joi, 29 decembrie 2016

Spre disperarea aparatului securistoid de partid si de stat, Î.C.C.J. a decis: "Militarii în activitate nu sunt negri, fapt pt. care se pot exprima liber în public, la fel ca toți ceilalți cetățeni!"


Legat de drepturile militarilor români, am încercat să atragem atenția în repetate rânduri că vom rămâne mereu fazanii societății, cât timp nu facem uz de cea mai redutabilă armă a unui cetățean și care nu este alta decât respectarea drepturilor fundamentale și constituționale și pentru militarii români. Fără nicio discriminare față de niciun alt cetățean, fie el profesor sau zidar, rrom sau sas, alb sau negru. Legat de acest element vital, în ultimii ani am asistat din păcate la un fel de ceață în mințile multor militari, mai ales din generațiile trecutului, care nu au reușesc nici după 27 ani de așa numită democrație, să realizeze diferența între atribuțiile punctuale ale serviciului militar și încălcarea drepturilor drepturilor fundamentale și constituționale. Respectarea sau nerespectarea unui drept fundamental sau constituțional, nefiind atribuție profesională a niciunei bresle profesionale. Fapt pt. care în apărarea drepturilor militarilor, am observat și continuăm să observăm cum diverși lideri ai militarilor sau diverse organizații, bat câmpii în fața diverșilor opozanți ai militarilor. În loc să pună în gât respectivilor opozanți, arma noastră nr. 1 și care este nerespectarea în România și pt. militari a drepturilor fundamentale și constituționale. Această este singura arma în fața căreia nimeni nu are curajul să i se opună. Nici măcar în România! 

Pe acest fond, legat de problematica pensiilor militarilor, am asistat si asistam in continuare la o neputință generală în fața clasei politice  și chiar în fața acelei părți incisive a societății care tot ne tachinează că am fi privilegiați pt. faptul că am beneficia de pensii militare de stat. Fapt pt. care ba ni le desființează periodic (cum s-a întâmplat între anii 2011-2016), ba ni le diminuează (cum se întâmplă acum prin efectele Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015). Iar noi, în loc să contracarăm cu arma noastră nr. 1 și despre care am stabilit că este cerința fermă de respectare a drepturilor fundamentale și constituționale și pt. militarii români, ne ținem de cioace, acționând pe direcții secundare care nu conduc la nimic:  ne milogim de partide, cerșim, sperăm.

Vă readucem că într-un stat care se pretinde democratic, nicio lege internă și niciun act administrativ intern nu pot limita/interzice/restrânge/restricționă drepturile fundamentale și constituționale pt. nicio breaslă profesională, pt. niciun grup etnic și pt. nicio categorie socială. Nici pentru rromi, nici pentru profesori, nici pentru militari! Este adevărat că în cazuri extreme legate de securitatea și apărarea națională, Constituția (a se vedea Art. 53) permite restrângerea unor drepturi fundamentale și constituționale. Atenție, în niciun caz interzicerea, ci doar restrângerea! Atenție și mai mare! Aceste restrângeri nu se aplică unui anumit grup profesional, etnic sau social, ci tuturor cetățenilor, în mod nediscriminatoriu. În consecință, cf. Constituției este ilegal a restrânge exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi doar militarilor sau doar albilor sau doar negrilor. În sfârșit, tot cf. Constituției, restrângerea unor drepturilor fundamentale și constituționale nu poate fi infinită, ci are o durată limitată în timp, respectiv pt. perioada derulării situațiilor prevazute de Art. 53.

Cu toate acestea, Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare cuprinde o secțiune întreagă (a se vede Secțiunea a 3-a) de limitări/interziceri/restrângeri/restricționări ale drepturilor fundamentale și constituționale, pentru militari! Doar pentru militari și cu durată nedeterminată punctual, respectiv pe viață. Sectiunea este aplicabila inclusiv soldatilor si gradatilor profesionisti, iar aceasta încalcă la modul grosolan, atât drepturile fundamentale ale omului, cât și Constituția României. Doamnelor și domnilor, din zona militară! Aceasta secțiune este de fapt arma nr. 1 a noastră, pe care dacă o utilizăm, se va lăsa o tăcere mormântală printre toți opozanții militarilor, inclusiv peste Curtea Constituțională a României! Întrucât nimeni nu va îndrăzni într-un stat pretins democratic, nu doar sa afirme, ci să și recunoască faptul că în România anului 2017, există un grup de cetățeni, cărora le sunt călcate în picioare drepturile fundamentale și constituționale! Cu toate acestea, acest grup există și este cel al militarilor români! Motivul fiind mai mult decât suficient pt. constatarea și declararea ilegimității oricărui organism și autorități din România (președinție, guvern, parlament, C.C.R., justitie etc.)  care își desfășoară activitatea pe fondul în care asistă imperturbabil la  încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale și constituționale ale unui grup de cetățeni români, acest grup fiind format întâmplător sau nu, din militari!

***

Legat de libertatea de exprimare a militarilor în activitate. Acest fapt a fost consfințit într-un final, si de Înalta Curte de Casație și Justiție a României, în cazul procesului celebrului Lt. Alexandru Gheorghe. Vă readucem aminte că în anul 2012 când națiunea protesta intens contra regimului sectant portocaliuLt. Alexandru Gheorghe a apărut în uniformă militară alături de protestatarii din P-ța Universității. Ocazie cu care a indraznit să își exprime liber opiniile sale asupra evenimentelor de atunci. În urma întâmplării, acesta a fost dat afară din armată, prin decizia arbitrară a unui organism intern numit Consiliu de Judecată. Acest consiliul este un organism administrativ de sancționare a militarilor si care funcționează în baza unor norme interne ale armatei, multe dintre acestea încălcând atât  drepturile fundamentale ale omului, cât și Constituția României. Pe de altă parte, este evident că numitul Consiliu de Judecată nu a îndeplinit decât niște ordine politice ale momentului. 

Ulterior, Lt. Alexandru Gheorghe a acționat în instanță Ministerul Apărării Naționale. Puterea judecătorească a decis că M.Ap.N. l-a dat afară pe locotenent în baza unor găselnițe derivate de niște norme administrative interne ilegale, obligând ministerul să îl reîncadreze pe locotenent. Ceea ce s-a și întâmplat - a se vedea aici

Din motivația Î.C.C.J., rezultă cu claritate faptul că militarii în activitate pot exprima liber orice punct de vedere civic, în public, în mass media etc. La fel ca orice alt cetățean. Fireste, cat timp opiniile exprimate nu lezeaza securitatea nationala, integritatea teritoriala sau divulgarea de informatii. Militarii fiind protejați în acest sens și de prevederile Art. 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului. În realitate, dreptul la liberă exprimare este acordat militarilor ca oricărui alt cetățean, inclusiv prin Art. 30 din Constituția României. Q.E.D.!

Rezoluția Î.C.C.J. constituie un sprijin imens acordat de justitie, militarilor în activitate, în apărarea drepturilor lor fundamentale și constituționale! Sprijin care se resfrânge cu siguranță și asupra personalului în rezervă/retragere! Acest sprijin trebuie valorificat la maxim, intrucat decizia I.C.C.J. acorda cel mai important drept si militarilor, drept care este cuvântul!

În consecință, oricare militar în activitate are dreptul legitim de a reacționa în mass media și oriunde în public, contra celor care atacă sistematic armata! Fără a i se putea pune pumnul în gât de către conducerile politice ale ministerelor! Este un pas extrem de important pentru armata. De exemplu, un militar agasat de vreun opozant al pensiilor militare, are dreptul sa contracareze intrebandu-l pe acel opozant in fata natiunii, de ce este privilegiat si nu are atributii de serviciu si dupa pensionare, asa cum au militarii romani pensionati?

