numai ca art. 111 recalculeaza doar pensiile celor pensionati dupa anul 2011 - cu L. 263/2010. Pe cei cu drepturi de pensie dupa L. 119 si OUG 1/2011, am fost bagati in alta oala: la art. 110, nu ni se recalculeaza nimic, nu este cazul mentinerii in plata a vreunui cuantum mai avantajos.

   Manevra este descris in material! In cazul recalcularii dupa soldele militarilor in activitate, un colonel oarecare din mare masa care acum in medie vreo 4500 lei, ar avea o crestere spre 5500-6000 lei. Acestui colonel ii convine precis. Dar, avem si colonei cu pensii "umflate cu pompita" de 7000-8000 lei sau mai mult, putini dar sunt. Acestora din urma nu le convine recalcularea dupa soldele militarilor in activitate nici in ruptul capului. Nu le convine intrucat raman cu cuantumul de 7000-8000 pana cand o viitoare majorare a soldelor militarilor in activitate va depasi acest cuantum. Acestor colonei nu le convine sa le fie recalculate pensiile si tot ei sunt cei care nu vor actualizarea dupa soldelor militarilor activi, ci dupa rata inflatiei si salariul mediu brut. Nu conteaza ca ar ramane cu cuantumul cel mai avantajos, intrucat nu iese treaba la buzunar.

   Deci, asistam la o batalie de interese! In care o minoritate o trage unei majoritati, iar cel care a avut punga mai mare, i-o trage tot la cel care a avut punga mai mica!

   Ștergere
 16. @Anonim24 ianuarie 2015, 12:53 si @R-2650024 ianuarie 2015, 13:06 :

  Filozofia legii este ca : numai pensia pentru limita de virsta (pensia de invaliditate si pensia de urmas) este un drept .

  Pensia anticipata si anticipata partiala sint niste "favoruri" acordate celor care nu indeplinesc conditiile pentru pensie pentru limita de virsta .
  Daca impricinatul are vechimea in serviciu necesara , dar mai are 5 ani pina la virsta de pensionare ... i se acorda pensie anticipata .
  Daca impricinatul nu are nici virsta necesara si nu are nici vechimea in serviciu necesara ... i se acorda pensia anticipata partiala .

  Ambele , amindoua aceste "favoruri" se acorda numai la "nevoile" MApN sau cind impricinatul devine inapt pentru serviciul militar ...
  Aceste "favoruri" nu se acorda "cind i se scoala" oricarui impricinat .
  Daca impricinatului "i se scoala" ca nu mai vrea "la armata" , neavind conditiile cerute pentru pensionare , sa faca bine sa-si dea demisia ...
  Statul nu-si propune sa dea pensie tuturor "trecatorilor" prin armata !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu esta asa si iti spun de ce! Mai era un militar activ zilele trecute care avea alta problema: afirma ceva ce stiu si eu! Dintre cei care au participat la misiuni in teatre, undeva la 1/4 sau 1/3 sunt "dusi".

   Uite ce spune un militar activ:" Cred ca trebuie un articol separat pentru cei care avem activitate de cel putin 25 de ani in serviciul militar sa avem dreptul de cerere la pensie fara nici o alta conditie. In felul acesta vom fi si noi cei din activitate multumiti de aceasta lege avand sentimentul ca sintem intreadevar armata NATO. La comentariul de mai sus as vrea sa argumentez prin faptul ca am colegi care peste un anumit numar de ani in serviciul militar se vede clar ca au inceput sa aiba anumite probleme de comportament chiar daca testele psihologice nu vad ceva in neregula si atunci cred ca multi ar cere de buna voie sa paraseasca sistemul pentru a trece in rezerva cum de altfel se intampla si in celelalte armate NATO".

   Eu confirm ca asa este! Nici nu stiu cum sa descriu exact: apare un fel de gandire "in reluare" la cei afectati, dar si in miscari! Multi au privirea confuza, undeva departe. Vorbesti cu ei de una, si iti raspund altceva. Multi nu mai stiu sa rada. Iau decizii ilogice [http://www.gandul.info/interviurile-gandul/sindromul-nu-cum-trateaza-armata-romana-stresul-posttraumatic-11285959]. Atentie! Simptomele se regasesc nu doar in urma unor misiuni in teatre! Se regasesc si la multi piloti, scafandri, pirotehnisti.

   Prin urmare, a iesi anticipat la pensie nu poate fi "favor", ci chiar o necesitate si pt. cei in cauza, dar si pt. armata. De aceea legea trebuia facuta ca la americani! Lasi 20 ani conditie minima pt. a primi o pensie, si apoi daca vrei si poti sa mai ramai, adaugi pt. fiecare an ceva in plus. Asa disparea din start nebunia asta cu varsta, anticipata, anticipata partial si lucrurile intrau intr-un fagas de normalitate naturala!


   Cunosc foarte bine situatia.

   Ștergere
  2. Pentru mos alecu:
   nu cunosti conditiile actuale din armata, nu mai e ca pe vremea ta cu tilicari. Munca tilicarilor o fac subofiterii si sgp-ii si eu unul nu mai pot asa ca vreau sa ies din sistem. Dar nu vreau sa ies cu mana-n fund cum doresc unii frustrati ca tine. Consider ca mi-am facut datoria cu varf si indesat(si 500000 km de naveta fara nici un decont). Asa ca mucles si sprijiniti activii.

   Ștergere
 17. @R-2650024 ianuarie 2015, 14:34 :

  La : "Rezulta ca fara recalculare, nu prea se poate aplica HG-S 1019/2010 si celor pensionati inainte de 05.01.2011" ...
  Foarte exact !
  -----------------------------------------------------------------------------------
  Asa cum am spus-o de demult ... dar "unii" de pe aici erau ocupati cu a-mi da mie peste bot ca spun prostii ...


  mos alecu16 ianuarie 2015, 07:28
  Ca urmare , pentru pensiile NE-RECALCULATE nu se mai poate aplica HG S-1019 ... deoarecxe :
  - in documentele pensiilor ne-recalculate (preluate numai in cuantumul din L.119) nu apar datele referitoare la anii rezultati din conditiile de munca pe HG 1294/2001
  ----- in l.119 conditiile de munca "au fost folosite" dupa alte principii fata de principiile din proiectele de legi ale pensiilor de stat
  - nu se pot "transforma" anii din conditiile de munca pe hg 1294 in ani din conditiile de munca pe hg s-1019...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iti dai seama cam ce pensii pot avea astia care NU vor recalculare daca nici cu HG-S nu le iese pasienta?

   Ștergere
 18. ESTE O INTOXICARE!
  Nu stiu daca autorul articolului o face cu buna stiinta sau a fost la randul sau aburit, dar aceasta varianta reprezinta propunerile domnului Dogaru si atat. Ca sa va convingeti incercati sa contactati liderii celorlalte sindicate din Politie si intrebati-i daca si-au dat acordul pe aceste propuneri si veti constata ca unii habar nu au de ele. Chiar daca documentul are in subsol trecute toate celelalte sindicate, ele nu au fost consultate si nu au semnat nimic. Am verificat si pot spune ca este o intoxicare. CINE MA CUNOASTE POATE AVEA INCREDERE IN CE SPUN NU VORBESC NEDOCUMENTAT.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. V-am raspuns in materialul precedent! Nu mai reiau discutiile, cine e curios poate sa citeasca acolo! Singura opinie in plus? Mi se pare mie sau nu sunteti echidistant in critici? Aveti vreun articol care sa dea de pamant cu sefii ANCMRR la fel cum faceti cu Dogaru? La urma urmei, discutam de amendamente la un proiect initiat prost din start de liderii ANCMRR, nu? Cineva a aruncat deja piatra in balta si noi tot ne chinuim sa o scoatem, aici e buba de fapt!

   Ștergere
  2. Domnule Golescu , constat ca dumnevoastra nu sunteti echidistant si nici macar cinstit cu cititorii dumnevoastra. Nu, nu ati raspuns pe celalalt material ati incercat doar sa fentati mutand virgula. Acest articol din titlu sustine ca aceste propuneri ar contine punctul de vedere al tuturor sefilor de sindicate care au participat la intalnirea din 13 fenruarie, CEEA CE ESTE O MINCIUNA, DACA CUVANTUL INTOXICARE NU ESTE SUFICIENT. V-AM RUGAT SA VERIFICATI DACA SUNTETI OFITER , LA SEFII RESPECTIVELOR SINDICATE sa va confirmati eventual informatia. Nu stiu daca ati facut-o dar incapatanarea cu care va mentineti punctul de vedere ca si incercarea de a lovi in mine pe motiv ca nu as fi impartial, ma fac sa cred ca MINTITI DELIBERAT. Eu nu m/am legat de Dogaru acuma ci de informatia pe care ati dat-o sper totusi ca nu cu intentia de a dezinforma, informatie care este neadevarata. Ma invinuiti ca nu ma leg de conducerea ANCMRR. P[i ce s[ spun despre ei? Ca sunt copii de suflet al lui Oprea si ii canta in struna ca sa suga si ei ceva de la bugetul MApN, sa primeasca si ei bilete la tratament si s[ fie considerati partener de dialog? Sau ca sunt Inscrisi in UNP?Asta se stie. Ce altceva mai poti spune? Ei nici macar nu ies in media sa ne faca de ras si isi respecta statutul de ghiocei. Dar domnul Dogaru are scoala, el dezinformeaza, ascunde, minte, iese mereu cu abureli, are activitate. Din cauza asta ne intersectam mai des. Baniesc ca acuma sunteti linistit. Astepat sa imi spuneti ca ati sunat pe cineva din celalalte seindicate si v-a confirmat ceea ce sustineti in acest material . Pana atunci eu sustin ca este o MINCIUNA , ca sa nu repet ce am spus in celalalt material.

   Ștergere
  3. @ Neacsu 24 ianuarie 2015, 15:58. Ai afirmat ca detii documentul, da? In final, la semnaturi apar insiruite (fara semnaturi) numele liderilor S.C.M.D., S.N.A.P., S.N.L.P., PRO LEX, SED LEX, S.N.P.P.C. si UNIPOL? Sau nu? Cumva sustii ca a fost aruncat doar asa la "plesneala" cu numele respective, doar sa para ca el "este" de fapt 7?

   In acest material, mai la inceput scrie astfel: "Modificarile propuse in comun de cele 7 sindicate sunt prezentate mai jos - cu mentiunea ca respectivele modificari par deja prenegociate - prin urmare sunt batute in cuie, acestora urmand sa le fie anexate cu siguranta si alte propuneri care au curs catre sindicatele in cauza dupa data de 13.01.2015 (ziua cand s-a desfasurat la Guvern reuniunea privind dezbaterea proiectului legii pensiilor militare de stat)". Deci, din moment ce propunerile curg continuu, NU are cum sa fie documentul inca semnat! Nu semnezi ca primarul, ci doar dupa ce citesti, nu?

   Si atunci care e problema dumitale cu acuzatiile astea? Exista niste propuneri in document - sunt mai sus, altele vor fi inserate. Din moment ce la semnaturi sunt trecuti toti liderii de sindicate, este clar ca e un acord undeva ca documentul sa fie semnat de toti. Dupa ce le citesc si ei, desigur!

   Ca daca o luam altfel, dumneata sustii ca niciun sindicat nu are nicio propunere, deci toti sunt de acord cu proiectul ANCMRR, si doar SCMD ar avea ceva contre? Sau daca au, unde sunt? Vrem sa le vedem!

   Prin urmare, singura problema de interes real o reprezinta continutul amendamentelor efective, fiind exclusiv problema liderilor de sindicate ce, cand si cum il semneaza!

   Ștergere
  4. Imi este greu sa trag o concluzie din cele ce spui fara sa te jignesc asa ca ma voi abtine. Eu credeam ca am fost foarte clar. Eu am spus atat si repet a 4 oara cred, sperand ca vei intelege sui nu vei interpreta iarasi aiurea> ACESSTE PROPUNERI SUNT PRPUNERILE LUI DOGARU, BNICI UN ALT SINDICAT DIN CELE PREZENTE LA INTALNIREA DIN DATA DE 13 NU A CAZUT DE CORD, MULTE NICI NU AU VAZUT ACESTE PROPUNERI SI NU EXISTA NICI O INTELEGERE CA CELALALTE SINDICATE SA MANDATAEZE scmd SA LE REPREZINTE. Aceasta informatie sau supoyitie este neadevarata deci o incercare de intoxicare. Nu stiu d eunde ai informatia, si cu ce scop o sustii in continuare dar continuand sa o sustii devii dezinformator. Ti-am dat solutia, ca sa incheiem sau ca sa te convingi ca am dreptate, da telefon la oricare din acele sindicate, au pagina de internet, ia legatuira cu presedintii acelor sindicate si intreaba. SI DA, ACELE NUME PUSE ACOLO SUNT PUSE LA PLEZNEALA, PENTRU FRAIERII CARE PUN BOTUL FARA SA VERIFICE.

   Ștergere
  5. @ Neacsu. Informatia mea este urmatoarea: toate sindicatele au convenit ca la finalizarea propunerilor, sa inainteze un set comun de propuneri provenind din partea sindicatelor, de amendare a legii. Deci, un set comun! De aceea, ce exprimi imi pare irelevant! Nu are cum sa fie un set comun redactat si simultan. Este clar ca ce propune un sindicat, revede si celalalt. Si invers. Dar nu am dubii ca informatia privind setul comun de revendicari ar fi incorecta!

   Nu ai intocmit niciodata in armata un document cu numele a 4-5 sefi ce urmau doar sa il avizeze, si cu numele comandantului ce urma sa il contrasemneze, desi documentul era intocmit doar de dumneata? Exact asa e si in cazul de.fata!

   Ștergere
  6. Da, m-ai lamurit. Acuma o intorci ca la Ploiesti, ca s-a convenit ca la sfarsitul convorbirilor sa aiba un set comun de propuneri. Asta ar insemna sa se intalneasca si sa discute inainte de a se intalni cu reprezentantii guvernului, dar nici vorba de asa ceva. Deci o alta gulguta. Dar in titlu scrie " Modificarile la proiectul Legii Pensiilor Militare de Stat, propuse in comun de cele 7 sindicate din domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale!' CAND DE FAPT PROPUNERILE SUNT NUMAI ALE LUI dOGARU SI CEILALTI HABAR NU AU DE ELE. Acuma m-am lamurit, cu buna stiinta ai prezentat aceste propuneri ca fiind propuneri comune, ca sa aburesti oamenii. Continua-ti activitatea, vei fi rasplatit!

   Ștergere
  7. "Va reamintim ca proiectul de lege este acesta! Cele 7 sindicate din domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale, sunt: S.C.M.D., S.N.A.P., S.N.L.P., PRO LEX, SED LEX, S.N.P.P.C. si UNIPOL. Modificarile propuse in comun de cele 7 sindicate sunt prezentate mai jos ."ASTA ESTE DEZINFORMAREA PE CARE O PREZINTI SI CARE ITI FACE DE RAS STATUTUL. Pacat, credeam ca e ceva serios cu aceasta pagina, acuma imi schimb parerea. Alti mesteri in manipulare si dezinformare care se fac ca sunt ingrijorati de soarta colegilor. Creste numarul.

