luni, 2 ianuarie 2017

Avem o ultimă dovadă care confirmă că deputații indiferent de partid - dar precis cu cei ai PSD in frunte, sunt 100% de acord cu diminuarea pensiilor militarilor urmare a efectelor Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 a fostului Guvern Cioloș!

Pentru readucere aminte:

1]. La data de 01.01.2016, a intrat în vigoare Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. În baza legii în forma sa originală, baza de inițiere a cuantumului pensiilor militare ar fi trebuit să fie de 80% și plafonul maxim de 100%. Cuantumului rezultat de maxim 100% ar fi trebuit să i se adauge elementele particulare ale fiecărui militar, respectiv 0-9% reprezentând contribuția la pensia suplimentară și 0-20% reprezentând procentele aferente Ordinului Meritul Militar (Semnul Onorific "În serviciul patriei")

2]. Numai că respectivele cuantumuri stabilite de Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, au fost modificate radical prin Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 emisă de Guvernul Cioloș, exact cu câteva zile înainte ca legea să intre vigoare. Astfel încât  Guvernul Cioloș a diminuat baza de inițiere a calcului pensiilor militare la 65% și plafonul maxim la 85%. O altă ghidușie este aceea că Guvernul Cioloș a introdus în plafonul maxim de 85% și cele 0-9% reprezentând contribuția la pensia suplimentară. Cf. Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015, cuantumului rezultat de maxim 85% i se adaugă 0-20% reprezentând procentele aferente Ordinului Meritul Militar (Semnul Onorific "În serviciul patriei"). În acest mod, militarii pierd la calculul pensiilor un procent de cca. 30%, comparativ cu prevederile inițiale ale Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

3]. O.U.G. nr. 57/2015 a intrat în dezbatere în Parlamentul României pentru a fi aprobată prin lege, cu sau fără modificări, moment până la care ordonanța va produce efecte îm mod nestingherit. Nu există un termen anume pt. aprobarea prin lege a O.U.G. nr. 57/2015

4]. Prima cameră a Parlamentului, respectiv Senatul, a adoptat deja legea de aprobare a O.U.G. nr. 57/2015. Cu modificări de fațadă ale Art. 40, care se dovedesc a fi absolut înșelătoare. Astfel, senatorii de la toate partidele - majoritari fiind totusi cei de la PSD & ALDE, au purces la o păcăleală de proporții la adresa militarilor. Considerând mai mult că sigur suntem analfabeți în masă. Aceștia au mimat că readuc baza de inițiere a pensiilor militare la 80% și plafonul maxim la 100%, cf. prevederilor inițiale ale Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Doar au mimat, întrucât au făcut o altă măgărie. Au introdus în plafonul maxim de 100% cu de-a valma și elementele particulare ale fiecărui militar, repectiv cele 0-9% reprezentând contribuția la pensia suplimentară, precum si cele 0-20% reprezentând procentele aferente Ordinului Meritul Militar (Semnul Onorific "În serviciul patriei"). Situație în care militarii pierd la calculul pensiilor tot cca. 30%, exact cum a stabilit Guvernul Ciolos prin Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015.

Textul legii de aprobare a O.U.G. nr. 57/2015 așa cum a fost adoptat  de Senat, este acesta! La acest moment, legea de aprobare a O.U.G. nr. 57/2015 așteapă prin sertarele Camerei Deputaților pt. a intra vreodată în dezbatere. Procesul legislativ poate fi urmărit aici! Camera Deputaților este camera decizională. Cu majoritate PSD & ALDE! 


Dovada care demonstrează că deputații PSD nu vor mișca un deget contra
Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 a Guvernului Cioloș

Dovada este furnizată in mod cu totul intamplator, de un deputat PNL si care este vicepresedinte al Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor. Care printre diverse cerinte adresate premierului desemnat (S. Grindeanu - cel cu față de proaspăt epilat, pensat și fardat), afirmă: "Precizez că, la ora actuală, potrivit legii nr. 223/2015 privind pensiile militare, modificată prin OUG nr. 57/2015, recalcularea pensiilor militare se va finaliza la sfârşitul anului 2017 (...)". Stop! Deputatul vorbeste cu lejeritate de OUG nr. 57/2015 si nicidecum de vreo modificare a efectelor acesteia! In consecinta, vicepresedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputatilor dă de gol faptul că la fel ca senatorii, și deputații de la toate partidele au dat deja la pace ca pensiile militarilor să nu mai revină niciodată la cuantumurile stabilite initial de Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Posibil să mai pună sau să mai taie niște virgule la Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 sau la legea de aprobare așa cum a fost modificată la mișto de senatori - cu scopul de a încerca să camufleze cât mai bine măgăria, însă diminuarea va rămâne cu certitudine tot cum a stabilit Cioloș, respectiv de cca. 30%. 

Pe de altă parte, vicepresedintele Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor ne mai aduce in atentie niste lucruri. Cum ar fi ca Ponta  a scos o perlă anul trecut, când mitomanul a declarat public că este contra procentului de 2% din PIB ce ar trebui acordat armatei in acest an. Pensiile miitarilor fiind platite tot din acest procent de 2%. Tot deputatul menționat ne atrage atenția că in cazul termenului de recalculare a pensiilor militare nimic nu este bătut în cuie, astfel că "în practică putem vorbi chiar de prorogarea termenului şi în anul 2018".

Solicitarea integrala a  vicepresedintelui Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor catre premierul desemnat, poate fi citita aici!


UPDATE 
 Nr. pensii recalculate la M.Ap.N. la data de 03.01.2017 - aici

185 de comentarii:

 1. Comisia de contestatii decizii de pensionare din MApN
  Presedinte: Col. Ene Roland
  Telefon. 021 319 58 58 / 2595 sau 2929
  Fax. 021 319 59 32
  Adresa: Bucuresti, Str. Drumul Taberei Nr. 7-9 , Sector 6, Cod Postal
  061418

  RăspundețiȘtergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hallo! In Austria! Ai un comentariu retinut, ceva legat de faptul ca PSD vegheaza si ca la 01.02.2017, vom fi rezolvati cf. prevederilor initiale ale L. 223. Dar si ceva legat de ... tuica de Pitesti, in sensul ca materialul ar fi scris pe acest fond, daca tot ma indoiesc de intentiile PSD! Gluma cu tuica este buna, numai ca eu conduceam pe Transfagarasan. Cand cei mai multi, erau la jumatatea somnnului de Anul Nou! Demonstrat cu foto pe contul de FB. Cred sincer ceea am discutat in privat! La multi ani!

   PS: Daca inchipuitul ala de Pop (care cica ar ajunge ministrul apararii) ne devine sef-adjunct suprem, chiar nu mai am dubii. Asupra faptului ca bordelul militar e condus ca la ... carte! De un proxenet-sef despre care cunoastem ca se si prostitueaza ori de cate ori partidul ii cere!

   Ștergere
 3. Ne vom lamuri pana la sfarsitul luinii februarie!
  Cezar se pregateste sa-si cumpere vechime!
  Ca tot îi plac ideile liberale ale sublimului avyomuk! ...liberal...din aia care au lucrat numai la stat!....dar este intelectual sa te dai liberal...liber cugetator! Fleasca-n drum!

  RăspundețiȘtergere
 4. de mult va spuneam ca mongoloidul plagiator isi bate joc de noi pe fata dar prostia e nemarginita.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu trebuie sa spui tu. Mitomania sa a fost dovedita din plin, cu ocazia L. 241/2013. Cand cu un articol ne reintregea pensiile ... cica, iar cu un alt articol ne taia orice indexare ulterioara. De ajungeam in final, tot cum a vrut Boc. Pe de alta parte, lumea informata spune ca Ponta nu a fost decat interfata unor curve politice, el habarnist fiind de felul lui, chiar credea ca face, indreapta, drege ... Numai ca din legile lui, titlul era umflat propagandistic, iar continutul era invers titlului. Asta a fost politca PSD.

   Ștergere
 5. Mie nu imi place deloc fata premierului Grindeanu! Prea ... epilat, prea fardat, prea cosmetizat. Iar legenda spune sa te feresti merei de omul arap (tuciuriu) si de omul ... spân. Grindeanu fiind ... spân. Foarte posibil sa ii placa si vita de ... Kobe! Si sa doarma in pijamale cu ... danteluta!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce sa zic?...stilul urban. Pustanii isi penseaza sprancenele....dar el! Vom da un credit de cateva luni....
   Si mie imi place vielul...
   Am mai zis...Dragnea e harsit si mai ales dur. Categoric, libertatea lor de actiune va fi data de partid. Pana acum constat un alt navetist....parca nu am avea vile la RAPPS in care sa stea cu familia! Asta nu-mi place....sper sa nu blocheze si asta V. Oltului!.... de multi ministri nici ca am auzit! Gl. Orzeata zicea: "daca nu am auzit de tine, inseamna ca nu existi!" Si cam avea dreptate!.....astept secretarii de stat, radierea cass, indexarea si o doamna de la etajul 5! ...:))

   Ștergere
  2. @R-26500 2ianuarie 2017, 23:22
   Subscriu la cele spuse

   Ștergere
  3. *imi place vitelul....carnea, adica....

   Ștergere
  4. Asta cu barbile pana la brau tine numai la barbari sau calugari.Pieile rosii ,bastinasii din America de Nord nu prea aveau par pe fata si ce aveau si-l smulgeau pana la completa disparitie,iar acest lucru nu-i faceau mai putin curajosi sau inteligenti...Hai sa dam credit acestui tandem Dragnea-Grindeanu cel putin un an dupa care vom mai vedea...

   Ștergere
  5. @ Liviu Po 3 ianuarie 2017, 11:40. OUG 57/2015 este deja in Parlament. Asa ca dam credit ori acum, ori niciodata! Pe de alta parte sa nu uiti ca Dragnea-Grindeanu sunt doar 2 persoane dintr-un colos care detine puterea parlamentara, continuu din 7 mai ... 2012. Si 'mneata inca mai vrei sa mai adaugi credit de un an la ce partidul NU a facut timp de 5 ani de cand detine majoritatea parlamentara?

   Ștergere
 6. Sa fie un semn bun si de la opozitie?

  https://www.dcnews.ro/mobile/ovidiu-rae-chi-solicita-guvernului-bani-pentru-aparare_527860.html

  RăspundețiȘtergere
 7. Niste IDIOTI ..LEGEA TREBUIE SCHIMBATA in integrum ...!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In integrum? Asta inseamna in primul rand, eliminarea din textul legii a acelor categorii beneficiare de pensii militare, dar care in activitate au statut de civil.

   In alta ordine de idei, NU uitam ca L. 223/2015 initiata de PSD & Oprea a OMIS in forma sa originala, recalcularea pensiilor si a personalului pensionat anterior anului 2011. OMISIUNE corectata in mod paradoxal de Ciolos, care insa pe partea cealalta a diminuat cuantumurile. Omisiunea recalcularii din textul original al Legii 223/2015 si a pensiilor celor pensionati anterior anului 2011, a fost una dintre cele mai mari magarii PSD/UNPR/actual ALDE. Reliefand acest element, NU ne putem astepta ca chiar initiatorii sa schimbe ceea ce NU au vrut de la bun inceput. Ca atare, PSD ar fi capabil fie sa mentina diminuarea din OUG 57/2015, fie chiar sa elimine complet Art. 40. In ultima situatie, cei pensionati anterior anului 2011, ramanand din nou de caruta. Acum macar suntem toti ... de caruta!

   In sfarsit! Ar mai fi o chestiune referitoare la schimbarea in integrum! Pensiile de urmas! Cam firave procentele! Situatia standard a militarului roman este ca isi cara nevasta prin toate garnizoanele patriei, cand trebuie sa se mute periodic ca tiganul cu cortul. Cauza din care somajul in randul sotiilor cadrelor active actuale este ... generalizat. De aceea, 50% pensie de urmas este doar un ultim misto la adresa militarilor.

   Ce sa mai aducem in discutie? Mda! Pana la urma, toti beneficiarii pensiilor de serviciu si care sunt plagiate dupa pensiile militare, sunt calculate la venituri? Iar militarii raman ca fazanii, cu calculul la solde/salarii? Nu este bine ...

   Ștergere
  2. QED
   Apoi aceasta Lege schioapa...face cuantumul pensiei din ...SPORURI ceea ce nu-i normal !!
   Obliga pe mai departe pe mai marii armatei sa nu mareasca..solda de functie si grad...pentru ..pentru..il las pe ,,domnul" MaKiss..saa ghiceasca de ce ...!

   Ștergere
  3. @ CEZAR 3 ianuarie 2017, 13:03. Iti sugerez sa te trezesti! TU ai citit-i vreuna din celelalte legi ale pensiilor de serviciu? Macar una! Magistrati si gramezile de asimilati, aeronautica civila etc.

   Acele ALTE LEGI au la baza VENITURILE! Cu tot cu SPORURI! Sporuri care sunt insa mai abitir CAMUFLATE. De exemplu, spor de ... risc (un fel de risc pt. grupa de munca platit in activitate) de 15% au toti magistratii. Care insa este inclus in veniturile salariale. Asa ca se regaseste si la pensia lor. Smecherie, nu?

   Iar TU vii acum, in conditiile in care militarii au oricum solde cu tot cu sporuri efectiv de ...ahat fata de veniturile magistratilor, grefierilor, aeronauticii civile etc. Si le tai cu barda sporurile la calculul pensiilor, care devin astfel si mai de rahat fata de pensiile de 5 000 euro si mai mult, ale magistratilor si ale aeronauticii civile?

   Nu este buna solutia ta. Este necesara doar o simpla redefinire a soldei, astfel incat sa intre tot in ea. Inclusiv M50, banii de echipament, indemnizatii din teatre, diurne - tot ce inseamna venit.