La fel cum orice militar in activitate poate sa il declare ilegitim in orice interviu, pe orice ministru, presedinte, parlamentar etc. mai colțos, cat timp respectivii provin in urma unor alegeri nedemocrate! Alegeri nedemocrate fiind toate acele alegeri, in care poporului ii este suprimat prin forta - respectiv prin lege interna, dreptul fundamental si constitutional de a alege in functii de demnitate publica si militari in activitate! Ultimilor fiindu-le interzis sa candideze si sa fie alesi, prin infama Sectiune a 3-a din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, care incalcă flagrant nu doar drepturile fundametale si Constitutia României, ci si dreptul elementar al poporului roman de a-si alege reprezentantii, fara limitari si restrictionari! Poate nu ar fi nicio problema daca interzicerea acestui drept fundamental si constitutional, ar fi compensat militarilor prin ceva rezonabil. Dar NU este compensat cu nimic. Cum tot cu cu nimic NU este compensata interdictia altui drept fundamental si impusa tot numai militarilor, respectiv de a se organiza in sindicate. Prin urmare, clasa politica a taiat drepturi fundamentale militarilor, fara a li se oferi nimic in schimb.  Ba mai mult, dincolo de incalcarea drepturilor fundamentale si profesionale, pe fondul creat  militarii au devenit singura breasla profesionala care nu mai are are niciun instrument de aparare a propriilor lor drepturi profesionale, salariale etc. Chiar nu mai exista o alta breasla in aceasta situatie, categoriile din zona asimilata armatei cum ar fi politia sau angajatii din pentineciare, avand macar drept de organizare sindicala! Militarii? Nimic - niciun drept!

La fel cum orice militar in activitate  poate sa acuze de discriminare si perversiune legislativa un intreg parlament sau guvern, pe ministrul muncii, pe presedinte, pe propriul ministru, pe Avocatul Poporului sau chiar C.C.R., de prevederile bizare ale  Art. 92 (1) din Legea nr. 284/2010 a salarizarii unitare care cuprinde o măgărie de proportii la adresa militarilor. In sensul ca desi acestia sunt introdusi la modul formal in aceeasi grila de salarizare cu politistii si functionarii din Administratia Penitenciare, militarii au remuneratiile calculate la zile calendaristice, iar politistii si angajatii din Administratia Penitenciare, au remuneratiile calculate la zile lucratoare la fel precum toti ceilalti angajati din Romania. Egali, dar platiti unii cu ora si altii cu ziua? Decalaj care se regaseste automat, nu doar la lefuri, ci si la pensii. Prosteala legislativa la adresa militarilor, fiind mai mult decat evidenta!


Nota! Legat de decizia I.C.C.J., observam si o eroare a instantei, care tine de superficialitatea judecatorilor privind cunoasterea reglementarilor militare. Astfel, instanta indusa probabil in eroare de juristii stalinisti ai armatei - in agresiunea lor de a-l infunda cu price pret pe locotenent, a retinut ca in baza Art. 89 aln. 1 din R.G.-1, militarilor in activitate le este interzis portul uniformei militare in afara serviciului. Ceea ce este complet fals, lucru cunoscut de oricare militar. Tot legat de decizia I.C.C.J., ne-am interesat si am aflat ca pana la acest moment, niciun membru al armatei implicat in mascarada din 2012 indreptata contra Lt. Alexandru Gheorghe si dovedita  de justitie ca fiind ilegala, nu a suportat nicio consecinta!

58 de comentarii:

 1. Am fost de fata in prima perioada a anului 1990, cand a fost amanata trecerea in rezerva a seriei de militari in termen, *firul subtire dintre vociferarile lor si izbucnirea unei adevarate razmerite* in care *EI* sa puna mana pe armamentul din dotare, de fraternizare a celorlalte serii de militari cu EI ... a fost extrem de subtire, noua, cadrelor din unitate, *ne-a trecut un fior pe sira spinarii* pentruca ar fi fost greu sa le *facem fata*, pana la urma au fost convinsi ca *putina rabdare* pana la clarificarea situatiei va face mai bine decat izbucnirea unei revolte militare un unitate*. Si atunci ca si astazi, parte din oamenii inca nu stiu diferenta dintre *lege si nelege*, pana unde pot merge si unde trebuie sa se opreasca, *nimeni* nu stie efectul liberalizarii si in Armata a drepturilor pe care le are orice civil inclusiv de *protest, verbal sau ... direct*, nimeni nu stie daca ... *militarii vor sti ca trebuie sa existe totusi si o bariera pe care *apartenenta la institutia militara o impune.
  Pe langa asta, va izbucni scanteaia periculoasa ..., *daca voi ati dorit si obtinut *drepturile si libertatile oricarui civil* ... DE CE sa primiti *drepturi de pensie separata ??? si ... altele. Armata este o institutie *mai speciala si care se pregateste sa omoare, sa nu ne amagim, pentru propria protectie si apararea tarii din care face parte, nu este o institutie care *planteaza flori !!!*. Drepturile si libertatile unui civil de rand *plantate in armata* vor avea un deznodamand greu de estimat cu un grad de pericol riscant.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ridica-ti ceata de pe ochi! Teoria ta este pur securistica sau denota o mentalitate din colhozul anilor 60-70! Despre ce liberalizare discuti? Discutam de drepturi si libertati fundamentale si constitutionale. Pe astea nici dracu' NU are dreptul sa le incalce, nimanui! Cu atat mai putin militarilor!

   Cumva aduci in discutie dreptul la pensia separata! Pai asta este de fapt, problema! Sa NU mai indrazneasca NIMENI sa il atinga! Dar NU avem garantii. In 2011-2016 ne-a fost desfiintat. Acum ne este diminuat prin OUG 57/2015. Daca sunt in stare sa il desfiinteze din nou? Desigur! Si atunci? Nu mai bine ii frigem preventiv cu arma lor?

   Daca tu o iei cu teoria cu liberalizarea bla...bla..., NU faci decat sa ii incurajezi sa NE friga din nou! Oricand! Asa daca ai steagul ridicat cu drepturile constitutionale incalcate, ii tii in sah! Cand vrei, cum vrei!

   Si apoi nu inteleg ce legatura are libera exprimare si alte drepturi fundamenale, cu ... pericolul riscant. Ce risti? Sa ai drepturi mai multe, doar sa taci?

   Ștergere
  2. Excelent argumentat. Regulamentele trebuie SCHIMBATE și armonizate juridic. Numai la încălcarea unui drept apar revolte. De ce să se încalce un drept fundamental și să se mai și protejeze prostia?

   Ștergere
 2. Lt Alexandru a participat la manifestatie in 2012, in uniforma militara de oras si de serviciu, nu de srviciu. Detalii: MOf 2012: "Regulamentul privind descrierea, compunerea si portul pe timp de pace al uniformelor militare...
  Art.6 Ofiterii din MApN poarta urmatoarele uniforme militare:
  a) uniforma militara de ceremonie/gala
  b) uniforma militara de oras si de serviciu
  c) uniforma militara pt instructie"
  Regulamentul disciplinei militare RG 1:
  - cel in vigoare in perioada 25/03/2009-03/07/2013 avea 82 de articole plus anexe
  - cel in vigoare dupa data de 03/07/2013 (M64/2013) avea mult mai multe

  Erorile de forma dar nu de fond, in motivarea instantei, poate ca se datoreaza consultarii unor pseudo specialisti gen tiberiu fratila, juristi militari incadrati la diverse structuri, etc.
  Aceasta decizie a instantei cu privire la Lt Alexandru dovedeste faptul ca la varful MApN nu se cunoaste legea: se confunda Constitutia=legea suprema in stat, alte legi nationale si preveverile UE cu : oc, og, rg, ordine si dispozitii administrative, etc.
  Ordinul de trecere in rezerva, dovedit ilegal prin aceasta sentinta, a fost semnat de Gabriel Oprea. Oprea si prin acest gest l-a maniat pe Dumnezeu si acum a venit nota de plata.
  Lt. Alexandru cand a fost trecut ilegal in rezerva de gabriel oprea, a primit de la UM din Luna si o decizie de imputare in valoare de 28702,13 lei cheltuieli de intretinere pe timpul scolarizarii. Nu stiu daca pana la urma ofiterul a platit aceasta suma.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este acelasi nucleu de pseudo-juristi stalinisti, care a actionat contra pensionarilor militari care au actionat statul in justitie. Decat justitie militara ca asta, mai bine desfiintata cu totul.