   Ștergere
  8. Apropo, raspunsul asta cu documentul pe care se trec mai multe persoane pentru a fi semnat este dat de tine sau de cei de la SCMD? Hai sa te lamuresc.: NU A FOST VORBA DE INAINTAREA UNUI PACHET COMUN, ci de o intalnire ulterioara intre " specialisti", unde sa se cada de comun acord. Asta spun si comunicatele oficiale. Deci recunoaste ca ai gresit, ca ai transmis o informatie neverificata si gata, nu ai fi primul pacalit de Dogaru. Daca insa continui sa sustii aberatii si sa cauti explicatii si interpretari, cand la tine in text scrie: "Cele 7 sindicate din domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale, sunt: S.C.M.D., S.N.A.P., S.N.L.P., PRO LEX, SED LEX, S.N.P.P.C. si UNIPOL. Modificarile propuse in comun de cele 7 sindicate sunt prezentate mai jos" ma faci sa cred ca faci cu totul si cu totul intentionat jocurile altora si intentionezi sa aburesti cititorii. Pacat.

   Ștergere
  9. @ Neacsu. Dumneata pare sa ai ceva probleme de logica! Documentul e primit pe e-mail cu tot cu numele celor 7 lideri de sindicate in coada, de la mai multe persoane de bine! Sursa privind acordul celorlalte sindicate ca SCMD sa reprezinte la viitoarele intalniri propuneri comune din partea sindicatelor, provine de la cineva tot de bine si care nu isi permita sa minta! Pe mine nu ma deranja nici daca erau propuneri din partea vamesilor si apareau in coada numele tuturor liderilor de sindicat din Romania, ma intereseaza doar continutul lor!

   Ai o problema foarte aiurea! In loc sa vezi esenta, adica ce contin amendamentele pt. ca alea ne intereseaza de fapt, alergi dupa Dogaru! De aia nici nu iti mai iti spune nimic!

   PS: Daca tot esti pus pe contre si esti informat asa bine, poate afli in ce imprejurari si-a cerut scuze G. Oprea pt. desfiintarea pensiilor militare, afirmand ca nu si-a dat seama ce a facut! Sau nu ai aflat inca? Nu scrie nicaieri oficial, sa nu cauti degeaba in comunicate, dar totusi s-a intamplat.

   Ștergere
  10. Pai si daca aceste ropuneri apartin doar SCMD, de ce nu le prezinti ca atare si sustii in titlu si prezentare ca ar reprezenta punctul de vedere al celor 7? Pe mine m-ai lamurit. Un alt manipulator si atata tot.

   Ștergere
  11. @ Neacsu 24 ianuarie 2015, 20:47. Domnule, chiar ai probleme de logica! Eu de unde sa stiu ca apartin SCMD sau nu, daca la final apar numele a 7 lideri de sindicate? Ma apuc eu sa banuiesc asa din senin ce si cum? Dar daca apartin doar Sindicatelor Vamesilor? Dar daca fiecare sindicat are cate o propunere acolo? Sau 3 sindicate din M.A.I. nu au mai propus nimic, bazandu-se pe celelalte 3 sindicate din MAI? Prea mult tam-tam pt. nimic!

   PS: Am constatat ca iti iei sursele doar din comunicatele publice! Extras: "Referitor la acest proiect, până în data de 19.01.2015 vor fi trimise puncte de vedere, iar în perioada 19-24.01.2015 va avea loc o nouă întrevedere pentru analizarea punctelor de vedere trimise pentru ca la începutul lunii februarie 2015 acest proiect de lege să fie finalizat și trimis la Parlamentul României".

   Prin urmare, mergand pe comunicate si pelogica dumitale, rezulta ca s-a incheiat si cu punctele de vedere si cu intrevederea si cu tot. Termenul a expirat! Iar din informatiile pe care le-ai furnizat pana acum, ai aflat ca niciun sindicat n-a mai propus de fapt nimic - adica sunt multumite asa, si doar Dogaru a propus pe cele din material si ca se dea si el ca "este" mai multi, sub acoperirea celor sindicate a trecut numele si celorlalti 6 lideri care de fapt nu au nicio propunere pt. ca le convine proiectul asa! Am dat-o deja in stupiditati!

   Tara arde, si noi trebuie sa facem pe detectivii lu' Peste! In loc sa descoperim amendamentele care dupa termenul de mai sus au fost deja "fumate", noi trebuie sa stam acum sa descoperim cine le-a trimis mai intai si alte bazaconii! Aici eu inchid subiectul!

   Ștergere
  12. Vad ca insisti sa deviezi de la subiect si acuma ca stii ca aceste propuneri apartin doar lui Dogaru continui sa mentii acela titlu si nu faci modicarile necesare. Ti-am recomandat sa verifici daca este asa cum spun eu sau nu si te incapatinezi sa ma invinuiesti ca nu imi aleg bine sursele. Nu sursele conteaza ci informatia stimate coleg. Daca sursele dumitale sunt mincinoase e prea putin important cine sunt, atata vreme cat prezinti informatia incorecta. Acuma m-am convins o faci cu intentie, asa ca nu mai continui acest dialog inutil cu cineva care refuza sa accepte realitatea si sa o prezinte celor pe care pretinde ca ii informeaza. Eu as spune in cazul asta ca ii dezinformeaza si cu asta am spus tot.

   Ștergere
  13. @ Neacsu 25 ianuarie 2015, 11:21. Iar? Subiectul este reprezentat de amendamente! Pe nimeni nu intereseaza altceva! Iar materialul critica amendamentele, asta nu observi? Ca le-a scos doar Dogaru sau doar Gruia, amendamentele omit ceea ce ne intereseaza pe toti: recalcularea si actualizarea dupa solde.

   Pe de alta parte, materialul are rol preventiv - atata cat se mai poate! Rolul este clar: "V-am prins sindicatelor! Fara recalculare si fara actualizare pt. cei in rezerva, tot asta vreti si voi, nu?" Nu avem ce modificare sa facem in titlu cat timp niciun sindicat nu dezminte nimic! Ca sa dezminta, trebuie mai intati sa prezinte unde sunt amedamentele lor, ieri a expirat termenul!

   Mai e un aspect! Acorzi prea multa credibilitate si importanta unor sindicate - altele decat SCMD, care in toti acesti ani, n-au miscat nimic decat pt. personalul lor in activitate, nu si pt. cel in rezerva. Ai impresia ca acum "misca" ceva?

   Ștergere
  14. Nu are rost sa continui, ma opresc aici, ai fi in stare sa cauti oricate argumente poti numai sa nu accepti ca ai sustinut o prostie sau ca incerci sa manipulezi. Pacat, aveam pretentii, am apreciat deseori multe articole de pe aceasta pagina, dar acuma cand manipularea este clara si continui sa te faci ca nu o vezi si iti mentii si cauti scuze la aceasta dezinformare, incep sa vad ca nu esti ceea ce pretinzi. SANATATE.

   Ștergere
  15. Daca ai avea onoare si ai respecta adevarul ai reveni cu o notita asa cum ai mai facut pentru alta neconcordanta , si ai preciza ca aceste propuneri apartin lui Dogaru si atat. Toate celelalte lucruri scrise sunt minciuni. Eu m-am interesat si mi s-a confrmat ca celelalte sindicate habar nu au de aceste propuneri. Punct!

   Ștergere
  16. @ Neacsu. In urma acestei insistente exasperante, notita este inserata. Insa, conform realitatii, NU cum sugerezi dumneata. "Materialul are la baza documentul anexat mai jos, care ne-a fost transmis de mai multi cetateni "de bine. Documentul are inscris pe ultima fila numele liderilor sindicatelor mentionate, fara semnaturile celor in cauza". Aceasta e realitatea! Nimic in plus, nimic in minus! Eu NU pot preciza ca aceste propuneri apartin lui Dogaru si atat. Dumneata sustii acest lucru. In document NU scrie ca propunerile apartin lui Dogaru! Pana la proba contrarie, acesta este atribuit tuturor liderilor ale caror nume sunt insiruite la final. Punct!

   Mai departe, NU e treaba mea sa fac investigatii, ci doar sa prezint publicului documentul! Ceea ce am facut! Ai sustinut ca ai primit acelasi document, deci cu numele celor 7 lideri de sindicate la coada. Vorbind de onoare, in primul rand ai omis sa il prezinti public! Poti sa o faci si acum, NU e tarziu! In al 2-lea rand daca doresti sa faci investigatii de unde provine, ce si cum, esti liber sa o faci! Oamenii sunt interesati ce cuprind amendamentele in sine, si prea putin investigatiile dumitale!

   Referitor la amendamente! Ia citeste aici [http://sindicatulcmd.blogspot.ro/2015/01/sustinerile-scmd-privind-poiectul-legii.html] ce spune Dogaru inainte de intalnirea din data de 13.01.2015. "Corelarea sa se faca din oficiu, pentru toate categoriile de rezervisti, in momentul cresterii soldei de grad/functie la militarii activi, printr-o precizare expresa in articolul privind actualizarea pensiilor." Ori, in amendamente NU se regaseste cerinta lui Dogaru. Prin urmare, s-a razgandit de la o zi la alta, nu ii apartin amendamentele sau sunt incomplete sau cum?

   Ti-am mai spus ca nu vezi padurea din cauza copacilor! Apropo de manipulare! De data asta am ajuns EU la concluzia ca aperi alte interese! Pe care sef de sindicat vrei sa il scapi bazma curata? Prezinta domnule documentul asa cum l-ai receptionat si lasa oamenii sa isi prezinte parerea pe marginea lui, nu imi impune mie ce sa fac!

   Ștergere
  17. Bine Dorele, deci ai refuzat sa verifici si sa spui adevarul , ca sa menţii inca starea de confuzie. Pe mine m-ai convins, ramane valabil ce am spus.

   Ștergere
  18. @Neacsu 25 ianuarie 2015, 18:36. Daca iti arunci o privire pe comentarii, vei observa ca toate persoanele sunt interesate de continutul amendamentelor si nu de amanuntele de care esti interesat 'mneata! 'Mneata faci ceva in genul "Tara arde din cauza amendamentelor, iar baba se piaptana din cauza culorii hartiei pe care au fost scrise!"

   Ștergere
 19. @R-2650024 ianuarie 2015, 15:06 :
  Faptul ca pensionarea anticipata (anticipata partiala) ese considerat "un favor" nu este "propunerea" mea !
  Este , asa cum aratat , "filozofia" legii ... la fel ca si a l.164 !
  Cazurile acelea sint rezolvate "perfect" de litera legii : a devenit inapt pentru serviciul militar ... ca urmare i se acorda pensie ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am explicat ca NU sunt doar cazurile acelea, ci sunt "extrem" de multe! Iti dai seama ce inseamna ca impact pt. sistem, sa pensionezi 1/4 sau 1/3 dintre militarii din teatre fiind declarati inapti, pe diagnostic fiind scris oficial "nebun"? Probabil ca ai aflat deja, ca Romania e singura tara NATO care nu are are oficial nici macar un militar afecat de "stresul posttraumatic", dar acestia exista in toate unitatile militare.

   Asa, daca ar fi ca la americani care macar recunosc situatia spre deosebire de noi, lasi omul sa se pensioneze fara multa bataie de cap, "la cerere". Cand simte ca nu o mai duce, pleaca si gata! E mai natural asa! Si pt. sistemul militar e mai bine, ce sens are sa tii cu forta oameni care oricum sunt "legume"?

   Ștergere
 20. @Anonim24 ianuarie 2015, 17:15 :
  Mi se pare mie ... sau tu esti magarul dodo de la "In cuiul catarii" ?
  Parca , acolo , aveai 27 ani vechime ?

  Te-ai gindit sa mai reduci din vechime ... poate merge asa ?
  Oricine si oricit ar incerca ... nimeni si niciodata nu a admis , la cererea impricinatului , iesirea anticipata la pensie ...
  Peste tot in lume se merge pe ideea unei cit mai lungi perioade de activitate ...

  Asa ca ... uite eu te ajut !
  Te mai ajuta inca un milion de cetateni ... dar nimeni nu va inscrie intr-o lege ca se poate iesi la pensie oricind "i se scoala" impricinatului !
  Acum esti multumit !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Verifica ip-ul senilule si apoi fa afirmatii. Pe blogul de care zici n-am comentat niciodata iar aici de 4 ori anul asta (adica azi) si anul trecul o data. Adminul poate verifica si sper sa te lamureasca. Nu-mi bat mintea cu tine ca oricum nu intelegi si nici nu vrei la ce am scris mai sus. Dar cu pensie anticipata partiala mi se pare just pentru ca au multi de castigat. Oricum nu tu aprobi legea senilule.....
   PS: Ia-ti un catel ca sa te mai plimbe un pic

   Ștergere
  2. @ Atentie la limbaj! Ramaneti fara postari! Amandoi!

   Ștergere
  3. Face afirmatii nefondate

   Ștergere
  4. @ Anonim 24 ianuarie 2015, 21:46. Regula este simpla aici: oricine se poate contrazice cu oricine pe orice, poate afirma orice, dar fara limbaj suburban intre useri gen "magarul Dodo" sau "senilule"! Mos Alecu stie regula, a mai ramas fara postari - deci nu facem discriminare in aceste cazuri!

   Ștergere
 21. Recalculare pentru toti rezervistii ! Aceasta sa fie deviza tuturor asociatiilor si sindicatelor ! In caz contrar, mii de procese pentru discriminare, demonstratii etc. Nu se poate ca smecherii si smenarii sa fie lasati sa castige mereu ! Trebuie sa mai castige si cei cu demnitate si onoare militara ! Daca-i bal, sa fie bal pentru toti nu numai pentru smenari !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iata un om cu logica.Numai sa vrea si mongoloidul mincinos sa accepte.Asta pt ca de doi ani ne duce cu vorba ca pe copiii tampiti.

   Ștergere
  2. Iata un om cu logica.Numai sa vrea si mongoloidul mincinos sa accepte.Asta pt ca de doi ani ne duce cu vorba ca pe copiii tampiti.

   Ștergere
  3. Ce este normal?Sa accepte sau sa ne duca cu vorba de doi ani?

   Ștergere
  4. @ Anonim 24 ianuarie 2015, 23:29. Ei, intuiesti raspunsul. Sa plece! Faza e ca s-ar putea sa ramanem cu aceleasi probleme! Cum se face sau nu, dar toate datele adunate in ultimii ani, conduc la concluzia ca problemele noastre au ajuns la politicieni incepand cu Boc si continuand cu mongoloidul, prezentate de unii din randurile noastre care fiind cu "alte buzunare" decat noi "prostimea", le-au prezentat o realitate buna pt. ei, dar diferita de a noastra.

   Demonstrat prin faptul ca desi noi cerem recalculare, nici ANCMRR in proiectul sustinut, nici macar in amendamentele de mai sus sustinute de sindicate, nu apare cerinta noastra a "prostimii" de recalculare a pensiilor! In concluzie, si Boc si mongoloidul au fost/sunt "dusi de nas" de unii din randurile noastre, dar care spre deosebire de noi, stiu sa isi vanda propria marfa! Deci, noi suntem "vanduti" de ai nostri, iar mongoloidul are in fata doar marfa "vanduta", nu situatia reala!