   Pe cand noi, comparativ cu magistratii si aeronautica civila, am ajuns in situatia ... ulii! Cei nominalizari au sporuri in venituri - inclusiv sumele de delegare, de le ies lejer pensii de 5 000 de euro. Iar militarilor nostri din teatrele de operatii, sa NU li se ia in calcul indemnizatiile ca fiind venituri? Este de coma ... cum ne faultam intre noi! Practic unul ca tine, incurajeaza sistemul sa ia militarii la misto!

   Ștergere
  4. Se pare ca nu ai inteles ...

   Ștergere
  5. @ CEZAR 3 ianuarie 2017, 13:23. Eu zic ca am inteles foarte bine. Ca NU reusesti tu sa ma duci in alta directie, este altceva! Daca este sa aparam drepturile militarilor, scoatem capul din WC si ne uitam cum este la alte bresle cu pensiile. Si ii copiem cu tot cu sporuri, nu incepem sa ne rupem gatul intre noi, ca au am avut spor, tu nu - asa ca sa le taiem la toti! Niet, sa nu fim stupizi! Daca stewardesa are pensie de serviciu cu 80% initiere in care intra si indemnizatia de deplasare la New York si cheltuielile de cazare cat timp si-o tragea cu pilotul secund, atunci si la militari trebuie sa intre TOT. Orice spor, prima, indemnizatie! Chiar si ca gluma, primele pt. tampoane la femei si prezervative la barbati. Altfel, iar ne arata destu' grefierita, judecatorita, stewrdesa si parlamentarita care din 3 mandate totalizand 12 ani, isi mai trage un supliment la pensie cat toata pensia unui general cu 40 ani prin armata. Despre asta este vorba! N-am mai pomenit de contabilitele de la Curtea Conturi. Astea sunt si mai tari! Drept de pensie de serviciu dupa ... 4 ani de frecat menta la Curtea de Conturi? Asa ne comparam, nu ne taiem glandul unul la alta!

   Ștergere
 8. @taranul cu (masercapre) sau magareata, acest cezar, boier(fara "b") isi vara ratul in probleme legislative, el , care citeste revistele Playboy pe silabe si incearca ,in naivitatea lui sa analizeze si sa dea explicatii(bineinteles,idioate)-este o rusine a celor doua siteuri frecventate de militari. Este 'dus" cu...capul, habar nu are cate prunisoare are in straitza.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu fac eforturi sa opresc atacurile la persoana dumitale. Reversul fiind ca ii ataci 'mneata pe altii. In ceea ce priveste placa cu prunele din traista ... visam vrabia de pe gard in schimbul ciorii din ... traista?

   Ștergere
  2. Cea mai buna aparare este atacul...

   Ștergere
  3. @ tigri2 3 ianuarie 2017, 12:37. Asa este! Dar cand ataci pe alti useri, de ce imi cer mie sa ii blochez pe cei care riposteaza! Cam cu aceeasi moneda, fie vorba intre noi!

   Ștergere
  4. Accept razboi direct, fara amestecul fortelor straine, tinand cont ca acest cezar este un mizilic...

   Ștergere
 9. Domnilor, art 40 din Oug.57/2015, a cenzurat un act normativ emis si adoptat de Parlamentul Romaniei, cu alte cuvinte , executivul a cenzurat un act normativ emis de legislativ, intre data publicarii in M. Of. si data intrarii in vigoare a acestuia, netinand seama de Constitutia Romaniei si legile in vigoare
  Prin art. 40/OUg57/2015, Ciolos si ai sai, constituiti in grupul infractional numit Guvernul Romaniei au incalcat:
  - Constitutia Romaniei art I(4),(5) (principiile privind separatia puterilor in stat si principiul obligativitatii respectarii legilor)
  - Legea 61/2010, respectiv legea 24/2000 republicata care reglementeaza interventiile asupra actelor normative in perioada de dupa publicarea acestora in M. Of. si intrarea in vigoare si care nu permite cenzurarea de catre executiv a legislativului,
  - Codul penal, sunt intrunite conditiile savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu, uzurparea de calitati oficiale, inselaciunea
  In realitate, conformitate cu legile tarii in perioada 27.07.2015 - 01.01.2016 numai Parlamentul Romaniei putea intervenii asupra l 223 si numai cu prevederi care sa intre in vigoare la 01.01.2016

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aveti dreptate, dar in astfel de situatii sistemul se mobilizeaza si NU ne acorda nicio sansa. Bula ala de avocat al poporului, a bagat destu' in fund, a mirosit si a decis ca Art. 40 nici macar NU face obiectul de a face efortul sa sesizeze CCR.

   Ștergere
  2. Autistul ala hidos ca gandire i-a tras-o si lui Dragnea!
   O fi un swmn ca pe ultima suta de m s-a renuntat la acoperitiu din guvern?

   Ștergere
 10. Probabil guvernul o sa fie format din semidocți de genul lui Mareș ridicați cu ploconeala , obișnuiți sa fie teleghidati în executarea comenzilor primite și care sa nu comenteze ordinele.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hmm! Iar atac la user? Este clar ca ai o problema personala cu Mares. Dar nici gluma nu ti-a iesit. Spre deosebire de majoritatea coloneilor pensionati care dorm in izmene, Mares a iesit la bataie cu nume si prenume. Ceea ce contrazice radical teoria ta cu ploconeala si teleghidarea!

   PS: Ca fapt divers, chestia cu ploconeala si teleghidarea cam pe tine te prind. Ai avut o reactie de incurajare a politicii de partid si de stat, de taiere a pensiilor militare, este? Asta este ploconeala si teleghidare!

   Ștergere
  2. @ acest avyamuk este un ratacit printre stele,un fel de CUaRasar cu pretentii de skywalker calare pe o musca de ...gunoi.

   Ștergere
  3. Muci pe AN2!
   Cat poti fi de penibil...tu un anonimus la curtea oricui?
   Mai tii minte diferenta dintre noi?
   Sa jignesti brutal nu iti confera un atu...chiar nu! Declina-ti identitatea.....sa vedem cine ai fost si esti! Ai curajul?
   Alo.....unde esti?...te vezi?

   Ștergere
 11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 12. Daca vreti, o sa reusim fara cel cu degetul in fund. Trebuie sesizata CD in privinta cenzurarii L223 de catre guvernul Ciolos, caz ce se constituie ca o incalcare fara precedent a prevederilor Constitutiei Romaniei si mai ales nu trebuie sa tacem. Guvernul Ciolos, daca nu retrage acest articol, o sa aiba probleme cu legea. Se va gasi cineva sa-i reclame pentru aceste infractiuni.

  RăspundețiȘtergere
 13. T2
  Cezar si-a cumparat deja vechime!
  Cica el isi plateste pensia pt ca produce efectiv!
  Eu il stiam pe lista scurta pt agricultura sau secretaar de stat la zootehnie!
  E privat, domme!

  RăspundețiȘtergere
 14. Vad,ceva mai sus,un personaj care am inteles ca,in armata a cochetat cu o ramura a agriculturii,zootehnia.
  Nu e nimic rau in asta!Dar,ati da cu parerea in domeniul legislativ,si a spune ca o lege trebuie scimbata integral,m-i se pare prea mult,pwntru acel personaj!
  Deasemenea,vad ca se face caz despre faptul ca,omul a fost seful GAZ. Eu cred ca,nu este nicio problema ca acesta se pricepe in domeniul respectiv. Trebuie sa fie si cineva care sa se priceapa in acest domeniu,nu?
  Sfatul meu este sa nu se mai bage in domenii juridice,ca isi prinde urechile.
  Nu am inteles,si nu inteleg! Acest om,parca este GIca contra,sau dusman al pensionarilor militari,daca este sustinator al unor asemenea ineptii!
  Nu am vrut niciodata sa intru in dialog cu el,din motive lesne de inteles,dar,prea a intrecut masura!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Radio Erevan spune ca a fost CI-ist. Iar Radio Tbilisi spune ca incepand cu anul 2011, armata a racolat mai multi pensionari militari, fosti CI-isti si nu numai. La fel la MAI, SRI etc. Misiunea aceasta este relativ simpla: de a sparge orice cerc, asociatie, grup de opinii etc. format din pensionari militari care nu aduce vii aplauze "politicii de partid si de stat". Ca atare, si ei fiind tot pensionari militari, isi indeplinesc relativ lejer misiunea. Pentru asta, sunt remunerati desigur. Nu reactivati, ci doar remunerati pt. serviciile lor. Murdare, dar servicii.

   Astfel, se intampla urmatoarea ciudatenie. Relativ, termenul de ciudatenie. Apare un grup care urla si zbiara ca nu este bine cum procedeaza partidl cu pensiile militare. Urlete ajung prin diverse metode, la politicieni care sunt factori de decizie. Numai ca - si aici urmeaza misiunea turnatorilor nostri. Ei urla la aceiasi politicieni ca este bine cum face paridul cu pensiile militarilor. Iar politicienii raman dezorientati ... asia vor asa, astia vor invers! Adica nici noi nu stim ce vrem, asta este concluzia lor si e cam fireasca!

   Asta este toata povestea cu Gica contra. Personal cunosc un caz verificat de fost subofiter CI racolat in 2011. Care a dat-o pe goarna. Si inca un caz de un ofiter care si el a fost la CI, o perioada mai scurta. Ultimul conduce o mare filiala ANCMRR. Nu a marturisit complet, dar l-am prins cu chestia murdara in ... flagrant!

   In final, stim cu totii ca absolut nimic nu este intamplator.

   Ștergere
  2. Asta sa fie explicatia? Atunci,astia sunt oameni care nu au caracter. Sunt de cea mai joasa speta!
   Inteleg,sa ajuti,dezinteresat,unele organe,atunci cand prin fapta ta sa contribui la intarirea securitatii tarii,nu sa-ti tradezi colegii,sau sa creezi diversiuni intre cetateni si politic!
   Urate caractere sunt unii din semeniu nostrii!

   Ștergere
  3. L-au "promovat" si de la "GAZ"... avea probleme in a distinge capra animal de cea de taiat lemne! .... si l-au trimis acasa! Acum propavaduieste impozitarea progresiva...chipurile ca m-ar faulta pe mine! Asta e ca tiganul care-si dadea gauri in corp ca sa nu-l faca nazistii manusi! Privata de el! :))

   Ștergere
  4. Ce pretentii poti avea de la un retardat?

   Ștergere
  5. Impozitarea PROGRESIVA este PANACEUL UNIVERSAL..al guvernarii Dragnea..ce nu pricepeti ..??

   Ștergere
  6. Tu, vorbesti?....
   Ti-ai cumparat vechime?.... stiu...castigi f bine cu PFA! Esti motorul economiei! Dar ce faci omule? Bordura?

   Ștergere
 15. Propunere pt functia de ministru al apararii:
  Gabriel Benjamin Les
  - in urma alegerilor din dec 2016 a devenit senator
  - din 22/12/2016 secretarul Comisiei pt constitutionalitate, libertati civile si monitorizare a executarii hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului si membru in Comisia pt aparare, ordine publica si siguranta nationala
  - in varsta de 40 de ani, este licentiat in economie.
  - din 2015 pana de curand a fost a fost secretar de stat in Departamentul de Armamente din cadrul MApN

  RăspundețiȘtergere
 16. Când vorbim de cei de la vârful puterii nu par prea mulți, un președinte, un prim ministru cu cel mult două duzini de miniștri și ceva mai mult, peste o jumătate de mie, în parlamentul României.
  Dar pentru acești oameni muncesc in realitate un număr mult mai mare de alți oameni. Pentru a ne face o idee iată 0 statistică publicată de ministerul finanțelor publice privind numărul de bugetari existenți în luna noiembrie 2016. http://www.mfinante.ro/salariati.html?pagina=domenii
  La palatul Cotroceni muncesc pentru Iohanis 222 oameni. La Parlament 2.622 de oameni. La guvern secretariatul general are și el 3.126 de oameni. Aici nu intră SPP-iștii care păzesc instituțiile și pe unii dintre acești demnitari și nici persoanele pe care parlamentarii le pot angaja la propriile cabinete din teritoriu.