   Ramane intrebarea? Decizia ICCJ este clara. Locotentul a fost reincadrat. Asta inseamna ca cei care l-au dat afara sunt vinovati! Pe linie, de la membrii Consiliului de Judecata la ministru, trecand prin juristii lu' Peste etc. Intrebarea fiind: "Daca au gresit, astia toti de ce NU platesc? Cum platesc?" Nu trebuie sa ramana asa, altfel istoria se repeta continuu!

   Ștergere
 3. Obtuzitatea si comportamentul ilegal in armata trebuie sa dispara. Cred ca este necesar ca fiecare militar care conduce o structura in care are alti militari sau civili in subordine trebuie sa treca printr-un curs in care sa invete drepturile personalului. De asemenea sunt de acord ca militarii sa aibe dreptul la libera exprimare si la asociere in vederea apararii drepturilor dar fara ca acestea sa aduca atingere activitatii , interesului legal si dreptului ministerului . De asemenea uzul dreptului personal nu trebuie sub nici o forma sa aduca prejudicii de nici o forma statului, integritatii sau suveranitatii. Militarii sunt inteligenti si stiu foarte bine de unde incepe datoria fata de stat si de unde incep drepturile lor ca cetateni ai statului.
  In ceea ce priveste statutul lor, salarizarea sau drepturile in rezerva acestea trebuie statuate prin legi unice si clare care sa nu mai poata fi batjocorite de guverne sau parlamente inconstiente....adica modificarea acestora sa fie prevazuta in constitutie .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Exact! Paradoxul ca militarii mai tineri ne invata ce si cum, iar celor in varsta li se pare ... blasfemie. Cine sa ii mai apere pe cei in activitate, daca NU au voie sa dea nici macar o replica ministrului care le taie salariile sau le aduce atingere dreptului la pensie militara?

   Libertatea de exprimare este vitala. In 2011-2012, toata armata cu tot cu militari activi, eram facuti in toata mass media nesimtiti. De la Basescu, la ultima țață. Niciunul militar activ neavand dreptul elementul reciproc sa intervina in mass media sa il faca nesimtit pe Basescu sau pe țața care nu avea loc de pensiile noastre, in timp ce ea statea cu ..izda in sus la mobilizare/razboi.

   Pe conducerea politica a armatei o durea in cot de ce se intampla - normal era pusa de partid. Militarii de cariera trebuind sa indure toate calomniile la toate fufele si cocalarii televiziunilor - in caz contrar ar fi fost dati afara. S.a.m.d. E usor sa faci praf o persoana/un grup daca i-ai taiat si banalul drept de exprimare. Situatia asta trebuie sa ia sfarsit. Istoria recenta demonstreaza ca daca militarii NU vor beneficia de drepturi fundamentale elementare egale cu ceilalti cetateni, astia iar ne vor frige. Si mai rau!

   Cand este vorba de drepturi fundamentale, totul devine o lupta pt. libertate. Iar cine indrazneste sa o limiteze sau obstructioneze, acela este Stalin. Istoria recenta demonstreaza ca nu mai este posibil ca in Romania, un militar sa aiba drepturi fundamentale mai putine decat prostituata sau aurolacul sa politicianul sau jurnalistul sau croitoreasa. Intrucat ultimii ii fac legea si viata si care sunt din ce in ce mai imprevizibile.

   Ștergere
 4. Pt Dl Gheo
  Nu exista nici o prevedere legala in care sa se specifice faptul ca armata "se pregateste sa omoare"
  In cf cu Legea apararii nationale, armata se pregateste pt garantarea suveranitatii nationale, independenta si unitatea statului, integritatea teritoriala a tarii si democratia constitutionala.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ca manifestare actionala termenul este cam corect! Dar si f complex motivational....etc
   Exista un diferend in US intre un general si o stirista din Tv, in direct!
   Finalul a fost cam asa...."daca tu ai fost ekipata genetic ci p....da, inseamna ca esti curva?"
   Generalul fusese acuzat ca el comanda criminali...
   Stirista a fost data afara din Tv.

   Ștergere
  2. @ Iulian Mares 29 decembrie 2016, 17:00. Super faza!

   Ștergere
 5. Noi vrem drepturi fundamentale si pt. militari, iar mafiotii se inclesteaza pe viata si pe moarte pe ciolan. Pare incredibil ce se petrece!

  http://miscareaderezistenta.ro/actualitate/37936-ghi%C5%A3%C4%83-%C3%AEnregistrare-disparitie-acuzatii-codruta-kovesi

  Si continuarea aici http://www.stiripesurse.ro/dna-mi-care-interesanta-vor-sa-ridice-inregistrarea-cu-sebastian-ghita-video_1171311.html.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Candva.....sa am timp o sa povestesc ce si cum a fost cu lt. Gheorghe.
   Niste smintiti din MAI voiau sa-l salte atunci. Trebuia un ok dat in 2-3 secunde. Nu s-a dat! Si langa persoana ce nu a dat ok era nr.2 din Parchetul general.....si acesta nu a dat ok, spre justetea juridica.
   Era un grup constituit pt actiuni civice! .... si de la altii! Asta nu prea s-a spus.
   Apoi lucrurile au curs cum cunoasteti!....A3...declaratii...etc.
   Eu i-am dat dreptate...

   Ștergere
  2. @ Iulian Mares 29 decembrie 2016, 18:35. Tot sistemul este smintit. Sa iti dau un altfel de exemplu, de ilegalitate si ilegitimitate crasa? Ofiteri in rezerva protestand legal. Paziti (cica) de subofiteri jandarmi? Cand daca mi-a aduc amine bine, in 2011 un ofiter superior in rezerva a fost maltratat de niste subofiteri jandarmi? Un grad inferior lovind un grad superior, fara urmari?

   Gradele militare sunt unice, doar pozitia militarului difera: in activitate sau in rezerva/retragere. Daca un subofiter (grad inferior) militar activ indrazneste sa puna mana pe un ofiter (un grad superior) militar activ, este caz penal. Pe vremuri, Curtea Martiala l-ar fi condamnat pe primul chiar si la pedeapsa capitala.

   Iar noi am asistat in Romania cum subofiterii din M.A.I. au incalcat (si incalca) orice lege, prin organizarea unor dispozitive agresive indreptate contra unor ofiteri (majoritatea)?. Chiar daca ultimii erau/sunt in rezerva, aveau/au grade superioare celor care ii intimidau. Poate exista dispozitiv de protectie - desigur, pot exista si altercatii, dar in nicio imprejurare, un militar de grad inferior NU poate avea dreptul sa intimideze sau sa agreseze un militar de grad superior.

   Caz in care - apropo de smintitii din MAI, dupa cum stau lucrurile, acest minister ar trebui sa NU aiba niciun drept de a actiona contra armatei. Daca le dai nas, se trezesc in ei militienii si securistii de pe vremuri. Si li s-a cam mult nas in ultimii ani! Prea mult!

