marți, 13 decembrie 2016

Au fost alegeri! "Mitomanii de stânga" i-au învins pe "ciorditorii de dreapta"! Militarii pot fredona linistiti "Vin ai noștri, pleacă ai noștri!"

Iar niște români mai altfel, dorind o clasă politică nouă, nu i-au votat nici pe unii, nici pe alții. Fapt pt. care au reușit să trimită în Parlament o formațiune politică ai cărei membri sunt dovediți public ca fiind sponsorizați la greu de George Soros, fondator al unor "republici paralele" în interiorul unor state. De fapt doar în România a reușit, alte nații precum cea americană trezindu-se la timp. Așa că românii mai altfel, în dorința lor nestăvilită de schimbare a clasei politice, au reușit să expedieze în Parlament și pe soldații lui Soros care se alătură astfel tradiționalilor noștri mitomani de stânga și manglitori de dreapta. De stânga sau de dreapta susțin ei că ar fi, realitățile din ultimii ani dovedind însă că în România nu există niciun fel de politici de dreapta sau de stânga. Politici de stânga înseamnă pe scurt, totul către stat, totul de la stat. Politici de dreapta înseamnă tot pe scurt, nimic către stat, nimic de la stat. Ori ai noștri, au amestecat stânga cu dreapta rezultând o doctrină unică și care sună cam așa: fraierii dau la stat, iar deștepții sug numai de la stat!

Despre ce să mai discutăm? Despre patriotismul și naționalismul românilor? Din nou este egal cu zero. Dovedit prin faptul că românii au  dat iar cu flit formațiunilor politice care visează Românii Mari, reînvierea diverselor sentimente patriotice, păstrarea tradițiilor și identității naționale, respectul față de familie sau față de istorie și altele asemenea. Ca atare, românii nu au dorit ca în Parlament să intre vreun patriot sau vreun apărător al valorilor de altădată al acestui popor.

În schimb, asistăm la altceva! Deși ultimul recensământ a prezentat o populație de etnie maghiară în scădere, procentajele de reprezentare în Parlament ale acestei etnii au crescut. Ceea ce nu înseamnă că populația de etnie maghiară a intrat subit în creștere demografică. Ci doar faptul că un număr important de români au votat cu reprezentanții etniei maghiare! De ce așa? Nu cunoaștem. Cel mai probabil fiind din lehamite față  de prestația partidelor tradiționale românești. 

Încercăm să tragem linie și să adunăm! P.N.L. s-a autoruinat! Era de așteptat. Românii au sancționat această formațiune politică dintr-un motiv simplu. Asocierea acesteia prin fuzionarea cu sectanții portocalii ai fostului P.D.-L. care au măcelărit români în anii 2011-2012. Ar mai fi poate și un motiv secundar. Am stabilit doar că politici de dreapta înseamnă în esență, nimic către stat, nimic de la stat! Or, P.N.L a dovedit că politicile sale nu au nicio legătură cu dreapta autentică, liberalii mioritici transformându-le în altceva, respectiv în nimic către stat, totul de la stat! Românii nu s-au lăsat înșelați nici de garda fanatică a fostului partid portocaliu, revopsită în formațiunea politică numită Mișcarea Populară. Sectanții portocalii au încasat-o masiv peste ochi de la români. Cu toate acestea, au reușit totuși să iși strecoare câțiva practicanți în Parlament. Inclusiv pe starostele acestora, Traian Băsescu! Cu voturi mai mult furate printr-un siretlic electoral, respectiv de prin Republica Moldova.  

Ce sa mai aducem in discutie? Numita diaspora! Denumirea atribuita este oarecum incorecta sau mai bine zis fortata. Fie vorba intre noi, adevarata diasporă este ca și inexistentă. fiind formată dintr-un număr redus de cetățeni de origine română stabiliți definitiv în alte state. Or, ai noștri când definesc diaspora bagă la grămadă și pe cele 5 milioane de romani alungati de foame de prin Romania (care nu sunt cetățeni ai statelor în care lucrează și nici măcar nu intenționează să devină), ba chiar și pe militarii români aflați în misiuni. În sfârșit, nu am fi adus in discutie numita diaspora, daca nu ne-ar fi atras atentia un anumit interlocutor intr-unul din materialele anterioare. Care isi imagina probabil ca românii din străinatate ar fi atât de excitati de politica din România, încât ar vota cu milioanele. Aiurea! Cel mai mare procentaj al românilor din străinătate care au votat vreodată a fost de 3.75% in anul 2009, la alegerile prezidentiale. Si aceasta numai dupa ce sectantii portocalii au pulsat cate 20-50 euro la fiecare votant, mai mult din jumatate dintre ei fiind adunati cu autobuzele de prin parcuri si de prin taberele de nomazi situate pe la periferii si  dusi sa voteze la ambasade, intr-o organizare mai abitir decat la Teleorman! La prezentele alegeri votand sub 2% dintre romanii din numita diaspora. In ceea ce priveste votul prin corespondenta, românii din străinătate au dovedit aceeași lipsă de interes, iar reclama pt. acest tip de vot s-a dovedit doar o mare fâsâită. Doar 4 000 au apelat la aceasta forma de vot, iar 1/2 din buletine au fost și anulate, fiind completate in mod eronat! Desigur insa ca banii alocati de la buget pentru organizarea alegerilor cu milioanele de votanti-fantomă din numită diaspora,  au fost spalați în totalitate! Banii alocați fiind de fapt șmenul principal al celor isterizați de importanța votului românilor din străinătate, și nicidecum vreun interes pentru concetățenii noștri alungați de atâta bine, pe meleaguri străine!

Și un ultim aspect cu caracter general! Îi vizează pe militarii atacați veșnic de diverși egalitariști pe motiv militarii că ar avea privilegii, întrucât ar beneficia de pensii de serviciu! Ai dracu' egalitariști. La aceste alegeri nu a mai făcut niciunul gâlci urmare a faptului pe când ei au privilegiul de a candida și a fi aleși, militarilor le este interzis acest drept fundamental și constituțional. De parcă militarii ar fi negrii României.

În concluzie, mitomanii de la P.S.D. au câștigat totul! De ce s-a intâmplat astfel? Este foarte greu de apreciat. Dar cel mai probabil, nu din prea multă dragoste a românilor pt. P.S.D. Ci din alte motive. Un motiv ar fi acela că prin prestația lor, ceilalți din așa numită tabără de dreapta, i-au dezgustat sau i-au speriat pe români urmare a unor politici și a unor declarații incisive. Sau ambele. Un alt motiv și care nu mai poate fi ascuns de oficialitățile din România oricât ar încerca, este sărăcia. Cunoscut fiind faptul că cea mai parte a electoratulului care voteaza în mod tradițional pe social-democrați, este sărac lipit pământului. Îngrijorător este faptul că procentajul masiv acordat social-democraților, demonstrează că flagelul sărăciei a atins cote alarmante în România. Un alt motiv poate ar fi și acela că românii de rând s-au săturat să fie conduși de vedete cu aere de Bruxelles, Berlin sau Washington, în timp ce milioane de români au tot WC în fundul curții. În sfârșit, un ultim motiv și care este legat de cel anterior, ar purtea fi și acela că românii încep să se îndoiască din ce în ce ce mai mult de propaganda proliferată agresiv de zona politică de dreapta în ultimii ani privind implantarea valorilor europene și euro-atlantice în România. Rezultatele pragmatice fiind doar o sărăcire din ce în ce mai accentuată a românilor și despre care am discutat deja, plus 1/4 din populație nomadă prin alte state! 

De ce mitomanii de la P.S.D.? Aici este o problemă pe care o cunosc extrem de bine militarii in rezerva/retragere! Sau ar trebui să o cunoască! P.S.D. este în realitate la putere, continuu, începând cu data de 7 mai 2012. Având deja de 4 ani majoritatea în Parlament. Doar că acum acea majoritate se va extinde. În cei 4 ani în care  P.S.D. a fost tot jupân, cei în rezervă/în retragere ne-am confruntat cu anumite situații, care dovedesc din plin faptul că  P.S.D.:

1]. Fabrică legi cu titlu pozitiv, dar cu un conținut gol, ambiguu sau chiar contrar celor sugerate de titlu. Un exemplu? Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat care în forma sa originală sare efectiv din schemă revenirea la pensiile militare de stat și a personalului pensionat anterior anului 2011. Vă readucem aminte că legea menționată are în forma sa inițială niște prevederi generice privind recalcularea și a pensiilor personalului pensionat anterior anului 2011, însă termenul de aplicare este unul evaziv care poate fi la fel de bine si la Paștele Cailor

2]. Fabrică legi cu titlu înșelător care sugerează că ar îndrepta stări de lucruri. Realitatea fiind însă că ceea ce pretinde P.S.D. că ar repara cu stânga, îți ia pe partea cealalta cu dreapta. Exemplu? Legea nr. 241/2013 prin care P.S.D. a simulat că  reîntregește pensiile diminuate ale militarilor în regimul portocaliu. Dovada este in textul legii, unde prin Art. 1 (1) P.S.D. chiar a reintregit pensiile celor in cauza, insa prin Art. 1 (4) le-a "inghetat" pe viata, prin taierea oricarei indexari ulterioare. Rezultatul final urmare a algoritmului fiind nicio pierdere pt. buget, iar pt. pensionarii in cauza - revenirea la situatia intiala de diminuare (fiind evident ca stagnarea cuantumului prin neacordarea indexarilor, constituie doar o metoda ordinara de recuperare a sumelor acordate cu titlul de reintregire).