  Numărul de posturi ocupate în instituțiile și autoritățile publice în luna
  noiembrie 2016

  TOTAL posturi, din care: 1.189.921
  I. ADMINISTRAȚIE PUBLICĂ CENTRALĂ, din care: 502.822
  1. Instituții finanțate integral din bugetul de stat 315.727
  Administrația Prezidențială 222
  Senatul României 850
  Camera Deputaților 1.772
  Înalta Curte de Casație și Justiție 495
  Curtea Constituțională 97
  Consiliul Legislativ 80
  Curtea de Conturi 1.586
  Consiliul Concurenței 323
  Avocatul Poporului 128
  Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității 223
  Consiliul Național al Audiovizualului 143
  Secretariatul General al Guvernului 3.126
  Ministerul Afacerilor Externe 2.251
  Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice 935
  Ministerul Finanțelor Publice 26.951
  Ministerul Justiției 16.358
  Ministerul Apărării Naționale 73.136
  Ministerul Afacerilor Interne 128.135
  Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Pers. Vârstnice 4.158
  Ministerul Tineretului și Sportului 135
  Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale 6.225
  Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor 3.489
  Ministerul Transporturilor 546
  Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice 7.723
  Ministerul Sănătății 17.135
  Ministerul Culturii 417
  Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională 180
  Ministerul Public 6.253
  Agenția Națională de Integritate 111
  Serviciul de Protecție și Pază 1.539
  Serviciul de Telecomunicații Speciale 2.581
  Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri 1.332
  Ministerul Energiei 208
  Academia Română 3.339
  Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pt. Siguranța Alimentelor 240
  Secretariatul de Stat pt recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în per. 1945-1989 29
  Oficiul Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor 105
  Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat 90
  Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării 63
  Agenția Națională de Presă AGERPRES 315
  Institutul Cultural Român 187

  RăspundețiȘtergere
 17. Autoritatea Electorală Permanentă 269
  Autoritatea Naț. de Suprav. a Prel. Datelor cu Caracter Pers. 40
  Consiliul Economic și Social 29
  Consiliul Național de Soluționare a Contestaților 87
  Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului 218
  Ministerul Fondurilor Europene 1.231
  Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților 181
  Consiliul Superior al Magistraturii 408
  Academia Oamenilor de Știință din România 30
  Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic 23
  2. Instituții finanțate integral din bugetele asigurărilor sociale 8.453
  3. Instituții subvenționate din bugetul de stat și bugetul asig. pt. șomaj 36.783
  4.Instituții finanțate integral din venituri proprii, din care: 141.859
  - unități sanitare finanțate din FNUASS 61.427
  - unitățile de învățământ superior de stat 65.660
  - alte instituții 14.772

  II. ADMINISTRAȚIE PUBLICĂ LOCALĂ, din care: 687.099
  1. Instituții finanțate integral din bugetele locale, din care: 529.927
  - învățământ preuniversitar 287.102
  - autorități executive locale 242.825
  2. Instituții finanțate integral sau parțial din venituri proprii, din care: 157.172
  - unități sanitare din rețeaua sanitară a autorităților locale 123.201

  RăspundețiȘtergere
 18. Hmmm... Ce va mai place, dragilor, sa vindeti pielea ursului din padure. Eu zic sa mai asteptam oleaca, sa avem guvern, sa se miste Parlamentul. Estimp, n-ar stica oarece interventii pe la parlamentari, cu adrese stampilate, de la SCMD, ANCMRR, etc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dl. Suciu! Situatia este descrisa in material, cat se poate de concret. OUG 57/2015 a lui Ciolos produce efecte de ... 1 an! Legea de aprobare se afla acum la Camera Deputatilor. Cu majoritate dintre cei "buni" - adica PSD/ALDE. OK? Dar tot ei au avut majoritatea si la Senat (inainte de alegeri) si ne-au luat la misto! Adevarul privind intentiile PSD/ALDE va iesi oricum la iveala si la CD - cu ocazia legii de aprobare a OUG 57/2015.

   Deocamdata guvernul pregateste noua OUG 57/2015 cu aplicabilitate pt. 2017. Imi va face placere sa va arat viitoarea ordonanta PSD/ALDE si sa arat exact in ce cetateni loveste! Primul pariu este ca la militari din nou NU se vor aplica coeficientii din L. 284/2010 a salarizarii. Si altele!

   Ștergere
  2. de acord cu dnul Suciu...putintica rabdare. De acord ca dk nu rezolvam in 2017, din 2018 iar o sa se blocheze. Eu unul ma fortez sa fiu optimist. La multi ani 2017 !

   Ștergere
 19. Valeleu e jale pe deal.Gabriel Benjamin daca e licentiat in economie si vrea sa faca economie sa nu gestioneze dreak cumva lesurile noastre!

  RăspundețiȘtergere
 20. Toate legile privind pensiile militarilor au multumit pe unii si au nemultumit pe altii.Cei ce au initiat legi nu au fost in stare sa faca o lege care sa multumeasca pe toti.In opinia mea legea 223 amendata cu art.40 nu ar fi o problema cat timp se respecta cuantumul cel mai avantajos pentru cei in viata si pentru urmasi si nu se are parte de inghetare.In conditiile in care nu exista stabilitate legislativa e naspa.E parerea mea.Trebuie actionat astfel incat sa beneficiem de aceeasi coeficienti si sporuri ca cei pensionati in 2016 pentru a nu sta cu sabia deasupra capului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bravo, tata! Cum puii mei sa NU fie o problema ca spre deosebire de prevederile initiale ale L. 223/2015, prin Art. 40 din OUG 57/2015 ai pierdut deja 30% din pensie? Sau nu stii pocentele stabilite initial de L. 223/2015? Doar am readus aminte in material care sunt procentele si cu cat ne-a fript Art. 40!

   Ștergere
 21. Mare noroc ca eliminarea CASS și a impozitului sub 2000 au fost planificate în prima ședință din luna de miere.
  Cu cât se adâncește în timp un astfel de guvern va da cu oistea în gard cu toată supravegherea bosului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce tupeu ai sa apari, elita anonima?
   Asta dovedeste totul!

   Ștergere
 22. In data de 05/01/2017 Camera Deputatilor va vota in regim de urgenta PL-x nr. 335/2016 de modificare a Codului Fiscal . Proiectul de lege a fost votat anterior de Senat.
  Probabil ca prin acest proiect , pe langa alte masuri, se vor legifera urmatoarele:
  - anularea contributiilor sociale de sanatate pt pensionari
  - anularea impozitarii pensiilor sub 2000 brut
  -impozit de 10% sau 16% pt pensiile ce depasesc 2000 lei brut

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tehno,
   De ultimul paragraf nu sunt sigur....10 sau 16%?
   Sincer, era mai bine sa ramana Contributia pt sanatate si sa scoata impozitul! Banii de pensie au fost impozitati odata, la solda!
   Acum ca si CASS ar trebui radiat, ca efect al legii, este corect, mai ales ca magistratii in functie, avand aceleasi prevederi ca noi, au obtinut scoaterea CASS si din salariul lunar!....au actionat ministerul in instanta si au castigat! :))... au incercat si altii, dar nu lis-a dat solutionare favorabila! Asa este in tenis! Depinde de care parte a fileului joci....unii mereu cu vantul in spate si soarele-n ochi!

   Ștergere
  2. Impozitul pt.pensiile ce depasesc 2000 lei,va fi de 16%. Cel de 10% ,se va aplica de la 01.01.2018. Astea au fost promisiunile PSD in campanie.

   Ștergere
  3. Exact, dar numai unii inteleg altfel!

   Ștergere
 23. Ceea ce a dezvaluit Ghita, ieri si azi, te crucesti!
  Totul a inceput cu Summitul NATO de la Bucuresti, care a fost pretextul si nu cauza!
  Statul paralel a generat autism cu retard critic!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dragnea a spus clar, ieri 03.01.'17...impozit 10% ce depaseste 2000 lei.Cred ca iar face criza de epilepsie ciobanasul nostru.

   Ștergere
  2. Doar cu aceasta conditie pensiile vor creste, in medie, cu 15%

   Ștergere
  3. Logic ar fi impozit 10% doar pana la 3000 lei.Apoi 20% de la 3000 pana la 4000 lei si 30% de la 4000 pana la 5000 lei si 42% ce depaseste 5000 lei.Toats lumea ar fi fi multumita.Asa e in toate tarile UE

   Ștergere
  4. @ calaretul rosu 4 ianuarie 2017, 16:14. Este logica ..sulii din capul tau. La un magistrat cu 40 000 lei pensie, ii bagi acelasi progresiv de 42% ca la un colonel cu 5 000 lei pensie? De ce nu mergi cu proportia cstalinista pana la capat daca tot ai taiat 10% la fiecare 1 000 lei?

   Stai ca te iau eu la matematici acum:

   1]. Unul cu 3 000 impozitul de 10% este 300, ii raman 2 700.

   2]. Iar la unul cu 3 100 impozitul este de 20%, zici. Ii iei 620 si ii raman ... 2 480.

   Nici nu merg mai departe. Ai vazut ce ... flet esti? Urmare a teoriei tale, din cauza impozitului scos din fundu' mintii tale, in final cel cu pensia mai mare, ia in mana mai putin decat cel cu pensie mai mica. Ceea ce NU se va intampla niciodata. Poate fi progresiv, dar nicidecum dupa fantasmele tale.

   Ultima chestie! Daca tot esti comunist, de ce nu esti pana la capat. Revin la inceput. Daca la colonelul cu 5000 euro ii bagi 42%, de ce la nu respecti proportia la magistratul cu 40 000 euro? Adica sa ii bagi impozit de ... 400%. Asta ca sa iti dea calculele tale fantasmagorice!

   Ștergere
  5. Gelu,
   Tu la asta vrei gandire?.....el are fraze tip, pe care le posteaza pe toate blogurile! Eu il admir pt ca are idei putine, dar fixe! In lumea lui asa este.....btranete cu pacate.... si dragoste pe furate! :)))

   Ștergere
 24. CPS MApN
  03/01/2017 Nr pensi recalculate: 21635

  RăspundețiȘtergere
 25. Pt Dl Iulian Mares
  Din ce comentati pe acest blogg, nu rezulta faptul ca ati comandat sau ati fost in comada unor structuri militare mai multi ani, a unor structuri militare, incepand cu Regiment cu UM dislocate in mai multe judete ale Romaniei.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tehno,
   3 garnizoane este suficient?
   Din 1995 regimentele au cam disparut....21 de ani e mult.
   Daca ati dorit sa fiti ironic ati gresit "andrisantul"...., ca sa nu zic ca eu am nume si tu nu!
   Asa cq, inainte de a vorbi fara fotocopii la dosar, declina-ti identitatea....nu de alta, dar suporti un handicap major!

   Ștergere
 26. Mai sunt doar câteva zile și vom afla dacă se va repeta "păcăleala" din Legea nr. 241/2013. Pacaleala a fost emanata de clica PSD si a fost cam asa: s-au reintregit pensiile celor diminuati, dar din acea zi li s-a taiat orice indexare ulterioara. Adica li s-a "inghetat" pensiile, partidul luandu-si reintregirile inapoi din banii de (ne)indexare. Daca nu aparea L. 223/2015, ar fi urmat ca multi militari sa aiba pensiile "inghetate" pana la termine halucinante, respectiv si 2025-2030, adica pana la sfasitul vietii.

  Acum discutam despre mentinerea cuantumului mai avantajos, in cazul celor carora in urma recalcularii le-au fost diminuate pensiile. Intrebarea fiind daca acestora li se taia indexarile ulterioare si li se vor "ingheta" pensiile pt. ca partidul sa isi recupereze cuantumul mai avantajos? Sau nu? In cateva zile aflam totul!

  RăspundețiȘtergere
 27. @ R-265004 ianuarie 2017, 14:25
  ....................................................................................
  6. În situaţia în care se constată diferenţe între cuantumul pensiilor recalculate şi cuantumul
  pensiilor aflate în plată, se păstrează în plată cuantumul avantajos beneficiarului, acest cuantum
  fiind supus indexărilor anuale ulterioare, în conformitate cu dispoziţiile art. 59 din
  din Legea nr.223/2015

  Am fost clar R 26500/?? sursa e sub nasul tuturor si spune: fiind supus indexarilor ulterioare anuale(cuantumul mai avantajos ramas in plata)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu trebuie sa urli! Sa dea Domnu' sa ai dreptate! Numai ca trebuia sa precizezi ca ceea ce spui tu, este o simpla precizare, fara valoare juridica a CSP a M.Ap.N. Pe care o gasim aici https://cps.mapn.ro/pages/view/105

   CSP este aceeasi institutie care in 2011 JURA ca NU va scadea nicio pensie in urma recalcularii. Si au scazut zei de mii. Aceeasi institutie care JURA ca nu va scadea nicio pensie sub 3 000. Si au scazut mii.

   La modul brut, mie NU imi place invaluirea aceasta "în conformitate cu dispoziţiile art. 59 din Legea nr. 223/2015". Intrucat cuantumul "pensiilor militare de stat" este una si "cuantumul mai avantajos" este altceva. Pensia militara de stat este cea rezultata in urma recalcularii, chiar daca scade cuantumul. Mentinerea cuantumului mai avantajos este cu totul alta poveste.

   De altfel, avem si un indiciu intr-un material din anul precedent. Cand "specialistii" lu' Peste au expediat o deicizie de pensie de urmas, care lua in calcul 50% din cuantumul DIMINUAT al pensiei recalculate a fostului sot si NU 50% din cuantumul mai avantajos care i-ar fi fost mentinut in plata. Ulterior CSP corectand eroarea.

   In sfarsit, sa dea Domnu' sa ai dreptate! Mai sunt cateva zile! Personal NU am incredere, urmare a faptului ca aceiasi "specialisti" PSD au facut magaria cu NEINDEXAREA cuantumului mai avantajos in cazul L. 241/2013. Ei, specialistii, fiind aceiasi!

   Ștergere
  2. Plus ca la actualizare nu va mai exista nici un'' cuamtum avamtajos ''ci strict doar pensii militare.Si inca ceva ce nu ai sezizat .Cresterea salariului minim la 1450 lei duce automat la actualizarea soldelor subofiterilor si maistrilor care au functia si gradul mai mici ca aceasta suma .Iar marirea soldelor la sgp ,subofiteri si maistrii activi duce automat si la actualizare la pensionari militari cu grade mici Care actualizare duce direct la disparitia cuantumului avantajos conform legii 233 si la economii la buget .O sa va prindeti de smecherie in curamd .

   Ștergere
  3. nu erau specialistii,era chiar mongoloidul plagiator,hot,mincinos unsuros,alunecos ca un lombric

   Ștergere
  4. @ calaretul rosu 4 ianuarie 2017, 16:28. Nu te mai agita! Eu am auzit la Radio Erevan ca partidele au dat la pace. Nu se mai retin bani de la contribuabili pentru pensii. Fiecare cetatean va avea astfel venituri mai mari. Cat priveste pensia, fiecare si-o asigura din ceea ce pune sub perna. Cine vrea, daca vrea, treaba lui!

   Si asa s-a terminat cu marea problema a pensiilor! Acum cauta sub perna si numara ce ti-ai pus deoparte! Asta este pensia care ti se cuvine TIE! Adica ... ciuciu!