   Ștergere
 22. Pentru dodo-ul deranjat la bibilica , dar si pentru patronul care ii ia apararea ...
  Ca_cum_ca pensii anticipate partiale ar trebui sa se dea tuturor trecatorilor prin armata care , suparindu-se pe armata , vor "sa-si ia jucarelele" si sa plece spre "alte zari , de soare pline !" ... Dar vor sa fie platiti cu pensie pentru trecerea lor prin armata !

  Pensii se platesc pentru cei care muncesc intr-un anumit sistem pina la o anumita virsta si o anumita "cantitate" de timp ... Pensii se platesc celor care , datorita virstei si timpului muncit , nu mai au posibilitatea sa se intretina prin munca proprie ...

  Pentru cei care "se satura" de munca intr-un anumit loc ... nici macar ajutoare de somaj nu se platesc ...

  Revenind ...
  Pensiile anticipate si anticipate partiale se platesc , drept favor , celor care nu indeplinesc conditiile de mai sus ... dar trebuie "sa paraseasca" locul de munca in afara vointei lor ...

  Pentru cei prezentati de administrator ca fiind "uzati" prematur , exista sistemul de pensii de invaliditate . Sistem care , in viziunea legii pensiilor militare de stat , este mult mai "uman" decit in sistemul public de pensii ... generind pensii apropiate de pansiile "de vechime" ...

  Cit despre cei deveniti "invalizi" ca urmare a actiunilor din "teatrele de operatii" exista prevederile l.80/1995 (statutul cadrelor militare) , art.21.
  Art. 21
  (1)Ofiterilor, maistrilor militari si subofiterilor in activitate si celor in rezerva, concentrati sau mobilizati in unitati militare, li se acorda despagubiri pentru cazurile de invaliditate sau de deces produse ca urmare a unor actiuni militare, prin accidente, catastrofe sau alte asemenea evenimente intervenite in timpul si din cauza serviciului militar sau a unor misiuni in cadrul fortelor internationale destinate mentinerii pacii ori constituite in scopuri umanitare.
  ....
  (3)Pensia pentru invaliditate permanenta, survenita in conditiile alin. 1, este egala cu solda lunara avuta la data respectiva si se actualizeaza potrivit art. 11.

  Aceste prevederi aplicindu-se si SGP .

  Deci ... "la lupta" pentru aplicarea acestor prevederi ! ... nu pentru "alterarea" continutului legii pensiilor ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Te-ai inspirat din varianta nord-coreeana sau vietnameza a legii pensiilor? Nu de alta, dar intr-un material anterior tocmai am "divulgat" ca in toate statele NATO militarii au drept de pensie militara dupa 15-18-20 ani in serviciul militar fara sa ii mai conditioneze cineva cu stupiditatile tale!

   Este important sa nu conditionezi oamenii, ci sa lasi totul cat mai natural. Te conditionezi cu cineva care are o problema reala: blestemata de NAVETA. Tu ai o imagine a armatei din vremuri imemoriale. Tara ofiter/subofiter te face, repartizat acasa la fusta mamei si de acolo iesi la pensie. Dar NU mai e asa de cand cu NATO, nu te mai lasa nimeni sa "putrezesti" pe aceeasi functie, in aceeasi localitate.

   Iti dau exemple realel, colegi de ai mei in activitate acum si prieteni: unul baga de 16 ani naveta saptamanala C. de Arges-Bucuresti si altul baga de 15 ani naveta Brasov-M. Ciuc. Aceasta NAVETA inerenta in ziua de azi, este un factor extrem de important al unei vieti normale, dar NU doar a militarului in cauza, ci si a familiei acestora! De aceea, este normal sa lasi militarii sa se pensioneze, fiecare cand considera ca NU mai merita sa ramana!

   Nu de alta, dar daca ai fi luat TU acum si pus pe naveta saptamanala (asta cu conditia sa nu intri si in vreun serviciu sambata sau duminica - ceea ce este imposibil sa eviti) de unde esti tu la Cuca Macaii sau la Od. Secuiesc, si mai ai vreo 20 ani de naveta - dupa principiile tale, pana la pensie, iti va trece cheful subit sa insiri teorii stupide precum cele pe care le sustii!

   Ștergere
  2. @R
   Lasa-l ca e plin de venin. Trebuiesc eliminate din lege toate conditionarile cumulative pentru a primi pensie si o data cu ele tipurile de pensii, pensie pentru limita de varsta, anticipata si anticipat partiala, sa ramana numai una, "pensie militara" si atat, restul sunt niste mizerii.
   Ai indeplinit criteriul de pensionare, care sa fie legat numai de perioada obligatorie sa zicem 20(25) ani pleci si gata indiferent de varsta, indiferent daca mai ai sau nu mai ai functie, daca se restructureaza unitatea, etc. Daca mai vrei sa ramai este problema ta, daca mai poti sau daca mai indeplinesti standardele. Dar ramane problema parvenitilor care nu mai au dupa cine sa se ascunda, cand intri in armata la vreo 30-35 de ani nu prea te intereseaza decat sa faci cei 10-15 ani pe care ii solicita legea, nu conteaza ca unul de aceasi varsta pe parcurs normal va avea 30-35 de ani vechime, nepotului sa-i fie bine. Nu cred ca initiatorii nu se uita la celelalte tari cum este sistemul la ei dar pur si simplu nu ii avantajeaza, daca s-ar aplica asemenea masura, intr-o scurta perioada de timp vor ramane fara cei de la executie si asta nu e prea bine. Multi ciobani putine oi, asa oile vor fi si mai putine, si ce sa faca ciobani apoi.
   Cand te gandesti ca printre cei care au initiat un asemenea proiect sunt de teapa celui care considera ca ti se face un favor nu mai e nimic de adaugat. Un asemenea proiect ar trebui creat de o terta parte calificata in domeniu fara sa aiba nici un fel de interese in lege, atunci cu certitudine vom avea si noi o lege cu cap si coada si cu o logica, pana atunci cum e la romani, cine imparte parte-si face, ceilalti nu conteaza.

   Ștergere
  3. @ Anonim 25 ianuarie 2015, 11:51. E cel mai putin veninos, sunt altii si mai si! Sunt tachinari vechi! Parte din cei care iti pari "extraterestri" nu au lucrat in M.Ap.N., sunt de la o "firma" concurenta - adica au batut-o in cap pe la militie pe vremuri! De aceea, au o realitate deformata despre armata, probleme reale ale armate, NATO s.a.m.d.! Ei cred ca in armata e ca ca militia economica de pe vremuri sau ca in ziua de azi cand serviciul consta in amendarea precupetelor care vand morcovi in piata!

   Referitor la ce prezinti! Asa e cu parvenitii! Proiectul de lege e facut pt. ei, nu pt. militarii de cariera! Initiatorii cunosc cum e cu pensiile militare in alte tari si inca foarte bine, dar NU le convine ca le pica rau "odraslelor" de care zici!

   Ștergere
 23. Ca intotdeauna entuziasmul juvenil si labilitatea intelectuala conduc la aiureli ...

  Mai ieri sustinea , cineva , ca pensii anticipate partiale trebuie date (la cerere) celor care au diverse afectiuni ca urmare a participarii la actiuni militare ...

  Acum s-a schimbat "calimera" !...
  Trebuie date pensii militare anticipate partiale , la cerere , tuturor celor care fac naveta !

  Probabil ca se va propune sa se dea pensie anticipata partiala si celor carora nu le place culoarea bocancilor !

  Ca sa nu mai fiu in contradictie cu propunerile de aici ... propun :
  - sa se acorde pensie anticipata partiala , la cerere , tuturor celor care , dupa incadrarea in armata , reusesc sa suporte grautatile minimum 1 luna ... Dupa ce ia prima solda sa aiba dreptul sa faca cerere de pensionare ... cu pensie anticipata partiala ... Cerere care sa fie , obligatoriu , aprobata !
  Desi am putea "sa ridicam putin stacheta" ... Sa i se dea pensie pentru limita de virsta !...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In ce minister ai lucrat si in ce specialitate? Nu prea ai mentalitate nici de M.Ap.N.-ist, nici de militar. Pare mai degraba de fost sef de post de comuna. Da, in aceasta situatie nu faci naveta intrucat iti face tara post in comuna ta. Nu tu arme, nu tu teatre de operatii, nimic. Curca vine, damigeana la fel! E si acolo un stres e drept, acela sa nu te impusti cu propriul pistol cand il cureti! Asa merge sa te pensionezi la 75 de ani lejer. Doar anticipat desigur! Cam pe la 98 ar trebui la limita de varsta!

   Mai multe persoane ti-au dat de inteles ca tu doar iti imaginezi cum e in armata, dar rezulta clar ca nu prea ai fost in armata sau daca ai fost ai activat pe o specialitate care putea fi la fel de bine indeplinita de un civil. Pe bune acum! Cand te aud ce debitezi, ma duce gandul automat la un colonel in rezerva care a lucrat ca finantist. Care gandeste exact ca tine! Are vreo 74 ani si n-are nicio gara. A prins repartitia in localitatea in care s-a nascut unde nu l-a deranjat nimeni in birou, pana a iesit la pensie. Nu tu aplicatii, nu tu servicii, nu tu trageri, nu tu armata, nu tu naveta, nu tu misiuni in teatre - nimic! Le-a mancat deja coliva la toti cu aceesi varsta ca el din alte specialitati, ba si la altii mai tineri.

   Deci, in ce minister ai lucrat si in ce specialitate de vorbesti de armata ca fiind ceva similar serviciului civil la casieria unei primarii?

   Ștergere
  2. Cred ca pe la CFR ,impegat cu epoleți.

   Ștergere
  3. Acest tip ,,Mos Alecu" si altii ca el incearca sa duca aceasta discutie cu pensiile militarilor de cariera in derizoriu. Cred ca nu vrea sa priceapa ce inseamna o armata profesionista cu obligatii dar si drepturi pt militari ca in celelalte armate NATO!!!!!!!!!!
   Daca acest tataie crede ca in ziua de astazi este asa simplu sa faci o cariera in armata atunci sunt curios daca recomanda nepoteilor si chiar insista sa urmeze acest lucru. Domnule ,,Mos Alecu "va trebui sa le spuneti ca o cariera militara incepe undeva pe la 18 ani si nu la 40 de ani cu pilele ajutatoare si sunt riscuri f.mari fata de ce a trait tataitul lor.

   Ștergere
  4. Voi ati trait PERICOLUL RAZBOIULUI RECE ? Dar PERICOLUL INVAZIEI CCCP..a la Cehoslovacia ..!
   Lasati-o mai incet cu,, pericolul" ..de acum cand suntem sub umbreala NATO !! In teatrele de operatii ...daa..daca ai ghinionuil sa calci pe ceva in momentu in care exersezi grupa in cercetarea unui ..drum..de tara !
   La cate ofensive de anvergura - macar batalion ati participat ...? La cate asedii ..ati facut fata in care ..inamicul sa foloseasca ..Tc..rachete ..artilerie grea ..etc ...

   Ștergere
  5. @ CEZAR 25 ianuarie 2015, 16:43. Te mananca? Nu observi ca te contrezi cu militari in activitate? Care au mai "muscat" un Irak, un Afganistan, un Kosovo? O tii cu ofensive de anvergura pe hartie si cu invazia Cehoslovaciei? Ce ai fost tu la ofensiva pe directia Moscova? Nu iti dai seama ca te faci singur de "cacao"?

   Ștergere
  6. Cred ca mai degraba ..ma contrez cu oarece ..CLONE.....de Anonimi care circula pe aciulea ....!!!!

   Ștergere
  7. @ CEZAR 26 ianuarie 2015, 09:12. Sunt militari activi, ofera suficiente date de actualitate din sistem pe care noi nu prea le mai cunoastem. Acum nu vei avea pretentia sa isi dea si numele, este chiar recomandat sa NU o faca! Dupa stil, persoanele in cauza sunt diferite: avem un SGP, 1 sau 2 subofiteri dar si un ofiter! Si care mananca armata si NATO pe paine la ora asta! Sa fie bineveniti! Implicarea lor poate grabi lucrurile, intrucat ministerele se feresc ca dracu' de tamaie de transparenta privind ceea ce se intampla in interior!

   Si asa am ajuns la concluzia ca trecerea la blog la site ar fi ceva benefic pt. toata lumea. Este dreptul intregului popor sa afle si opiniile necenzurate ale militarilor in activitate despre ceea ce se intampla!

   Ștergere
 24. Trebuie sa mai amintiti acestui mos Alecu si faptul ca numai sa te expui acestui risc de a face naveta cu masina proprie sau alte mijloace de tp stiind foarte bine cum se circula in zilele noastre si vreau sa mai amintesc de faptul ca mos Alecu se simte f.bine ca a primit locuinta de la stat salarii defidelitate care acum nu se mai da din cauza ca sa furat f. Mult si nu ca este criza.
  Mai trebuie sa stie acest Mos Alecu ca pleaca oameni buni din armata pentru ca nu au nici o motivatie .Am ajuns sa avem oameni in armata care sunt pilosi si stau in armata pt bani de benzina si pt acea pensie de 10 ani la 55 de ani pt ca au fost activati la 40 de ani de pila Mos Alecu.Sunt acelasi sof de mai devreme care am expus aceasta cauza a mil de cariera.

  RăspundețiȘtergere
 25. mos alecu25 ianuarie 2015, 10:56

  Ca intotdeauna entuziasmul juvenil si labilitatea intelectuala conduc la aiureli ...

  Mosule ce vrei sa zici ???...Poti fi mai explicit..???