3]. Își anulează sau își torsioneaza în mod radical propriile proiecte legislative. Problema este binecunoscută de militarii cu pensii diminuate in regimul portocaliu. Poate ne readucem aminte anul 2012. Mai tineti proiectul de lege initiat printre altii si de celebra Olguta Vasilescu? Cand P.S.D. era in opozitie? Este vorba despre faimosul proiect de lege PL-x 102/2012 care avea sa devina franjuri in final prin Legea nr. 112/2012. Aici este procesul legislativ complet. Ce observam? La data de 23.04.2012 cand PSD se afla inca in opozitie, proiectul era adoptat de Senat in forma initiala, iar actul normativ legifera 2 lucruri simple: reintregirea completa a pensiilor diminuate (curat, fara ţeapa care avea sa apara in Legea nr. 241/2013) si returnarea tuturor sumelor de bani retinute de regimul portocaliu). Aceasta este forma adoptata de Senat. In mai 2012 a venit Ponta la putere. Iar in iunie 2012, oamenii lui Ponta din Camera Deputatilor au facut zob proiectul deja adoptat de Senat. Nu a mai ramas din proiect decat titlul, asa cum demonstreaza Legea nr. 112/2012 care a torsionat complet proiectul initial al acesteia. 

4].  P.S.D. mimează că ar face opoziție dușmanilor de dreapta. Sub forma unor artificii juridico-financiare extrem de inselatoare pentru un neavizat. Dar care au ca rezultat final material, tot ca cel al dușmanilor de dreapta! Exemplu? Celebrul Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015.  Conceput de dușmanii de dreapta, respectiv de Guvernul Cioloș. Procesul legislativ este aici! Stiti ce au facut senatorii PSD? Au facut ...ahatul praf! Au mimat că fac opozitie dușmanilor de dreapta! Dovada? Legea de aprobare a O.U.G. nr. 57/2015 asa cum a fost adoptata cu 2 maini si de senatorii P.S.D. Va readucem aminte ca O.U.G. nr. 57/2015 prevede un plafon maxim al pensiilor militare de 85% - la care se adauga Ordinul Meritul Militar si contributia la pensia suplimentara. Ce au facut cameleonii de la P.S.D.? Senatorii au readus plafonul maxim la 100%. Numai că in plafonul maxim de 100% au introdus cu de-a valma si Ordinul Meritul Militar si si contributia la pensia suplimentara. Adica tot ca la Ciolos iese rezultatul final! Ba, dacă o luam la amanunt, in varianta lui Ciolos anumite pensii pot depasi cu cateva procente 100%. In varianta senatorilor, nici Zdrulea nu poate depasi 100%.

5].  P.S.D. mai are un nărav. La inceputul mandatului - pt. a simula ca onoreaza ceva promisiuni electorale sau atunci când începe să își erodeze imaginea, aruncă pe piață proiecte de legi sau chiar adoptă legi cu tentă pozitivă pentru cetățeni, dar cu termen de aplicare care să pice neapărat în cârca viitorului Parlament sau viitorului Guvern. Cum s-a intamplat de exemplu, in cazul Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. A fost aruncată pe piață înainte de alegerile parlamentare din 2012 și abia după 4 ani a intrat în vigoare. P.S.D. pasând însă responsabilitatea aplicării legii către guvernului dușmanilor de dreapta,  care au violat un pic legea prin Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 inaintea ca aceasta sa mai poata intra in vigoare in forma sa initiala. Fara ca parlamentarii P.S.D. sa schiteze vreun gest că ar fi deranjați de violurile asupra propriilor legi, săvârșite de guvernul dușmanilor de dreapta!

6].  Ar mai fi ceva, dar nu neapărat legat de practicile P.S.D., ci mai mult de (in)cultura electoratului P.S.D. Electorat din care fac parte si multi militari, A.N.C.M.R.R. avand si un protocol oficial de sustinere a P.S.D. Astfel, am constatat valuri întregi de militari in rezerva/retragere - susținători sau simpatizanți ai P.S.D. care condamnă O.U.G. nr. 57/2015 în integralitatea acesteia, considerand ca este o emanatie exclusiva a Guvernului Ciolos! Numai ca nu este deloc asa! Această O.U.G. nr. 57/2015 este in realitate o ordonanta care se emite anual de catre toate guvernele - de la Boc, la Cioloș. Este de fapt o ordonanta care reduce cheltuielile bugetare, iar fiecare guvern a tăiat de unde a putut. Adică a emis-o și Ponta cu frenezie, anual, cât timp a fost premier. Descoperim acest lucru numai daca citim primul paragraf din O.U.G. nr. 57/2015 si in care scrie negru pe albO.U.G. nr. 57/2015 inlocuieste cu imbunatatiri O.U.G. nr. 83/2014 a Guvernului Ponta. Iar daca dam o raită prin O.U.G. nr. 83/2014, descoperim ca Ciolos a plagiat-o in proportie de peste 95%. Elementul de imbunatatire adus de Ciolos, fiind doar ca ne-a bagat si pe noi in malaxorul multitudinilor de taieri bugetare. Dacă găsim și în O.U.G. nr. 83/2014 a Guvernului Ponta prevederi ostile militarilor? Dar - bineinteles, de exemplu si Ponta, la fel ca si Boc sau ca Ciolos, a dispus anual prin ordonante - prin derogare de la Legea nr. 284/2010 a salarizarii unitare, sa nu fie aplicati noii coeficienii din legea salarizarii si militarilor, acestia ramand cei din anul 2009. Sau sa nu fie acordate ajutoarele cuvenite militariloe cf. aceleiasi  Legi nr. 284/2010 a salarizarii unitare. Sau de exemplu, Art. 34 din O.U.G. nr. 83/2014 a Guvernului Ponta, face misto ca si Art. 15 din O.U.G. nr. 57/2015 a Guvernului Ciolos de catre cetanii carora justitia obliga statul sa le acorde diverse drepturi banesti: in 5 ani calculati din anul urmator obtinerii hotararii judecatorsti, transele din primi ani  avand valori de caterinca: 5%, 10%. Si nu numai, acelasi articol face misto de fapt de intreaga justitie, apropo de statul de drept. Ca atare, noul guvern P.S.D. va emite in aceasta luna, o noua O.U.G. nr. 57/2015 cu aplicare pt. anul 2017 si care va fi plagiată dupa Cioloș, în proporție de peste 95%. Care la randul lui a plagiat-o dupa Ponta. Iar Ponta a plagiat-o după Boc.  Urmând ca și mitomanii P.S.D. să îmbunătăească renumita ordonanta, cu noi victime! Cu o probabilitate destul de mare - tinand cont de calendarul desemnarii guvernului, ca noul guvern sa nu isi intre in atributii decat la inceputul anului viitor. Astfel incat Ciolos sa emita in aceasta luna,  o ordonanta similara O.U.G. nr. 57/2015, cu aplicabilitate pentru anul 2017. Ordonanta pe care noul guvern P.S.D o va prelua și respecta, desigur, cu sfintenie - asa pt. continuitate si stabilitate, fara sa clintească o literă din ea! 

Vă readucem aminte că la acest moment, O.U.G. nr. 57/2015 creată de dușmanii de dreapta și cosmetizată de senatorii P.S.D. de a ieșit tot ca Cioloș, se află la Camera Deputaților. Cu majoritate P.S.D. Deputatii PSD fiind cei care vor lua decizia finală!

Faptele le-am prezentat! Istoricul il cunoaștem! Realitatea demonstrând că am scăpat (temporar) de "ciorditorii de dreapta" și am rămas până la proba contrarie, doar cu "mitomanii de stânga"! Totul semănând izbitor cu celebrul cântec al lui Victor Socaciu "Vin ai noștri,  pleacă ai noștri!" Mama lor la toți! 