   Ștergere
 6. Problema la noi cred ca totusi este cam si prin alta parte. Sub protectia libertatilor democratice unii inteleg ca totul este permis si daca sunt sanctionati pe baza incalcarii unor regulamente ,instructiuni ,coduri de etica,etc chiar si cistiga in justitie fiindca si justitia la rindul ei beneficiaza de la instanta la instantă de propriile interpretari si libertati de aplicare a legii.
  In ce priveste raportul justitie - regulamentele militare ,instructini etc este bine stiut de catre orice jurist competent ca legea primeaza in fata regulamentelor generale derivate din legi organice ,etc. Legea spune ca aplicarea se va face prin regulamente ,iinstructiuni etc ale ministrilor . De aici incolo incepe necazul si neclaritatile si intrebarile de genul ,oare regulamentele si instructiunile respecta intocmai spiritul si litera legii sau au cite ceva in plus dupa vointa cuiva care excede legea.
  Daca exizta astfel de excederi ale legii atunci ne trezim mirati precum ca justitia se sterge undeva cu regulamentul sau instructiunea.
  La noi acest caz privind raportul intre lege si regulamentele militare si modul de aplicare se generalizeaza ca mod de aplicare facind o paralela in plan administrativ pina la ultima primarie ,consiliu local ,etc.
  Spre exemplu nimeni din legislativ sau justitie nu s-a aplecat sa stabileasca precum ca o hotarire a unui consiliu local nu poate sa exceada o lege organica in functiune.
  Din practica se constata ca niste habarnisti de consilieri(soferi , mecanici ,instalatori,toti cu minima pregatire si fara putinta de a scrie si acorda o fraza corect, fara nicio minima pregatire) propun si se aproba sub semnatura unui secretar de primarie hotariri pentru comunitatile locale cu tot felul de ingradiri,obligatii,masuri,taxe etc total paralele cu legile organice in vigoare.Adica isi fac pe plan local propriile legi cum ar veni.
  Si ele functioneaza si fac viata amara oamenilor ,mai ales nestiutorilor care se supun hotaririlor. Iar cind cei care ataca in justitie cistiga este prea tirziu fiindca efectul s-a produs.Nimeni absolut nimeni nu se sesizeaza din partea celor in masura sa reglementeze problema si luarea hotaririlor doar in spiritul legilor adoptate de parlament.
  Din pacate asta-i rezultatul libertatilor democrtatice liber la aplicare dupa capul fiecaruia. De asta suntem in toate domeniile in haos legislativ si nerespectarea la tot pasul a legii.
  Cazul Gheorghe este un caz cistigat tot pe baza unor astfel de lacune si interpretari ale justitiei care pot aduce atingere ordinii si discilinei militare. Si sunt si alte cazuri cind desi existau regulamente si instructiuni clare si respectate la singe cindva ,s-a ajuns ca justitia sa dea dreptate reclamantilor(doar pe faptul ca respectivul era proprietar de teren) si sa ne trezim azi cu vila contruita cu autorizatii in regula direct linga gardul unor unitati speciale de importanta deosebita cu privire directa asupra a tot ce misca si se desfasoara acolo.
  Cazul Gheorghe si cazul generic prezentat mai sus dar cu transpunere in realitate nu ne pot da indicii ca justitia interpreteaza intotdeauna la justa valoare prin prisma precedentelor pe care le poate crea.
  Sa vedem cine mai incearca după Gheorghe ((((((((((((

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Problema este primitiv de simpla! Nimeni NU trebuie sa faca pe tâmpul, atunci când unui cetatean - si militar sa fie, ii este calcat brutal in picioare un drept fundamental si constitutional, indiferent care.

   Daca totusi acest lucru se intampla si se intampla din plin in privinta armatei, cel care face pe tâmpul trebuie luat de urechi si dat cu capul de Constitutie si de Carta Fundamentala a Drepturilor Omului, pana isi revine!

   Pozitia exprimata de tine cf. careia "Cazul Gheorghe este un caz cistigat tot pe baza unor astfel de lacune si interpretari ale justitiei care pot aduce atingere ordinii si disciplinei militare" este pur ... securistoida!

   Bre! Tu ai citit Sectiunea a 3-a din Legea nr. 80/1995? Aceasta NU are legatura cu nicio ordine si cu nicio disciplina militara. Aceasta este o sectiune perfect imbecila si ilegitima, care incalca cras drepturile fundamentale si constitutionale, militarilor romani. De catre niste imbecili care dupa ce le pun pumnul in gat militarilor, isi mai bat apoi joc dupa bunul plan si de drepturile lor de salarizare si de pensionare!

   Pricepi ceva, maistre? Este vorba de drepturi si libertati fundamentale, nu despre altceva! Nu poti impune limitari si restrictii nimanui ca asa vrei tu! Impui atributii punctuale ale postului, proceduri tehnice privind serviciul, programul de lucru, orice are legatura punctuala cu serviciul - dar NU incalci in niciun caz drepturile fundamentale! Despre asta este vorba.

   Sau mai exact, daca tot este vorba de interdictii de drepturi fundamentale, ai curaj sa le aplici alcuiva? De exemplu maghiarilor sau evreilor sau profesorilor? Nu - pt. ca a 2-a zi Romania ar fi bombardata pt. incalcarea drepturilor fundamentale. Si atunci, tu de ce tii sa fie aplicate totusi militarilor?

   Ștergere
  2. Pt avyamyk
   Tu nu stii nimic dar scrii f mult.
   Retine...era o adunare civica nu politica!
   Ma uimesti cat de aiurea scrii!
   In NATO exista doar regulament de instructie de front...de ordine si pt paza.
   Pt lupta ei au numai manuale!
   Ah...si f. Multe proceduri standard...SOP, care au valoare juridica.
   Deci pa!

   Ștergere
 7. @Mares - tare! Cum dracu s-o extrapolam la noi?
  Pentru doi centi, afara, ies in strada cu sutele de mii ! La noi, ca-i sarbatoare mare care nu trebuie ratata, faptul ca ramanem fara guvern e...foaie verde, loc de-o sarmaluta!
  Loc de-o sarmaluta... si la trupa! Lacrimi in ochi si La multi ani cu salut sub drapel pentru familiile din tara si cu hotararea ferma de a reprezenta tara cu mandrie si spirit de sacrificiu....samd.
  Armata, ca sistem inchis (cum ar fi normal), ar fi trebuit sa genereze si structurile superioare...ori, politicul s-a implicat nepermis de mult, influentele sale cobarand pana la nivelul cdt.U ...Militarii de cariera promovati sau corcit iar structurile superioare s-au impestritat cu civili deveniti peste noapte marii gradati care trag sforile in interesul altor structuri decat ale armatei.
  Rezervistii. Au fost rupti in bucatele prin "politica" de aplicare a legilor ce-i privesc. Le-a ramas cuvantul!
  Activii. Sunt anesteziati prin "politica" perversa, de rupere de realitate, de minciuna si promisiuni, de amanari in "interesul tarii", de proslavire a misiunii sacre pe care o are...Dupa parerea mea, activii inca nu sunt constienti de ceea ce li se intampla! Sunt luptatori, apartin armatei unui stat NATO, au misiuni pe alte coclauri, sunt actori intr-o piesa mondiala, lupta pentru ...(na, aici e mai greu de zis), sunt eroi, dau jertfe, dar acasa sunt...pisici!!! Nu vad ca flancul drept are sindicat? nu vad ca flancul stang a iesit in strada pentru drepturi? .....Se pensioneaza si nu le vine a crede ce se intampla ! Ii vad pe toti pe la portile justitiei !
  Alooooo! Activilor! Aveti si voi o parere? Asa, cat de putin, despre tara asta si starea armatei pe care o slujiti cu ochii inchisi?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Spus aproape totul in puține cuvinte. Asta este realitatea și dureros este că va rămâne așa multă vreme. Schimbarea va veni mai grabnic doar dacă va fi o nevoie de apărare națională.

   Ștergere
  2. Totul pleaca de la saracie!
   Daca fiecare vom sadi cate un stejar...maine va fi o padure sanatoasa!
   Sa stii ca oamenii se schimba mai repede decat ne asteptam.....ramane doar de fisurat veriga slaba din lantul de relatii profesionale... Stii de ce sunt gl slabi? Pt ca au ajuns multi slabi col.

   Ștergere
  3. Calin,
   Activii....unii numai in activitati in tebere sau poligoane (ceea ce este ok), iar cei ce ar trebui sa dea tonul sunt sufocati in documente, analize, sinteze, planuri...etc
   Pe pielea mea era sa o simt, caci am deschis mintea mai multora si voiam sa iesim din rutina zilnica, sa gandim noi pt sistem si nu invers!....
   La cotitura, au incercat sa ma loveasca cu final de final 3 martzafoi oribili!
   Au fost f multi langa mine, unii neutri si ceva impotriva....
   In fine, am castigat, dar rau tare....dublu scor de neprezentare!...am fost pe punctul de a merge in justitie!
   Nu vreau sa spun ce efort am facut......, dar de ei nu s-a mai auzit! Capul lor a plecat acasa sub demnitatea gradului si functiei!
   Ca sa nu crezi ca fabulez....dau un singur indiciu! Din Posta Calnau/BZ!