   Ștergere
  5. Art. 59 din legea 223 se referă la indexarea anuală a pensiilor militare de stat.
   De la 1 ianuarie 2016 pensiile contributive ale celor cuprinși în legea 223 au fost transformate în pensii militare de stat in cuantumul aflat în plată la data de 31.12.2015.
   In momentul în care aceste pensii sunt recalculate și rezultă alt cuantum acest cuantum nou devine pensie militară de stat iar cuantumul anterior, dacă este mai mare, devine cuantumul mai avantajos și rămâne in plată până când cuantumul recalculat prin majorări și indexări ulterioare îl depășește pe acesta. Un simplu comunicat aflat pe site-ul CPS a MApN, fără a avea la bază nici un temei legal nu reprezintă nimic. Astăzi site-ul CPS a fost modificat ca structură iar ”Întrebări frecvente”, unde la A6 este răspunsul prin care s-ar indexa cuantumul mai avantajos nu cel recalculat, apare acum la ”Mass-media” adică e o părere a reprezentatului media a CSP.
   Dacă această prevedere ar avea o bază legală ar trebui să fie făcute niște precizări în lege și normele de aplicare. Pe lângă indexările anuale de la art.59 pensiile militare se actualizează, conform ar.60, când intervin majorări ale soldei de grad și/sau funcție iar acestea nu se pot face decât la ultima decizie de pensie, care in cazul celor pensionați anterior intrării în vigoare a legii 223 este/va fi (pentru cei care n-au primit-o încă) decizia de recalculare.

   Ștergere
 28. Mda! Existe suficiente indicii ca in Romania se desfasoara un razboi deja la baioneta, intre membrii republicii paralele si noi, ceilalti. Asa ca premonitie, in acest an 2017 sunt semne ca se vor produce altfel de evenimente in Romania. Foarte posibil si cu varsare de sange!

  http://www.fluierul.ro/mobile/article/indexDisplayArticleMobile.jsp;jsessionid=68ED4BF93DDCCDBCB33BEB049B5E0073?artid=932709&title=incredibil-turbati-de-dezvaluirile-lui-ghita-sorosista-alina-mungiu-pippidi-si-romania-curata-cer-inchiderea-romaniei-tv-va-dati-seama-ce-dictatura-ar-fi-bagat-reteaua-progresisto-sorosista-daca-ar-fi-castigat-alegerile-

  RăspundețiȘtergere
 29. Da Doamne, in primul rand sa fie executati toti cei ce au furat de la stat, sa-si justifice averile! Sange si foc...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nicio sansa fara interventia armatei la cererea ferma a poporului! In caz contrar, cei cu furatul ar trebui sa se execute intre ei. Nicio sansa, sunt din acelasi aluat!

   Ștergere
 30. Unele deductii ce se vor informatii vin fe la serverul CSP a MAI! Ala blocatu... ce fura si voturi! :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu e satelitul ala....din stratosfera, al MOSAD, CIA, MI6...ILUMINATII, REPTILIENII.....ETC?
   Mai sa fie! Eu asa am crezut! Deh, profetul!

   Ștergere
 31. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Comentariul nu avea legatura cu tema, este?

   Ștergere
 32. De ce se va intra in blocaj si degringolada incepind cu 2018?
  - majorarea salariului minim si a salariilor citorva categorii de personal(medici,profesori,etc) duce la majorarea salariului mediu pe economie (SME) -reper pentru pensiile civile privind majorarea cu 50% din cresterea SME.
  - reducerea impozitului in 2018 la 10 % pentru pensiile a caror suma depasesc 2000 lei ,o pierdere bugetara considerabila pe linga CASS eliminat de la 01 02 2017.
  - cresterea salariilor in 2018 conf. noii legi a salarizarii promisa a intra in functie in iunie 2018 presupune pe linga cele doua specificatii de mai sus si actualizare pensiilor militare cu % din cresterea salariala respectiva. Plus ca salariul mediu pe economie se modifica si trebuiesc majorate si cele citeva milioane de pensii civile cu 50% din cresterea salariului mediu brut pe economie rezultat in urma aplicarii noii legi a salarizarii.
  Aici la gasirea de fonduri bonesti pe fondul reducerii de taxe si imprevizibilitatea functionarii economiei pentru a sustine aceste majorari considerabile(salarii bugetari concomitent cu actualizarea pensiilor militare si majorarea cu 50% din cresterea salariului mediu pe meconomie pentru milioane de pensionari civili) se va produce blocajul financiar pe buget.
  Cam nerealist si greu de realizat fanteziile din programul psd. sa nu intram in vreo schema periculoasa din care sa nu ne revenim curînd.
  Cind imi aduc aminte de promisiunile din 20012 cu infintarea ”MInisterului Marilor Proiecte” expuse cu aceiasi evlavie ca acum dar cu alti actori de la aceeasi mama ma cam furnica sghinarea....
  Bine ca nu au intrau si UDMR-istii la guvernare sa fi trebuit mai infiintate si pentru ei vreo 3 ministere. Hai pa ...... si pusy sau servus ca-n Banat

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mamaaa....macroeconomie!....lectie buna si pt Mircea Cosea!
   Stiam eu ca ai facut si ASE nu numai dreptul si inginerie aero-spatiala!
   Hai, sa nu fii modest, ca ma supar!
   Mai era unul singur ca tine, dar l-au dat afara de la toate televiziunile!
   Numai tu insisti pe bloguri!....de ce nu-i urmezi exemplul?

   Ștergere
  2. Se vor imprumuta probabil masiv sau pesedestii vor indraznii sa ceara marirea redeventelor de la cei care talharesc colonia asta.

   Ștergere
  3. Da...maresc si redeventa!....descarca programul de guvernare de pe site-ul lor!
   Sau intrebi pe marele specialist....de mai sus!

   Ștergere
 33. Serialul " Ghita tanar si nelinistit" cred cava avea mai multe episoade decat " Suleymam magnificul ".
  Este posibil ca pana la episodul 50 sa aflam cel putin urmatoarele:
  - excrocheria recalcularii pensiilor militare cu legea 119/2010+OuG 1/2011
  - falsificarea grupelor de munca
  - avansarile ilegale facute de gabriel oprea
  - motivul recursului in interesul legii facut de codruta ( legat de procesele in instanta privind pensiile militare)
  - de ce in aceleasi cauze, privind pensiile militare, uneori in aceeasi sedinta de judecata, la acelasi complet, cu acelasi avocat , in special la tribunale si in acelasi tip de cauze la aceeasi curte de apel sau la curti de apel diferite s-au dat solutii diferite. Pensionarii militari atunci au cerut in instanta un singur lucru: pastrarea in plata a cuantumului avantajos.
  - cum s-au implicat anumite structuri in distrugerea spiritului de corp al pensionarilor din SNAp si ce rol au avut unele persoane din conducerea structurilor asociative ale pensionarilor militari.
  - masurile si aranjamentele dupa lansarea pe piata a sloganului "iesi afara javra ordinara"

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pt ca nu au fost f multi ani comandanti de regimente transformate in B, iar D in Bg.!....de judecatori era vorba!
   Dar, cumva stii cam cati ani este normal si firesc sa stai pe o functie? La noi, cat si la altii?

   Ștergere
  2. Prima masura dupa scandarea corecta '' javra ordinara ""a fost sa fie dati afara( ilegal ) participatii la miting adica 10 000 de politisti .

   Ștergere
  3. Si din armata cate functii au fost radiate?
   De la 31500/1990 la 75000/prezent!
   Vezi diferenta?....functii, nu oameni!

   Ștergere
  4. Erata...315.000!
   Esti dus rau sau somnambul!

   Ștergere
 34. Buna seara
  Sper sa nu deranjez spunindu-va ca mi-am reglat inca odata ceasul după Iohanis.
  Mi-a placut si ceremonia. Noroc ca nu a intrat si UDMR la guvernare fiindca exista posibilitatea ca Iohanis sa primeasca guvernul nou pentru investire investire in două serii.
  M-a frapat si depunerea juramîntului de catre ”ministrul dialogului social” !!!!!!!probabil intre Dragnea si Tariceanu !!!!!!!!!
  După discursul d-nului Iohanis am inteles foarte bine sau si mai bine ce a vrut sa ne spuna Dragnea cu schemele explicate pe hirtie la Tv in fiecare seara in campanie.
  ................Lelit-o Ioana !!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ba, ma deranjezi, intrucat mai sus ti-ai luat la revedere!
   De ce?....de ce?....de ce?
   De ce ne plictisesti?

   Ștergere
 35. @avyamuci, dupa ce ca esti un fost securist "turnator" al colegilor cu care beai pana te faceai"muci"(din banii lor caci tu nu aveai niciodata) , a doua zi te duceai la CIst si-i turnai, acuma mai esti si las. Ai inceput sa ma musti din partile protejate de Soare , pe bloaga -gloaba Cucuvelei, un alt nenorocit care crede ca le stie pe toate...
  Mai avortonule, afla ca mi-e scarba de tine , orisicat te-ai ascunde in spatele IDurilor. mincinos ordinar si spurcaciune umana.om fara caracter si identitate=avyamuci pilot de astronava,OZN,UFO si alte "maturi"

  RăspundețiȘtergere
 36. Prima minciunicaaaa...Lia Olguta vasilescu a spus in seara asta ca pensiile ce depasesc 2000 de lei vor fi impozitate cu 10% incepand cu 2018(nu incepand cu luna viitoare) asta implicand urmatoarea minciunica ca pensiile vor creste cu aproximativ 15% incepand cu luna viitoare . Da vor creste cu 15% doar pensiile sub 2000 de lei pe cand cele peste 2000 de lei vor creste doar cu 9%, deja "cadavrul proaspat mort" a inceput sa miroase.
  Despre militari, pensionari militari nimic...avem destui fosti militari in Parlament, unii cu functii inalte,ii cam doare in sula de noi si de cauza noastra, nu misca un deget>>>egoismul , pentru ce ? Ei au pensii bunicele si mai castiga de la parlament +alte "invarteli" semilegale unde se implica .Asa ca tot dezamagiti vom fi(noi pensionarii militari).Deja toata civilimea ne uraste, statul cu structurile lui la fel, pacat ca istoria nu i-a invatat nimic , a se vedea Franta in timpul celui de-al IIlea razboi, tot asa au ignorat Armata si in trei saptamani au fost cuceriti de nemti.Istoria se repeta!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dati buzna in parlament si vedeti ce fac cu acel art 40 lasat de izbeliste , faceti galagie si spuneti ca sant capitani iesiti la pensie cu 1000 r ,ce fac cu astia . o sa inceapa munca in februarie la CD ,sariti pe ei ,faceti galagie ,ca numai asa pricep astia

   Ștergere
 37. intrebati pe DRAGNEA cine minte? OLGUTA sau el.Cand se reduce acel impozit la pensiile militare ? i aveau candva chiar reducerea impozitului cu 50% ,nu stiu in ce an ,dar sigur era . Sa nu o dea la intors ca iar osa ii palmuiascsa madam TURCAN

  RăspundețiȘtergere
 38. „In locul lui Ciolos a venit Dragnea.

  – La Ministerul Economiei, in locul lui Costin Borc – Doctorat in Economie, Wisconsin Madison, a venit fostul director al Postei Romane, Alexandru Popescu, are incasa in 2015 un bonus de performanta de 135.418 lei, desi Posta e la un pas de faliment.

  – La Ministerul de Externe, in locul lui Lazar Comanescu – Doctor in relatii internationale, diplomat de cariera, a venit Teodor Melescanu, comunist de cariera.

  – La Ministerul de Interne, in locul lui Dragos Tudorache – omul care a introdus sistemul video in sectiile de votare, vine Carmen Dan, o fosta functionara din Teleorman, pe care o recomanda relatia apropiata cu Dragnea.

  – La Ministerul Educatiei, in locul lui Mircea Dumitru, rector al Universitatii din Bucuresti, membru in comisia care a constant plagiatul lui Ponta, vine Pavel Nastase, un sustinator al lui Ponta.

  – La Ministerul Justitiei, in locul Ralucai Pruna, vine Florin Iordache, cel care a initiat si coordonat „Martea Neagra”.

  – La Ministerul Muncii, in locul lui Dragos Pislaru vine Olguta. OLGUTA. Olguta. Atat aici.

  – La Ministerul Sanatatii, in locul lui Vlad Voiculescu, singurul ministru care incepuse lupta contra mafiei din sistemul de sanatate, vine Florian Bodog, om din sistem, banuit de plagiat.

  – La Ministerul Transporturilor, in locul lui Petru Sorin Buse, cu experienta de peste 25 de ani in industria auto globala, intre septembrie 2010 si mai 2015 fiind vicepresedinte al Inginerie Renault Globale si Directorul General al Renault, vine Razvan Cuc, demis din guvernul Ciolos, fara experinta in domeniu, un domn de la Giurgiu.

  – La Ministerul Tineretului si Sportului, in locul multiplei campioane olimpice Elisabeta Lipa, va fi numit Marius Dunca, primul om gasit responsabil de tragedia de la clubul Colectiv.
  Nu cred ca PSD nu are specialisti mult mai eficienti si mult mai competitivi, atunci de ce astia?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Era mai buna Turcanu! De....p...
   Vezi unde si-a facut studiile!
   Ti se aprinde un led?

   Ștergere
  2. AS RADE DK NU AR FI DE PLANS...Raluca Pruna, exemplu pozitiv ?! - intreaba oamenii din domeniu si ai sa te lamuresti. psd intotdeauna a avut o baza de cadre, lucru recunoscut public si de pnl si de base...

   Ștergere
 39. Nasta Cornel Acum 2 zile Dragnea la tv si in campanie zicea ca începând cu 1 feb. impozitul pe pensii va fii de 10%.
  Iata ca la doar câteva ore de la învestitură sa schimbat totul începând cu 1 ian 2018.Cate astfel de dezamăgiri vor urma??????
  Îmi place · Răspunde · 56 minute
  Viorel Kis
  Viorel Kis E heee, heee...vulpea-si schimba parul...oare am uitat cum Ponta a facut zeci de promisiuni si cand sa le aplice ,hop demisia si ne-a "ploconit" cu art 40 din OUG-57. Se zice ca urciorul merge de doua ori la apa, apoi a treia oara SE SPARGE, asa ca atentie PSD sa nu pici mai rau ca PNLul.