  RăspundețiȘtergere
 26. Pentru ca adminstratorul este cam scurt la memorie ...
  Iata ce scrie pe blogul sau ... referitor la conditia unor virste de pensionare ...
  Belgia
  - Ofiţeri inferiori: vârsta: 51-52 ani; ani de serviciu: 20-30; pensie: 80% din ultimul salariu.
  - Ofiţeri superiori: vârsta: 54-56 ani; ani de serviciu: 20-30; pensie: 80% din ultimul salariu.
  - Generali: vârsta: 58-61; ani de serviciu: 25-35; pensie: 80% din ultimul salariu.
  Franţa
  - Ofiţeri inferiori: vârsta: 52 ani; ani de serviciu: 20-30; pensie: 75% din salariul de referinţă (bază ultimele 6 salarii);
  - Ofiţeri superiori: vârsta: 52; ani de serviciu: 20-30; pensie: 75% din salariul de referinţă (bază ultimele 6 salarii);
  - Generali: vârsta: 57-61; ani de serviciu: 25-35; pensie: 75% din salariul de referinţă (bază ultimele 6 salarii);
  Germania
  - Ofiţeri inferiori: vârsta: 52; ani de serviciu: 20-30; pensie: 75% din valoarea ultimei solde brute, indiferent de grad sau funcţie;
  - Ofiţeri superiori: vârsta: 54-56; ani de serviciu: 20-30; pensie: 75% din valoarea ultimei solde brute, indiferent de grad sau funcţie;
  - Generali: vârsta: 60-65; ani de serviciu: 35-45; pensie: 75% din valoarea ultimei solde brute, indiferent de grad sau funcţie;
  Italia
  - Ofiţeri inferiori: vârsta: 45-55; ani de serviciu: 25-30; pensia: 80% din ultimul salariu brut;
  - Ofiţeri superiori: vârsta: 45-55; ani de serviciu: 20-30; pensia: 80% din ultimul salariu brut;
  - Generali: vârsta: 60-65; ani de serviciu: 35-45; pensia: 80% din ultimul salariu brut.
  Marea Britanie
  - Personalul militar beneficiază de o legislaţie proprie privind pensiile diferită de cea care reglementează pensiile personalului civil;
  - Militarii beneficiază de pensii militare de stat;
  - Pentru a beneficia de pensie integrală, perioada de serviciu militar trebuie să fie de minim 30 de ani;
  - Pensia se calculează pe baza celui mai mare salariu anual pe care militarul l-a primit în ultimii 3 ani de serviciu.
  Polonia
  - Ofiţeri inferiori: vârsta:50; ani de serviciu: 15; pensia: 75% din salariul din ultima lună (salariul net inclusiv sporurile);
  - Ofiţeri superiori: vârsta: 55; ani de serviciu: 15; pensia: 75% din salariul din ultima lună (salariul net inclusiv sporurile);
  - Generali: vârsta: 60; ani de serviciu: 15; pensia: 75% din salariul din ultima lună (salariul net inclusiv sporurile);
  Turcia
  - Ofiţeri inferiori: vârsta: 41-48; ani de serviciu: 20-30; pensia: 80-85% din cuantumul ultimului salariu;
  - Ofiţeri superiori: vârsta: 41-52; ani de serviciu: 20-30; pensia: 80-85% din cuantumul ultimului salariu;
  - Generali: vârsta: 60-65; ani de serviciu: 35-45; pensia: 80-85% din cuantumul ultimului salariu;
  Ungaria
  - Ofiţeri inferiori: vârsta: 45; ani de serviciu: 37; pensia: 60% din ultimul salariu brut;
  - Ofiţeri superiori: vârsta: 50; ani de serviciu: 37; pensia: 60% din ultimul salariu brut;
  - Generali: vârsta: 55; ani de serviciu: 37; pensia: 60% din ultimul salariu brut.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Chestia de aritmetica si ceva citire! Dupa cum observi apare o varsta relativ fixa 50-52 si o variabila destul de mare de 20-30 ani de serviciu. Mentionez EU: cei 20-30 ani sunt exclusiv in serviciul militar, nu pe "combinate". Prin urmare, intre anii de serviciu apare o diferenta MARE de 10 ani, pt. aceeasi varsta de pensionare. In primul rand ca NU ti-a picat fisa ca acea varsta fixa de 50-52 ani, este in realitate o varsta maxima pana la care te mai tine in armata! Apoi, ce NU te prinzi TU este ca diferenta de 10 ani este exact perioada cu care se poate reduce varsta maxina de pensionare. Deci, 50-52 ani varsta maxima si VARIABILA 20-30 ani in serviciu militar, inseamna drept de pensie de la 40-42 ani varsta si 20 ani in serviciul militar, pana la 50-52 ani varsta si 30 ani in serviciul militar. Iar ai furat-o!

   Cat zici ca e varsta de pensionare la francezi, care in realitate e varsta maxima in care mai poti activa in armata? 52 ani, nu? Ai vazut la TV la parada vreun militar din Legiunea Straina macar unul de 52 ani? Nu te lua dupa "barbile lor" ca iei plasa! Iti spun eu: drept de pensie militara dupa minim 15 ani de serviciu militar [http://www.ziare.com/stiri/armata/legiunea-straina-adevarul-din-spatele-unei-trupe-de-elita-1075183]. Ca ii ii faci de la 17 ani pana la 32 ani, sau de la 30 pana la 45, nu are importanta!

   PS: Tu ai gandit variabila 20-30 ani in serviciul militar, ca in bancul cu militienii care invart masa sa insurubeze becul, nu? Adica, ai reflectat adanc ca varsta e fixa si este 50 ani! Dupa care ai aplicat variabila 20-30 ani in serviciul militar dupa logica conform careia daca te angajezi in armata la 20 ani, ai nevoie de 30 ani serviciu militar sa iesi la pensie! Dar daca te angajezi in armata la 30 ani, ai nevoie doar de 20 ani serviciu militar sa iesi la pensie! Este? La logica esti tare exact ca fularul ud!

   Ștergere
 27. @Anonim25 ianuarie 2015, 11:51 :
  Ideile exprimate in primele rinduri ale comentariului se pot constitui in propuneri la acest proiect de lege ...
  Scrie-le si trimite-le !

  Nu trimite si "explicatiile" date dupa primele rinduri din comentariu ... Acelea-s simple defulari de copii ! ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu sunt defulari prietene, este realitatea cruda a sistemului iti pot da exemple nenumarate. Cum ar fi sa te trezesti peste noapte cu 15-20 de croitorese facute subofiteri. Suna cam ca dracu subofiter croitor dar asta e. Sau jurist facut tot peste noapte capitan, la prima tragere in poligon le laudau niste dobitoci: "ia uite ce bine trage fetele" iar ele nu vazusera pana atunci o arma, a fost o situatie destul de norocoasa ca nu s-a ranit nimeni dar problema se pune pana cand. Cat de curand vor indeplini varsta de pensionare si nu mai au de asteptat decat sa faca aia 10 vechime si o sa fie in aceasi oala cu tine, iar subofiterul care intreba in articol daca poate sa iasa la pensie dupa 20+2 ani va iesi probabil o data cu ele. O sa avem o armata de croitori, juristi, contabili, ospatari si tot felul de specialitati exotice iar militarilor de cariera li se rade in nas.
   Mie mi-e indiferent proiectul cu atat mai putin sa fac propuneri de modificarea conditiilor de pensionare, cine e interesat sa o faca.

   Ștergere
 28. Bai tataie alea sunt varstele pana la care pot sta in grad, fosta limita de varsta in grad de la noi. Alea nu sunt conditii cumulative dar ca intotdeauna incerci sa tragi spuza pe turta ta. Eu pana la urma nu inteleg ce urmaresti, mie imi pare ca ai fi trompeta celor care au initiat proiectul si incerci sa-l promovezi ca mai tarziu sa nu apara discutii.Un fel de bate saua ca sa priceapa iapa.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Legat de limitele de varsta in grad, e un "schepsis" care poate salva situatia in mod rezonabil! Totul depinde de reintroducerea limitelor de varsta in grad in noul statut. Dusa a legat mereu viitoarea lege a pensiilor militare de acel nou statut. Odata reintroduse limitele de varsta in grad in noul statut asa cum a fost si la noi si cum e peste tot in NATO, devin aplicabile pe scara larga art. 17 si 18 din proiectul actual (anticipata si anticipata partial). Dar este numai o supozitie!

   Ștergere
  2. @R
   Nu exista nicaieri in armata pensie anticipata sau anticipat partiala, doar la noi mai poti gasi o asemenea minune. Ti-am mai scris despre bancul ala cu "mama cred ca sunt putin gravida", asa e si la noi, ori esti gravida ori nu esti, nu poti fii doar putin. Ori esti pensionar ori nu esti, nu poti sa fii partial pensionar sau anticipat partial e un nonsens si o prostie tipic romaneasca. Ideea este sa incercam sa vedem padurea si nu sa ne uitam la copaci, principiile trebuiesc schimbate nu doar forma. Suntem atat de naivi incat au aruncat cu buna stiinta prostia asta de proiect pe piata si noi ne injuram unii pe altii ca articolul nu stiu care mai trebuie inbunatatit, altul ar trebui sa cuprinda si nu stiu ce minune cand de fapt ar trebui refuzata cu hotarare aceasta ineptie si facuta o lege ca in oricare alta tara NATO, dar noi ne prindem mai greu de manipulare si pe asta mizeaza si ei.

   Ștergere
 29. @EU25 ianuarie 2015, 15:43 :
  La : "Mentionez EU..." .
  Nu mai mentiona tu ! Ti-am spus de atitea ori sa nu te mai bagi in cunoasterea si interpretarea legilor ... cu atit mai putin a legilor din "strainezia" ...
  Nu le ai cu acest gen de activitate intelectuala !
  Se prinde lumea ca azi spui una si miine o intorci ca la Ploiesti !
  -------------------------------------------------------------------
  Extrasele prezentate spun clar : pentru a primi pensie militara trebuie sa ai , cumulativ , virsta de X ani si vechimea in serviciu de Y ani ...(adica ambele si amindoua trebuie indeplinite in acelasi timp de catre cel care doreste pensie militara) .

  Restul spuselor din comentariul tau sint aiureli care n-au nici o legatura cu problema in discutie ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Parca ai fi ostas de la 1877! "Strainezia" zici? Afla de la tine ca sunt instruit prin "strainezia" asta. Plus "n" misiuni indeplinite ca translator timp de vreo 10 ani atat prin "strainezia", cat si pe la Romania! Nu o spun sa ma dau "rotund", ci am expus faza din alte puncte de vedere. Adica, subsemnatul cunosc destul de multe despre legile din "strainezia" si de la fata locului, nu de pe formuri ca tine!

   Pe de alta parte, este foarte interesanta interferarea cu militarii ai diferitelor natii! Te mai scoate din "ingustimea" mioritica din care TU oricum nu mai ai anse sa evadezi!. Tinand cont de aceste interferari cu militarii altor natii a caror mentalitate am adoptat-o si eu in mare masura, si raportandu-ma la ce mai scoateti pe gura unul ca tine, unul ca Cezar si alti cativa, am ajuns la concluzia ca voi nu ar trebui sa mai aveti pensie deloc! In alte natii!

   Si uite asa, se nasc noi propuneri si amendamente! De exemplu: "Perioadele de vechime in functii de secretar P.C.R./U.T.C. nu se iau in considerare la stabilirea pensiei". Atata m-ai sucit si invartit, incat chiar am sa fac o astfel de propunere catre un grup parlamentar, dar care sa fie aplicata tuturor "oamenilor muncii", nu doar militarilor! As mai avea si altele, dar ma abtin!

   Ștergere
  2. Pe deplin impresionat de activitatea ta ca ..translator (de aici rezulta ca musai ai fost un profesoras de engleza sau rusa ..ptiu ....care ai intrat in Armata pe filiera indecenta )..iti reamintesc pentru a N! ..oara Tie si nu numai ......
   Pensia ...nu recompenseaza absolut NIMIC!...Pentru maretele tale realizari profesionale in Tara si mai ales in,, Strainezia "...ai fost PLATIT!
   Pensia ..reflecta DOAR CONTRIBUTIA ..ta la fondul national de pensii .. Ai priceput ...???

   Ștergere
  3. @ CEZAR 26 ianuarie 2015, 09:21. Se vede ca esti pensionat pana in 1989 si habar NU ai de vremurile de dupa!

   1]. Nu am fost niciun profesoras, ci ofiter obisnuit! In 1993, Romania a solicitat aderarea la NATO. Incepand cu acelasi an, a inceput implementarea procedurilor de aderare. Fiecare arma si specialitate si-a trimis ofiteri la cursuri de specialitate in diverse state NATO, cu misiunea de a aduce in Romania procedurile, regulamente si orice este nou. Numai ca ofiterii in cauza,nu mergeau cu profesorii dupa ei in statele respective, ci trebuiau sa cunoasca foarte bine limba tarii gazda. Ceea ce a insemnat o problema critica intrucat statele-gazda organizeaza in cele mai multe cazuri cursurile de specializare in limba tarii-gazda, si nu in engleza. Ca sa nu mai discutam de faptul ca in 1993, prea putini cunoastea si engleza, aceasta limba am invatat-o ulterior. Din mers! Armele isi selectau specialistii pt. cursuri, iar A.I.S.M. cunostintele de limbi straine. Eu am primit aviz pt. limba germana. Singurul aviz in aceasta limba pt. specialitatea mea pana la iesirea mea din sistem. De aici a plecat totul. Germana fiind vorbita curent nu doar in Germania, ci si in Austria si in (mare parte parte) in Elvetia care desi nu sunt oficial in NATO, sunt coparticipante active la diverse programe ale NATO. Ulterior, fiind extrem de putini vorbitori de germana in armata, am fost selectat si ca simplu translator si pt. alte misiuni si situatii decat specialitatea mea. Nu am dat mana cu niciun ministru al apararii in Romania, dar am dat mana cu un ministru german al apararii. Mai cunosc 2 limbi straine, dar nu la nivel de translatie. In astfel de misiuni, am interferat cu militarii a cel putin 20 de alte natii ale lumii: cei mai multi din NATO, dar si unii "exotici" cum ar fi din India. Multumit?

   2]. In Romania ca si oriunde in lume, pensia reflecta urmatoarele 2 situatii:
   - indispensabilitatea omului in activitate pt. stat si dupa pensionare: acea persoana beneficiaza de pensie de serviciu. Indispensabil inseamna ca statul in situatiile critice care tin de siguranta nationala, il poate "deranja" oricand pe cel pensionat pt. a fi repus in serviciul tarii. De exemplu, pe militarii in rezerva in caz de razboi/campanie/mobilizare (inclusiv in cazul unui simplu cutremur devastator ca cel din 1977).

   - neimportanta omului pt. stat dupa pensionare: acea persoana beneficiaza de pensie contributiva. La sistemul public sau privat sau la ambele simultan, nu este nicio diferenta fundamentala intre ele. Pe acest tip de pensionar, statul nu il mai "deranjeaza" niciodata dupa pensionare, poate sa inceapa si al 3-lea Razboi Mondial. De exemplu, Maricica a fost prostituata si s-a pensionat! Statul nu are nevoie de ea in situatii critice, ci o lasa sa isi manance linistitia "contributiva".

   PS: Comunismul ti-a lasat traume severe pe creier! Imagineaza-ti ca ne ocupa U.S.A.! Acolo NU exista fond national de pensii (nu exista sistem public), ci doar pensie privata (contributiva e si asta) si pensii de serviciu pt. militari. EU vreau si in Romania ca in U.S.A., caz in care conform dorintelor tale viu exprimate, TU vei fi transferat la fondul privat de pensii. Baga niste calcule sa vezi ce iti iese! Desteptule!