   Ștergere
 8. Din păcate tu Mareș ești stindardul văzut al col.slabi promovați în vârful ierarhiei care împreună cu r 26500 promovați anarhia în rândul cadrelor.
  Habar nu ai ca fiecare arma are regulamentele ei specifice începând cu cele artileristice de la A 101 la A nu știu cit.
  Habar nu ai ca în procesul de la Risca justiția s- a șters undeva cu reg A 103 dind câștig de cauza investitorilor privați deși în reg se stipula ca în jurul unui obiectiv special nu ai voie sa amplaseze construcții private pe o raza de siguranță de 400 de metri. Asa s-au călcat în picioare reg militare de către justiție peste tot.
  Dacă nu ai habar de nimic mai bine taci ca ne faci sa ne dam seama de ce am ajuns în situația actuala.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ehee! Mai, Franz! TU ai citit materialul? Tu definesti cerinta ferma de respectare de a drepturilor fundamentale si constitutionale si pt. militari - nu doar pt. alti cetateni, anarhie? La ce scoala de securitate ai invatat treaba asta? Si anume ca respectarea drepturilor fundamentale inseamna ... anarhie?

   Stiu ca iti provoaca frisoane, dar respectarea drepturilor fundamentale si constitutionale intr-o tara, NU este nicidecum anarhie! Ci este cosmarul aparatului represiv de partid si de stat!

   Auzi la el? Sa respecti drepturile fundamentale si constitutionale, inseamna anarhie? Vai de steaua ta ... Cand pt. respectarea acestor drepturi fundamentale si constitutionale au murit oameni in '89, inclusiv militari ... vine securistul din tine si pune placa cum ca drepturile si libertatile fundamentale inseamna anarhie ... Esti din neamul lui Gaddafi si Hussein de scoti asemenea perle provenite din strafundurile vechii scoli de securitate? Sau faci ce ai facut si mai inainte? Adica te ...isi pe ele de drepturi si libertati fundamentale. Pt. ca asta faci cu afirmatiile tale stupide!

   Ștergere
  2. R 26500
   Cit timp toate rapoartele cu propuneri rezultate din ședințele fără ordine de zi au fost dosite în fundul sertarelor și blocate de șefi precum Mareș și șefii lui ierarhici nu se poate mai bine nici la drepturi bănești, materiale sau constituționale. Deci nu au avut curajul sa stea cu ele la ușă ministrului pana se rezolva problema. Fiindcă nu au făcut altceva decât sa- și păzească scaunele și sa-și tragă cu orice ocazii privilegii peste cei care operează pe teren în grupe cu condiții de pericol deosebit.
   Pe drepturi constituționale nu te- a obligat nimeni sa te înroleze în instituții de forță și sa semnezi angajamente și contracte prin care ai admis restrângerea unor drepturi intre care și cel de a nu adera la organizații sau manifestații politice.
   Altfel se va da alarma în unitate și tu vei fi la demonstrație în Piață Universității fără aprobare și cu cheile de la biroul DS si mobilizare din gestiunea ta in cutia sigilata dela osu. Iar unitatea va lua din cauza ta calificativul satisfăcător la alarma.

   Ștergere
  3. @ avianyc 30 decembrie 2016, 09:34. Cand m-am inrolat eu ca si tine, NE erau interzise mult multe multe drepturi fundamentale. Si la militari si la civili. Era comunism atunci. Acum parca e democratie si se respecta drepturile fundamentale si constitutionale. La oricine, rrom sau militar sa fie! Sau nu e asa?

   Intram in 2017. Dupa 27 ani de asa numita democratie, tragem perdeaua si observam cu stupoare ca singurii cetatenii cu drepturi nu doar fundamentale, ci si constitutionale, NU doar restranse cum afirmi TU, ci efectiv INTERZISE, sunt militarii.

   Ca atare, teroria TA este stupida. Discutam pe faptele de acum. Intr-un stat pretins democratic, exista un grup care poate fi la fel de bine al rromilor sau al evreilor sau al membrilor PNL, numai ca acesta este al MILITARILOR, carora prin lege interna de sorginte securistica, le sunt calcate GRAV in picioare cele mai elementare drepturi fundamentale!

   Pe acest fond si in conditiile in care in anii de dupa 2011, in afara de incalcarea drepturilor fundamentale ale militare s-au petrecut si se petrec lucrucu GRAVE contra armatei, avem DATORIA sa revenim la origini. Respectiv la respectarea drepturilor fundamentale si constitutionale si la MILITARI. Nu doar la rromi, evrei, croitori si zidari, politicieni si altii.

   Ștergere
  4. @ avianyc 30 decembrie 2016, 09:34. In alta ordine de idei, ceea ce indrugi tu acolo, NU are nicio legatura cu tema. Cf. mentalitatii tale securiste de partid si de stat, ICCJ a produs ... anarhie. Acordand dreptul oricarui militar - drept care era de fapt deja acordat de Constitutie, dar incalcat prin lege interna, sa vorbeasca ... LIBER! Despre asta este vorba!

   Ce inseamna acest fapt? Extrem de mult! De exemplu, orice militar activ poate sa ii dea cu tifla propriului ministru, propriului aparat de propaganda care afirma de cand a aparut OUG 57/2015 ca aceasta este ... magnifica. Astfel ca un SGP/subofiter/ofiter poate a intre in direct la orice televiziune si sa ii dea un pic de tifla lui Motoc, Otiliei Sava sau lui Ciolos. Sau lui Basescu sau lui Iohannis. Militarul in cauza fiind aparat NU doar de Constitutie, ci si de decizia ICCJ.

   De asemenea, tinand cont de frenezia cu care diversi imbecili ne faceau NESIMTITI la televiziuni, fara ca militarii in activitate sa poate riposta in vreun fel, decizia ICCJ reconsinteste dreptul ca in cazul in care mai apare un Boc/Basescu sa ne faca nesimtiti, un comandant sa intervina in direct din Afganistan si sa ii faca imbecili pe cei care il fac nesimtit. Etc. Acesta este DREPT FUNDAMENTAL, despre care observ ca NU vrei sa te impaci deloc.

   Ce spui tu acolo despre Mares, este o stupiditate! Mares a fost de cariera, ca atare NU a avut dreptul sa schimbe nimic. Conducerea POLITICA a armatei, adica pleiada de ministri si secretari de stat numiti politic, acestia sunt adevaratii vinovati despre politica pumnului varat in gatul armatei. Toti provin sau spala chilotii pe la diverse partide care pretind ca apara democratia. Dusa, Oprea, Motoc, pleiada de secretari de stat, Otilia Sava etc. - dar niciun dintre ei NU a miscat nimic sa fie respctate drepturile fundamentale si constitutionale si pt. militarii in activitate. Ba dimpotriva, pe fondul politicii pumnului in gat, le-au desfiinta si diverse compensatii pt. incalcarea acestor drepturi. Cum ar fi pensiile militare in 2011 sau acum cu diminuarea prin OUG 57/2015 a lui Motoc/Ciolos/Otilia Sava.

   Pe acest fond, trebuie INDEPARTAT orice factor politic de zona militara care NU agreeaza respectarea drepturilor fundamentale si constitutionale si pt. militari! Cum? Vom vedea. Prea mult NU mai poate dura, intrucat in acest an s-au pensionat sau au fost pensionati peste 90% din reminiscentele ale fostei armate comuniste. Acestia au condus de fapt armata pana acum ca mana a 2-a a factorului politic pe care l-au pupat in ..ur.

   Nu esti curios sa citesti Sectiunea a 3-a din L. 80/1995? Aia cu aderarea la organizatii politice, este doar o interdictie de drept fundamental dintr-un lung ... sir. Poti candida la presedintia Romaniei fara sa fii membru al niciunei organizatii politice. Drept interzis. Sau militarii pot avea sindicate la fel ca politistii. Drept interzis. Sau politicul ii face nesimtiti pe militari. Militarii NU au dreptul sa ii fac nesimtiti pe politic - alt drept interzis. Sau croitorul care il face nesimtit pe militar ca are pensie de serviciu, are drept sa isi traga si firma. Militarul este obligat sa aiba doar jobul sau, nu si firma! Alt drept interzis. Prea MULTE! Interdictii necompensate cu (aproape) NIMIC!

   In consecinta, sa incheiem cu mascarada! Pana la urma, esenta democratiei inseamna drepturi si obligatii egale, nu? Cum? Cand pe fazanul de militar NU il lasi nici sa se planga de ce il doare? Cum - cand desi platiti ca vai de ..urul lor (mai ales gradele mici), NU ii dai voie sa isi faca un chiosc sa vanda ... gogosi? Cum - cand desi este lovit si fel si chip de politicieni, ii interzici sa candideze si el sa intre in Parlament si sa faca echilibru? Prea mult!