143 de comentarii:

 1. Interlocutorii care aveti informatii despre alegeri si care pot fi de interes, puteti sa le postati aici. Am aflat ca prietena care a incercat sa ne sprijine candva, Cristiana Anghel, nu mai este in Parlament. Mircovici s-a stins mai inainte. Ponta zicea inainte de alegeri ca ii sta in gat 2% din PIB pt. armata.

  RăspundețiȘtergere
 2. Las ca s-a rezolvat.La toate reducerile de taxe propuse in campanie de PSD, Dragnea a cerut sa fie retrase la doar 48 de ore dupa castigarea alegerilor.Deci cine minte????
  Ma rog a cerut sa fie amanate cu un an.....si apoi alt an,alt an, si tot asa

  PS Ciolos a fost de acord,deci e batut in cuie

  RăspundețiȘtergere
 3. A trecut un an de la intrarea in vigoare a legii si multi nu au inteles nici acum care sunt adevaratele hibe ale ei. Nu procentul din care se pleaca ci baza de calcul este esenta ei, baza de calcul care difera de la institutie la institutie, iar in cadrul aceleiasi institutii de la subofiter, maistru militar, ofiter si generali. Daca ai o baza de calcul de 1000 de lei si iesi cu 85 % este una, iar daca ai o baza de calcul de 500 de lei si iesi cu 130 % este alta....nu credeti ca de fapt aici este hiba !!??? Asa s-a ajuns ca un subofiter pensionat in 2016 sa aiba o pensie mai mare ca un colonel pensionat in 1998/2002 sau 2007.....Actualizare inseamna la nivelul functiilor de azi in care intra toate sporurile cu caracter PERMANENT INTRODUSE IN ULTIMII 20-25 DE ANI SI AFLATE IN PLATA LA MOMENTUL ASTA. Ori exact asta nu se intampla. AICI ESTE ADEVARATA PROBLEMA.....ca un ofiter de executie de azi are o pensie si cu 40 % mai mare ca a unuia pensionat in 2000, uneori chiar mai mare ca a unui general sef de unitate !!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai dreptate dar ce te faci ca unii bat campii pe aici?
   De acord si cu Olescu precum ca multi ministri si parlamentari etc sunt la mana juristilor care le imbarliga mintea incat ei nici nu stiu ce semneaza sau voteaza.Exita o vorba.Semneaza ca primarul.

   Ștergere
 4. Dragnea se vedea in caz contrar si prim ministru si fara bani.....asa ca a renuntat sa renunte la bani.. hi,hi.(adica sa reduca taxele).....OUG va apare joi.
  Dragnea prim ministru -reduceri taxe *ula.......promisiuni de campanie? Se sterge cu ele la cur.Punct!!....si asta in 48 de ore

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dragnea NU poate intra in guvern nici ca ministru, daramite ca premier. Iti dau cu copy-paste dupa un militar de pe FB: "Dar, conform Legii nr 90/ 2001, Art. 2, Liviu Dragnea nu poate să fie membru al guvernului.

   "Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetaţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute la art. 4 alin. (1)", se arată în Legea nr 90/2001".

   Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție, la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul "Referendumul".

   Amintim că un complet de 5 judecători, condus de Livia Stanciu, a majorat pedeapsa în cazul lui Liviu Dragnea de la un an închisoare cu suspendare, cât primise la instanța de fond, la doi ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, completul a majorat și termenul de încercare în cazul liderului PSD de la trei la patru ani!"

   In concluzie va fi alt premier, poate Traiceanu! Culmea ar fi sa dea la pace tot pe ... Ciolos.

   Ștergere
  2. cu simpatie pt R****
   atentie la nuante.Eu am spus:"Dragnea se vedea in caz contrar si prim ministru si fara bani...."adica el si visele lui" unde inca se vede prim ministru...intrebati-l!!

   Ștergere
 5. Am o confirmare partial intuitiva, partial urmare a unei comunicari directe cu ministrul apararii asupra a ceea ce se intampla de fapt la guvernare. Ministrii sunt bâtă, la fel și premierul sau majoritatea parlamentarilor. In sensul ca nu prea au habar de ce cuprind legile "la chichita" si alte acte normative pe care le adopta/semneaza/voteaza.

  Mie imi creeaza impresia ca toti sunt dirijati din interiorul Ministerului Finantelor, cu atenta complicitate a juristilor din ministere si comisiile parlamentare. Cel desemnat politic zice sa faca o lege intr-un anumit sens, iar juristii si finantistii o clocesc de iese in final un mare ..ahat! Finantistii pun banii disponibili pe masa si ordona apoi juristilor ceva in genul: "Astia sunt banii, acum scrieti legea!" Si baga ultimii niste imbarligaturi de texte juridice de nu se mai prinde niciun ministru si niciun parlamentar care sunt efectele reale.

  Altfel, eu nu am sa imi explic niciodata cum au fost in stare sa scoata L. 223/2015 cu excluderea de la recalculare a celor pensionati pana in 2011. Sau cum au fost in stare sa scoata L. 241/2013 in conditiile in care cu un articol reintregeau pensiile, iar cu altul le "inghetau".

  Ziceam de ministrul apararii. Mi-am dat seama dintr-o corespondenta privata ca habar nu a avut ca Art. 1 (2), lit. a) și c) din Hotărârea Guvernului nr. 146/2016, conduc la restiturea diferentelor pt. o parte dintre cei diminuati, in 5 ani si nu in 2 ani cum prevede Art. 121 din Legea nr. 223/2015. Singurii care au stiut de la incepu au fost juristii si finantistii din M.Ap.N. care au coparticipat la redactarea acelui articol.

  In sinteza, toti ministri si parlamentarii care nu stapanesc finantele si domeniul juridic, habar nu au pe ce lume traiesc si de faptul ca adopta/semneaza/promulga acte normative cu efecte contrare propriilor lor intentii. Si cand ne gandim ca peste 90% sau poate peste peste 95% dintre ministri si parlamentari sunt bâtă în aceste domenii ...

  Parlamentul citeste si el maxim titlul L. 241/203, voteaza crezand ca chiar ti-a reintregit pensia, cand colo voteaza sa o "inghete" fara ca habar sa aiba. La fel, parlamentarul citeste si el maxim titlul L. 223/2015, voteaza crezand ca a readus pensiile militare si celor sau mai ales celor care protestam in strada si cand colo voteaza fara sa isi dea seama ca legea sa ii sara din schema exact pe cei care protestam in strada.

  Oricum, ceva nu este absolut deloc in regula. Sunt si ministri sau parlamentari rau intentionati, dar avem prea multe date care denota ca mai degraba sunt dusi de nas de consilierii lor din zona finante si juridica! Ultimii intelegandu-se de minune intre ei!

  RăspundețiȘtergere
 6. Ce chestie! Trec peste faptul ca habar nu am avut ca si renumitul cantaret Gheorghe Turda este ... general. De la MAI. Ca amanunt, mare prostie au facut astia cu legea sa transformi "din pix" gradele de politie in grade militare la iesirea la pensie! Trebuia sa ramana chestor si asa era clar ca nu a fost militar.

  Ajungem la esenta! Cica i-au recalculat astia de la MAI pensia si i-a iesit mai ... mica. Nici cuantum avantajos, nimic? Acum fiind in proces cu MAI

  http://curierulnational.ro/Eveniment/2016-12-12/Gheorghe+Turda,+rapsodul+cu+epole%C8%9Bi+de+general,+a+dat+in+judecata+Ministerul+de+Interne

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. de ponta sa aveti parte toti cei de stanga si sa va cante generalul lautar!!!!

   Ștergere
  2. Rxxx Iar gresesti.Dar cand gradul meu militar de comandor la marina graniceri a fost transformat in grad profesional de comisar sef la PF a fost corect? Sau e gresit doar cand e echivalat gradul profesional in grad militar?

   Ștergere
  3. @ Vasile! Ce puii mei tot o invarti cu transformarile astea? Transformarea unui grad civil intr-un grad militar FIX la iesirea la pensie, este o mate smecherie si cam de prost gust cu scopul evident ca un civil sa se capatuiasca cu o pensie militara de stat!

   Grade civile sunt in multe domenii, inclusiv la CFR. Numai ca singura smecherie in halul asta cu transformarea o fac functionarii publici civili.

   PS: Na, ca ai zis ca e blocat la recalculare, de cercopiteci, softul din MAI. Iar cantaretul Turda facut din mare chestor cu pixul general sa ia si el pensie militara, apare cu recalculata fix in ziar! Demonstrand ca nu e niciun soft blocat!

   Ștergere
  4. Iar Turda nu ar trebui sa aiba pensie militara de la MAI ci pensie civila.