  RăspundețiȘtergere
 40. Dan Ion@voi chiar salvati Romania?Teoria ca teoria dar practica ne omoara.Sunteti niste tineri cu mintile spalate .Ce experienta aveti voi?Uitati-va la guvernele altor tari si veti vedea ca nu sunt constituite din tinerei cu mintile infierbantate de alcool,droguri,manele.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ice
   Nu e tanar dar e pierdut...ca sa nu zic...pr...t!...intentionat. :)))

   Ștergere
 41. http://www.national.ro/dezvaluiri/trafic-de-droguri-la-varful-mai-565653.html/ Iar de departe, cea mai halucinanta ancheta este cea demarata la nivelul Inspectoratului General de Aviatie dupa dezvaluirile din „National”, in „hora” audierilor intrand acum, pe langa tripleta Cristinel Reliu Ion – Laurentiu Machedon – Ion Colcigeanu, care si-au bagat la greu ore suplimentare „pe spinarea” elicopterului VIP folosit pe post de taxiu personal de catre Gabriel Oprea si alti ofiteri superiori. Iar daca „Reliu si gasca” sunt cercetati pentru ca si-au „umflat fluturasii” pana ce au ajuns sa incaseze cate 300- 400 milioane de lei vechi lunar, o ancheta interna are loc si la nivelul DGPI, ofiterii de la „Doi s’ un sfert” raspunzatori cu „obiectivul” IGAV avand de dat explicatii cum de nu au raportat ceea ce se intampla chiar sub nasul lor,
  ...VA DATI SEAMA CU CE PENSII AU IESIT ASTIA !!!!???? De asta....in max 2-3 ani se va trece din nou la CONTRIBUTIVITATE PENTRU TOTI.......

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In Romania NU va mai exista contributivitate, decat pt. cetatenii carora NU li se ingradeste dreptul la contributivitate. Mai direct, daca sunt militar si mi se interzice dreptul fundamental de a contribuit si din activitatea suplimentara de a detine firma sau de a candida la presedintie - drept pe care il au toti ceilalti cetateni, atunci va iesi iesi razboi civil.

   Daca vor sa imi ridice toate interdictiile de drepturi fudamentale, atunci DA contributivitate, Ca militar lucrez 8 ore si imi bag ... papucii. Dupa cele 8 ore, merg la firma proprie sa imi maresc contributia. Sau la sedintele din Parlament, sa imi maresc contributia. La pace si la razboi!

   Asa ca temerile tale se vor adeveri intr-un singur context: razboi civil NU contra contributivitatii, ci pt. drepturi fundamentale si constitutionale egale si pt. militari, la fel ca pt. ceilalti cetateni! Cu alte cuvinte, egalitatea doar in partile in care le convine LOR, nu va mai functiona fara lupta!

   Ștergere
  2. Sa citeasca si sa i se traduca si lui ZarCe! Marele salvator si motor al economiei prin PFA cu profit 0!

   Ștergere
  3. Ce scrie in NATIONAL despre piloti este o inscenare, dintre cei trei doar Colcigeanu este pilot, ceilalti sunt din servicii, ca dovada ca nu s-a luat nicio masura , au dat ziarul in judecata!

   Ștergere
  4. La 300-400 nu , sub 200 din plin (chiar pe declaratiile de avere).

   Ștergere
  5. IGAV are si elicopterele SMURD...care zboara f mult!

   Ștergere
 42. Exista programul de guvernare pe cdep.ro fisier PDF
  Acest program a fost votat in Parlament.
  Dupa fila 48 Politici sociale gasiti si impozit zero pt pensiile egale sau mai mici de 2000 lei si reducerea impozitului pt pensiile mai mari de 2000 lei de la 16% la 10% incepand cu 1 ianuarie 2018.
  Cand vreti sa vedeti programul de guvernare cititi varianta oficiala, cea votata in Parlament si aflata pe cdep.ro

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu l-am citit, intrucat experienta ultimilor 6 ani demonstreaza ca acel program este simpla maculatura. PSD are de fapt, o tactica parsiva. Introduce masuri, proiecte, legi etc. - dar face cumva sa fie aplicate de opozitie dupa debarcarea PSD de la guvernare.

   In sinteza, data de 1 ianuarie 2018 este o data la care PSD anticipeaza ca NU va mai fi la guvernare. De aceea a pasat masurile legate de pensii pt. acea data. Asa a facut si cu Legea nr. 223/2015 si cu altele!

   Ștergere
 43. Despre fasaita cu impozitul pe pensii. Politicienii isi dau la gioale puternic. Conform calculelor Profit.ro, aproape două treimi dintre pensionari nu vor primi însă niciun leu în plus la pensii. Ca atare, PSD a punctat problema propagandistic, neexplicand in campanie prostimii ca 2/3 dintre pensionari o vor lua in mana.

  Bomba: Liberalii vor acum neimpozitarea tuturor pensiilor. Ceea ce trebuie sa recunoastem, este corect. Placa a fost ca daca se impoziteaza pensiile, acei cetateni platesc de fapt de 2 ori impozit: o data la salariu si o data la pensie. Ori acum rezulta ca cei cu pensii sub 2 000 platesc impozit o data, iar cei cu pensii peste 2 000 platesc impozit tot de .. 2 ori. Ceea ce provoaca disciminare. Pana la urma regimul juridic este acelasi: pensionar!


  http://www.profit.ro/stiri/economie/parlamentul-a-aprobat-scutirea-de-plata-cass-a-tuturor-pensiilor-si-de-impozit-pentru-cele-sub-2-000-lei-liberalii-vor-acum-neimpozitarea-tuturor-pensiilor-16466333

  RăspundețiȘtergere
 44. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 45. Asadar, un prim mit - cel cu neimpozitarea pensiilor, a fost destramat. Militarii nu ar fi fi trebuit nicidecum sa puna botul. In conditiile in care nu exista ofiteri cu pensii sub 2 000, iar dintre subofiteri mare parte au peste 2 000.

  In consecinta la acest punct, PSD nu sprijina cu nimic armata. Asa ca mergem mai departe! Punctul forte este altul: va urma o noua OUG 57/2015. Emisa de PSD de aceasta data! Vor fi mentinute soldele militarilor tot la nivelul din ... 2009? Pt. ca asta se intampla de 7 ani, prin ordonante consecutive emise de toate guvernele. Inclusiv de Ponta! Daca acest guvern nu mai mentine soldele la nivelul din 2009, ci la coeficientii din actuala lege a salarizarii, urmeaza automat ACTUALIZAREA pensiilor militarilor! Numai ca la pariu ca PSD NU va comite aceasta greseala, si la fel ca Ciolos si Boc, vor mentine soldele la nivelul anului 2009!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fara a fi carcotas...totusi:
   1. in jur de 150 lei in plus (diferenta dintre impozitul de la 1050 la 2000) nu este totusi de neglijat:
   2. minim 100 si maxim atat cat altii nici nu s-ar gandi din eliminarea CASS,iar nu este de neglijat;
   3. sa asteptam totusi o noua lege a salarizarii asa cum s-a promis(trim.II) si dupa aia actualizare:
   4. ar mai fi si un 5,25 %....

   Ștergere
  2. @ dac 555 ianuarie 2017, 18:32. Legat de asteptatul noii legi a salarizarii. Dar avem o lege a salarizarii. Este L. 284/2010. Cf. L. 284/2010, militarii au coeficienti de coeficienti. Numai ca in fiecare, incepand cu 2011, un idiot de guvern (inclusiv a lui Ponta) actioneaza asupra L. 284/2010 si mentine coeficienii de salarizare tot la nivelul anului 2009.

   Si cum camasa este mai aproape de trunchi decat mantaua ... PSD isi va demonstra curand adevarata fata! Respectiv la aprobarea prin lege a Art. 40 din OUG 57/2015 care ne-a diminuat pensiile ce ne-ar fi fost cuvenite de la 1 ianuarie 2016, cu cca. 30%. Votul va fi dat curand! Practic aceasta va fi dovada suprema, nemaifiind nevoie de altele, privind intentiile PSD fata de militari. OUG 57/2015 va fi aprobata, dupa cum spune lumea informata, in aceasta luna, maxim in februarie!

   Ștergere
 46. http://www.stiripesurse.ro/alerta-pnl-blocheaza-in-totalitate-guvernul-lovitura-naprasnica_1172242.html

  RăspundețiȘtergere
 47. @ Traian & R 26500 & all
  La,
  ”sunt cercetati pentru ca si-au „umflat fluturasii” pana ce au ajuns sa incaseze cate 300- 400 milioane de lei vechi lunar, o ancheta interna are loc si la nivelul DGPI
  ------------------------------------------------------------------------------------
  ...VA DATI SEAMA CU CE PENSII AU IESIT ASTIA !!!!???? De asta....in max 2-3 ani se va trece din nou la CONTRIBUTIVITATE PENTRU TOTI.......”

  @traian ,ca sa fiti linistit si sa nu agitati apele va asigur ca nimeni nu beneficiaza de acele drepturi cit sunt restrictionate prin art 40 din OG 57.
  @ R 26500 & all
  Desi atrageam cindva atentia ca art 40 din OG 57 a aparut după ce superficialii psd-isti care au trecut legea 223(buna de altfel dar fara de calcule preliminare publicarii in MO) au facut prin guvernantii lor primele calcule cocrete si s-a vazut ce iese efectiv in unele domenii , nu ati crezut si ati venit cu tot felul de argumentatii contra desi atunci te-am rugat si pe tine si pe Huhurez ca inainte de a îl acuza pe Ciolos sa bagati putin nasul prin declaratiile de avere din aceste domenii pentru a constata ca nu spun bancuri.
  Ati ignorat iar acum Traian va aduce o dovada de neatacat sub nas.
  Daca acele ore de zbor sunt efectuate pe baza de misiuni ordonate cu inregistrare in toata documentatia aferenta nimeni nu pate dovedi ca sunt falsuri si ca atare ar fi trebuit sa fie luate in baza de calcul . Deci ......... Ei vedeti voi unde a dus si duce superficialitatea in orice domeniu si mai ales in cel de formare a legilor.
  Daca ar fi facut calcule preliminare probabil ar fi adaptat legea pina la publicare in MO. Au facut calcule dupa ,au contatat situatia si fugitiv au radiat tot ce ducea pensiile la anumite valori si au intocmit art 40 pe care l-au strecurat in OG pe care Ciolos oricum era obligat sa-l dea ca prelungire la Og anterioara.
  Numai naivii pot crede ca a venit gasca de la Bruxelles si intr-o saptamina neavind ce face s-au ocupat indeaproape de L 223 si apoi au luat la rasfoit art cu art din L 138 si L 284 si au intocmit regretabilul art 40.
  Atr 40 era deja pregatit si s-a asteptat momentul sa fie strecurat in OG cu masuri fiscal bugetare care primeste aspect de constitutionalitate pina se hotareste asupra ei in parlament si se elaboreaza forma finala sub forma de lege.
  Un lider sindical a spus la un momet dat ca daca se insista si se forteaza introducerea acestor venituri in baza de calcul atunci se risca desfiintarea legii.
  In contrapondere am propus ca aceste venituri neluate in baza de calcul precum prime de zbor,parasutare ,etc sa fie transformate proportional cu valoarea acestora pentru perioada aleasa de 6 luni in sporuri de pina la 50% echivalent cu sporul pentru ”lucrari de exceptie ” si astfel sa fie luate in considerare in baza de calcul. Era o solutie si nu se pierdea tot insa nimeni nu a reflectat la propunere.
  Asa ca nu-l mai invinuiti pe Ciolos pentru art 40 fiindca nu are sens . Si este deja istorie mingea este in mina superficialilor psd-isti care lanseaza dar nu calculeaza.
  Asa au mai dat sperante cu CASS si Impozitul sub 2000 la vreo 3 milioane de pensionari care sint cu pensia sun 1050 lei si care pina la 917,5 nu cistiga nimic ,iar intre 917,5 si 1050 cistiga 9 lei.
  Beneficiari in mod gradual sunt vrei un milion de pensionari cu pensii peste 1050 lei.
  Iar la militari daca legea prevede asistenta medicala gratuita trebuia eliminat CASS si la activi. Insa se pare ca in superficialitatea lor in fata L80 primeaza legea sanatatii care prevede CASS pentru tot ce misca.
  Acum au ajuns la putere iar cei care l-au injurat nefiresc pe Ciolos sa vedem pe cine injura in continuare cit de curind.
  Acum cred ca v-ati lamurit. In mod sigur sunt multi care nu vor pricepe si o tin in continuare cu ce li s-a insuflat in capușe.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Magistratii au castigat on instsnta scoaterea cass di salariu si pensie!
   Cand au dorit si altii s-a opus Nicolaescu...ministru PNL al sanatatii!...asa ca stii ceva, dar dai pe langa!

   Ștergere
  2. @ Mares
   Măi desteptule fara ghilimele , cind am spus legea sanatatii am spus Nicolescu.
   Ori Nicolescu nu se poate opune cit timp o lege precizeaza fenomenul si trebuie eliminata prin vot in parlament fiind in contradictie cu alta lege 80. Nu pot functiona in acelasi timp decit la noi doua legi care stipuleaza in mod contrar aceasi prevedere.
   Asa ca vezi ca dai in gropi ......ca si multi altii ca tine.