   Ștergere
  5. Avyonykk,
   Tu esti retard rau! Manuale nu regulamente. Tu pricepi diferenta?
   Slab sau tare tu....un Mm nu esti in masura sa ma judeci! Eu am nume pt ca nu ma tem....si am trecut, iar tu....? Un nume legendat....in care te-ai facut de ras.
   Asta este diferenta! Eu nu pot fi judecat si valorizat de un fraier ca tine, cu tupeu maximal!

   Ștergere
 9. PS
  Nu mai rețin exact localitatea unitatii implicate în proces Rinca sau Straja dar sigur ceva prin jud Vâlcea sau Gorj.

  RăspundețiȘtergere
 10. *... daca ... !!!*, daca R25600 a fost *militar si, si colonel, ar fi curios daca avea si atunci ca activ aceleasi iei revolutionare de *eliberare a armatei de sub regulamentele militare* si ... care ar fi fost *parerea lui daca un subordonat ... si-ar fi *permis libertatea libajului si limbarnita* necesara sa *declare ce-l taie mintea si capul mass-mediei !!!. Mi-am petrecut viata la *vanatori de munte*, am crezut si atunci si cred ca acum ca trebuie sa fie *o bariera, o limita* dintre activitatea din *invatamant, institutie publica ... etc* si *cea din Armata*, mentalitatea *omului care obtine O libertate poate duce la subintelegerea ca-si poate permite cu de la sine putere si mai multe*, cine a avut de-a face cu *multi oameni* va intelege aceasta. Fara o analiza serioasa a impactului, efectelor care s-ar produce intro institutie cum este Armata, la introducerea unor libertati care nu au existat, probabil ca inflacararile ar trebui sa fie mai moderate. Probabil ca o *analiza* poate fi facuta de exemplu, cum au perceput si inteles romanii *democratia si libertatile dupa 1990* si unde a dus si ... ce efect a avut *mentalitatea ...*.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bai, baiete! Libertatea de exprimare NU influenteaza partea tehnica a niciunei profesii. De aceea exista sefi si subalterni, si in armata si in viata civila. Seful este sef si in pielea goala.

   In ceea ce priveste drepturile si libertatile fundamentale, NU are legatura cu relatiile de subordonare, ci reprezinta o alta mancare de peste.

   Cand ascult din astia ca tine, ma duce gandul la ... alfabetizare! TU ti-ai citit vreodata Sectiunea a 3-a din L. 80/1995? Aici http://www.dreptonline.ro/legislatie/statutul_cadrelor_militare.php o gasesti! Citeste articolele 28-31! Alea NU sunt atributii militare, ci sunt interdictii de drepturi fundamentale! Care pot fi aplicate nimanui sau tuturor!

   Care ...basca mea este destrabalarea aia sa fi avut dreptul si tu sa fi chiosc de ...paine? Ca Marioara invatatoarea? Sau care basca mea este imoralitatea aia sa fi avut dreptul si tu sa candidezi la ...presedintie! Ca Traian Basescu, mazilitorul de militari! Sau care este destrabalarea aia ai si TU sindicat? Ca politistii, na! De-aia politistii au salariu la 8 ore, cat militarii la zile calendaristice! De-aia militarii oricat lucreaza primesc aceeasi leafa, iar politistul care baga peste 8 ore sau in week-end are leafa mai mare decat ine care ai behait cu lunile prin aplicatii. Iar la pensie, esti sarantoc pe langa 'ta majurul platit la tarif orar de la militie!

   Cu ce influenteaza respectarea drepturilor fundamentale si pt. militari, relatiile profesionale si exercitarea profesiei de baza? Cu nimic. Ba o si imbunatateste, intrucat s-ar putea ca un subaltern mai nervos sa iti faca si treaba ta. Sa intre in direct la vreo televiziune si sa spuna ca are un salariu de ...ahat si sa lase gargara cu eroii care crapa pt. 800 lei pe luna fara M50, in timp ce un necalificat castiga milionul la zi in sezon.

   Libertatile NU se introduc in armata, ele exista in Constitutie si NU sunt libertati, ci DREPTURI FUNDAMENTALE! Problema este ca NU se respecta prin lege interna. Numai ca este evident ca TU ai o ceata in cap, de faci varza lucrurile. Ia aplica TU sectiunea a 3-a care NU are nimic de-a face cu armata, altei bresle si sa vezi ce iese? Si atunci ce faci? Iti tai singur craca de sub picioare? Te plangi ca fac astia misto de tine, iar TU iti tai singur drepturile fundamentale? Si mai ai pretentii sa NU iti mai taie inca o data pensia militar vreo viitoare guvernare ca aia portocalie? Sau mai ai pretentii sa NU dea viitorul guvern o noua OUG 57/2015 in care de baza sa scada de la 65% a lui Ciolos la una de 15%?

   Apropo, am mai intalnit pe unul cu optica ta! Voi nu aveti, mai frate, la drept international, ce sunt alea drepturi fundamentale? Da' Constitutia si care legifereaza drepturi fundamentale, ai citit-o? Cum sa vii mai frate, cu Sectiunea a 3-a sau cu nu stiu ce regulamente militare, contra Constitutiei si a drepturilot fundamentale? Chiar NU vezi gravitatea?

   Ștergere
  2. Haide sa vedem *un militar de rand american iesit sa faca declaratii si sa-si exprime opiniile politice in mass-media americana !!!, sa trecem la ... cei de langa noi ... *rusi*, ne intoarcem iar la vest ... *la englezi ... * sau ne comparam doar *noi cu noi*. Mentalitatile existente la noi, din pacate vor amesteca libertatile *garantate de constitutie* cu ceea ce vrea fiecare sa *spuna si sa faca* fara discernamant, in ziua in care *vom invata si noi ca *mentalitatea trebuie sa aiba niste limite* peste care *nu trebuie sa trecem*, voi fi de acord cu dvs. Am vazut la ... cred *olandezi sau belgieni (imi cer scuze daca gresesc), in urma cu circa o luna de zile, pe militari iesind in strada pentru *drepturi si libertati parca* intrand chiar in conflict cu politia, dar nu am vazut la aceea demonstratie *NICIUN MILITAR IN UNIFORMA MILITARA !*, doar precizarea mass-media arata ca este vorba de militari. Sa fiti SIGUR ca la noi, la o asemenea manifestatie, mentalitatea ii *va convinge pe multi militari activi sa iasa *si in uniforma militara*, asta pentruca ne trebuie timp sa ne acomodam. Aceasta, tocmai pentru a intelege ca *libertatile si drepturile*, nu ne dau dreptul sa abuzam, incalcam unele norme. Am asistat la *celebra manifestatie a politistilor de la Cotroceni in vremurule lui BASE, am fost total de acord cu ei dar ... o asemenea manifestatie *in uniforma ...* nu era tocmai placuta, am asistat la o manifestatie a rezervistilor SCMD cand niste *colonei au fost saltati de politie*, foarte neplacut. In ziua in care *vom invata cum *sa-i VOTAM PE POLITICIENI si cum sa le cerem socoteala, care pot fi libertatile si drepturile permise si cum trebuie sa fie interpretate *intro institutie speciala*, voi fi de acord cu dvs.

   Ștergere
  3. @ gheo 30 decembrie 2016, 12:36. Am o rugaminte! Sa NU incerci sa faci pe naivul cu mine. A cere respectarea drepturilor fundamentale, NU inseamna a exprima opinii politice. Chiar asa varza ai in cap?

   Pe de alta parte, ia citeste TU exemplul din SUA dat de Mares pe 29 decembrie 2016, 17:00. Generalul se exprima liber (acesta este dretp fundamental) fara opinii politice, la fel si jurnalista. Jurnalista (parca ar fi fost romanca) a opinat ca militarii sunt cam criminali de formatie. Iar generalul a avertizat-o ca are prejudecati, de genul ca daca ea are ...iza, este automat curva.