   Ștergere
  5. Informatiile vehiculate sunt pe baza unor informatii de partid, cel.mai.probabil fostul PDL, via Igas―Pecica sau Falca...posibil chestorul cu euroii in.masina....cum il cheama? Deci informatia provine din V, unde îi este resedinta domnului cu informatii certe!

   Ștergere
 7. E greu sa mai caut cand am afirmat - cred ca a trecut mai bine de 1/2 an, daca nu mai mult - ca, ce a iesit de la guvern a fost clocit in structurile specializate ale ministerelor si ca aia, cu mana pe sus, habar n-au ce voteaza. Asa ca, in sfarsit, am o confirmare si din partea ta, Admin!
  Si acum, dupa cum merge treaba, bag seama ca-si baga astia oaresce in voturile romanilor, iar !!! Ce tu constitutie ? Ce tu vot ? Facem cum vrea muschii mei. Asadar, maine consultari (repede,repede si se mizeaza pe refuzul psd si alde de a participa atata timp cat nu s-au oficializat rezultatele). Ciolos a raspuns pozitiv, initial, cererii lui Dragnea de a proroga aplicarea taierii unor taxe care ar fi "deranjat" programul psd. Apoi se razgandeste brusc! De ce? Daca, pe fondul generat de parerea generala a noii puteri de al propune pe Dragnea si sustinerea in corpore, ca premier pe Ciolos a celor care merg maine la consultari, ne trezim, chiar maine, cu prima desemnare? Ce conteaza legile, ce conteaza Constitutia, ce conteaza votul?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Legat de ordonanta pt. 2017, este cam ca in finalul materialului. Dragnea se roaga de Ciolos sa o emita, din smecherie: incercand sa nu isi atraga el oprobriul electoratului. Asa daca o semneaza tot Ciolos, o va da cotita - cum ca era deja emisa etc. s.a.m.d. Si ca pe viitor va vedea el, Parlamentul chestii ... trestii. A nu se uita tactica lui Ponta: nu a adoptat niciodata o OUG in favoarea militarilor. Afirmand ca nu vrea sa ... submineze autoritatea Parlamentului. Da' O.U.G. nr. 83/2014 (similara OUG 57/2015) a fost in stare sa o dea!

   Ciolos s-a prins de manevra (era si greu rau) si este normal sa i-o paseze lui Dragnea.

   Desi parca vad ca dau la pace si tot Ciolos o emite si pt. 2017 sa ii salveze chilotii lui Dragnea! Iar Dragnea ii va da 2 beri si o misiune undeva tot pe la Bruxelles!

   Ipocriti sunt frate!

   Ștergere
  2. Fratele lui Dragnea a fost comisar/col. de politie....a decedat acum doi ani de o boala necrutatoare.
   Chiar daca nu erau in relatii f bune, o anumita aplecare pt MAI exista!

   Ștergere
  3. Si tatal sau a fost subofiter de Militie.

   Ștergere
 8. Prin zona litoralului curg de luni decizii de revizuire pentru cei pensionați până prin 1995 și noile cuantumuri sunt cam la jumătate sau chiar mai mici față de pensiile recalculate pe legea 119. Sunt oameni cu vechime completă ieșiți la 55 de ani sau mai mult.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sper din tot sufletul sa existe o fotma legala pentru revizuirea recalcularii!

   Ștergere
 9. tocmai a zis ciolos ca s-a mai gandit si el si a spus:Nu bai dragnea ai promis reduceri de taxe?....eu le fac asa cum ai zis(ca oricum plec) asa ca "spala-te pe cap" cu viitorul guvern, cu bugetul si sa vezi atunci distractie...pe spinarea noastra bineinteles

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa fac mereu cand se schimb guvernele. Dau la pace si cel care pleaca scoate castanele pt. cei care vine. Si apoi baga si un chef!

   Ștergere
 10. @karadeniz
  Prin zona muntoasa aia iesiti prin disponibilizare la 40-45 de ani trebuie "futati" nu-i asa?.....ce daca s-au desfiintat unitatile? da-i dracu'!!niste nenorociti......noi am stat in armata cat tuthankamon...deci "meritam".....eheee alte vremuri din anii '50

  RăspundețiȘtergere
 11. @karadeniz
  cat fac 1995(max)-55varsta=.....?data nasterii+22ani absolvirea si vedem promotiile lui tuthankamon.cam "bate " pe la 1962....tanar locotenent nu-i asa?Si ce doresti ? 300%? sau poate e putin si atat? huhurez stie acelasi lucru......putzin(a nu se confunda cu putin) dom'ne foarte putin:):)

  RăspundețiȘtergere
 12. Se vehiculeaza ca un numar de parlamentari ALDE sa treaca rapid la PSD pt a face majoritatea simpla si sa nu mai mearga celelalte partide la consultari...pt scurtarea timpului!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sunt cam putini. Cat pe aici sa nu intre nici in Parlament! Dar daca zici ca iese numarul, asa sa fie!

   Ștergere
  2. Gelu,
   Iata:

   http://www.dcnews.ro/mobile/formare-guvern-psd-ponta-scenariu-iohannis-cu-mainile-legate_525592.html

   Ștergere
  3. Prin vocea unui viitor parlamentar de Alba, USR, la fel ca in US, ameninta cu ample miscari de strada, daca Dragnea va fi Premier desemnat!
   Waw! Asa ceva? Pai, nu ies? Adica vor ciumagiala ca la Ruginoasa!?

   Ștergere
  4. Smecherii pesediste. Se ia in calcul rezultatul votului nu traseismul la comanda. Constitutia este clara, iar Iohannis poate pune pe cine vrea, dupa consultare, atata timp cat nu exista un PARTID sau ALIANTA ELECTORALA (nu aliante neinregistrate precum PSD - ALDE) care sa aiba o majoritate in urma votului.

   Ștergere
 13. Pai cand sa treaca la PSD? De aseara de la ora 23 pana azi la ora 9?
  PS si parca majoritatea simpla se obtine dupa numarul de voturi de la scrutin (50%+1) nu dupa numarul de "emigrari" intre parlamentari.Eu asa stiu.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Constitutional azi nu este decat gargara!
   La redistribuire si la confirmarea de catre BEC! Parlamentarii depun juramantul...se organuzeaza pe comisii si grupuri parlamentare!
   Trecerea se poate face si inainte si in timpul procedurilor!

   Ștergere
  2. Si daca fac trecerea la ce le ajuta? In mandatul trecut 220 de politruci au schimbat barca si la ce le-a ajutat? Ponta a pierdut Cotroceniul, unii se pregatesc sa intre la Beciul Domnesc, altii sa iasa de acolo, Dragnea o ia peste degete si la Palatul Victoria si la Parlament, ... numai fraierii se uita pe margine si aplauda a paguba. A! Si pe plateste pensiile de parlamentari merituosi.

   Ștergere
 14. Poate prezinta intetes.
  Au aparut la MApN, anumite probleme legate de aplicarea legii 223/2015.
  Unele tin de CPS altele de centrele militare, altele la granita comuna.
  Nu disperati, daca astazi este putin rau, maine este rau si mai incolo si mai rau. Calitatea umana si profesionala a celor aproximativ 500 de angajati temporar pana la 31/12/2017 isi spune cuvantul.
  Daca unii aveti probleme, incercati sa intelegeti modul de rezolvare, in prima etapa incercati un mod amiabil de rezolvare.
  1. Au aparut decizii cu baza de calcul din alte luni alese de pensionar, cu toate ca cererea s-a inregistrat la CPS in prima jumatate a anului si nr de inregistrare apare pe decizie. Aceste luni care apar in decizie sunt defavorabile pensionarului militarin comparatiecu cele cate si le-a ales in cerere.
  Mod de rezolvare: documentarea la cmj si raport scris la cdt cmj pt verificarea moului cum s-a primit/rezolvat prin sistemul informatic, cetererea dumneavoastra privind alegerea bazei de calcul.
  2. Nu se respecta M25/2016 in unele situatii, cand gradul detinut, este mai mic decat gradul functiei detinute.
  Mod de tezolvare: acest lucru tine tot de centrul militar.
  3. In ceea ce priveste aplicarea art 121 din legea 223/2015: restituirea difetentelor intre cuantumul pensiei din dec 2010 si cel platit in perioafa ian 2011-sept 2013.
  Au aparut probleme la cei care au pierdut pe tot intervalul, ex suma de 574 lei si cei care au pierdut pe o parte din prima perioada a intervalului, iar in cealalta parte, datorita cresterii pct de pensie au depasit cuantumul din dec 2010.
  Mod de rezolvare: daca aveti cupoanele de pensie, copie xerox si sesizarea

  CPS, daca nu extras de cont, de obicei banca il ofeta gratuit, pt dec 2010-sep 2013. In plus copie xerox, daca aveti, dupa decizia pe legea 241/2013.
  Obs. Pregatitiva bocancii si tinuta, lucrurile pot evolua, asimetric. Se anunta o iarna grea. Din toate punctele de vedere.