   Ștergere
  4. PÉNSIE, pensii, s. f. Sumă de bani plătită periodic pe baza unor norme legale (în cadrul asigurărilor sociale) foștilor angajați după depășirea unei anumie limite de vârstă ori în caz de boală sau invaliditate, precum și urmașilor angajaților
   Sursa: DEX '09 (2009) | Adăugată de blaurb | Semnalează o greșeală | Permalink
   Doar asa se poate discuta cu tine.....
   2. Ai aburit-o ca la Ploiesti....cu translatorul ! S-o crezi tu - eu nu...
   Daca te intreb cand ti-ai dat ultima oara bocancii militari cu crema ...sigur imi vei spune ca am ..sechele comuniste (sic)
   Eu , mai degraba cred ca esti asa cum am zis eu- pe filiera ,,indecenta "...si de aici situatia ii foarte clara ! Normal ca nu iti place contributivitatea ....e mai buna ultima luna..ca doar in cei cativa ani (zeci ) de ani cat ai ,,muncit "in armata ..cu gura ..pe langa unul sau altul...ai ajuns colonel si ultima luna iti vine manusa ......
   Apropo , vezi ca nu sunt chiar asa batran.....si mai ales nu am iesit in 1989 la pensie .....
   Am mai scris pe aici...dar se pare ca nu ai ..observat !!
   PS...Propun lui Dusa sa faca o unitate superspecializata din TRANSLATORI ...cei mai indispensabili oameni din armata !! Voi si Comandant Pricina ...,,ce a mai muncit si el ..cu aparatul de foto.prin armata (citat )
   Nici cu mobilizarea resurselor in caz de razboi ..nu prea le nimeresti..!
   S-ar putea ca tanti Leana -prostituata ..sa fie mai de folos ..decat ..translatorii ! O bagi in patul inamicului ....vezi Mata Hari...!!!
   Ceilalti civili ....te anunt eu ca nu vor sta pe margine la chibitat ......unii vor face paine ..alti cartuse si izmene ...altii.. vor pune mana pe arme cu voie sau fara voie ....

   Ștergere
  5. @ CEZAR 26 ianuarie 2015, 11:31. Esti cel putin cel ciudat! Dar fiind nascut in 1900 toamna, se admite la varsta ta. Ce filiera indirecta daca am pornit in armata in mod traditional, adica da la 14 ani cu LM? In ultimul an de liceu, la insistentele profesoarei de germana, am participat si eu la o olimpiada si am castigat locul 1. Am si diploma, vrei sa o vezi? Cum am invatat germana, nu te intereseaza pe tine, presupune o combinatie, parte din familie, plus 8 ani de studiu regulat. Mai departe, armata s-a folosit de acest lucru. Dar si mie mi-a folosit! Eu mi-am urmat cursurile mele, armata s-a folosit de mine si pt. altele. Ce e rau in asta?

   Ca sa vezi cat esti de ingust! Ia citeste CV de aici [http://ro.wikipedia.org/wiki/Nicolae_Ciuc%C4%83]. Actualul sef al S.M.G. a fost si propriul lui translator pe timpul cursurilor sale de cariera unde trebuia sa cunoasca limba engleza perfect. La fel cum si Cdt. Bg. 6 Forte Speciale de la Tg. Mures [http://www.ziuaveche.ro/top-secret/armata-2/luptatorii-din-umbra-secretele-fortelor-speciale-din-romania-22954.html/] a fost si propriul lui translator pe timpul cursurilor sale de cariera si e Ranger, nu molusca cum esti tu!

   PS: Ca fapt divers, am iesit in "bocanci" la pensie. Niciodata nu mi-a placut uniforma aia stil sovietic, cu cascheta pe ochi - creeaza o imagine de Garcea. Am purtat tinuta mozaic si bereta pana in ultima zi. Asa pt. cultura ta! Personalul militar din ziua de azi considera uniforma aia clasica cu pantofi si cascheta pe ochi, ca fiind imaginea unui trecut comunist si o imbraca doar ocazional cum era costumul de ceremonie pe vremuri. Cand ii vad in poze pe aia de la ANCMRR cu burta in fata si cascheta pe frunte, am un disconfort. Din 2002 incoace, toata armata e in "bocanci".

   Ștergere
  6. @ CEZAR. Ai sustinut ca si tu ai fi urmat un liceu militar si inca la Breaza! Dupa cate debitezi, nu pare real. Dar pt. verificare raspunde la intrebarea cine este (a fost) Zimmerman Edith in acel liceu?

   Ștergere
  7. G. Olescu...Zimmerman Edith...presupun a fi profica de ..germana ....hi..hi......
   Eu nu am facut germana ..am facut engleza cu ..frumoasa VIULET si rusa cu minunata ..JEBI...
   Mate cu ...Toma (bata-l pacatul ca mult ne-a mai chinuit ).....multumit....??
   2. Translatore ...spune si noua arma in care te-ai specializat ....
   Mentin propunerea facuta lui Dusa....o unitate de translatori .....

   Ștergere
  8. @ CEZAR 26 ianuarie 2015, 12:56. Sper ca NU ai "plagiat" profesorii! Arma? Dupa nomenclator, nici eu nu stiu exact. Am terminat 001, dar am activat cea mai mare parte a carierei in 002. La ambele am detinut in anumite perioade functii la care mi-au pus si un "c" in coada.

   Dar stai, nu te bucura ca sigur nu am fost colegi! Se si vede, nu? La 001 e o manevra. Acolo am comandat in realitate o structura organizata pe grupuri. Daca stii ce sunt alea! Repet: GRUPURI, nu de hidrogen desigur. Un grup era format dintr-un ofiter si 5-6 subofiteri. Retin intrucat mi-a facut placere perioada aceea: aveau UZI in dotare si infrarosu pe ele. Dupa nomenclator, cred ca era 001 c), desi uniformele noastre de oras erau gri petrol. Misiunile erau sigur de c).

   Ștergere
  9. Translatore ...torni baliverne...01...grupuri ..uniforma gri-petrol.....pff...
   Spune repede ..care-i greutatea la linia de mira la PSAL....????
   ..ceva ..verificabil poti ..da....???

   Ștergere
  10. PS.. dar ultima ..subunitate ..unitate pe care cu onor ai comandat-o ...poti zice...???

   Ștergere

  11. PS2..Diriginte ..ILINA...mitocondria ..celula de baza a vietii....ce om de treaba ..!!!
   Romana ..doamna ..Tudoran ...fizica ..Nour.....Chimie Capra ..dumnezeu s-o odihneasca ...Geografie ..Soiu ..de treaba ....

   Ștergere
  12. @ CEZAR 26 ianuarie 2015, 14:49. Cei cu uniforma gri sunt de la politia militara! Dar 'mneata nu ai cum sa stii de politia militara din moment ce ai iesit din armata in 1877! Ai fost pifan, Se vede! Da' unul slab la minte rau de tot! Pornind din studiile rezultate din lucrarea dumitale de diploma care are ca obiect aprofundarea baionetei-pumnal, ar rezulta asa: greutatea masurata in grame a liniei de mira la PSAL = numarul crestaturilor (zimtilor) de la baioneta - (MINUS) numarul intervalelor dintre crestaturi (zimti) + (PLUS) 1.

   Ca sa putem calcula rezultatul corect, trebuie mai intai sa precizezi cati zimti zici ca are baionata pe care ai studiat-o 3 ani. Nu ca ar influienta rezultatul, dar asa ca chestie daca tot te tii de șotii!

   Ștergere
 30. @R-2650025 ianuarie 2015, 16:03 :
  La : "Odata reintroduse limitele de varsta in grad in noul statut asa cum a fost si la noi si cum e peste tot in NATO, devin aplicabile pe scara larga art. 17 si 18 din proiectul actual (anticipata si anticipata partial)" ...

  Eiiiii , asta-i altceva !
  Vezi ca poti sa fii si logic in gindire ?
  Deci nu te mai arunca ca raţa-n bordura sa ma contrezi ...

  RăspundețiȘtergere
 31. @Anonim25 ianuarie 2015, 15:46 :
  La : "Bai tataie alea sunt varstele pana la care pot sta in grad, fosta limita de varsta in grad de la noi" ...
  Nu te-ntreb de unde stii ... ca habar nu ai !
  Asa ... pentru tine , ca te vad neajutorat la minte , limitele de virsta in grad nu se inscriu in legile pensiilor ... Alea sint reglementate de alte legi ...

  Si pentru a te convinge cit esti de subtirel la telectul tau ... Din acel extras rezulta ca , aproape la toti , vechimea necesara la of.cu grade super. este egala cu cea ceruta la of.cu grade inf. ... desi acea "limita in grad" (de fapt virsta ceruta pentru pensionare) este mai mare ...
  Istetule ... acea vechime (mica) a of.cu grade super. permite ca acestia sa aiba pensii mai mari ca pensiile obtenabile de of.cu grade infer.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @mos
   Aha! Si de unde ma rog stii tu ca nu se insriu in legile pensiilor, nu cumva te-au invitat si ei sa le propui solutii. Am convingerea ca acel extras nu este decat o forma de manipulare si a fost lansat de cineva care are interes in a se pastra forma actuala, mergand pe fir poti sa afli cine e acel cineva. Acel extras nu are nici o credibilitate atat timp cat nu poti sa-l verifici si intr-adevar nu poti. Cine cunoaste turca, olandeza sau ungureste si cine are timp sa caute atatea acte normative care reglementeaza activitatea celorlalte armate pentru a crea acel extras. Este evident o manipulare. Singurele pe care poti sa le verifici sunt cele in limba engleza si care au foarte multa transparenta, iar pentru armata care ar putea fi verificata adica Marea Britanie extrasul este extrem de sec. De ce nu cauti daca esti atat de pornit sa explici cum e la americani ca aia sunt foarte transparenti iar in extras nu apar. Comentariile pe marginea extrasului pur si simplu nu-si au rostul, e o facatura. Dupa cum vezi nu sunt subtirel la minte deloc, problema e ca nu prea pot fi manipulat. Eu raman la concluzia ca esti trompeta cuiva pentru ca nu vreau sa-ti jignesc inteligenta.

   Ștergere
 32. Citez din "clasicii in viata"(au mare dreptate si ii sustin):
  "Într-un mod care sfidează complet principiile oricărui stat de drept, militarilor în rezervă şi în retragere, statul român le-a desfiinţat efectiv dreptul la pensie militară astfel că de la data de 01.01.2011 a fost stopată plata pensiilor militare în România. Pentru a camufla încălcarea retroactivă a drepturilor noastre, statul român a procedat după modelul statelor în care democraţia autentică a fost înlocuită cu formele de falsă democraţie cunoscută sub numele dedemocratura/democradura/illiberal democracy sau semi-dictatură cu mască instituţională.
  Statul a înlocuit pur şi simplu legea pensiilor militare (Legea nr. 164/2001, respectiv Legea nr. 179/2004) cu o nouă lege (O.U.G. nr. 1/2011, aprobată cu Legea nr. 165/2011) şi prin care pensiile noastre militare în fapt desfiinţate, au fost recalculate în mod retroactiv după principii complet noi, ca şi cum niciodată în cariera noastră nu am fi fost expuşi vreunei privaţiuni sau limitări ori interdicţii de drepturi de natură constituţională.
  Ori noi am acceptat să suportăm privaţiunile serviciului militar şi limitarea sau interzicerea unor drepturi fundamentale pe baza unei legislaţii de echilibru, iar acum – după trecerea în rezervă (în retragere), statul român a abrogat legea pensiilor militare care a fost o componentă a echilibrului legislativ în baza căreia am acceptat să urmăm o carieră militară.
  Menţionăm şi un alt aspect comun cu ceea ce li s-a întâmplat militarilor activi: în diverse etape ale carierei militare şi noi am încheiat contracte individuale cu statul român prin intermediul structurilor militare prin care ne-am asumat toate obligaţiile şi privaţiunile serviciului militar, iar statul şi-a asumat răspunderea să respecte drepturile noastre printre care şi dreptul la pensie militară, contracte cu caracter de lege încălcate retroactiv şi în mod unilateral de către statul român......." - continuare

  RăspundețiȘtergere
 33. Urmare citata anterior......... < În urma acestor deviaţii ale statului român de la principiile statului de drept, eu - "militar veteran", în rezervă, am fost ignorat complet atât ca militar, cât şi ca cetăţean, iar prin modul de procedură a statului român, am intrat nu doar într-o stare de discriminare, ci şi într-o situaţie care prezintă suficiente elemente de persecuţie atât socială, cât şi politică.>
  Există în acest sens, un element deosebit de relevant despre situaţia de discriminare legislativă şi socio-profesională produsă militarilor români în rezervă şi în retragere: Curtea Constituţională a României a stabilit că în cazul recalculării pensiilor civile la schimbarea legislaţiei de pensionare, pensionarilor civili NU poate să le fie scăzut cuantumul pensiei (Decizia 120/15.02.2007 a Curţii Constituţionale a României), nici magistraţilor (Legea nr. 303/2004, reactualizată în 26 ianuarie 2012), însă MILITARILOR - DA, ceea ce s-a şi întâmplat (prin O.U.G. nr. 1/2011, aprobată cu Legea nr. 165/2011) si continuata cu "pacaleala legislativa", Legea nr. 241/2013, in urma careia legiuitorii au reintregit pensiile militarilor cu un articol, iar prin alt articol le-au inghetat pe viata!
  Pe cale de consecinţă consider că reintroducerea unor legi specifice de salarizare şi de pensionare pentru militari, reprezintă un element suficient pentru eliminarea stării de discriminare şi de persecuţie la care suntem supuşi în mod mai mult decât evident, fapt pentru care solicit sa intervenim la instituţiile statului (pe care trebuie sa-l aparam in caz de agresiune ) pentru a contribui la eliminarea discriminării şi nerespectării drepturilor fundamantale la care sunt supuşi militarii români şi familiile acestora.
  De aceea statul român trebuie să fie CONSTRANS SA DECIDA în mod corect: 
            - ori legislaţie distinctă de salarizare şi de pensionare pentru militari ca formă de compensare a încălcării drepturilor noastre fundamentale, 
            - ori legislaţie „unitară” de salarizare şi de pensionare precum toţi cetăţenii români, însă cu respectarea strictă şi pentru militari a tuturor drepturilor cetăţenilor civili."

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. SI IO DE UNDE MAI LUAM JUCARII LA AMANTA MEA DACA NU TAIAM PENSIILE MILITARILOR??!

   Ștergere
 34. @Anonim25 ianuarie 2015, 16:09 :
  Toate problemele spuse NU SE REZOLVA prin nici un fel de lege a pensiilor !
  Sint probleme din cu totul alt domeniu ! ...

  La : "Mie mi-e indiferent proiectul cu atat mai putin sa fac propuneri de modificarea conditiilor de pensionare, cine e interesat sa o faca." .
  Interesant !
  Iar eu sint muscat de c.r pentru ca vreau sa-i conving pe mai multi sa NU LE FIE INDIFERENT acest proiect de lege !
  Aratindu-le ce se poate si ce nu se poate ! Aratindu-le ca exista niste limite ale propunerilor , limite care odata depasite se ajunge la "aruncarea la gunoi" a oricaror propuneri ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Omule tu chiar nu pricepi, nu imi este indiferent insa este imposibil sa schimbi ceva, zarurile au fost aruncate. Pana nu se schimba mentalitatea nu poti sa faci nimic oricat de bine ai fi intentionat si nu se va schimba curand, iti spun din proprie experienta, nu ma refer doar la amarata asta de lege a pensiilor ci in ansamblu. Esti plecat de mult din armata si ai pierdut contactul cu realitatea, afla ca nu s-a schimbat nimic de pe vremea ta, e la fel poate chiar mai rau, deci acum poate ma intelegi de ce nu se poate schimba nimic in bine.