   Ștergere
  3. Fraiere....asta a fost pdv in instanta al ministerului sanatatii...sub semnatura lui Nicolaescu. Cadre din Mi au deskis actiunea dupa ce magistratii si-au castigat dreptul.
   Daca mai vb ca animalul iti dau pas. ...

   Ștergere
 48. Ia vedţi voi aici ceva interesant, de rîsul curcilor:

  http://www.cotidianul.ro/firme-private-platite-pentru-paza-unitatilor-militare-293945/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Institutiile militare de invatamint si centrele militare au asa ceva in dotare . Rusinică mare. Niste pricajiti nepregatiti in baraca te trag de mineca daca vrei sa intri acolo si ca militar.

   Ștergere
  2. Este veche chestiunea. Nu am crezut ca exista, pana cand prin vara trecuta - cu ocazia contrasemnarii fiselor de munca, am vazut ca CMJ Arges era pazit de unii cu uniforme tare asemanatoare Politiei Militare. Asemanatoare, dar nu bateau - m-am prins din prima, intrucat si eu am fost candva la PM. In plus ca respectivii nu aveau grade.

   Foarte interesant este ca fisa mi-a fost adusa la semnat de un astfel de gardian. Nefiind dumerit de faza, l-am intrebat pe gardian care este treaba cu el? Iar acesta mi-a spus franc ca este de la o firma privata de paza. Abia atunci mi-a ficat fisa ca cel de la intrare despre care credeam ca este un ofiter sau subofiter de serviciu, era e fapt tot un travestit al firmei de paza.

   Mai era ceva surprinzator. Spre deosebire de alte firme de paza unde gardienii sunt cu pletane etc., vazandu-se de la o posta ca sunt civili, cei de la CMJ Arges, aveau o tunsoare scurta de militar, adica aveau o conducere care ii instruiau sa faca dracu' pe in 4 in fata necunoscatorilor sa para ca ar fi militari.

   Asta este! Chestia cu preluatul pazei unitatilor militare de catre firmele private, este o mare ... afacere! Nu pentru armata, desigur. Problema de fond este ca daca un astfel de obiectiv este supus unui atac terorist ai caror membri au si ceva instruire militara, acel obiectiv este anihilat fara probleme pt. grupul terorist. Dar ce mai conteaa astfel de amanunte, cand afacerile prospera.

   Ștergere
  3. Gelu
   Situatia este de f mult timp si are la baza ratiuni financiare!
   Atentie...Nu la UM operative sau Obv militare speciale!
   Perimetrul Ex al sediului NATO din Europa este pazit tot de firme de paza!
   In Irak, perimetrul exterior al bazelor avea si firme de paza civile! Ex. sunt multe....

   Ștergere
  4. @ Iulian Mares 5 ianuarie 2017, 20:18. Ratiuni financiare, zici? Intamplator am coparticipat la ordin, la redactarea planului national de preluarea a pazei de catre structuri civile. Iar bugetul armatei era impovarat din acest motiv, nu era degrevat. Practic este la fel firmele care asigura alimentatia. Este mai ieftin sau mai scump pt. armata? Clar ca mai scump. Asadar, totul este o afacere! In plus, am date personale de la o persoana trecuta in rezerva care s-a agitat in vremurile portocalii, sa faca un contract de furnizare a serviciului de paza civil catre structuri militare. Ca atare, exista ratiuni financiare. Dar, stil afacere in paguba armatei.

   Ștergere
  5. @ Iulian Mares 5 ianuarie 2017, 20:18. Este ceva ce am omis si este important! Eu zic ca poti asigura orice paza cu civili, ca la Kaufland. Poate ca stii, dat aceste structuri civile sunt inarmate cu bastoane, electrosocuri, prastii si alte frectii. Nu cu arme de foc, nu au dreptul.

   Si acum ajungem la esenta! Cum puii mei sa asiguri paza cu spray-ul lacrimogen a unei structuri militare in care exista armamente si documente clasificate? Cand o paza de genul asta poate fi anihilata de o persoana inarmata in cateva secunde sau minute?

   Iar arme, munitii si documente clasificate, gasim inclusiv la CMJ sau institutiile de invatamant. Se poate de exemplu, in situatii extreme, sa fie asigurata paza cu structuri civile, de exemplu la DFC, Directia Juridica sau CSP. Cu toate ca si acolo avem si documente clasificate si chiar arme si munitii.

   Referitor la perimerul exterior al sediului NATO etc. Eu nu am vazut, dar merg pe proceduri. Eu zic ca este o treaba pur ornamentala. Intrucat in perimetrele interioare, exista intotdeauna echipe pur militare de interventie. Si mai este o faza: dar in echipele de la structurile civile de care pomenesti, sunt agarici inarmati cu spray-uri lacrimogene? Sau sunt structuri specializate exact ca in armata, dotate cu armament de foc si instruite tot de ... armata?

   Si acum incerc sa rezum! Un banal CMJ are si cateva arme si multe documente clasificate. Este pazit de niste amatori ca la Cerrefour, dotati tot ca la Carrefour. Urmeaza atacul terorist sau o banala inflitrare efectuata de profesionisti. Unde ajung in final armele si munitiile din CMJ si documentele clasificate? Clar ca pe mana adversarului, cu efort minim, apropae zero. Eu astfel de lucruri incerc sa reliefez.

   Ștergere
  6. Angajatii firmelor de paza civile nu beneficiaza de norma de hrana,echipament,cv. chiriei nu intra in L 223 deci ratiuni financiare.Cu teroristii mai catinel ca la efectivele serviciilor secrete si nr. lor sunt pazite din boscheti, tufisuri sub acoperire fara sa stim noi!

   Ștergere
  7. Asta am si zis...dar mai retinut! Afaceri!
   Structurile alea civile (de la altii) in esenta...sunt cam paramilitare si fac si multe alte treburi murdare! In US au pe bereta cap de mort si sunt si in Afganistan! Un fel de ... mercenari!
   Acolo unde exista paza civila ar trebui sa existe si mijloace de supraveghere...monitorizare...alertare!
   Ordinul ca baza de aprobare este de pe timpul lui G. Oprea! Bingo!

   Ștergere
  8. @ ifrim 5 ianuarie 2017, 22:56. Nu cred ca esti copil, nu? Tu pui problema ca si cum M.Ap.N. ar vira firmelor de paza doar echivalentul salariile angajatilor firmelor private? Fara niciun profit pt. patronii acelor firme? Adica patronii le cumpara din buzunar bastoane, bocanci si uniforme angajatilor? Sau sandvisurile obligatorii pe timpul turelor? Si le plateste tot din buzunar transportul la obiective, cheluielile pt. intretinera firmei, taxele si impozitele? Nu, M.Ap.N. plateste totul, plus ca asigura si elementul cel mai important: un profit acelui patronat. Ca doar patronatele nu fac munca voluntara!

   Asa ca daca te apuci sa revizuiesti totul, iesi mai ieftin cu paza militara. Macar pt. faptul ca NU mai platesti si profit altora.

   Ștergere
  9. Asa o fi Gelutu ca prea zici cu foc dar retine ca patronii acestor firme nu sunt croitori cismari ceasornicari ci rezervisti politie,jandarmerie,armata (preponderent politie) deci de-ai nostri si fii sigur ca nu falimenteaza bugetul MApN, au si agentii de paza locuri de munca, patronii vireaza darile lor catre PIB, se reintorc si catre pensiile noastre, noi la randul nostru ii returnam prin consum si e loc sub soare pt. toata lumea.(Mie-mi place la umbra)!

   Ștergere
  10. @ ifrim 6 ianuarie 2017, 09:56. Sa nu o disecam prea tare! Este un lucru arhicunoscut ca d.p.d.v. financiar orice contract de prestari servicii incheiat intre stat si privat, reprezinta paguba pt. stat. Stiu placa cu locurile de munca, dari catre PIB etc. Dar este o simpla placa care sa justifice contractele cu statul. In nicio situatie nu iese balanta. Pentru stat. Ori de platesti direct un bugetar, ori de platesti o firma bugetata contractatat de stat, rezultatul este acelasi: in ambele cazuri avem de-a face cu bugetati de catre stat. Daca discutam ce este mai rentabil d.p.d.v. financiar, un simplu exemplu:

   1]. Statul vireaza unei firme 200 000 euro sa construiasca o sala de sport.

   2]. Firma primeste de la buget 200 000 de euro. Dar din toate darile si povestile, NU mai reintoarce la stat tot 200 000 de euro. Nu are cum. De ce nu are cum? Pai de exemplu, daca ar reintoarce toti cei 200 000 euro, firma nu mai are profit. O alta latura si mai periculoasa: dar se cunoaste bine ca majoritatea materialelor de constructii provin din ... import. Ca atare, din cei 200 000 euro livrati de la buget catre mediul privat, mare parte sunt scosi din tara spre furnizorii materialelor de constructii. Adica scade PIB, nu creste.

   In final, contractul statului cu o firma privata reprezinta intotdeauna un minus financiar pt. stat, nu un profit. De ce se fac astfel de contracte? Este simplu. La noi nu exista capitalism pur, adica investitii cu ban privat. Forma de caputalism existenta la noi, este denumita in mod ironic "capitalism de stat"! Adica numitele contracte cu statul, sunt de fapt simple instrumente destinate deturnarii banului public catre ... buzunare private.

   Legat de PIB si ce mai spui acolo! Definitia PIB este relativ simpla! Totalul banilor rulati intr-un an pe teritoriul unui stat. Rulati, nu incasari la buget. Este evident ca NU ai cum sa cresti PIB, daca rulezi banii de ls stat catre mediul privat sau invers. Trebuie undeva bani din afara sa cresti PIB, adica din ... export. Ceea ce inseamna sa vinzi ceva in exterior, orice - poate fi si turism sau servicii de telefonie, sau fructe, tractoare, nu conteaza. Doar in acest mod creste PIB. Cand statul vireaza bani catre mediul privat, PIB scade, nu creste. Din simplul motiv ca mare parte din toata materia prima afectata oricarui serviciu economic, este importata. Acei bani iesind onligatoriu din tara si din PIB. Daca mai adaugam profiturile firmelor in cazurilor contractelor cu statul care in cele mai multe situatii sunt si acestea scoasa din tara (nu neaparat pin furt, sa zicem ca patronul cumpara un BMW din profit din contractul cu statul - clar ca acei bani ajung la ..nemti), PIB din nou scade!

   Ceea ce am spus, scrie in economie la principii de baza. Si se vede si cu ochiul liber.

   PS: Pt. relaxare iti dau ca supliment un exemplu simplu. Stii ca devalizezi bugetul si PIB-ul si tu? Cum? Pai astia iti dau pensie de la buget, iar tu achiti din pensie si in euro, servicii telefonice unor companii multinationale cu sedii in alte stat? Toate astfel de companii fiind straine? Ei uite asa, tu scazi si bugetul si PIB, intrucat scoti bani de la buget din tara. Asa este si cu firmele private care au contract cu statul.

   Ștergere
  11. Gata Gelutu m-ai convins ma predau dar tu esti VMist de unde stii d'astea sigur ai un membru cu ASE-ul ce-ti dicteaza comentariile,si nu ma tine de vorba ca la 13.00 treba sa ma arunc in lac dupa crucile parintelui ca mie nu mi,a venit simbria recalculata si daca mai sterg din pacate poate vine pe+!

   Ștergere
  12. @ ifrim 6 ianuarie 2017, 11:37. Nu trebuie sa te predai. Economia este foarte simpla. Ca in familie. Familia are o suma de bani. Cel care cheltuie un leu din acea suma, determina scaderea bugetului intregii familii. Pt. a-l reface, doar nu va jefuiti unii pe altii, pt. ca per ansamblu tot la fel de diminuat va ramane bugetul. Ci trebuie facut ceva pt. a aduce bani din EXTERIORUL familiei. Asa creste PIB (rulajul) si implicit bugetul.

   La fel este si in cazul celor discutate cu statul care are contracte cu firmele private. Statul NU mai recupereaza in nicio situatie sumele deturnate de la bugetul de stat. Si aici este faza ... ca sa faca fata, spre deosebire de familie unde nu se jefuieste un membru pe altul, statul incepe sa se jefuiasca in interior. Luand de la unii (de exemplu, de la pensionari) si dand la altii. Intrucat doar asa poate exista profit pt. ... altii. Numai din buzunarele altora, adica de la noi!

   Chestia cu "capitalismul de stat" existent in Romania, stii cine a spus-o prima data? Culmea - Ion Iliescu! Si este perfect de actualitate si va mai fi inca multa vreme. Adica privat-privat, capitalist-capitalist, liberal-liberal, dar musai ca profitul sa fie tot de la ... bugetul de stat! Asa au aparut Becali, Casuneanu, Cocos si alte mii si mii, toti "capitalisti de stat"!

   Ștergere
  13. Gelule gresesti amarnic cu familia.Sper ca nu e niciun politist pe acest sait vreau sa ma autodenunt ca la mine suntem o familie de infractori hoti.Cand intra pensia pe card acritura mea de acasa imi fura tot cuantumul cf.cuponului, apoi ma trimite la piata, eu alt hot notoriu cumpar de la tarabele precupetelor fara bon fiscal si trag din bani spunand ca leusteanul e foarte scump si ma duc la birtul din colt.Daca asa e si la nivel macro e jale.Acum intre noi gradatii, vina recunoscuta e pe jumatate iertata si dublu pedepsita cati ani de munca silnica in ocna preconizezi pt. mine?