  RăspundețiȘtergere
 15. @R*****
  Mie nu-mi place titlul,pt ca e neterminat
  "vin ai nostri,pleaca ai nostri"......cum e titlul complet? ca stiti si voi si eu

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. DORELEEEE...toata lumea te stia in ..DOLIU..
   Hudrea ..nu a intrat(penetrat ma rog) si nici Sulfinica ...off....

   Ștergere
 16. Răspunsuri
  1. Pana se hotarasc ai nostri politicieni, care au purces in parlament si, se pare, au si uitat ca au fost votati - dupa cum au fost votati, care cu care se imperecheaza sa fete un premier in dispret total fata de "prostii" care se vad iar cu democratia in papucul lui Mos Craciun - adica, din cand in cand, atunci cand au ei nevoie de noi, un neica, nu chiar nimeni, diametral opus global, adica peste balta (nu faceti confuzie cu lacul...), care a purces in conditii similare - adica vot popular, la o functie dincolo de nori, s-a pronuntat intr-o problema care pe plaiurile mioritice ar fi produs, instantaneu, un gol desertic, contaminat, cu speranta de utilizare peste un timp nedefinit. Adica:
   "Ştiţi, sunt o persoană inteligentă. Nu am nevoie să mi se spună aceleaşi lucruri cu aceleaşi cuvinte în fiecare zi în următorii opt ani"
   Mr.Trump - autorul cuvintelor de deasupra, se adreseaza, cu ele, adica cuvintele (ooooauuuuu...cred ca se scrie altfel dar, ma rog, asa mi-a venit acum)tocmai CIA (un spor al institutiei in cauza, - formatiunea aia mica de la o planta - dus de vant peste balta in tara mioritica, producand paralizie instant)! Joaca tare si este cert ca are o alta scara de valori in cap. Daca se instaleaza, corespunzator, vom fi martori-spectatori-sigur primitori de pumni, in coltul rosu, in albia nostra plina de mocirla, ca se poarta azi!
   Sa fie banii la mijloc? Eu nu cred! Mai sunt cativa mii care ne au la unghia mica, pe noi, astia care am mai ramas, adica cateva miliarde (un nonsens sa le mai numar). Daca avem noroc...mai vorbim in ...viitorul apropiat :)
   Ce-am scris mai sus, adica deasupra, subliniaza, adica jos, dedesupt, ceea ce se cheama "sange in instalatie"...sub presiune! Pe la mioritici se face demult reclama la p r o s t e n a l , care rezolva problemele barbatesti. Si tot insista cu reclama, si tot insista. Pana cand au aflat ca mioriticii sunt analfabeti.....
   Pentru conformitate (mai multe, chiar interesante)...
   http://www.stiripesurse.ro/fostul-ef-al-cia-avertizeaza-ce-urmeaza-sa-se-intample-cu-donald-trump_1169211.html

   Ștergere


 17. Pleac-ai no ştri, vin ai noş tri, noi rămânem tot ca proş tii

  Ne-am trezit din hibernare
  Ş i-am strigat cât am putut:
  Sus Cutare! Jos Cutare!
  Ş i cu asta ce-am făcut?

  Am dorit, cu mic, cu mare,
  Ş i-am luptat, cum am ş tiut,
  S-avem nouă guvernare,
  Ş i cu asta ce-am făcut?

  Ca mai bine să ne fie,
  Ne-a crescut salariul brut,
  Dar trăim în săracie,
  Ş i cu asta ce-am făcut?

  Ia corupţia amploare,
  Cum nicicând nu s-a văzut,
  Scoatem totul la vânzare,
  Ş i cu asta ce-am făcut?

  Pentru-a câş tiga o pâine,
  Mulţi o iau de la-nceput,
  Rătăcesc prin ţări străine,
  Şi cu asta ce-am făcut?

  Traversăm ani grei cu crize,
  Leul iar a decăzut,
  Cresc întruna taxe-accize,
  Ş i cu asta ce-am făcut?

  Totul este ca-nainte,
  De belele n-am trecut,
  Se trag sforile, se minte,
  Ş i cu asta ce-am făcut?

  Se urzesc pe-ascuns vendete,
  Cum nicicând nu s-a văzut,
  Ţara-i plină de vedete,
  Ş i cu asta ce-am făcut?

  Pleacă-ai noş tri, vin ai noş tri!
  E sloganul cunoscut;
  Iarăş i am votat ca proş tii,
  Ş i cu asta ce-am făcut?
  Constantin Tanase

  RăspundețiȘtergere
 18. Un personaj politic adulmeca imediat cadacrul in putrefactie al PNL si merge spre ospat!
  Asemanarea cu Smigel/ Stapanul inelelor nu este intamplatoare, dar are ochii inegali si mai mult tuseste decat vorbeste!

  Recent a trecut si la confesiuni publice si indecente:

  http://www.google.ro/search?ei=sSxSWKzINoHqUqKPjNgH&q=smigel+din+stapanul+inelelor&oq=smygal&gs_l=mobile-gws-serp.1.0.0i71k1l4.0.0.0.27086.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1c..64.mobile-gws-serp..0.0.0.EelGYtUb4hE#imgrc=yBdQuGZX4oUdfM%3A

  RăspundețiȘtergere
 19. Domle sunt unii care daca au scris la Mosul , gata....musai sa si primeasca ce au cerut. Nu il lasa pe Mosul sa citeasca , sa verifice ce si cum , sa isi pregateasca sacul..... Musai sa vina .
  Ce dracului v-a tampit Kalus Nerwer pe toti? De abia acum incep sa apara rezultatele finale partiale si unii deja au facut vreo 25 de guverne cu 35 de prim ministrii, etc.
  Dragnea da o lectie de comportament politic ponderat, calculat si decent. Nu a aparut nici cu ranjete, nici cu hahaieli si nici nu a zis ,, ba pe-a matii...,, vreunui idiot care nu il vrea prim ministru. Tariceanu deswi are la nas un os mare de la PNL simte totusi miros de mortaciune si il da deoparte.
  Hai sa punem pariu ca in nici un caz Dragnea nu o sa vrea sa fie prim ministru, nu ca nu i-ar place dar respecta totusi oamenii care l=au votat. De aceea nici nu face circ , ca animale are destule.
  Deci PSD plus ALDE au aproape 52% . Mai atrag cativa parlamentari care pleaca saptamana viitoare din penelepede, bat palma si cu ungurii si Kalus poate sa stea doar la Miami Beach, sa le taie pomii si la aia....
  In concluzie nu va mai simtiti tradati in dragoste ca oamenii nici nu au depus juramantul. Astia ne-au batjocorit ani de zile hahaindu-ne in fata si acum nu mai avem rabdare ?
  Si Basescu asta chiar nu are un dram de bun simt? Sa mearga sa aiba grija de nepoti...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Micutzul,
   Base nu poate avea grija de nepoti din cauza ca tuseste mereu si hac, hac.....sughite f des, riscand sa puna biberonul la sticla de 3/4 de w....
   Dragnea, magistral, in rol de Cdt.AAÎ a prezentat hotararea si conceptia campaniei, pe etape si misiuni, punctand fiecare batalie si obiectivele punctuale, precum si pe cel strategic!
   Daca muta cu I. M. Pascu da sah di 2-3 mutari! Plavanului îi trebuie taiata resursa.....sa vedem, o da meditatii copiilor angajatilor de ka Cotroceni, tot fara plata impozitului?
   Mai stii, daca îl cumpara si pe asta cu ceva bani si acte....cu sau fara Barna.....parca?

   Ștergere
 20. "Guvernul pregăteşte îngheţarea salariilor pentru bugetari în 2017 la nivelul din 2016.

  Cuantumul brut al salariilor de bază şi indemnizaţiilor de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice „se va menţine în 2017 la acelaşi nivel cu cel ce se acordă pentru luna decembrie 2016”, se arată în proiectul ordonanţei de urgenţă privind salarizarea bugetarilor, obţinut de Mediafax."

  http://www.cotidianul.ro/ce-le-a-pregatit-guvernul-ciolos-bugetarilor-293000/

  RăspundețiȘtergere
 21. Alegerile parlamentare au trecut, unii si-au luat tara inapoi, CPS MApN si-a luat comunicatul privind aplicarea art.121/legea 223/2015 inapoi. Dupa ce multi pensionari care aveau dreptul sa beneficieze de art.121 si n-au beneficiat, au sesizat casa de pensii.
  CPS MApN a dat alt comunicat in data de 12/12/2016 in care isi manifesta disponibilitatea totala sa clarifice orice neclaritate a pensionarilor militari, privind aplicarea legii 223/2015.
  In mai putin de o luna, se indexeaza pensiile militare, o data cu drepturile pe ianuarie 2017.
  Sper sa se indexeze cuantumul in plata, din decembrie 2016. Asa cum s-a indexat cuantumul in plata din decembrie 2015 incepand cu ianuarie 2016, cuantum care la unii era cel din recalculare pe legea 119/2010, OuG 1/2011 , legea 263/2010 sau cel stabilit cu legea 241/2013.