   Ștergere
 35. @Anonim25 ianuarie 2015, 16:20 :
  La : "Nu exista nicaieri in armata pensie anticipata sau anticipat partiala,..." .
  S-o crezi tu !
  Dar nu asta-i problema !...

  Problema este :
  - la acele state la care spui tu ca nu exista pensii anticipate sau anticipate partiale ... exista calculul pensiei PROPORTIONAL cu vechimea realizata
  - exact acelasi lucru il face si acest proiect de lege (il facea si l.164) - calculul pensiei (anticipate sau anticipate partiale) PROPORTIONAL cu vechimea realizata
  ------- numai ca statul roman se obliga sa-ti asigure conditia de a implini virsta ceruta si de a realiza vechimea ceruta
  ------- ca urmare ... statul roman iti asigura o pensie chiar si in conditiile in care nu indeplinesti acele criterii . Iti asigura o pensie numai atunci cind el , statul roman , este nevoit sa te dea afara ; sau cind starea sanatatii tale nu-ti mai permite continuarea activitatii .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Annyeong mos alecu!!!Salut inseamna daca n-ai invatat in armata ta!!!La noi la Coreea de Nord a fost tot cum e la voi acum cu pensiile militarilor!!!Este doar prima etapa!!!In etapa a doua pensiile au fost inlocuite doar cu medalii!!!!Va asigur de toata stima militarilor din Coreea de Nord pentru mareata voastra realizare din prima etapa!!!Ati dat o lectie usturatoare imperialistilor americani cu pensiile lor NATO!!!Distrugeti-i insa de tot si treceti mai repede si la etapa a doua!!!

   Ștergere
 36. @EU25 ianuarie 2015, 18:49 :
  Păi , ce mai astepti ?
  Baga propunerea ! Aia cu secretarii de partid si UTC ...

  RăspundețiȘtergere
 37. @Anonim25 ianuarie 2015, 18:42 ;
  La : "De aceea statul român trebuie să fie CONSTRANS SA DECIDA în mod corect: " .
  Prin reluarea acestor ziceri , ale administratorulul , ai vrut , probabil , sa-i atragi atentia ca , inca , nu a facut nimic pentru constringerea acestui stat ?

  Inca nu-i trecut timpul !...
  Probabil ca miine , pe la 10.22 se va apuca de constrins statul !...

  RăspundețiȘtergere
 38. Daca exista calculul pensiei PROPORTIONAL cu vechimea realizata nu inseamna ca au mai multe tipuri de pensie, doar nu vrei sa spui ca noi avem acelasi cunatum al pensiei, ea este calculata tot PROPORTIONAL .
  Statul roman imi asigura pensie chiar daca nu indeplinesc acele criterii? Pai nu tot el a facut criteriile alea care sunt niste ineptii. Cand statul roman e nevoit sa ma dea afara nu am automat pensie, pana nu indeplinesc cumulativ tot felul de conditii care mai de care mai ciudate iar el stie treaba asta ca nu e prost. Cand s-a facut restructurarea armatei de ce nu s-a facut totul in baza legislatiei in vigoare la acel moment si a trebuit sa creeze o ordonanta care sa completeze actele normative, ca doar spui ca legea imi dadea dreptul la o pensie fie ea anticipata sau partiala? Nu incerca sa ne amnipulezi.

  RăspundețiȘtergere
 39. @Anonim25 ianuarie 2015, 19:15 :
  Vezi ca esti subtirel tare la "telectul" tau ?
  Nici n-ai citit ce-am scris in prezentare acelui extras si-ai si sarit sa ma musti . De c.r !
  Vezi ca acel extras a fost prezentat pe acest blog ; iar administratorul l-a primit si acceptat ca fiind foarte valoros ...
  Unde-l gasesti pe acest blog ? Cauta baiete , cauta !
  Daca ma rogi frumos iti pot da si adresa sursei acelui extras ...
  -------------------------------------------
  La : "...nu sunt subtirel la minte deloc ..." .
  Ai dreptate !
  Mai ales la partea cu "minte deloc !" .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Administratorul blogului poate sa publice ce vrea, doar e blogul lui, pur si simplu nu ma intereseaza unde este publicat acel extras, ti-am mai spus ca e o facatura. Daca spui ca "l-a primit si acceptat" imi da convingerea ca e o facatura a cuiva care a reusit sa-l manipuleze si o fi el valoros(extrasul), problema se pune pentru cine.

   Ștergere
  2. Nu este o "facatura"! Doar interpretarea celui cu care te contrezi este o "facatura". I s-a explicat la orele 14.59, iar acum face pe "naivul" desi stie ca este asa!

   In statele europene din NATO (cu exceptia M. Britanii), apare un mod de calcul care interpretat la modul superificial, ar parea complet diferit decat in cazul U.S.A. sau M. Britanii! Insa in realitate, nu este!

   La statele europene mentionate apar 2 conditii: o varsta de pensionare in medie 50-52 ani, dar si o durata in serviciul militar care ATENTIE la aceleasi state oscileaza fiind de 20-30 ani de serviciu. AICI este manevra! Sa luam un caz, Franta: 52 ani vechime si ani de serviciu: 20-30! STOP! ORI 20, ORI 30? Rezulta foarte clar ca 52 e in realitate varsta maxima de pensionare - adica aceea in care esti scos de guler afara obligatoriu, si NU varsta pana la care esti obligat sa stai in armata pt. a beneficia de pensie. Fiind suficient de clar ca poti iesi dupa 20 ani de serviciu militar, care poate sa insemne 40-42 ani varsta. Altfel puneau vechime fixa in serviciu militar de 30, si NU INTRE 20-30!

   In concluziile, statele europene au de fapt acelasi sistem ca in USA si M. Britanie, difera doar de unde incepi sa calculezi: In USA si M. Britanie - calculul incepe de la o vechime minima in serviciul militar (20 ani sau 18 M. Britanie), si daca vrei sa mai ramai poti sa ramai si automat ai o pensie mai mare. In celelalte state, iti baga o vechime minima in serviciu militar in medie de 20 ani, in baza careia te poti pensiona la orice varsta cu conditia ca daca NU te pensionezi pana la 52 ani te dau ei afara! De fapt europenii gandesc astfel: te avertizeaza ca daca intri in armata la 33 ani, adica tarziu, ramai fara pensie militara intrucat la 52 oricum pleci, si avand doar 19 ani in serviciul militar - ai stat in armata degeaba.

   Principiile sunt practic la fel: vechimea minima in serviciul militar este identica (aproape), iar varsta la europeni reprezinta varsta maxima pana la care poti ramane in armata si NU conditie de indeplinit pt. iesirea la pensie!

   Ștergere
  3. @R
   Daca esti atat de convins ca nu e o facatura, publica te rog documentele originale oficiale ale armatelor Olandei si Germaniei din care ai facut(sau cine a facut) sumarul acelui extras, sa le analizam impreuna, poate ti-a scapat ceva si sa facem impreuna un extras si mai elaborat. Daca nu poti nu e nici o problema, oricum nu ma intereseaza atat de mult, eu doar am remarcat stufosenia si lipsa de logica a proiectului de lege, nimic mai mult. Totusi atentie la manipulare.

   Ștergere
  4. @ Anonim 25 ianuarie 2015, 21:01. Sunt preluate de aici [http://www.acxie.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=52:comentariu&catid=37:legislatie-si-consultanta-juridica&Itemid=37]. Atentie! Materialul apara in fapt vechile legi L. 164/2001 si L. 179/2004, deci se doreste pozitiv, dar autorul nu explica de unde provine oscilatia 20-30 ani in serviciul militar.

   Explicatia este cea care am dat-o eu aici. Ca principiu de baza si exemplu brut, fara imbarligaturi! Ori de esti in SUA si acorzi drept de pensie militara 50% din ultima solda pt. 20 ani in serviciul militar, dupa care adaugi 2,5% pt. fiecare an in plus, ori de esti intr-un stat european si acorzi drept de pensie militara 100% din ultima solda pt. 40 ani de serviciu militar, si pt. fiecare an in minus scazi 2,5% - tot acolo se ajunge! Sau ori de esti intr-un stat european si acorzi 75% din ultima solda pt. 30 ani in serviciul militar, adaugi 2,5% pt. fiecare an in plus, sau scazi 2,5% pt fiecare an in minus, tot acolo se ajunge.

   Asdara, numitorul comun este nr. de ani in serviciul militar! MILITAR, nu ca la noi "25 ani in vechime din care 15 in serviciul militar". Acei 2,5% este doar un exemplu de referinta si este cel mai slab! Fiecare stat are un procent anume pt. fiecare an de serviciu militar care variaza de la 2,5% pt. fiecare an in serviciul militar pana la 5% pt. fiecare an in serviciul militar.

   La noi dupa proiectul asta e ca la NIMENI! Nu se poate calcula dect foarte relativ cat valoreaza un an de serviciu militar! Raportat la procente, acest "25 ani in vechime din care 15 in serviciul militar" inseamna ca un un an "combinat" din cei 25 valoreaza 2,8%. Dar cei 15 ani de armata din totalul de 25, are ponderea procentuala de numai: 1,68%, adica Romania are cea mai scazuta baza de calcul pt. stabilirea pensie din NATO - raportata la vechimea in serviciul militar. Apoi: la baza de calcul de 70% se adauga 2% pt. fiecare an in plus! NU in serviciul militar, ci tot "combinat". Ceea ce inseamna ca un an in serviciul militar descreste cam la 1%. Asadar, media aritmetica pt. un an de serviciu militar in Romania care se ia in calclul la pensie este de [1,68+1] :2 = 1,34% din ultima solda pt. fiecare an in serviciul militar! Cel mai redus!

   Ștergere
 40. Totusi nu inteleg de unde atita ura in comunicarea dintre participantii la aceste discutii .Un front comun ptr. elaborarea noii legi a pensiilor militare oare sepoate? Politicienii profita de pe urma certurilor dintre dvs. (Parlamentari si ministri se bucura si se distreaza de pe urma discutiilor si certurilor dintre dvs).sunt un maior disonibilizat din 1998 care nu mai spera nimic bun de la guvernanti cu privire la o lege ptr militari .Ca informatie pensia inghetata pina in 2027 cu 3%indexare pe an

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Provine din mentalitatile diferite ale unor generatii diferite: generatia 1877, generatia 1955, generatia de dupa 1989, generatia 100% NATO. Militari in rezerva, altii in retragere, altii in activitate. Unii au fost in comunism toata viata, altii mai putin, altii deloc! Unii au fost la un minister, altii la alt minister! Fiecare apara ceva: unii ce au, unii ce nu au!

   Si acum despre problema dumitale! Nu este la politicieni! Ci la noi! Problema dumitale se rezolva simplu prin lege a pensiilor militare. Adevarata, fara smecherii gen drept de pensie militara pt. "25 ani in vechime din care 15 in serviciul militar". Adica, doar pt. vechimea in serviciul militar, cat va fi ea 15-20-25, dar vechime in serviciul militar sa fie! Numai ca aici s-a rupt filmul. Ne lovim de coruptie! Stiam ca exista, dar anumiti militari activi care au intervenit pe aici, confirma ca aceasta a luat o amploare extrema in ultimii ani! Astfel: ofiterul "X" de exemplu, lt. colonel, si-a retras sotia avand 40 ani din "campul muncii", a bagat-o in armata fix pe gradul de lt. colonel. Sistemul permite de cca. 12 ani treaba asta! Sau, un politician a facut acelasi lucru cu ginerele lui sau cu nora-sa! Situatie in care in cazul trecerii la pensia militara pt. vechimea sa zicem de 20 ani in serviciul exclusiv militar, "odraslele" o iau in freza. De aceea a aparut manevra "25 ani in vechime din care 15 in serviciul militar". Pt. "odrasle". Iar politicienii decid ce le cer tataticii "odraslelor", nu ce vrem noi!

   Din partea liderilor organizatiilor de rezervisti, apare o alta opozitie pt. ceea ce inseamna pensie militara reala! In primul rand ca nici ei nu vor pensie militara reala, deci dupa vechimea exclusiva in serviciul militar, fara combinatii! Pensia militara are 2 caracteristici simple: actualizarea cu soldele militarilor in activitate si recalculare. Ceea ce ar rezolva elegant problema dumitale. Dar liderii in cauza, NU vor asa! De ce? Este explicat in detaliu in prea multe materiale! Lor NU le convine nici recalcularea, nici actualizarea dupa soldele activilor! Vor sa ramana asa, si sa primeasca indexarea! Adica in timp ce dumneata ai fost "inghetat" pana in 2027, lor le-au crescut pensiile la unii si de 4 ori. Daca cer recalculare si actualizare cu soldele activilor, vor depasi soldele acestora si le "ingheata" lor pensiile! Asa ca REFUZA! Vor exact asa cum este acum!

   Prin urmare, politicienii fac ce le cer reprezentantii nostri: cei cu "odrasle" in sistem pe de o parte, iar dintre rezervisti cei cu pensiile "umflate cu pompa" actualmente. Ceilalti NU contam!

   Ștergere
 41. Anonimul de la 20.02 scrie ptr prima data aici dar urmaresc demult aceste discutii .

  RăspundețiȘtergere
 42. @mos alecu
  Am impresia ca anonimul pe care ati incercat sa-l convingeti este un troll din categoria nu stie da se straduieste (sa enerveze). Cred ca l-am mai intalnit si am avut si eu un clinci cu el. Eu zic ca nu merira sa-ti bati capul.

  RăspundețiȘtergere
 43. Băi , oameni buni ... hotariti-va odata !
  Hai ca ma ametiti cu_categorisirile voastre ...

  Unul imi spune : "Esti plecat de mult din armata si ai pierdut contactul cu realitatea, afla ca NU S-A SCHIMBAT NIMIC DE PE VREMEA TA ..." (Anonim25 ianuarie 2015, 19:23)

  Iar altul imi spune : "...nu cunosti conditiile actuale din armata, NU MAI E CA PE VREMEA TA .." (Anonim24 ianuarie 2015, 17:15)

  Acum ... eu cu cine votez ????
  -------------------------------------------------------------------

  Despre spusele administratorului (despre mine) ... numai de bine ! Nu le iau in considerare "de nici o culoare" ! Sint "emise" in functie de "efectul razelor de luna asupra galosilor de guma" ... fara vreo legatura cu realitatea sau cu logica ...

  RăspundețiȘtergere
 44. @Anonim25 ianuarie 2015, 20:02 :
  La : "Totusi nu inteleg de unde atita ura in comunicarea dintre participantii la aceste discutii " .

  Totusi n-ati sesizat puternica "unitate-n cuget si simtiri " impotriva mea !
  Sub diriguirea inteleapta a administratorului , "baietii de bine" au gasit vinovatul de toate relele care exista in armata romana ...

  Ei , acesti "baieti de bine" nu stiu ce vor !
  Dar, vor !
  Vor de toate ... si inca ceva in plus !

  Iar , daca indraznesti sa le explici ca "nu tot ce zboara , se maninca" ... gata ... esti vinovat de toate cele !
  Bucurosi , nevoie mare , acesti baieti de bine , ca au rezolvat problema pensiilor militare : Au gasit un vinovat , si si-au aruncat , in capul acestuia , toata neputinta lor de a gindi !