   Urmarea: junalista a fost data afara, nu generalul! Pe cand in Romania, generalul NU are nici macar dreptul sa riposteze la calomniile care se aduc armatei. Iar daca ar riposta la jigniri precum cele aduse candva Turcescu, Barbu si alti cocalari, TU vrei ca generalul sa fie dat afara, nu cateii resoectivi, este?

   Bai, baiete! Ai pierdut vremea degeaba in armata! Sau esti vreu mic Turcescu si tu?

   Ștergere
  4. Gheo,
   Sper ca numele asta nu este simbolic!
   Tu pune-ti problema de pe fond....de ce nu ies cei nominalizati de tine! Pt ca nu au nevoie sau pt ca nu simt nevoia!
   Asta imi invatam eu subordonatii!
   Asta este disciplina reala intelegi?
   Am mai spus ca a murit timpul cand "comandantul stia multe si ne-nvata si pe noi!"
   Daca intelegi esenta si limitarea impusade acest slogan nenorocit inseamna ca te-am castigat si pe tine!
   Tine aproape! Nu te mint!
   La multi si sanatosi ani!

   Ștergere
 11. Nu mai urmaresc demult timp nicio TV de spalare a creierelor. In schimb, am dat pe FB de asta http://sokant.ro/mugur-ciuvica-a-dat-de-pamant-cu-deputata-usr-cosette-chichirau-aceasta-a-fugit-din-emisiune-totul-in-direct/

  Apropo de cei 2 interlocutori care NU vor ca si militarii sa aiba drepturi fundamentale! Urmarea? Una ca deputata lu' Peste cu nume exotic Cosette, va vota cu 2 maini sa mai taie o data pensiile militarilor. Este si logic pt. cei de tipul lu' tanti Cosette. De unde sa furi, daca NU din pensii? Iar militarii NU se pot opune, intrucat NU au nici macar dreptul sa vorbeasca!

  Statui moarte pt. politicieni, asta ne trebuie daca NU am invatat pana acum ca cel mai de pret bun al omului - inclusiv al militarilor, este egalitatea in drepturi fundamentale cu semenii sai! In profesii pot si trebuie sa existe deosebiri, dar nicidecum in ceea ce priveste drepturile si libertatie fundamentale. Astfel, intre noi si Coreea de Nord, nu este mare diferenta, decat poate numai de nuanta! Acolo militarii ii calaresc pe civili si le obstructioneaza drepturile fundamentale. In Romania invers, toate pitipoancele si paparudele au ajuns sa interzica drepturile fundamentale, exact armatei!

  RăspundețiȘtergere
 12. Gelu,
  Indoctrinatii sunt intre noi!
  Vorbim de principii...legislatie internationala si unii cred ca asta inseamna indisciplina?
  De unde sa incepem?

  RăspundețiȘtergere
 13. Am dat o raita printre numele noilor parlamentari. Canera Deputatilor aici http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.gp?idl=1 iar Senatul aici http://www.senat.ro/index.aspx?Sel=F6A9D4AE-6BF2-46B3-9C13-792A379CE7FB.

  N-am stat sa citesc atent, dar parca am sesizat ca lipseste cotofana Andreea Paul? Si Blaga? Numai ca am dat de alt drac, colonelul-securist Turcescu fix la deputatii PMP poz. 18 http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.gp?idl=1&idg=6

  Este incredibil cum un individ ca Turcescu a putut sa ajunga deputat, pe fondul in care a marturisit ca a fost turnator platit al DGIA. Si cati or mai fi ca el, mare minune sa nu fie majoritatea!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu stiu daca fostul presedinte al comisiei de munca...porcul ala din Barlad a mai iesit deputat! Cred ca da!
   Blaga nu a mai candidat!

   Ștergere
  2. Astept noi legi de functionare pt structuri de forta ca in US:
   buget si plan de actiuni operative avizat de comisie si aprobat de Parlament
   schimbarea unor denumiri pt realizarea unei noi conduceri
   trecerea reala sub control si subordonare catre Parlament
   limitarea si definirea f clara a termenilor si domeniilor de activitate si actiune.

   Cred ca nu este nevoie sa le si numesc

   Ștergere
 14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hai, las-o balta ca este cu minim 12 trepte de performanta si mai ales de actualitate ... in fata ta. Te invat eu o smecherie simpla. Militarul mai recent iesit din sistem, este nu mai istet, dar sigur mai "actualizat" decat precedentul. Cu cat distanta de iesire din sistem este mai mare, se creeaza o imagine a rosiorului de la 1877 versus infanteristul din 2017. Amandoi sunt buni, dar fiecare in epoca lui. Tu fiind foarte potrivit in rolul de ... rosior.

   Pe de alta parte, regulamentele mentionate de tine sunt niste carti punctuale. Care NU au legatura cu drepturile fundamentale ale militarilor.

   Ștergere
  2. Sa stii si tu ceva.
   Pe timpul cit am fost in activitate aveam tehnica si de munca de ne ieseau ochii. Am trecut prin examene de exploatare si am exploatat sub licenta patru tipuri de aeronave , L29 , L39 , AN 24 , Boieng 737.
   Azi bat birboanca si se bat unii de altii prin cazarma in lipsa de tehnica si de munca. Ce fac ei acum nu-i cu nimic mai superior decit ce am facut noi pe vremuri. Si eu am adus in tara un tip de avion egal la principii generale cu cel adus acum. Si dupa sase luni de pregatire in extern in doua ture.
   Daca trecea prin functia de sef stat major la nivel unitate stia ca pe linga reg . generale de inf mai sunt si alte reg . de capătîi pentru desf.activitatilor specifice fiecarei arme.

   Ștergere
  3. @ avianyc 30 decembrie 2016, 16:19. Toti am muncit de ne-au sarit ochii. Fiecare in matca lui. Ma rog, aproape toti. Asa ca fler nu pot sa iti spun decat ca cei care se mai si lauda, mai ales sub anonimat, au muncit o ..ula. Si din categoria asta ultima sunt specimene in toate armele, inclusiv la aeronautica ta. Unde daca vrei sa iti spun, am cunoscut o unitate ... intreaga. Care pazeau un depozit la fel ca infanteristii sau artileristii. Doar ca aia ai tai erau la SMFA (depozitul apartinea de SMFA) si munceau de li se rupea ... spatele de somn si de septica. La fel ca si altii. Spor de ... 50% pt. activitati ... periculoase. Sa pazesti un depozit pe care nu il ataca nimeni. Si sa vezi fala pe ei ... desi erau paznici de depozit la fel ca infanteristii, talente si frectii ca deh ... aveau uniforme albastre. Desi 3/4 fusesera tot infanteristi, devenind aeronautici travestiti. 1/4 erau de specialitate cica, dar de bynu ce au fost, au ajuns tot ... paznici. Asa ca mai uosr cu lauda de sine ... stii de ce ...

   Ștergere
  4. @ avianyc 30 decembrie 2016, 16:19. Si apropo. B 737 NU a fost niciodata in dotarea Fortelor Armate Romane. Tu ce taine ai avut cu zona civila? Sau ai fost din ala in cartile de partid si de stat, detasat la aeronautica civila? Sau invers, ai fost la aeronautica civila si ti-ai tras ca Turcesci si grad militar? Asta ar explica multe la tine. Oricum, se observa de la mii de ani lumina ca nu ai stofa de militar! Nici n-ar avea cum, din B-737!

   Ștergere
  5. Muc din avion!
   Regulamentele au fost inlocuite cu manuale....ele nu iti mai dau limite stricte si te lasa sa gandesti.
   Ex...manualul de lupta al....
   Manualul de expl th al....
   Nu mai fi insistent! Pls.
   Regulamentele au ramas cele generale...ord int, ceremonual, front.
   Gata....taci!

   Ștergere
  6. Gelu,
   A fost la CI....asa se explica amalgamul din mintea lui.
   Astia trebuie lasati asa. Nu constituie pierdere. :))

   Ștergere
  7. Nici nu-mi mai aduc aminte de cand s-a topit! Sunt programe informatice pt criptare si decriptare... telefoane cu criptor, inclusiv pt mobile!