  RăspundețiȘtergere
 22. Pe pagina scmd filiala 1 ialomita, in data de 13/12/2016 apare cea mai scurta rugaciune care se citeste in orice post. Cu dedicatie pt unii pensionari militari, din Zona Urziceniului, pt a-i scapa de rele, necazuri si pacate.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai....ai tu ce au cu aceasta localitate....si pt tine este post, deci....

   Ștergere
 23. O comedie cu un mesaj frumos!
  Merita vazut! :)
  http://www.filmetraduseonline.ro/2016/09/pigs-wings-film-2011-online-subtitrat.html

  RăspundețiȘtergere
 24. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 25. Ma poate lamuri si pe mine cineva mai informat ce se intampla? Am depus cerere de recalculare pe 8 ian 2016 si mi-au trimis instiintare ca au solicitat ei la fostul meu loc de munca situatia cu soldele pe cele 6 luni.Pina aici totul e in regula. Numai ca actul a fost trimis in 18.11.2016 catre CSP a MI iar acestia spun ca nu a primit-o nici in ziua de azi(dupa o luna). Deci unii sa jura ca au trimis-o iar ceilalti ca nu au primit-o. E posibi asa ceva? si de ce ar face asta cineva?unde ar fi putut sa se piarda?are cineva vreo raspundere asupra corespondentei MI?Multumesc .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Din ce spuneți se înțelege așa. Ați făcut cerere pentru recalculare și ați ales cele 6 luni în ianuarie. CPS v-a înștiințat că au trimis o solicitare la unitatea la care ați lucrat cele șase luni pentru a extrage și comunica de veniturile din acele luni actualizate la nivelul lunii ianuarie 2016. Unitatea v-a comunicat /informat că a trimis veniturile actualizate la CPS a MApN pe 18.11.2016. CSP va spune că nu a primit documentul. Ce lămuriri v-ar putea da altcineva decât cele două structuri. Daca unitatea care v-a scos si actualizat veniturile v-a trimis documentul la CSP a făcut-o cel mai probabil prin poșta militară deci există un înscris privind expediția și trebuie să existe și o înregistrare/confirmare de primire. Deci fie una din cele două structuri vă dezinformează, fie nu ați înțeles exact ce vi s-a comunicat fie, extrem de puțin probabil, documentul respectiv s-a rătăcit, caz în care unitatea care la întocmit îl poate trimite iar, acesta fiind întocmit în două exemplare.
   Oricum casa sectorială are trei luni la dispoziție sa vă recalculeze pensia plus 10 zile să expedieze decizia.
   O altă explicație ar putea fi aceea că deși sunteți pensionar MI, unitatea care v-a întocmit veniturile aparține MApN și aceste unități trimit veniturile din perioada aleasă la CMJ-uri care le actualizează și apoi le trimit la CSP-uri. Ordinul pentru aprobarea procedurilor de recalculare şi de actualizare a pensiilor militare de stat are prevederi diferite funcție de structura de apărare din care provin pensionarii.

   Ștergere
 26. A inceput circul.Indexarea de 5% nu se va acorda la cuantumul avantajos ci doar la cei care au primit decizii cu pensii mai mari pe legea 223.O fi bine?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bagi strambe.Sursa sigura afirma ca la fostii graniceri fluviali nu le da deoarece au luat mult la PTF.

   Ștergere
  2. Poate nu le da ca prea ii zici cu foc.Da tu ai luat multa ?

   Ștergere
  3. Le da jumatate degetului trei!

   Ștergere
  4. Iceparu.Nu stiu daca marinarii au luat dar de dat au dat sigur...

   Ștergere
  5. @coldea
   ipocrizie la max.
   pai daca ai dat sigur ai si primit.Toata lumea cunoaste si procentele.....inclusiv la PTF(de fapt ai dat 10-20%) din ce ai primit.
   Hai coldea te rog sa ma contrazici in legatura cu PTF(de uscat marina ce vrei tu)......dar vezi ca deja vorbeste gura fara tine:):)

   Ștergere
  6. @coldea
   Cum adica aia de la PTF"au dat sigur" dar nu se stie daca"au luat".....Tu calustian esti "virgin financiar"??? ca de hoti sunt satul pana peste cap!!!
   PS @coldea.....baga comentul tau pe net si ai sa vezi reactia.Daca nu il pun eu ca sa vedem in sfarsit singurul si unicul lucrator PTF(planetar/galactic) supercinstit

   Ștergere
 27. Ciolos a refuzat 100mld $, nerambursabili, pt dezvoltadea programului cosmic romanesc, pe motiv ca nu avem decat o maimuta cosmonaut si aia stie sa scrie fatalist, pe blog! :)))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu esti ala?.....pacat....eu scrism asa, ....in general! Probabil SCOMAR..-ul da anxietate! ... singur pe mare....ca baselu!

   Ștergere
  2. Tu cu prietena?....in foto!
   Casa de granit!....hai, bazalt, frumuseilor!....:)))

   Ștergere
 28. http://www.stiripesurse.ro/un-fost-sef-nato-da-semnalul-de-alarma-rusia-ar-putea-cuceri-toata-europa-in-48-de-ore_1169598.html

  NUMAI SA CITESTI ADRESA SI...in sfarsit se mai trezesc unii !
  Desigur, off topic...asa cum off topic e situatia politica creata de alesii nostri dragi !!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cred ca s-a dezghetat un oarecare general degerat si a inceput sa delireze, acum in ajun de sarbatori.

   Ștergere
 29. Unii au primit deja indexarea de 2,25% in avans! Oare este un fel de prima?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Erata...5.25%!....tot ce este peste 4... risca plagiatu!....referate.ro, clopotel.ro......etc

   Ștergere
 30. Am auzit ca maestrul tigri2 a fost invitat la Vila Lac 3 si i s-a promis postul de prim ministru si conducerea pnl aripa elicoptere. Credca este o gluma.

  RăspundețiȘtergere
 31. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 32. @tehnokk, vad ca tare v-a mai indobitocit slugoiul de seviciu, BOC (=kc, in turca) de nu stiti ca Armata romana nu are elicoptere cu aripi , ci doar cu elici.O sa-i propun lui Cioaba sa faca schimbarea."Yani, karınız sıradan bir sürtük"

  RăspundețiȘtergere
 33. Doamnei Popescu Corina: Am vrut să vă răspund de ieri, dar cred că Gelu Olescu a avut ceva probleme de rezolvat, iar blogul era închis. Am citit pe "concurenţa roşie" că sunteţi din Bucureşti, iar dacă este aşa, cînd mergeţi la Casa de Pensii a MAI, luaţi-vă cu dumneavoastră şi "confirmările de primire" ale PTTR, pentru cererile pe care le-aţi înaintat. N-ar fi rău să aveţi la dumneavoastră şi o copie după cererea prin care solicitaţi să vi se recalculeze pensia cu cele 6 luni alese. Dacă nu mai aveţi Exemplarul nr.2 al cererii, mai "trageţi" la imprimantă unul, avînd grijă de a completa-o cu data iniţială a primei solicitări şi, desigur, de a semna-o. Procedaţi la fel şi cu CMZ-ul/CMJ-ul. Sunt sigur că o să vă descurcaţi. Important este să aveţi "Confirmarea de Primire" la solicitările pe care le-aţi trimis prin POŞTĂ. Ceea ce vi se întîmplă dumneavoastră, este un semnal de ATENŢIE pentru toţi cei care poartă corespondenţă cu instituţiile Statului.
  PS. Pentru Iulian Mareş...Nu cred că este cazul ca în disputele dintre tine şi Coldea.../Călugărul, sau cum şi-o mai zice, să o implici şi pe doamna Corina. Nu-i frumos Mareş, nu-i frumos.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Era doar o gluma cu o anumita strada!....poate putin cam intepata gluma!

   Ștergere
  2. Multumesc frumos pentru timpul si interesul acordat sa imi raspundeti, m-ati lamurit , maine ii sun sa le cer numarul de inregistrare si sa vad ce s-a intamplat, o iau pe urmele ei. Oricum multumesc frumos si rautaciosilor,numai de bine. Sunt prea batrana ca sa ma mai atinga rautacismele. Cu stima!