  Iar administratorul dirijeaza , cu candoarea specifica entuziasmului juvenil si labilitatii intelectuale , aceasta harababura ...

  I-as da dreptate lui @Neacsu cind il acuza pe administrator de "manipulare" a opiniei celor de aici ...
  Dar nu este vorba despre "manipulare" pentru ca nu este ceva facut intentionat sau in cunostinta de cauza ...
  Este vorba despre harababura din ideile administratorului ... ca urmare actiunile lui sint absolut "nevinovate" ... Asa crede el la un moment dat ... miine va crede altfel , si-si va exprima si acele "crezuri" cu aceeasi fermitate si tarie ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Harababura este in capul tau! De fapt, in mentalitatea ta! Uita L. 19, Decretul 214/1977, L. 119 si alte comunisme din astea.

   Presupune ca esti militar britanic! Ai drept de pensie militara imediata daca ai efectuat minim 18 ani de serviciu militar. Baza de calcul: cca. 3,3% pt. fiecare an de serviciu militar. Dar militar, nu "combinat". Daca vrei si poti sa ramai mai mult, poti sa ramai mai mult, si vei primi pt. fiecare an in plus tot 3,3%.

   Sa NU faci cumva insa vreun soc daca NU ti-ai schimbat mentalitate! Pt. ca si militarii britanici cu 2-18 ani de serviciu militar, au si ei dreptul la un supliment la pensia in sistemul public. Dar NU imediat, ci abia la 65 ani - intrucat NU au stat minim 18 ani in armata! Tot cca. 3,3% pt. fiecare an in serviciul militar!

   PS: Neacsu NU acuza de manipularea celor de aici! Nu e interesat de material, ci de altceva! Pretinde ca documentul inclus in material pe care l-a primit si el, ii apartine lui Dogaru, si ceilalti 6 lideri de sindicate nu stiu nimic de document. Dar si Neacsu a recunoscut ca pe documentul primit de el, are inscrise 7 nume, pe a lui Dogaru plus cele 6 nume ale liderilor de sindicate din MAI. In concluzie, unora le sta mintea in loc!

   Ștergere
  2. In sfarsit, s-a pus punctul unde trebuie....citind mai multe site-uri cu aceasi problematica, am ajuns la o concluzie uimitoare. E O HARABABURA in ideile tuturor, inclusiv a celor care vor binele, la fel ca si in a celor care vor sa nu se schimbe nimic. De 3 zile citesc si ma inchin, sunt N capete si N+1 idei, care mai de care...HALAL, Natoisti, comunisti, secretari pcr sau ci-sti,cercetasi, pifani, transmisionisti, yunari, scafandri, piloti de teava sau fofeze toti cu o institutie militara de invatamant la baza, se porcaiesc ca la poarta GAZului. E necesar un tsunami sa rada tot, sa creasca altceva in loc.

   Ștergere
  3. Gresit! Istoria nu trebuie uitata. In rest, face si maimuta ceea ce face omul...

   Ștergere
  4. ADMIN,
   asa putea fi scris pe hartia aia si numele lui Johannis si al lui Ponta si al lui Obama, asta nu inseamna ca ei au vazut si aprobat acele propuneri. Nu te supara dar ma obligi sa spun ca nu ai minte nici cat gaina . Vezi tu undeva o semnatuira sau o stampila care sa confirme ca cei care AU FOST TRECUTI PE ACEA HARTIE ar avea ceva idee despre acele propuneri? Nu. Mai mult, eu m-am documentat si am intrebat la acele sindicate si am aflat CA NU STIU NIMIC SI NICI NU I-A INTRENAT NIMENI DACA SUNT DE ACORD. Deci eu nu mint, dar voi manipulati. V-am rugat sa verificati si voi si nici macar nu ati raspuns la aceasta solutie care va lamurea ca am dreptate. Acuma sunt convins ca EFECTIV MANIPULATI SI INCERCATI SA IL FACETI EROU PE DOGARU CARE DE FAPT A FACUT NISTE PROPUNERI DE TOATA JENA SI NU A INCLUS CEEA CE ERA MAI IMPORTANT, MENTINAND SI EL DISCRIMINAREA .

   Ștergere
 45. Anonim 25. 01. 22.00
  Probabil ca asta e efectul dupa trei zile, daca mai trece ceva timp o sa constatati alte lucruri. Problema in esenta ei este ca astfel de chestii legislative sunt strict apanajul celor platiti sa faca legi. Erorile si favorurile acordate in timp fac ca o lege unitara aplicabila unor militari, unitari si ei prin definite dar extrem de eterogeni in realitate, sa-i cam nemultumesca pe multi, poate prea multi.
  In atare situatie trebuie delimitate clar niste lucruri de la inceput ca baza de plecare a viitoarei legei. In esenta ea este o lege a pensiilor militarilor si ca orice lege ea priveste in viitor.
  Cand definim clar ce inseamna militar, ca obligatii, indatoriri, constrangeri etc putem incepe ca treaba. Chestia nu e prea complicata Romania fiind membra a unei aliante de state, UE si a unei aliante militare NATO asa ca putem studia si aplica experienta acestora in materie.
  Problema se pune cand trebuie sa-i aducem la acelasi numitor comun si pe cei pensionati anterior acestei legi mai ales ca o buna parte dintre ei sunt inca militari apti de lupta la nevoie, inclusi in rezervele de mobilizare ale tarii.
  Este clar ca oricat va fi pritocita aceasta lege nu vor putea fi multumiti toti, ideal este sa fie cat mai putini nemultumiti, iar acestia sa fie dintre cei favorizati anterior de diverse elemente conjucturale. Si legiuitorul si statul care plateste aceste pensii dar si beneficiarii lor, ma refera ici le cei necuprinsi in proiectul intocmit de MApN, adica cei pensionati inainte de 2011, ar trebui sa inteleaga ca e vorba de sub 140 de mii de oameni, din care in circa 10 ani vor pleca spre sistemul astral de pensii mai bine de trei sferturi dintre ei iar peste 20-25 de ani vor fi plecat cam toti. Sunt oameni care fie doar intr-un regim social, fie, cei mai multi, in ambele, au fost pregatiti, instruiti si educati sa moara pentru tara.
  Cat despre cei in activitate aici ar trebui ca noi, fostii, sa facem zid comun si sa fortam ciocoii sa dea tot ce au mai bun in materie de legislatie si asigurare financiara pentru armata si pentru sistemul national de aparare. Asa cum arata istoria mondiala actuala si in viitorul apropiat forta militara, nu neaparat utilizata, va hotari viitorul multor natii.

  RăspundețiȘtergere
 46. Toate bune...si sa speram ca vor fi si mai bune !
  Bine ca pentru multi altii, gen judecatori, aviatori, grefieri au reusit ,,dreptatea,,..iar ptr. inca vreo 300.000 din armata...se coiesc ai tot o dau la intors....,,ceva e putred in Danemarca !,,

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Anonim26 ianuarie 2015, 13:56
   De unde ai scos cifra asta aberanta de 300.000 din armata, si ca ar avea probleme?
   Esti un instigator de doi bani. Amarasti pensionarii CeAPisti degeaba.

   Ștergere
 47. Un pensionar, beneficiar al legii 241/2013, nemultumit propunerile SCMD privitoare la proiectul legii pensiilor militare se adreseaza conducerii SCMD pe 23 ianuarie :

  « Am inteles ca SCMD s-a constituit ca o reactie la decizia lui Boc referitoare la interdictia cumulului pensie-retributie bugetara, dar, daca tot va implicati in amendarea proiectului de lege, de ce nu sprijiniti optiunea sindicalistilor a caror pensie in plata este cea precizata de Legea 241/2013?
  Nu aveti impresia ca, nesolicitand recalcularea pensiilor noastre, sustineti partizanatul din cadrul sedintei din 13.01, respectiv Oprea-Dusa-Fratila-Ililescu?
  Sau Misu Naon, Neacsu Marin nu v-au motivat suficient introducerea tuturor pensiilor in malaxorul recalcularii? Poate aveti o comanda UNPR, precum vicele Pricina?
  Iata, in atasament, materialul primit ca fiind redactat la SCMD, unde nu apare recalcularea pensiilor! Sau nu este acesta?
  Iar semnaturile din subsol obliga la a "pune des'tul", fara sa mai citeasca si cei din MAI? Iar va erijati ca fiind cei mai destepti, din moment ce liderii de sindicat ar trebui sa semneze documentul vostru, de parca ei n-ar fi capabili sa elaboreze unul similar, dar superior cantitativ si calitativ?
  Va mai pun eu in atasament ceva opinii colective, fara ca acestea sa aiba sorginte gopriana.
  D. B.
  PS: Daca tabelul cu propunerile SCMD nu este cel primit de mine, eu revin si va cer scuze in mod public!

  Conducerea SCMD raspunde, prompt, a doua zi prin Valeriu Pricina.
  24 ianuarie 2015, 00:45, valeriu pricina :
  « Esti membru SCMD? Esti cu cotizatia platita, la zi? Cu ce drept ne iei la rost, nesimtitule? «

  Deci, parafrazand celebrul celebrul cantec al aviatorilor, pentru conducerea SCMD “ Cotizatia da senzatia”

  RăspundețiȘtergere
 48. In aceasta ceata londoneza a pensiilor militare, satui de actiunile/nonactiunile structurilor asociative, ce folosesc caraminda pe post de bat si pieptul pe post de toba, o parte a celor afectati actioneaza individual ori in grup, vizibil ori mai putin vizibil, deseori mult mai eficient decat o fac cei din conducerile respectivelor structuri asociative.

  Unul din aceste grupuri este roarmy230- Yahoo Groups

  Referitor la proiectul legii privind pensiile militare, prin care cei pensionati anterior aparitiei legii 263 nu vor avea pensile recalculate ci doar transformate direct in pensii militare ( cu un cuantum care probabil, spre surpriza multora din sustinatorii contributelii, va fi cumva diferit de cel in plata la acest moment, adica e posibil sa fie limitat la o valoare ce nu va depasi suma elementelor similare din solda unui activ iar pensia pentru stagiile ulterioare, prin disparitia din legea 263 a oricarei referiri la militari, politisti si functionari publici cu statut special, sa se recaluleze si sa se acorde in aceleasi conditii ca la ceilalti contributionisti) opinia membrilor acestui grup este cam aceasta:
  „Aceasta este realitatea, dar asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam. Sigur sunt si militari care vad dincolo de cuantumul pensiei. Si stiti ce este tragi-comic? Recalcularea nu i-ar afecta! dar sunt oameni care nu pot sa vada ziua de maine, ce sa mai vorbim de cea de poimaine.
  Cei multi si ignoranti au retinut doar atat: Pensia mea cea mare nu va fi recalculata si eu voi beneficia de toate indexarile. Au uitat sa mai citeasca si articolul care se refera la plafonarea pensiilor. Adica nu pot sa aiba pensia mai mare decat solda activului cu grad si functie similara.
  Cei cu pensii usor crescute au sanse foarte mari ca in urma recalcularii sa obtina cuantumuri mai mari, pentru ca la metodologia de calcul noua lege este mai generoasa decat 164.
  Si iata cum unii care se uita pierduti la cuponul de pensie incantati de ce scrie acolo, nu isi dau sema de un castig material mai mare.
  Insa dincolo de aspectul material ramane mare dezamagire privind ATITUDINEA. Nu vreau sa dezvolt ideea pentru ca ar trebui sa spun vorbe grele si nu imi sta in fire. Dar, multi, foarte multi au imbracat din greseala haina militara. Rar mai vezi cate o zvacnire de demnitate. Insa se vadem partea buna a lucrurilor: ea exista. Sunt multi care tac dar care sunt militari adevarati.”

  RăspundețiȘtergere
 49. continuare -
  Pentru a obtine aceasi egalitate de tratament privind pensiile militare au initiat strangerea de semnaturi de le aceia dintre noi care doresc acest lucru. Argumentatia acestei actiuni este urmatoarea :
  „Actiunea noastra ar trebui sa fie de maxima transparenta. Nu pot impartasi opinia potrivit careia trebuie sa fim discreti ca nu cumva societatea civila sa afle inainte si sa ne sanctioneze. Aceasta atitudine induce ideea ca vrem sa obtinem ceva necurat, nejustificat.
  Pe de alta parte, discretia este total contraproductiva pentru ca mass media oricum afla tot ce se intampla, chiar si aspecte clasificate, protejate de lege (vezi stenogramele unor discutii care fac obiectul unui dosar penal care in ca nu s-a finalizat!! este o incalcare grosolana a legii!!), si, in consecinta, este mai pagubos sa lasam mass media sa comenteze si sa prezinte lucrurile asa cum considera (de regula intr-o lumina care nu are de a face cu adevarul), decat sa iesim noi primii la rampa si sa convigem societatea civila ca ceea ce dorim nu este, nici pomana, nici mariri de pensie, ci pur si simplu implementarea unui sistem de pensii militare just CU O EGALITATE DE TRATAMENT A TUTUROR BENEFICIARILOR.
  Ceea ce s-a intamplat in ultimii ani a demonstrat cu prisosinta ca reprezentantii nostri ne-au antrenat intr-un joc periculos, joc in care imaginea noastra a fost grav afectata. Noi nu suntem pregatiti si nu trebuie sa acceptam sa intram in jocul politic. Noi trebuie sa negociem cu autoritatile competente, INDIFERENT DE CULOAREA POLITICA, intr-o deplina transparenta si cu DEMNITATE. Noi trebuie sa cerem doar respectarea principiilor de drept, trebuie sa analizam si sa criticam masurile injuste sau chiar nelegale si nu initiatorii acestora!!!
  Numai o astfel de atitudine ne poate aduce respect.
  Nu am spus pana acum, dar m-a durut toata acea prezentare a situatiei noastre intr-un mod tragic, de parca am fi muritori de foame, de parca am fi fost la pragul de saracie. Va imaginati ce impact a avut asupra societatii civile? Ce a gandit o persoana care are 400 de lei pensie? S-a marsat pe emotional, neglijand esentialul: s-a comis o nedreptate, s-au incalcat niste principiii de drept. Si ca este un mare pericol ca acest lucru sa se repete. Si in tot acest spectacol grotesc au fost implicati si mortii. A murit un camarad de-al nostru, imediat acuza ca masura desfiintarii pensiilor militare l-a bagat in mormant. E adevarat, multi dintre noi am simtiti o mare, mare dezamagire, sentimentul sfasietor al zadarniciei, dar am mers mai departe. Cei care au murit, au murit pentru ca au fost bolnavi, posibil ca si privatiunile serviciului militar sa-si fi pus amprenta, dar pana la urma asta e viata - se termina in moarte la o data pe care, din fericire nu o stim.
  Haideti sa invatam din greseli si sa tragem invatamintele de rigoare.
  Eu asa am inteles:
  1. Situatia trebuie prezentata cat mai clar, cat mai corect, cat mai transparent.
  2. Cel care vine primul cu informatia are sansa sa fie cel mai ascultat. Daca vii tu cu dreptul la replica este foarte greu sa mai schimbi o opinie. De regula opinia se formeaza la primul contact cu informatia.
  3. Discutia trebuie canalizata in permanenta pe reglementarea injusta si nu pe atitudinea persoanelor. Orice divagare de la subiect constituie de fapt o sursa de deformare a realitatii si implicit de scadere a sanselor de izbanda (ex. ce ati facut ca se cereti aceasta,nu ati fost la vreun razboi ca sa meritati etc.- aceste discutii nu fac obiectul negocierii)
  4. Negocierea se face cu cei care au competenta sa indrepte neregula, in calitate de reprezentati au unei autoritati publice si nu ca reprezentanti ai unui partid.
  5. Negocierea trebuie sa fie de maxima transparenta pentru ca NUMAI ASA POTI PUNE IN DIFICULATE AUTORITATEA. Ati vazut ce a iesit din acele angajamente semnate de SCMD cu Victor Ponta. Noi nu cerem decat respectarea unor drepturi legitime, recunoscute in toate tarile NATO. Care este ratiunea ca aceasta solicitare sa se faca in umbra? Dreptatea, adevarul au forta DOAR LA LUMINA.