   Ștergere
 49. CMJ sunt asigurate cu cladire,mobilier si rechizite de catre prefecturi conform unei conventii intre MApN si administratia publica.De asemenea paza este platita de la bugetul de stat prin prefecturi.CMJ sa vrea sa-si asigure paza prin mijloace proprii nu poate deoarece prin restructurare nu au in stat SGV.Pe timpul zilei si nopti functioneaza personal de serviciu din cadre militare.
  Olescule@fara sa vrei esti gazda unor indivizi dubiosi de tipul "ei emit judecati si tot ei fac aprecieri asupra lor".Exemplu:Calaretul rosu,F-16,Avianyc,Cezar,Liviu,Bontas etc.Fa-ti curatenie in propria ograda .Cu stima,

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai incurcat site-urile? Vezi ca aici nu esti pe Huhurez! Aici este cat de cat curatenie! Numai ca nu realizezi din cauza faptului ca nu stii cate zeci si sute de mizerii sunt retinute la ... poarta. Provenind de la indivizii nominalizati de tine. Si care de fapt sunt doar 2. Care se dau in stamba cu zeci de ID-uri sa para ca "ie" si ei mai multi!

   Ștergere
  2. Esti din republica paralela a lui Soros ?Spune franc nu te mai ascunde dupa corcodus cu ''moralitatea '' ta care nu suporta adevarul.Binenteles pentru sorosisti patriotii sunt toti dubiosi nu ?Vrei cenzura ca orice sorosist?Spune clar.

   Ștergere
  3. @ iceparu 5 ianuarie 2017, 20:43. Ar mai fi o chestie legata de asigurarea pazei cu civili. Poti asigura orice paza cu civili, ca la Kaufland. Poate ca stii, dat aceste structuri sunt inarmate cu bastoane, electrosocuri, prastii si alte frectii. Nu cu arme de foc, nu au dreptul.

   Si acum ajungem la esenta! Cum puii mei sa asiguri paza cu spray-ul lacrimogen a unei structuri militare in care exista armamente si documente clasificate? Cand o paza de genul asta poate fi anihilata de o persoana inarmata in cateva secunde sau minute? Totul este o afacere, asta este povestea obiectivelor militare pazite de civili.

   Ștergere
  4. Gelu,
   Eu nu inteleg cum de s-a transformat Maxim in ciudat? Sa repeti la epuizare aceleasi fraze! ....sincer, el nu realizeaza? Mai nou...stie sigur ca eu eram de la CI...:))) stii? Ma gandeam sa imi fac public CV...poate i se strica moara odata! Dar nu ai cu cine...in mintea lui ma acuza ca am pensie de 12500 , din banii lui! Eu am mai intalnit nebuni, dar nebuni si prosti, nu!
   Maine o sa dau acatiste pt sanatatea lui...si a mintii!

   Ștergere
  5. @ Iulian Mares 5 ianuarie 2017, 23:17. Nu are rost sa te agiti. Este psihopat. Dar are dreptul la viata si el.

   Ștergere
  6. Are, sigur ca are! Îi doresc sanatate...ca poate isi revine!

   Ștergere
 50. Una peste alta, dezvaluirile acelui fost deputat Sebastian Ghita, demonstreaza existenta Republicii Paralele, in toata plenitudinea ei. Un SRI devenit cloaca politica, o DNA care gestioneaza mafia politica, santaj, relatii dubioase cu ambasade straine, Sorosetc.

  Cam acesta este contextul creat de Constitutie, pt. interventia armatei. Nu are rost sa nu o mai invartim! Din acest clenci nu mai avem cum sa iesim decat numai daca institutiile de asa-zisa forta ale statului, sunt desfiintate efectiv si formate altele cu totul noi, in care sa nu mai intre picior din fostii membri ai Republicii Paralele.

  Ceea ce exista in Romania, este exact fenomenul cunoscut sub numele de illiberal democracy sau de de pseudo-democratie. La fel ca in majoritatea statellor sud-americane.

  La TV poate parea distractiv, dar NU poate fi nimic distractiv cand aflam de increngatura pur mafiota sef SRI - sefa DNA - premier - presedinte - lideri de partid. Mai mult ca sigur ca sicilienii ne invidiaza. Ceea ce nu au reusit in in forta si cu pistolul, am reusit noi in Romania!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Lucrurile par f grave si la o investigatie serioasa vor fi relevate probleme cu mult mai grave! Totul a inceput cu acest Basescu!
   Asa patesti cand iesi in lume cu sefi de servicii de doi lei! Sunt fapte de ilegalitate evidenta iar tradarea este evidenta, chiar daca nu va constitui capat de acuzare! Vad multa miscare in scurt timp! Acum betivul se delimiteaza dar el le-a dat liber la ilegalitati! Ceva asemanator am mai citit in cartea "În spatele usilor închise", dar credeam ca sunt istorisiri romantate si exagerste!
   Concluzia: restructurare dupa investigare si scoaterea in afara a celor din esalonul 1si 2, implicati! Nici Coldea si nici Luluta nu puteau face astea toate singuri....si de capul lor! Nu suntem copii! De unde atata avant de cooperare intensa si intensiva, institutionala cu CIA?

   Ștergere
  2. Pentru cei cărora le flutură mintea spre intervenţia Armatei pentru schimbarea ordinii constituţionale.

   Art. 397 din NCPenal
   Acţiuni împotriva ordinii constituţionale
   (1) Acţiunea armată întreprinsă în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat se pedepseşte cu închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
   (2) Întreprinderea de acţiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârşite de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

   Detalii: http://legeaz.net/noul-cod-penal/art-397

   Ștergere
  3. @ Huhu Rezea 6 ianuarie 2017, 13:04. Mai bine citeste TU, Art. 118 (1) din Constitutie! Cf. acestui articol, "Armata este subordonată exclusiv voinţei poporului pentru garantarea democraţiei constituţionale". Nu exista niciun alt organism in Constitutie care sa garanteze democratia constitutionala, cu exceptia armatei.

   TU incurci deliberat lucrurile. Schimbarea ordinii constitutionale este UNA, iar garantarea democratiei constitutionale este cu totul altceva.

   Cu alte cuvinte, armata NU poate schimba ordinea constitutionala, dar poate interveni pt. blocarea temporara a acelor institutii despre care armata are dovezi certe ca sunt penetrate de persoane care sunt parte a unui sistem politic mafiot.

   Alta chestie! Dar daca facem o petitie prin care poporul solicita acest lucru armatei, ce faci? Ca doar armata reprezinta vointa exclusiva a poporului si nu a serviciilor de informatii, partidelor si altor institutii?

   Amesteci deliberat lucrurile! Cert este ca toate institutiile statului sunt conduse si penetrate de agenti care deja sunt vizibili in slujba unor interese straine. Deci, puterea in stat este exercitata in interesul altor state. Cum o scoti la cap in situatia asta? Incerci sa blochezi si ultima alternativa oferita de Constitutie si care este ca armata sa intervina pt. restabilirii DEMOCRATIEI CONSTITUTIONALE? ORDINEA CONSTITUTIONALA este stabilita de puterile in stat, dar garantarea DEMOCRATIEI CONSTITUTIONALE este realizata exclusiv de armata!

   In consecinta, cand exista un conflict care demonstreaza ca puterile care garanteaza ORDINEA CONSTITUTIONALA actioneaza contra intereselor propriului popor, atunci armata are OBLIGATIA sa intervina sa le de un pic peste bot. Ca singura cale de restabilire a DEMOCRATIEI CONSTITUTIONALE.

   De altfel este evident ca din ceea ce exprimi, te doara in basca de democratia constitutionala si de vointa exclusiva a poporului roman. Sarind in apararea statului mafiot condus de lideri care sunt agenti pe state de plata ale unor puteri straine! Adica esti agent si TU!

   Ștergere
  4. R266
   Te rog să analizezi art. 118 prin coroborare cu art. 2 şi vei vedea că voinţa poporului, căreia i se subordonează Armata, se exercită prin organele sale reprezentative şi prin referendum. Voinţa poporului nu se constată prin petiţii online.

   Art. 2
   (1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.
   Art. 118
   (1) Armata este subordonată exclusiv voinţei poporului pentru garantarea suveranităţii, a independenţei şi a unităţii statului, a integrităţii teritoriale a ţării şi a democraţiei constituţionale.

   Ștergere
  5. Huhu,
   Indifefent de sensuk actiunii! Unii au facut-o deja!

   Ștergere
  6. @ Huhu Rezea 6 ianuarie 2017, 13:54. Hai sa NU ne mai scarpinam invers! Suveranitatea este UNA, vointa poporului este ALTA! Daca la un moment dat constati ca popor ca toate organismele alese prin vot democrat, actioneaza contra vointei poporului, ce faci? Nu este acelasi lucru ca in '89. Toate organele pretindeau ca actionau in numele ... poporului! Iar poporul murea de foame, ingheta de frig si etc ...

   Ca atare, NU este nimic de coroborat! Sau mai exact, coroborarea este decisa de vointa poporului, NU de organele reprezentative. O lungim, prea mult! Iorgovan parca a anticipat ca democratia poate fi fi mânăritp de ... organele reprezentative! Adica exact ce se intampla acum!

   Ca atare, Constitutia acorda NU numai drept, ci impune obligatia armatei ca atunci cand democratia ii este furata poporului prin diverse tertipuri mafioto-politico-juridice, ca Armata sa se pozitioneze ESCLUSIV de partea vointei populare! Asta este toata esenta! Orice alta interpretare, NU este decat o isterizare a celor care pretind ca ar reprezenta poporul, cand de fapt singurul organism care se subordoneaza EXCLUSIV vointei poporului, este Armata!

   O invartim prea mult! Ce se intampla in Romania, este identic ca in Turcia. Cand ..ula ala de Gullen si-a plantat oamenii in toate functiile cheie ale statului, oameni care decideau orice, dar care NU corespundea cu vointa poporului turc. rdogan s-a prins cum sta treaba si cu marea majoritate a armatei care ii era loiala, a arestat cca. 100 000 de cetateni: militari, politisti, din serviciile de informatii, din mass media, din justitia, de la CC - adica pe toti aceia care aveau legatura cu Gullen. Iar poporul turc este multumit asa, dovada suprema fiind ca il sprijina pe Erdogan!

   Or la noi este aceeasi poveste ca in Turcia! Numai ca noi NU avem inca un Erdogan! Dar poporul este exact in situatia din Turcia: victima a unor persoane infiltrate in toate institutiile statului, care decis orice, dar care NU corespunde vointei romanilor. Ca atare, toti acesti oameni trebuie indepartati.

   Si sa punem si pariu? Par daca s-ar intampla ca in Turcia, intreaga populatie din Romania ar aclama arestarea tuturor celor care denatureaza democratia in Romania. Crezi ca romanii nu observa pe cine ii tradeaza? Ba ii observa foarte bine! Doar un Erdogan lipseste sa se repete povestea din Turcia.

   Ștergere
  7. Stai cuminte, nu te băga să faci bine cu forța. Nu știi ce iese, chiar dacă nu-ți eșuează rebeliunea militară.:) ;)
   Poporul își schimbă optiunile din patru în patru ani. Peste un timp te trezesti, ca Iliescu, acuzat, de unii care aplică aiurea justiția, că ai făptuit crime împotriva umanității.

   Ștergere
 51. Cei ce au rolul sa livreze informatii nu trebuie sa stea intr-un turn de fildes dar nici sa se expuna.Nu cred ca intalnirile lor erau numai sub forma unor adunari tovarasesti.Depinde cine pe cine cumpara.Basescu a fost o piaza rea.Iohannis are o calitate.Loveste pe fata.Luluta si Coldea vor fi bine mersi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Gresesti cu intentie .Obama e game over asa ca pleaca din sistem si o parte din sorosistii tai cu republica lor paralela cu tot .Nici Ciolanis al tau nu termina mandatul.Tine minte .

   Ștergere
  2. Datele furnizate in ultima perioada despre existenta Republicii Paralele, demonstreaza intreaga hidosenie: toti sunt cumparati ca agenti de infuenta ai unor servicii straine. Unii de francezi, altii de americani, altii de evrei, altii de nemti, altii de rusi, altii joaca la mai multe capete.

   In acest context, doar desfiintarea commpleta a institutiilor de forta ale statului si intemeierea altora noi, poate rezilva situatia.

   Ce sa ii ii faca Kovesi lui Coldea, cand toatele datele demonstreaza ca ambii sunt agenti pe acelasi stat de plata, al SUA? Sau invers? Sau Basescu care este pe stat dublu, si la americani si la francezi?

   Astia s-au format de asa natura, incat li se pare natural ceea ce fac. Si ceea ce este si mai grav, au intocmit o legislatie de asa natura, incat sunt intangibili ca agenti ai unor puteri straine.

   S. Ghita le-a stricat esafodul. Si el este agent, este clar. Probabil al rusilor, dar si al altei puteri, respectiv al SUA sau al Israelului - altfel nu ar fi fost propulsat la nivelul la care a ajuns. Cum, necum, a dezechilibrat insa rau axa Washington-Berlin-Paris, de aceea trebuie eliminat.

   S. Ghita este incoltit rau, dar musca vartos. Abia dupa ce va fi arestat (daca va fi arestat), spatiul public va fi invadat de tot felul de dovezi privind tradarea masiva a tot felul de sefi si sefuleti politici, din informatii, din armata, din justitie, din guvern si presedintie - fiecare la țâța lui.

   Sa nu uitam insa ca acel mafiot Marta, fost sef de cabinet, a disparut fara urma. Cu atatea servicii si la un nivel asa de ridicat, sa dispari fara urma? Inca un element care spune totul despre un stat mafiot, tradat la cel mai inalt nivel.

   Pe scurt, treaba este cam asa: ori lider politic sau al unei institutii care a supt un pic de țâțâ la Washington, Paris, Bruxelles, Berlin sau la Soros, a fost racolat, deci este tradator din fașă. Excepțiile nu pot fi extrem de putine și în niciun caz din zona liderilor de prim rang.