   Ștergere
 34. @tigri 2
  Nu inteleg dece trebuie sa faci anticamera zile intregi la ”regele de la Sighi” cind poti face propunerea prin viu grai catre super influenta comunitate cu mustati si pălarii din vecinatatea de la Hurzicari. Daca insisti iti iau un bon de ordine.
  Rămîn consternat kcum ”ciuma rosie” nu a promis si introducerea LM-ului cel putin pentru secretarii de partid prin cumul ( specific neplatiti ca sa priceapa toata lumea nepriceputa). Să fi lipsit cererea ? (daca pentru militari totul se rezolva cu cerere).
  Poti sa zici ce vrei ,numai sa nu folosesti cuvinte............ triviale specifice !!!

  RăspundețiȘtergere
 35. De-ale vremurilor noastre

  Aho ,aho , copii fentati ,
  Am scăpat de tehnocrati,
  Si am dat de birocrati,
  De ”sociali” îmbuibati,
  Cu tichete .... rasfatati,
  Din bani din privat luati.

  Iar nenea penzionaru,
  Cu cupon pîn-la o mie,
  Votant dîrz cu ”socialu”,
  Primi ca gratuitate,
  Tot ce nu platea ca taxe.
  Aho ,aho , mînati măi
  Să se-audă peste văi...,

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai talent...poti merge ka Xfactor!....clopotei ai?
   Oricum, structura sociala a votantilor de stanga s-a schimbat!

   Ștergere
  2. Cred ca ti-ar sta bine langa Hrusca!
   www.vreau_bilet.ro

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 36. Viitorul UE
  Povestea jurnalistului Martin Kohout care a vizitat Parisul în weekend și a surprins câteva lucruri șocante în timpul călătoriei.

  „Recent am mers cu soția la Paris pentru weekend. Nu am mai vizitat acest oraș pentru mai mult de 10 ani. Un alt motiv pentru care am decis să ne diversificăm nițel sfârșitul de săptămână a fost costul extrem de mic al biletelor Air France.

  Biletul de întoarcere pentru o singură persoană a fost la numai 100$, inclusiv comisioanele, și asta ar trebui să fie un semn de alertă, dar din păcate, nu am considerat nimic dubios în afacerea planificată intenționat.

  Zborul spre Paris a decurs normal și ajunși la aeroport, ne-am urcat în trenul care trebuia să ne conducă spre centrul orașului. După sosirea la Gara de Nord, eu și soția mea am avut primul șoc: pretutindeni dezordine și haos și cel mai important – niciun francez alb.  Ne-am urcat în metrou și am mers să vizităm principalele obiective turistice. În timpul unei călătorii cu metroul de la Grand Etoile la muzeul Luvru, ne-am dat seama dintr-odată că din tot vagonul doar 2 persoane erau albe – eu și soția mea. Acțiunea s-a desfășurat în ziua de vineri, la ora 14.00. La intrarea în muzeu nu puteai găsi pe cineva cu cine să poți împărtăși viziunea asupra artei, în schimb peste tot patrulau soldați înărmați până în dinți cu arme de foc, cu degetele fixate pe trăgaci. La scurt timp am aflat de la un prieten că Franța se află într-o stare de urgență de acum un an..

  Mai târziu am luat prânzul cu prietenii la câțiva pași de Grands Boulevards, pe strada căruia am întâmpinat doar migranți. Seara ne-am îndreptat către Turnul Eiffel, unde, ca de obicei, puteai da de zero turiști și de un duium de solați și jandarmi, care îi percheziționau corporal pe toți turiștii cu excepția femeilor mulsumane acoperite cu straie din cap până-n picioare – probabil că astfel se manifestă egalitatea franceză. În schimb în cartierul Trocadero am trăit iadul pe pământ – pretutindeni ne poticneam de vânzători africani ciudați „de suvenire”, vagabonzi din Africa și România și hoți de buzunare arabi.

  Poliția închide ochii la infracțiunile mici. Seara, în apropierea Turnului Eiffel imigranții arabi au violat o tânără franțuzoaică. Firește, la noutăți aceste eveniment s-a menționat în treacăt. Probabil, cele întâmplate reprezintă un fenomen normal în cadrul îmbogățirii culturale…  În dimineața următoare, i-am sunat pe prietenii meu cu propunerea de a ne întâlni la un picnic în centru, ca pe vremurile anilor de studenție. Aceștia mi-au răspuns că e mai sigur să ne întâlnim într-un restaurant pentru că picnicul poate fi foarte periculos. Nu prea am înțeles despre ce era vorba, dar am acceptat invitația și ne-am îndreptat spre Bastille. Aici din nou am dat peste mizerie, murdărie și un cârd de refugiați.

  Punctul culminant al serii a fost vizita la un bistro mic unde ne-am oprit pentru a savura câte un pahar de vin. Dar un bărbos „francez” de undeva de prin Algeria ne-a spus că nu va vinde niciodată alcool în țara lui, după care i-a înjurat pe blestemații „creștini”. După o asemenea discuție am preferat să revenim cât mai curând la hotel. Era abia sâmbătă, însă noi eram în așteptarea duminicii și plecării acasă. Franța de odinioară a luat aspectul Africii musulmane, în care noi nu mai aveam dorința să revenim…

  Weekendul la Parisul de azi a fost o experiență cu adevărat teribilă. Nici nu-mi pot imagina ce s-a făcut din orașele Calais și Marseille unde imigranții de facto au capturat și au preluat controlul acestora. Franța va trăi fie o dictatură, fie un război civil. Adio, dulce Franța! Noi vom face totul, ca Republica Cehă să nu experimenteze ceea ce suportă actualmente țara modei și a parfumului!”

  RăspundețiȘtergere
 37. Nicolae Vacaroiu sau Florin Georgescu?

  RăspundețiȘtergere
 38. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 39. Intre stanga si dreapta, sunt madonele neprihanite udemereu.
  Nici nu s-o terminat bine votul si si-au pus poalele-n cap oferindu-se sub plapuma psd spre a le satisface.
  Asta nu le-au impiedicat sa mearga si sub plapuma la Cotroceni si oriunde au stiut ca-i cazul de ceva de obtinut, nemeritat. Pt reprezentantii lor, mai putin pt romanii de etnie maghiara, asa ca Harghita si Covasna se va lupta in continuare pt judetele cele mai sarace din Romania.

  RăspundețiȘtergere
 40. Intre doi, sfarleaza cu fofeaza.Nu inteleg dece voi nu va folositi abilitatile in aviatia utilitara?

  RăspundețiȘtergere
 41. Si, care ar fi "spilul" daca ai intelege?

  RăspundețiȘtergere
 42. @iceparu
  ai pus o intrebare retorica desigur.Asta a facut t2 toata viata.Asta-i intrebare??:):)

  RăspundețiȘtergere
 43. Te-a bagat cineva in seama mai gainarule?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. nu vorbeam cu dumneata.te bagi in seama singur

   Ștergere
  2. @t2
   ai ghinion! miros escrocii de la distanta si ai dat destule dovezi in acest sens

   Ștergere
  3. Dar COOH, il simti?......sincer, de la cati Km?

   Ștergere
  4. Mai , tie iti iese cumva mirosul prin san sau mirosi a cianura de la gainatz de cand erai pandar sef la gainile moarte de la fabrica de mortaciuni de la Codlea?

   Ștergere
 44. @ tigri2, bine ca te-ai retras la timp din occident și nu te-ai pupat cu tirul. Cine ne mai ținea optimismul în priza?

  RăspundețiȘtergere
 45. Salutam solutia Curtii de Apel Bucuresti-Sectia a VIII-a Contencios administrativ si fiscal in Dosarul 34950/3/2015, in care la data de 14.12.2016, in sedinta publica, Completul 14 Recurs a respins ca nefondate recursurile formulate INSPECTORATUL DE POLITIE JUDEŢEAN TIMIS si INSPECTORATUL DE POLITIE JUDEŢEAN DOLJ, in cauza care a avut ca obiect acordarea ajutoarelor, in conformitate cu prevederile art. 20 din Legea-Cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.
  Mentionam ca actiunea a fost formulata de SCMD, in numele a 25 membri de sindicat din judetele TIMIS si DOLJ, iar Tribunalul Bucuresti-Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal a admis actiunea in anul 2015, cu obligarea paratilor la plata ajutoarelor.
  Constatam ca demersurile noatre juridice legate de acest aspect sunt confirmate, inca o data, de instantele de judecata.
  Hotararea fiind definitiva, inca 25 de noi membri SCMD si-au redobandit astfel salariile compensatorii, abuziv suspendate.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumim foarte fierbinte....2700°C, pt informatie, chiar daca avem conturi pe site!
   Oricum, efortul este laudabil....selectezi, copiezi si inserezi!....nu oricine poate!
   Numai cei insemnati si alesi! Serios!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. Iceparu .Aia sunt probabil sectanti.