   Ștergere
 15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dau! Numai ca la mine FB e o chestie de divertisment, familie, prieteni. Asa ca te rog sa nu ma intoxici cu pensii, politica si altele. Macar acolo!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 16. Sindicatul la activi sau ceva asemanator bate-l vina.Ai sindicat ai si drepturi.Cand nu ai sindicat seful si tot asa pe scara ierarhica fiecare sef iti acorda drepturi cat sa nu-l deranjezi. Ce poti crede cand un MM de aviatie iti spune ca sefii ii trateaza ca pe niste carpe si ca daca unuia din sefi i se scoala pierde dreptul de a zbura?
  Cat timp varfurile armate sunt inscaunate si pe principiul supuseniei militarii vor fi tratati ca cetateni de mana a doua.Pana si clerul sta pe o treapta superioara.
  E fals ca militarii nu fac politica.Cat timp ai drept de vot ai opinii politice.
  Vedeti cum activii din saracie, de buna voie se lasa legati de glie?Daca academiile sau scolile militare erau cu plata sau daca erau locuri de munca in viata civila oricare militar la o nemultumire dadea cu flit carierei militare.Asa supunere .Te-ai prins in hora trebuie sa joci precum ti se canta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Saracia...da, ai si dumneata dreptate!
   Dar sa stii ca sefii mari cauta si oameni cu cap care sa rezolve problemele!

   Ștergere
 17. Sa-i uram succes lui Cezar pt audierea din comisie, maine la Parlament!
  Avand in vedere antecedentelw el este propus ca ministru la agricultura sau la mediu...paduri si ape.
  < stiripesurse.ro >

  RăspundețiȘtergere
 18. Ma doare capul! Discutiile, interesante, ridica tot felul de probleme...greu de rezolvat (pentru mioriticii nostri!). N-ar fi mai simplu sa ne raportam la ce-i pe afara?
  In mistocareala nascuta din "ratiuni de stat" la care s-a achiesat cu varf si indesat de cei interesati (cu ochii cat cepele si inteligenta mai rapida decat "pas cu pas"), care au inceput sa dea "lectii" unei populatii, din care, ne dam mari ca ne tragem si noi, armata a ramas, spre marea mea dezamagire, tot...muta!!! Au trecut 27 ani de cand visatorii, optimistii si cei cu mai mare presiune in instalatii au schimbat macazul... Un fel de democratie s-a nascut si la noi. Se poate perfectiona dar parcursul depinde de membrii societatii. Daca armata nu se considera inca parte a societatii, atunci e bai! Si armata are probleme! De salarizare, de dotare...de tratare din partea societatii!!! Dar...tace! De cand am intrat in NATO? De atatia ani, dragii nostri colegi, ramasi pe metereze, ce-au invatat? Treaba cu "Sa traiti, am inteles!" o stiam si noi , astia, de n-am apucat sa dialogam in limbi straine prin structuri militare straine tarii. Numai ca "Sa traiti, am inteles!", al nostru, era cantonat in arealul national si legat de combustibilul cunoasterii inchistate intre fruntariile pe care le aparam ca ochii din cap. Colegii nostri dragi si marii norocosi ai deschiderilor actuale, invata multe, multe, multe...despre tara si nevoile ei mai stiu ceva? O voce as vrea sa aud, macar de sergent! (..."si cu sergentul zece!" n'asa?)...aia mari sunt prea ocupati, cu alte probleme...
  E tare trist! Cred ca nu ne mai ramane decat sa sensibilizam, din toate puterile noastre, pe cei care i-am lasat in locul nostru.(Daca ne mai recunosc!)Sau, sa incercam sa luam legatura cu structuri similare de afara. Un schimb real de experienta cu rezervistii de afara nu cred ca ne-ar prinde rau!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Generatiile ce vin din spaate sunt altfel si nu este rau!
   Daca ai auzi la marins un "yes, sir" iti ingheata sangele in vene....:))

   Ștergere
 19. Internetul a devenit o mocirlă în care, dacă te bagi, nu se poate să ieși curat. Cu timiditate voi încerca și eu o părere. Poate scap și nu mă murdărește nimeni.
  Stimați colegi de suferință, pentru ce vă certați? Cui folosește? Vă spun eu: celor care-și bat joc de armată (ca instituție) și de militari. Nouă nu ni se vor respecta niciodată drepturile de cetățean dacă ne manifestăm ca o grupare socială dezbinată. Și atâta timp cât în armată nu există nici un organism care să supravegheze respectarea drepturilor noastre fundamentale de cetățeni, vom acționa disparat, vom avea păreri contrarii, pentru că așa este firea umană: „câte bordeie, atâtea obiceie”.
  De curând, printr-un memoriu, i-am propus ministrului actual înființarea unui asemenea organism. Credeți că va da curs propunerii? Ei, aș! Nu mă aștept la așa ceva. Dar măcar am încercat. Cu cât vom fi mai mulți care „încercăm”, cu cât vom manifesta și mai multă persuasiune, cu atât mai mult vom avea odată câștig de cauză. Frecușul acesta pe net dintre noi nu ne ajută. Dimpotrivă.
  Un sindicat comun al militarilor activi și pensionari nu este un lucru rău și nu poate afecta în nici un fel ordinea și disciplina din armată. Dar, cu siguranță, ar limita abuzurile împotriva militarilor. Polițiștii au salarii și drepturi peste ale militarilor tocmai pentru că au sindicate. Și noi suntem o mare mută, deși vedem cu ochiul liber că salariile și pensiile lor mai mari ca ale noastre sunt pentru o muncă de 8 ore/zi. Militarii fiind zilnic la dispoziția țării 24 ore din 24, nimeni din armată nu susține creșterea soldelor și pensiilor militarilor de carieră de 3-4 ori mai mult decât ale polițiștilor. Au fost chiar militari care plângeau de mila guvernanților, replicându-mi că bugetul țării n-ar suporta o asemenea creștere. Bine că suportă toate furturile politicienilor de 27 ani încoace!
  Deci rugămintea mea este să vă calmați și să vă canalizați energiile în beneficiul tuturor. Hai, mai bine, să ne consultăm și să găsim soluții împreună! Să sprijinim o idee bună și nu s-o combatem sub pretextul unor regulamente...anacronice.
  Și eu sunt un „fost” mai vechi. Am fost și membru de partid. Nici nu se putea altfel. Ce rost are acum să ne zicem unii altora „comuniști”, „securiști” etc. Amintesc tuturor că, da, eu am fost membru de partid, ca toți ofițerii din acea perioadă, dar asta nu-mi crează nici un fel de complexe față de ofițerii activi de astăzi. De ce? Pentru că noi n-am fost comuniști niciodată. Comuniștii au fost doar khazarii de tip Lenin, Troțki, Marx, Engels, Stalin, Pauker, Drăghici, Bârlădeanu etc. Aceștia și alții ca ei au experimentat comunismul în lume, cu mărci germane și dolari americani, iar noi ăștia ce ne certăm pe blog suntem doar victimile lor. Aceeași khazari au finanțat și Holocaustul evreilor săraci, iar unii români de azi îl acuză de crimă pe cel ce-a fost cel mai patriot român ce l-a avut armata vreodată: mareșalul Antonescu.
  În ceea ce privește regulamentele militare, acestea nu sunt tabu. Pot fi schimbate, pot fi adaptate astfel încât să nu afecteze demnitatea militarilor, să fie în acord cu Constituția și să păstreze în același timp ordinea firească din armată. Ce-i greu de înțeles?!

  RăspundețiȘtergere
 20. Bine ați venit la Best Point Loan. Suntem o companie internațională de împrumut și creditori care au oferit împrumuturi diferitelor firme și firme din Europa, Asia, Africa și alte părți ale lumii. Aveți nevoie de un împrumut? Vrei să-ți plătești facturile? Vrei să fii stabil din punct de vedere financiar? Oferim toate tipurile de împrumut acordate persoanelor fizice și companiilor, oferim împrumuturi cuprinse între 1.000 și 700.000 de dolari. Toți solicitanții interesați trebuie să se întâlnească cu politica companiei. Contactați-ne înapoi pe acest e-mail: bestpointloanld@gmail.com

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Aviz securistii care au primit dispozitii de infiltrare, in scopul destabilizarii coeziunii si cooperarii intre militari!