  RăspundețiȘtergere
 50. continuare -
  Modul de actiune propus este acesta:

  1. Descarcati tabelul anexat.
  2. Transmiteti-l la cat mai multi colegi, prieteni cu rugamnintea sa participe la actiune.
  3. Stabiliti in fiecare judet o persona care va centraliza tabelele.
  4. Nu completati la nr. crt.
  5. Pot fi tabele chiar si cu o semnatura sau doua. Ele se centralizeaza.
  6. Sa stabilim un termen de 2 luni pentru strangerea de semnaturi.
  7. La momentul oportun vom inainta acele tabele (copii ale lor) insotite de un memoriu institutiilor care au competenta in materie DACA VA FI CAZUL. Insa nu trebuie sa asteptam sa vedem daca este nevoie sau nu. TREBUIE SA INCEPEM IMEDIAT STRANGEREA DE SEMNATURI. Este o activitate care nu costa bani, ci ne consuma ceva timp, dar este in folosul nostru. Daca vom avea nevoie de acest demers, sa fim pregatiti.
  Mi se pare corect sa manifestam transparenta pentru ca nu cerem ceva ce nu ni se cuvine. Practic nici nu cerem majorari de pensie ci reasezarea lor pe baze legale, certe.
  De judetul Mures ma ocup eu.
  As vrea totusi sa primesc semnale de la colegi din alte judete care doresc sa se implice.
  Adresa mea iujica@yahoo.ca
  Cu stima, Ionel Ujica

  Grupul poate fi accesat aici- https://groups.yahoo.com/neo/groups/roarmy230/info
  Comunicarea se face prin email. Tabelul cu semnaturi poate fi descarcat de aici : https://groups.yahoo.com/neo/groups/roarmy230/attachments/484313238

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu multumiri! Ne conformam! Problema este ca nu prea mai crede nimeni in tabele, semnaturi, petii si altele asemenea! Undeva la AG "mocneste" o altfel de actiune! Mai simpla, dar mai eficienta! Intr-o zi anume, la o ora anume, ne prezentam si noi intr-un loc anume (dupa o instiintare prealabila, asa e normal), in "ponositele" noastre uniforme de campanie! Nu de oras, nu arata bine deloc ca receptie publica, ci "mozaic"! Daca NU le mai avem sau NU se mai potrivesc, gasim de cumparat si imitatii la toate centrele de pescarie si vanatoare, sau "daruite" pur si simplu de la diversi colegi ai nostri (inca in activitate).

   E mai pragmatic! Si tot ca fapt divers, avertismentul privind protestul in uniforma de campanie, a fost deja transmis! Iar protestul in acest mod a fost luat deja in serios, de toti cei care decid! NU le convine! Deci, aici este veriga slaba a "gogosilor" lor! Concluzia este cea logica: un militar protestand in uniforma lui de campanie este mai eficient decat 100 000 de semnaturi pe tabele!

   Ștergere
  2. Toata stima si tot respectul pentru militarii argeseni. Am inteles ca si prin alte zone s-ar preconiza astfel de actiuni, intr-adevar eficiente daca sunt finalizate.
   Ideea celor de la roarmy230 nu este rea si permite celor care nu pot participa la alte actiuni, cum este si cazul meu, sa se implice si ei in lupta asta cu puterea. Mai mult poate stimula si cele doua structuri asociative, parazitate puternic cu virusul UNPR-ist si tot felul de stafilococi politici sa urmeze un tratament de vindecare altfel vor sucomba. Si nu in ultimul rand da inca un semnal puterii ca norodul se misca. Chiar daca cei mai multi se misca inca brownian parte din incep sa-si contureze niste directii si tinte precise.

   Ștergere
  3. @ karadeniz 27 ianuarie 2015, 21:19. De cand ai plecat dumneata, s-au mai schimbat cateva lucruri! Ne-am mai maturizat si noi! Am ajuns la concluzia ca nu mai tine cu tabele, initiative virtuale, etc. Am mai facut lucruri din astea si rezultatul este nul! O singura cale mai avem si este cea care vi s-a adus la cunostinta! Si care va fi finalizata intr-un fel sau altul, si nu la toamna! E ceva ce nu cunoasteti! Acea subita aparitie a proiectului legii pensiilor militare, a aparut la cateva zile de la instiintarea sau avertisment - cum vrei dumneata sa ii spui, ca noi vom protesta in "ponositele" noaste uniforme de campanie! Este instiintare a ceea ce va urma, nu este doar exercitiu de imaginatie!

   Ștergere
 51. PENTRU ,,EU,,PV din 25 IAN. Stimabile degeaba l-ai contrazis pe NEACSU cu privire la CINE e autorul prop din documentul pe care sunt trecute si sindicatele din MI,pentru ca are dreptate.Eu am primit documentul de la SCMD,trimis de chiar DOGARU, care la telefon a confirmat ca propunerile sunt ale lui si ale comp juridic,si nu au fost discutate cu ceilalti lideri de sindicat ai MI,fapt confirmat ulterior de unul din acesti lideri.I.MN.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Contradictia asta devine un non-sens! Termenul-limita pt. amendamente a fost 24.01.2015. Caz in care luand de bune spusele tale, rezulta astfel: 6 sindicate au dormit "in izmene" si doar SCMD a simulat niste propuneri! Pana la urma, cine n-a facut nimic? Ajungem la concluzia ca pe celelalte 6 sindicate le doare in cot de orice "propunere", lasandu-l pe Dogaru sa propuna el ce considera si in numele lor? Deci, gravitatea in acest caz este ca celelalte 6 sindicate dorm, ascunzandu-se dupa izmenele lui Dogaru - vezi Doamne ca si ele ar fi facut ceva pt. oamenii pe care ii reprezinta! In aceasta concluzie logica, devine clar ca celelelate 6 sindicate si care au membri, nu gluma, isi bat joc de membrii lor de "n" ori mai mult decat a facut Dogaru fata de membrii SCMD. Dogaru incearca macar sa "miste" ceva acum in ultima clipa, dar este evident ca restul sindicatelor "este" mai moarte decat SCMD!

   Ștergere
  2. Am mai spus, ori esti imbrobodit de Dogaru ori esti unealta lui. Incep sa merg pe varianta doi. Celelalte sindicate au propriile lor variante cu care vor merge la discutii cand vor fi organizate .. Dogaru sa nu se laude ca el e singurul care se zbate pentru ca el nu a avut nici macar nunul simt sa prezinte proiectul sindicalistilor si nici propuneriloe, care au fost trimise pe sub mana numai ghioceilor, panteu a nu vedea "dusmanii" ca a batut palma cu Oprea. Decat sa ai un sef de sindicat ca Dogaru, mai bine lipsa. Tu insa, mergi linistit in spatele lui, vei fi rasplatit .

   Ștergere
  3. @ Neacsu 28 ianuarie 2015, 17:40. Eu sunt invatat cu tot felul de oameni si te-am lasat in mod special sa iti expui fanteziile! Altfel incat la final sa iti demonstrez ca te vei arunca singur in "ţeapă". In primul rand ca eu NU mai sunt membru SCMD de aproape 3 ani de zile. Pe de alta parte, am facut conducerea SCMD cu ou si cu otet in materialul "Tradarea de catre liderii SCMD a rezervistilor cu pensiile diminuate. Cu cartile pe fata!" [ http://r-26500.blogspot.ro/2013/09/tradarea-de-catre-liderii-scmd.html].

   Referitor la materialul prezent, desi NU ai nicio opinie pe tema amendamentelor, m-ai "bestelit" in fel si chip! Te-am lasat! M-ai acuzat de manipulare, minciuni etc. Nu pe seama amendamentelor care nici macar NU te-au interesat, ci pe baza unei teme secundare: ai sustinut ca NU apartin sindicatelor, ci doar lui Dogaru! Te-am lasat! Numai ca, azi 28.01.2015, Dogaru in persoana a dat comunicatul de aici [http://sindicatulcmd.blogspot.ro/2015/01/legea-pensiilor-militare-de-stat-ultima.html]. In care precizeaza negru pe alb: "Conform graficului, in cinci zile, sindicatele si-au exprimat punctul de vedere, punand la dispozitia omologilor cele 16 amendamente asupra carora am convenit". Prin urmare, toate sindicatele stiau ceva. Ceea ce dumneata ai infirmat. In material exista doar 12 amendamente. Dar este precizat ceva in material: " (..) acestora urmand sa le fie anexate probabil si alte propuneri care au curs catre sindicatele in cauza dupa data de 13.01.2015". Era logic ca amendamentele nu sunt finalizate, documentul nefiind inca semnat! In final au aparut 16 amendamente! De care NU ai aflat nimic, desi sustii ca te-ai straduit! Acum, daca tot mai facut zob, concluzia este una singura: ori ai mintit dumneata si ai dezinformat, ori - si este cel mai probabil, te-ai decredibilizat asa de mult, incat nimeni nu iti mai vinde niciun pont!

   Eu am urmatoarea concluzie in privinta imixtiunii dumitale si a "lăturilor" aruncate pe aici: "orbit" fiind de "mania revolutionara" contra lui Dogaru, ai pierdut firul ratiunii! Asta numai in ipoteza in ca ai fost rational vreodata!

   PS: Accept scuzele, desi NU pari genul sa faca acest lucru!

   Ștergere
  4. @ Neacsu. Eu sunt invatat cu tot felul de oameni si te-am lasat in mod special sa iti expui fanteziile! Altfel incat la final sa iti demonstrez ca te vei arunca singur in "ţeapă". In primul rand ca eu NU mai sunt membru SCMD de aproape 3 ani de zile. Pe de alta parte, am facut conducerea SCMD cu ou si cu otet in materialul "Tradarea de catre liderii SCMD a rezervistilor cu pensiile diminuate. Cu cartile pe fata!" [ http://r-26500.blogspot.ro/2013/09/tradarea-de-catre-liderii-scmd.html].

   Referitor la materialul prezent, desi NU ai nicio opinie pe tema amendamentelor, m-ai "bestelit" in fel si chip! Te-am lasat! M-ai acuzat de manipulare, minciuni etc. Nu pe seama amendamentelor care nici macar NU te-au interesat, ci pe baza unei teme secundare: ai sustinut ca NU apartin sindicatelor, ci doar lui Dogaru! Te-am lasat! Numai ca, azi 28.01.2015, Dogaru in persoana a dat comunicatul de aici [http://sindicatulcmd.blogspot.ro/2015/01/legea-pensiilor-militare-de-stat-ultima.html]. In care precizeaza negru pe alb: "Conform graficului, in cinci zile, sindicatele si-au exprimat punctul de vedere, punand la dispozitia omologilor cele 16 amendamente asupra carora am convenit". Prin urmare, toate sindicatele stiau ceva. Ceea ce dumneata ai infirmat. In material exista doar 12 amendamente. Dar este precizat ceva in material: " (..) acestora urmand sa le fie anexate probabil si alte propuneri care au curs catre sindicatele in cauza dupa data de 13.01.2015". Era logic ca amendamentele nu sunt finalizate, documentul nefiind inca semnat! In final au aparut 16 amendamente! De care NU ai aflat nimic, desi sustii ca te-ai straduit! Acum, daca tot mai facut zob, concluzia este una singura: ori ai mintit dumneata si ai dezinformat si ai manipulat prin imixtiunea pe care ai facut-o pe aici, ori - si este cel mai probabil, te-ai decredibilizat asa de mult, incat nimeni nu iti mai vinde niciun pont!

   Eu am urmatoarea concluzie in privinta imixtiunii dumitale si a "lăturilor" aruncate pe aici: "orbit" fiind de "mania revolutionara" contra lui Dogaru, ai pierdut firul ratiunii! Asta numai in ipoteza in ca ai fost rational vreodata!

   PS: Accept scuzele, desi NU pari genul sa faca acest lucru!

   Ștergere
 52. PProsti sunt unii Doamne! Pai cine mai iesea la pensie daca stia ca peste doi , trei, cinci ani se vor schimba legile si conform celor noi nu mai are drept de pensie. Aici este un nonsens in ceea ce sustineti!. In primul rand dreptul la pensie reprezinta un drept castigat, care nu poate fi anulat ulterior datorita modificarii legilor, deoarece statul ar putea fi dat in judecata si s-ar putea cere reangajarea in sistem. Cat despre cuantumul pensiei, e, aici este alta discutie.....ar trebui sa se tina seama intotdeauna de soldele celor in activitate, pentru ca cei in rezerva vor fi primii chemati in caz de ceva, Doamne fereste!

  RăspundețiȘtergere
 53. Se vorbeste foarte mult si aiurea. Sotul meu, colonel cu 25 ani vechime cu studii militare si facultate de drept facuta la stat a iesit in 2011 cu 2200 ron net. Nu mai bateti campii cu calcule aiurea. Nici acum cu toate indexarile si ordinele de 25 de ani nu trece de 3000 ron net si atunci? daca dvs vi se pare corect, mi se pare si mie. Decizia lui de pensionare arata ca a unui om de rand , nicaieri nu se vede ca a fost militar. Asta e lg 263. A anulat toate drepturile pensionarului. De aceea in general sunt pensiile asa mici pentru ca lg 263 e proasta.Mai informati-va!!! Multa rautate gratuita.

  RăspundețiȘtergere
 54. În legătură cu fraza"Fara recalculare, nu se poate aplica si militarilor cu drepturi de pensie stabilite in baza Legii nr. 119/2010 si O.U.G. nr. 1/2011, prevederile privind grupele de munca din H.G.-S 1019/2010, caz in care amendamentul de la pct. 3 devine inoperabil!", parcă am înţeles că HG-S 1019/2010, clasificată pentrucă încalcă grosolan prev. HG 1294/2001 cu privire la grupele de muncă, ar trebui abrogată (am înţeles că deja ordinul M 132 ar fi fost abrogat).

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Aviz securistii care au primit dispozitii de infiltrare, in scopul destabilizarii coeziunii si cooperarii intre militari!