   Ștergere
 46. http://www.cugetliber.ro/stiri-eveniment-vesti-proaste-pentru-militari-si-politisti-maririle-salariale-promise-in-campanie-sterse-cu-buretele-307123-extra-views?utm_source=cugetliber&utm_medium=site&utm_content=stiri-recente-sticky&utm_campaign=Top+stiri

  RăspundețiȘtergere
 47. Uraaa!!!
  avem prim -ministru.....dar am uitat numele.....e din Siria oricum

  RăspundețiȘtergere
 48. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 49. Deci...... nu comenteaza nimeni referitor la propunerea de prim-ministru? O fi bine, o fi rau....?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Avem prilejul sa asimilam ,ca brand national, baclavaua turceasca . Cu o conditie !. Sa o lase Mr. Dragnea ceva timp pentru a emite documentatia necesara.

   Ștergere
 50. Cu respect, va intreb daca perioada stagiului militar efectuata inainte de scoala militara, se trece in livretul militar la pensionare. Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 51. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 52. Na belea!

  http://cetateanul.net/investigatii/ministrul-dezvoltarii-sevil-shhaideh-a-dat-40-000-de-euro-unui-sirian-partener-al-mafiei-legumelor/

  RăspundețiȘtergere
 53. Sa radem sa plangem??
  Nu bag asta la Huhu ca face ala infarct.Doamne feri!!

  http://www.academiacatavencu.info/actualitate/romania--o-tara-de-cre-s-tini--condusa-de-musulmani-40666

  RăspundețiȘtergere
 54. Circulă zvonuri ca pe tigri 2 după ce-i vor face pensia cît o zi de vara il vor numi eunuc sef peste aripa tinara din psd.
  La mită i se va spune pesches !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 55. Aici gasiti ordonanta de urgenta cu indexarea pensiei de la 01.01.2017:http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=MS43NTE1OTQ2MDIyMTQxRSszMA==

  RăspundețiȘtergere
 56. http://m.activenews.ro/stiri-politic/Gigi-Becali-Vreti-femeie-musulmana-prim-ministru-Vai-de-capul-nostru-Aduceti-Coranul-in-biserica-tarii-Cine-o-sa-ne-dea-intelepciunea-Mahomed-Nu-te-joci-cu-un-neam-intreg-ortodox-139391

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De cand puscariasii condamnati pt. infractiuni de drept comun sunt formatori de opinie? De cand conteaza parerea lor? De cand au bani? Sa justifice averile!

   Ștergere
  2. Incalecatule.ia vezi mata cam de ce neam sunt ministri din guvernul Canadei ca e o tara care se pretinde ca este mai democrata decat Romanica.Spre stiinta ta.Un ministru este afgan fugit din Afganistan in 1996,doi ministri sunt indieni de India,una din ministre sufera de cancer la san,unul din ministri este orb,un altul este in scaun cu rotile,un altul este homosexual Prim-ministru este liberal.

   Ștergere
  3. Noi stim cine este in fapt acest calaret purpuriu! Un om fara umbra, un inexistent...un Vasale...slugoi comunist!
   Nimeni pe drum! Un latrau!

   Ștergere
  4. Mai jos...am scris geneza...mongol de rit nou!

   Ștergere
  5. Iceparu tu compari colonia noastra cu Canada? Wau. Au si prim ministru musulman? Sau poate sirian?

   Ștergere
  6. Apropo de Canada .In afara de faptul ca au un nivel de trai ridicat (unii) e si acolo'' democratie'' totala dupa ce li su inmuiat oasele celor care protestau imotriva Chevron exact ca la noi .Mai citeste iceparule .Eu am prieteni in Canada si muncesc de le sar capacele 12 ore pe zi, la chinezi, singurii care angajeaza .Vai de capul lor toata ziua se plang ca o duc prost.

   Ștergere
  7. Nu prea cred....or fi necalificati!

   Ștergere
  8. Descalecatule,te urci in avion in Otopeni cu oprire la Londra.La Londra te urci in alt avion cu destinatia Toronto.Totul se desfasoara pe durata a 12 ore.Lasa ce-ti povestesc prietenii.In Canada se plateste la ora,deci nu la 12 ore.In Canada daca ai chef de munca nu se moare de foame.Eu nu-ti spun povesti.

   Ștergere
  9. Exact!
   Dar, pe entitatea asta non valorica il imbarca numai la cala!
   In Canada sunt bonusuri f mari la salariu pt zonele reci cu exploatari industriale.

   Ștergere
 57. Gelu,
  Ulan Bator capitala Mongoliei se traduce in romana.....Cine stie?...oricum, vitejii mongoli erau pe cal!
  Bingo!

  RăspundețiȘtergere
 58. Răspunsuri
  1. Sa fi sanatos si la punga gros .

   Ștergere
  2. Hai,
   Treci la identitatea ta! Nu te mai ascunde dupa coada calului!

   Ștergere
 59. Craciun fericit! Multa sanatate tuturor, scriitori si cititori! Sa le faceti in ciuda si sa traiti 100 de ani!

  RăspundețiȘtergere
 60. Hristos s-a născut !
  Sărbători fericite !
  La mulți ani !

  RăspundețiȘtergere
 61. CRĂCIUN ŞI SĂRBĂTORI FERICITE TUTUROR!

  RăspundețiȘtergere
 62. Pacat de ei:(:(!!

  http://stirileprotv.ro/stiri/international/un-avion-militar-rus-cu-destinatia-siria-a-cazut-in-marea-neagra-la-bord-se-aflau-un-cor-al-armatei-si-mai-multi-jurnalisti.html

  RăspundețiȘtergere
 63. Doru Serban si tot in amintirea lor.Dumnezeu sa-i odihneasca:(
  katiusa:
  https://www.youtube.com/watch?v=qKFhObzMrNc

  RăspundețiȘtergere
 64. Legat de tema: acum suntem la egalitate, pt a afla castigatorul si desemnarea primului candidat, este nevoie de o repriza sau mai multe de prelungiri.
  Avem doi concurenti: o doamna si un domn.
  In coltul albastru cu sort albastru:
  Eugen Tomac, numele provine de la cuvantul tatsr "tomai" care se traduce "herghelegiu", nascut in Ucraina, regiunea Odesa, raionul Izmail, comuna Oziornoe (Babele)
  In coltul rosu cu fusta rosie:
  Sevil Shhaideh, nascuta in Romania.
  Nu conteaza cine castiga, probabil nici unul dintre concurenti, conteaza cine- antreneaza, consiliaza si-i conduce din umbra.

  RăspundețiȘtergere
 65. Nu am mai intervenit in ultima perioada, urmare a unui timp la dispozitie, ceva mai limitat (familie reunita, gazda - stiti cum este de Craciun). Dupa cum stau lucrururile pe scena politica, de la anul vom sarbatori cu forta ... Ramadan-ul. Sarbatori fericite ... romanesti, tuturor!

  RăspundețiȘtergere
 66. Răspunsuri
  1. Sunt multe de spus.Gasesc vinovati in primul rand pe cei ce au formulat Constitutia fiindca au conceput-o cu posibilitati de interpretari.
   Privind ,initial amanarea si ulterior respingerea pana la urma noi suntem perdantii .Am scapat si am dat.

   Ștergere
 67. La multi si fericiti ani tuturor purtatorilor prenumelui de Stefan/Stefania!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. CPS MApN ne informeaza:
   27/12/2016 = 21326 pensii recalculate

   Ștergere
 68. Incerc sa mi-l imaginez pe Iohannis jucand tenis.Nu-mi iese deloc.Vad o rata mecanica.Mac,mac,nu raspund.

  RăspundețiȘtergere
 69. Olescule,atentie.Cel ce se autointituleaza printre altele Avianyc, este un basist camunflat.Iesi afara javra ordinara.

  RăspundețiȘtergere
 70. La multi ani tuturor!
  Mă gândeam că ai probleme Gelule, dacă nu te-am mai "văzut".

  RăspundețiȘtergere
 71. Este aproape sfarsirul uni an tumultos!
  Pe final pt mine a foat ok, dar pt fratii mei Nu!
  Si asta ma doare si ma revolta!
  Cum ma revolta faptul ca,adesea trebuie sa dau replica unor betivi si mai rau, unor entitati nonvalorice, ce au motive forte sa-si asxunda identitatea, plina de bube!
  Dar, asa este viata....si eu nu voi da inapoi sa....dau la spate "calareti albastri sau maro' ...scarbe nationale!

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Aviz securistii care au primit dispozitii de infiltrare, in scopul destabilizarii coeziunii si cooperarii intre militari!