   Mare minune, sa nu asistam in acest an la un '89 BIS! Ceea ce de fapt, ar fi singura solutie. In afara de interventia in forta a armatei - care insa nu este realista, capii apartinand si ei Republicii Paralele. Asta nu exclude totusi ca armata - la nivelele de rang secundar, sa incerce sa respecte Art. 118 (1) din Constitutie, respectiv de garantare a democratiei constitutionale - in conditiile in care Constitutie prevede negru pe alb ca armata se subordoneaza excluisv vointei poporului. Deci - nu partidelor, nu CCR, nu lui Iohannis, nu premierului, ci exclusiv vointei poporului!

   Ștergere
  3. Da Vasale....
   Ai dreptate mereu!
   Nu te mai enerva, nu ai voie, doctorul ti-a interzis!
   Si popa...la fel!

   Ștergere
 52. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ...informatiile sunt false si trunchiate - la Posta Mare, Continental - eu am fost Sef dispozitiv ... si nu faceam parte din Regimentul mentionat ...iar ce s-a intamplat acolo nu au cum sti altii mai bine decat mine - punct !

   Ștergere
  2. ...informatiile sunt false si trunchiate - la Posta Mare, Continental - eu am fost Sef dispozitiv ... si nu faceam parte din Regimentul mentionat ...iar ce s-a intamplat acolo nu au cum sti altii mai bine decat mine - punct !

   Ștergere
  3. ... informatii eronate , trunchiate ...la Posta Mare si Continental , eu am fost Sef dispozitiv cu Compania pe care o aveam in subordine si ... nu faceam parte din Regimentul mentionat. Ce s-a inntamplat acolo eu stiu ... nu altii - punct !

   Ștergere
  4. @ tigri 26 ianuarie 2017, 14:24. Eu nu sunt de acord cu datele care incrimineaza armata la Revolutie. Eu vreau sa stiu de exemplu, cum basca mea din cca. 1 200 morti la Revolutie, 667 au fost de fapt militari! Adica mai mult de 1/2! Despre asta NU vrea nimeni sa vorbeasca!

   Si acum iti mai spun EU o chestie! Eu eram atunci in Tinutul Secuiesc unde o mana de revolutionari nenorociti au asasinat 6 subofiteri si ofiteri din MAI. Tot revolutionari erau si ei. Iata dovada aici http://www.ziaristionline.ro/2011/03/02/cum-a-fost-ucis-colonelul-post-mortem-aurel-agache-in-decembrie-1989-marturii-despre-atrocitatile-maghiare/. Cu sotia maltratatului din poza care avea si 2 copii de-o schioapa, am stat fata in fata in acele zile. Sotia si copiii au scapat fugind, si s-a refugiat la mine in unitate.

   Si acum sa trag linie! Bai, frate! Nu am fost la momentul potrivit si in secunda potrivita cand acele masacre contra militarilor au avut loc! Pt. ca NU mi-ar fi parut rau niciodata sa rad cateva sute sau mii de altfel de criminali revolutionari!

   Sa stii ca ceva asemanator a fost si la Timisoara! TU nu cunosti ca la Timisoara au fost mai intai agresati si linsati militari? De niste derbedei de revolutionari la fel ca cei din Tinutul Secuiesc?

   La Sibiu, primul mort al Revolutiei stii ca a fost un militar-elev, impuscat in cap in P-ta Sfatului? Ce vroiai sa mai faca armata, sa stea ca planta sa fie agresata?

   In concluzie, poate iti revizuiesti pozitia. Iar daca vrei sa iti dovedesti buna credinta, te provoc sa insiri si o lista cu precum cea postata de tine si cu militari ASASINATI DE REVOLUTIONARI! Listele sunt publice pt. cine doreste sa le vada!

   Ștergere
  5. T2 a preluat de pe Huhu un coment al unuia Liviu..pe care Padina l-a porcait, caci asa face el.
   Nu sunt informatii false...ci doar partiale si au fost luate de pe un site care prezinta parti din JAM-Jurnalul actiunilor militare.

   Ștergere
 53. @avianyc-avyamuci , in scurt timp o sa-ti aflam identitatea, am luat legatura cu gen Stan?Bz si o sa fii desconspirat si tu, naparca dracului. Ca esti murdar rau de tot!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Succes. Dacă știam ca ai fost în legătură cu Hudrea te puneam în legătură cu "grade" cu "relații" în domeniu
   Sa-l întrebi și cum se lucra la Boboc pe astfel de vreme ca sa realizezi planul de învățământ și licență piloți și sa-i transmiți și lu gelu

   Ștergere
  2. PS
   Un an bun cu sănătate!

   Ștergere
  3. Bai pistil ,tu nu realizezi ca vinzi castraveti la gradinar?

   Ștergere
 54. Pt Dl Tigri 2
  Faceti acuzatii publice foarte grave la adresa unor militari: cadre si militari in termen.
  Sper sa aveti dovezi in sprijinul acuzatiilor dumneavoastra, altfel ati pus-o.
  Una este sa mai glumim, sa ne mai intepam pe acest blogg si alta este sa facem acuzatii grave la adresa unor camarazi.
  Sincer va sfatuiesc sa va potoliti, altfel va veti gasi nasul si veti raspunde in fata legii, dumneavoastra si poate si urmasii dumneavoastra.
  In decembrie 1989 n-am avut nimic de a face cu structuri militare din Timisoara sau Banat. Pe unii acuzati de dumneavoastra i-am intalnit in LM si nu cred ca este adevarat ceea ce afirmati.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar cand eu am fost acuzat pe nedrept de ce nu ai reactionat. Practic, eu am dat copy paste de la Huhurez, de catre acel Saiba

   Ștergere
  2. Ai dreptate ,cunosc realitatea acelor vremi mai bine decat tine, acesta a fost un act de rautate ca sa-i deschid ochii, retardatului cioban, sa nu se mai joace cu vorbele ca exista ac si de bunda lui.

   Ștergere
 55. Viorele@cu toata antipatia fata de Padina,constat ca te hazardezi.Fiindca a fost trimis cu soldatii in strada nu inseamna ca a tras sau a dat ordin sa se traga in populatie.Habar nu ai prin ce momente am trecut .Una este sa stai in cazarma -avion,elicopter-si alta este sa fii in mijlocul unei populatii ostile.Pe Zeca,Predonescu(tanchist),Rogin i-am cunoscut oameni cu scaun la cap.

  RăspundețiȘtergere
 56. @ Ole
  Dacă multinaționalele scot banii ai noștri investitori ii duc în zone off -shore și acolo rămân.
  Cind statul nu mai reușește sa pună în buget pentru anul viitor sumele necesare ne mai trage niște taxe în plus.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si zici tu ca nu se poate stopa?
   La nivelul UE se implementeaza deja masuri si proceduri! Putem actiona....inceputul e greu! Deja au fost avertizati....

   Ștergere
 57. Ura! Pe fondul situatiei militare explozive de la granita de est, cresc salariile. Cu 20% in administratia locala si cu 50% la ... actori! Va readucem aminte ca o casiera-contabil (din acelea neorientate, adica fara vechime si fara niciun spor) dintr-o primarie de tara are salariul triplu fata de al unui SGP din armata cu tot cu M50. Si aproape dublu fata de al unui sublocotenent cu 5 ani de academie (incluzand M50).

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asta cu 20% în administrație nu a fost trimbitata în campanie. Au băgat-o azi ca răsplata lui Dragnea pentru efort
   Urmează pensiile speciale pentru primari,etc
   La fel au reparat greșeala cu pensionarii sub 917,5 lei care nu beneficiau de nimic prin ridicarea punctului de pensie la 1000 lei,lucru preconizat în program doar de la 1 iunie 2017

   Ștergere
  2. Asa le trebuie, daca au insistat cu cartea! Daca a jurat ca isi apara tara chiar cu viata, pai ce, a jurat stramb? La nevoie, sa si crape, dar sa apere statalitatea!....si pe doamna casiera! Ca si ea, saraca, repede va mai plati o coroana de flori, de Ziua Eroilor!
   Sa va zic cum este si cu eroii! Poveste auzita de la un gl. veteran.
   Regimentul a hotarat ca pe directia de aparare a B.2I. sa se execute o incursiune, in noaptea urmatoare cu scopul nimicirii unui cuib de 2-3 mitraliere si a catorva Ar., care tocau mereu si ar fi produs pierderi mari in situatia plecarii la ofensiva, din contact, ce se contura! Cdt B a primit misiunea, Cdt.Cp. Ordinul de actiune, iar acesta a ales Pl.3I., pentru executie! Sergentul plutonului, cel care avea sa si conduca actiunea, trage din tigara, scuipa cu naduf si le spune soldatilor:
   -Ba, fiti atenti la mine! Cand domn' lt. va cere voluntari pt la noapte, Ioane, Ghita, Vasile, Petre si Nicolae sa stiti ca este randul vostru sa va oferiti! Eu m-am oferit deja! Cu mine mergeti!
   Am toate motivele din lume sa cred povestioara!

   Ștergere
 58. In legatura cu o multitudine de comentarii retinute! Cele cu atac la user, accese de senilitate, limbaj da ..ahat etc. Un motiv esential pt. care intra la moderare, este si salvarea cat de cat a imaginii de ansamblu a armatei.

  Efortul este, din pacate, subminat de blogerul lui Huhurez care din dorinta acerba de rating, permite pe blogul lui orice excrement. Asa citesc civilii, si trag concluzii. Care concluzii? Nu pot fi decat contrare armatei, per ansamblu. Este si asta o metoda de subminare a autoritatii armatei, de ce sa nu recunoastem? Din prostie sau la ordin, este alta discutie!

  RăspundețiȘtergere
 59. In Monitorul Oficial Nr 15/06.02.2017 s-a publicat legea nr 1/06.01.2017 :
  "Lege pentru eliminarea unor taxe si tarife, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative"
  Este vestita lege cu eliminarea aproximativ a 100 de taxe, care a fost reclamata la Curtea Constitutionala si declarata constitutionala.

  RăspundețiȘtergere
 60. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 61. Deci,se mai majorează punctul de pensie cu5,25 procente,conform legii pensiilor de la 1ianuarie2017,sau nu?

  RăspundețiȘtergere
 62. Deci,se mai majorează punctul de pensie cu5,25 procente,conform legii pensiilor de la 1ianuarie2017,sau nu?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Casa de Pensii a M.Ap.N. asa sustine in comunicatul de ieri

   https://cps.mapn.ro/app/webroot/fileslib/upload/files/Mass-media/COM%20DE%20PRESA%202%20din%2005.01%202017.pdf

   Ștergere
  2. Olescule,fa bine si documenteaza-te.In cazul funcionarilor de primarii locale comunale Avianyc te fraiereste.Agent agricol cu vechime,studii medii,salatiu 950 lei.Consilier juridic,vechime ,1 an,studii ,facultate de drept 1250 lei.Uita-te pe declaratiile lor de avere.

   Ștergere
  3. @ iceparu 7 ianuarie 2017, 10:56. Mai bine informeaza-te TU! Verisoara sotiei mele, casier-contabil: 2 700 lei. In mana. Habar NU am daca cu sporuri sau fara, dar nici nu conteaza. Iar cand avea si sporuri de europene, 4 500 lei. Plus niste facilitati sindicale (si functionarii din primarii au afilieri sindicale), de iti sta mâța in coada!

   PS: In medie lucreaza o ora pe zi. In rest, la fel ca si ceilalti functionari stau mai mult pe acasa. "Pe teren" oficial. Daca ar fi banii aia de care zici tu, mai bine ar lucra la Kaufland. Asa ca mai documenteaza-te! O fi pe grila ca tine, dar baga toate indemnizatiile, primele si sporurile si apoi vorbeste!

   Ștergere
  4. @ iceparu 7 ianuarie 2017, 10:56. Ceea ce spui tu este imposibil. Din moment ce salariul MINIM pe economie este de 1250 lei, pt. un muncitor NECALIFICAT adica. Iar din exemplele tale, apar studii medii si superioare cu persoane platite cu salariul minim pe economie sau sub acesta? Probabil ca ai un motiv sa minti, dar minte macar si tu cu cap!

   Ștergere
  5. F 16
   Una este indexarea cu 5,25....acum si altceva inseamna majorarea de 9%, din 01.07!
   Pe scurt...si, si, dar defazat!

   Ștergere
 63. Dupa trecerea in rezerva in anul 2000, cu 27 de ani în serviciul militar + 3 ani Școala, am lucrat 16 ani ca si cadru didactic universitar. Anul trecut, 2016, in luna noiembrie am implinit 65 de ani si m-am pensionat, conform Legii educației naționale nr.1/2011. Tot din 2011 am depus dosarul de recalculare a pensiei pe baza stagiilor de cotizare civile. Totul a fost in regula, dar acum, datorita acestei oribile „OUG Ciolos”, cei 16 ani de cotizare nu se mai iau in calcul, iar la Directia Judeteana de pensii unde am depus Dosarul de pensionare pentru cele 10 luni de cotizare care nu au fost luate in calcul, cum prevede legea 223/2015, pentru ca DJ de pensii nu poate calcula separat intreg dreptul la pensie civila, deoarece acest lucru la facut Casa SP a MApN pana la finele anului 2015. Nu ii intereseaza ca MApN nu mai include pensia civila in pensia recalculata conform legii 223/2015. Ce este de facut ?

  RăspundețiȘtergere
 64. Nu prea mare lucru. Trebuie umblat la lege si asta o poate face doar parlamentul. Pentru schimbarea legii trebuie făcute presiuni de către cei în cauză. In locul dumneavoastră aș căuta și pe alții in aceeași situație și aș acționa în comun cu ei. Puteți mediatiza problema la structurile asociative ale militarilor, in special ANCMRR și SCMD, la avocatul poporului, la parlamentarii din circumscripția electorală de care aparțineți, la președinție, guvern etc.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Aviz securistii care au primit dispozitii de infiltrare, in scopul destabilizarii coeziunii si cooperarii intre militari!